Last news in Fakti

15 Юли, 2019 16:20 1 871 33

"Воля" няма да подкрепи сделката за Ф-16

  • ф-16-
  • воля-
  • веселин марешки

За нас това е най-големият грабеж в най-новата история на България след фалита на КТБ, твърди Веселин Марешки

"Воля" няма да подкрепи сделката за Ф-16 - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с днешното решение на правителството – да отпусне на военното министерство 2,1 млрд лева за закупуване на 8 бойни самолета F-16, ръководството на партия ВОЛЯ реши, че няма да подкрепи в пленарна зала сделката. Тя трябва да бъде внесена за ратификация от парламента до края на тази седмица.

Депутатите от партия ВОЛЯ ще гласуват против закупуването на изтребителите и в комисията по отбрана, насрочена за утре и в комисията по бюджет и финанси, насрочена за сряда. Зам.-председателят на НС и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки се обяви против сделката още преди повече от година, тъй като, според него, тя е срещу интересите на българския народ.

„За нас това е най-големият грабеж в най-новата история на България след фалита на КТБ. Модернизация на армията може да има само след като се модернизират здравеопазването и образованието, а пенсиите и доходите станат европейски. Това трябва да са приоритетите, които ще направят живота на хората по-добър“, коментира Веселин Марешки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трън

    30 4 Отговор
    Стига бе. Бойко как ще си направи снимка с Тръмп ако не ги купим.

    Коментиран от #23

  • 2 гост

    27 11 Отговор
    То трябва да си наистина НЕНОРМАЛЕН !!!!!Да купиш тия ДЪРТИ ТАРЛЯСНИЦИ за такава цена !!!!!!Все едно да сложа 12 цилиндров мотор в форд ескорт и да го продам за машина за формула 1 !!!!!!

    Коментиран от #28

  • 3 ОТКАЧАЛНИК

    19 1 Отговор
    КЪСНО БАЦЕ
  • 4 бочко крем

    10 5 Отговор
    айде тролчета кажете ми колко искате да д***ате на боко
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Грую

    24 1 Отговор
    Не е вярно! Най-голямата кражба е от отрасъла енергетика, но там не е еднократно, а се краде постоянно и затова не може да се оцени добре и не прави такова вечатление. Вижда се чак когато примерно БЕХ изпадне в положение на несъстоятелност, НЕК натупа над 4 милиарда борчове, а държавната ТЕЦ Марица Изток 2 милиард и не може да се плати въгледобивът на Мини Марица и ред други ликвидни проблеми по веригата. Там ако се оцени кражбата Цветан Василев ще бъде като херувимче , а пък Ф-16 ще ни се струва като манна небесна!
  • 7 Borislav Popov

    10 22 Отговор
    Не му се сърдете на Магарешки. Заповедите от моцква все пак трябва да се изпълняват.
  • 8 Тръмп

    7 19 Отговор
    Против са всичко комуноидни идиоти и дебили,то е ясно какъв е Магарешки!!!:):):)
  • 9 Балканец

    5 17 Отговор
    И електоратът на Воля рязко скочи, за сметка на ГЕРБ и ВМРО.

    Коментиран от #12

  • 10 Рашка с чашка

    7 15 Отговор
    Естествено че няма да подкрепи купуването на американски самолети. Всички знаем че работи с руски пари.
  • 11 Избирател

    4 0 Отговор
    Тяхна воля.
  • 12 Рашка с чашка

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "Балканец":

    Я кажи, говорител на народа, къде е този народ на изборите? Народа бил за Русия, а Воля и Атака, руските патриоти, не могат да съберат два процента заедно!

    Коментиран от #16

  • 13 Български ДЕМОКРАТ

    10 6 Отговор
    тоя е готин и фо подкрепям но ако го изберем ще стане веднага първа соросоидна подлога като Красимир Каракачанов!
  • 14 СССРБарета

    13 3 Отговор
    Всички виждат че е несправедливо но ВСИЧКИ СЕ ПРОДАВАТ ЗА ПАРИ.....!
  • 15 Петко

    22 3 Отговор
    Не съм фен на Марешки,но е напълно прав за грабежа при сделката за F16.Единствената държава в света сме,която ще заплати най-високата цена за този самолет,който ще получим в обозримото бъдеще.Какво да се очаква от българските управленци,които си нарязаха стотици самолети и друга бойна техника,а сега хукват да се въоръжават.Нали други щяха да ни закрилят?Цената за това удоволствие е твърде висока,и е за сметка на много по-належащи неща.
  • 16 Балканец

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Рашка с чашка":

    Само не разбрах, какво общо има твоят въпрост с моят коментар?
  • 17 Патриот

    19 1 Отговор
    Не съм му фен изобщо, ама е прав за самолетите. Американският посланик обаче вече ни е наредил от кого какво да купуваме.
  • 18 Порно

    11 2 Отговор
    Магарешки , недей така. Хората вече имат планове как да похарчат комисионните. Може и предварителни договори за къщи и острови да са сключили. Сега какво , неустойки ли да плащат ? Пък и бай Дончо как ще направи Америка велика ако не продава скъпо и прескъпо ?
  • 19 Съдът да постанови решение

    5 2 Отговор
    2000 лв минимална работна заплата
  • 20 Без Воля

    5 5 Отговор
    Кой е пък този, Магарешки?
  • 21 DOMCHIL

    7 2 Отговор
    Чичко Дони каза, че иска да върне старата слава и мощ на Щатите. Това той ще постигне, освен с друго, и като върти изгодна търговия с всякакви БОНАЦИ, които искат да се запашат със скъпи самолети и да се перчат, че са яки! Нищо, че винаги има и по- яки! Нищо, че някои БОНАЦИ за да си купят самолети, трябва да се откажат от доста други належащи неща!
    Най- неприятното за вътре управляващите БОНАЦИТЕ, е че пред тях стои дилема: Самолетчета ли да си купим или кубински пури, Дом Периньон и черен хайвер?! Те и управляващите, колко да са управляващи? Дръпнат им дясна ръка, гласуват с дясна, дръпнат им лява, гласуват с лява!
  • 22 месара

    2 2 Отговор
    тоя па кой ше го пита!?
  • 23 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Трън":

    Да си направиш снимка с с пра,пра баба ти дано.
  • 24 Другия с коня

    1 2 Отговор
    В нашто село,пилците ги броим на есен....В Парламента гледаме КОЙ е финансиран от Путин по Гласуването му.В кръчмата в нашто село постигнахме Консенсус след Третата...Който е ПРОТИВ Еф16 му плаща Путин....Елементарно Уотсън..Елементарно е бай-Данчо....Сипи по една и Наздраве....И мезете блажно,ко можете д си го позволите....Направи едни панирани хапки.....и сипи на всички по Вдно.....
  • 25 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    ...друг решава ,марешкииии,ДРУГ>>>>И ще разбереш като изпаднеш от ,,листата,,....А може и по- рано/като се извъртиш...Оти на америчка да гепиш парите е по-лошо от директно нападение,пък те с1итат вече парите за техни...

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Рашка с чашка

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "ТОЧКАТА":

    Да не би да си толкова глупав че да мислиш че на САЩ им е голям зор за нашите 1,2 милиарда долара? Тях ги интересува всички от Балканите до Полша да са въоръжени с американски изстребители. За това Гърция, България, Хърватия, Словакия, Румъния и Полша ( леко заобикалят Украйна) трябва да са с Ф-16. За да може всичко от радарите през пистите и хангарите да са пригодени за американски бойни самолети. Така цялата тази територия става американска база. Това не се харесва на Русия, не че и пука за нашите 8 самолета.
  • 28 Казуар

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Су 35 като са надградени Су 27 и те си са дърти таралясници.
  • 29 1944

    0 1 Отговор
    кагебейското пиянде са праи на разбирач. гнуссссс....
  • 30 Цар Вул

    0 1 Отговор
    Аааааааа!И тоа се усети!!Късно е чадо?Да беше мислил когато ЯДЕ КИФТЕЕТА!!,И ЦЕЛИВА ЗАНИКА НА БОКО ТИКВАТА!!Сега и ти остана
    само една нула от двете!!Пък и такива номера правиш по бензиностанциив страната!!Де го има това да те задължават да зареждаш бутилката газ до горе иначе върви п.тката си майна!!!Е ако не ми вярвате идете и питайте в Пловдив!!Такъв номер ни извъртя тази въртиопашка!!Ама на следващите избори и ти ще гледаш парламента през крив макарон!!Ако не ми вярваш питай Сайдерчо!!!!КАЗАХ!!!
  • 31 Обективен

    0 1 Отговор
    Воля е една проруска, прокремълска, пропутинскиа, антибългарска и антиевропейска партия, начело с един селски бек.
  • 32 незнайко

    0 0 Отговор
    Маже и да е популистко изказването му, но е НАИСТИНА прав !
  • 33 ДОКО

    0 0 Отговор
    НЕМА ДА ПОДКРЕПИ ЗАЩОТО МАРЕШКИ НЕМА ДА ПРОДАВА ГОРИВОТО ЗА САМОЛЕТИТЕ..ТОЯ ДОКАТ НЕ НАПРАВИ БЕНЗИНОСТАНЦИЯ В ГРАФ ИГНАТИЕВО НЕ МА ДА СТАНЕ КАИЛ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове