Last news in Fakti

12 Юли, 2019 15:34 2 153 7

Ощетената "Телетол": В МРРБ не следват закона!

  • телетол-
  • тол-
  • тол система-
  • апи-
  • мррб-
  • петя аврамова-
  • николай нанков

Акционерното дружество отговори на регионалния министър Петя Аврамова

Ощетената "Телетол": В МРРБ не следват закона! - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В свое официално писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и до нейния заместник Николай Нанков "Телетол" заявява, че е в готовност да представи продукт, който е технически съвместим със системата за електронното таксуване.

"Г-жо Аврамова, във връзка с вашето виждане, че “казусът с "Телетол" е по-скоро технически”, бихме искали да ви уведомим, че според главния прокурор, “казусът е по-скоро криминален”, пишат от акционерното дружество, кандидатствало да управлява бъдещата тол система у нас.

Ето цялото обръщение на "Телетол" до МРРБ:

УВАЖАЕМА Г-ЖО МИНИСТЪР,

Вчера, 11 юли 2019 г., в присъствието на народни представители и журналисти, след заседанието на ресорната парламентарна комисия, Вие отговаряте на въпроса “Как ще се разреши казусът с Телетол?”, видно от видео материал, публикуван на страниците на няколко медии:

“Казусът с Телетол е по-скоро технически (...) При готовност от фирмата да представи продукт, който е съвместим технически със системата за електронното таксуване, мисля, че няма да има проблем.”

В тази връзка бихме искали да декларираме, че имаме готовност да представим продукт, който е технически съвместим със системата за електронното таксуване.

Във връзка с вашето изказване, отправяме предложение - във вторник 16 юли 2019 г. в 11:00 ч. (или в друг ден през следващата седмица) да бъде проведена демонстрация на продукта на Телетол.

Припомняме, че до момента АПИ не е предоставила достъп до електронната система, но въпреки това Телетол може да демонстрира своя продукт и се надяваме да получим достъп до системата на място, в случай че АПИ вече разполага с такъв.

Системата на Телетол е завършена и функционираща още от началото на месец март 2019, от когато и ние имаме готовност да я представим и да започнем работа, но до момента Агенция “Пътна Инфраструктура” отказа да присъства на определената дата за представяне на софтуера на Телетол, за което може да се уверите и от приложеното писмо-отговор от АПИ към Телетол.

На 11 юли 2019 в 13:00 наши представители бяха приети при Главния Прокурор във Върховната Касационна Прокуратура, където беше проведено формално обсъждане на подадения от Телетол сигнал.

Във връзка с изразеното от Вас виждане, че “казусът с Телетол е по-скоро технически”, бихме искали да ви уведомим, че според Главния прокурор, “казусът е по-скоро криминален”.

Съществуват обстоятелства, които показват, че ваши подчинени служители не следват закона и се ръководят от нареждания на трети страни и осъществяват груба форма на безстопанственост, което не е технически казус. Считаме, че администрацията на министъра на регионалното развитие не разполага с всички факти и достатъчно информация, за да сформира становище за казусът с Телетол и вие като принципал на Агенция “Пътна Инфраструктура” е задължително да бъдете запозната с тези обстоятелства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 za bb

    3 0 Отговор
    НА ЕСЕН ГРАСУВАМЕ ВСИЧКИ ПРОТИВ БОКО Б-В !!!
    ИДВА НЕ НИНОВА/ТЯ ИМА ИНТЕРЕС ДА Е В ОПОЗИЦИЯ/ , А ДРУГ , ЩЕ СЕ НАМЕРИ , СВЕСТНИ ХОРА ИМА И ОТ ПОЛИТИЦИТЕ И ОТ ОБРАЗОВАНИТЕ ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #4

  • 3 Цецо

    1 0 Отговор
    Очаквам развитие по казуса...
  • 4 На есен ше гласуваме за

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "za bb":

    Следващата кукла марионетка на дс😂😂😂щом ше има гласуване значи нема да има промяна😂😂😂
  • 5 Све

    2 0 Отговор
    Възраждане
  • 6 kyky

    4 0 Отговор
    не разбрахте ли че с гласуване НЕ СТАВА!!!

    Българите трябва да се съберем и да гласуваме с лопатите и кирките на жълтите павета... ДРУГ НАЧИН НЯМА. ДСмафията се е скрила зад конституцията, законите , съдилищата от Народа и така вече 30 години. НАРОДЕН СЪД за ВСИЧКИ политици, кметове, мутри, некоректни бизнесмени и НАЦИОНАЛИЗИРАНЕ на имуществото. България може да се окаже чиста от мафиоти и по богата с 4-500 милиарда само за месец. имаме капитала да живеем на средноЕвропейско ниво , само трябва да си го върнем от тези откраднали го от Народа. ...а това с мирно пускане на бюлетини на нагласени избори НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ

    Коментиран от #7

  • 7 Мъртвец

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "kyky":

    Не останаха мъже и на протест да се вдигнат. Стадо нихелисти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове