Last news in Fakti

19 Юли, 2019 09:53 5 533 24

Цветан Фиков: Защо БСП не изхарчи 3,5 млн. лв. за Бузлуджа?

  • бузлуджа-
  • бсп-
  • корнелия нинова

Питайте Нинова, като отидете на 27 юли под руините на поляната и скандиращи името ѝ

Цветан Фиков: Защо БСП не изхарчи 3,5 млн. лв. за Бузлуджа? - 1

В навечерието на Бузлуджанския събор, една американска фондация дарява пари за проектно проучване, укрепяването и консервация на монумента. Сумата не е голяма около 200 хил. $ или 400 хил. лв.
Значи може?
Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Цветан Фиков.

Пита се в задачата:
Като вече е ясно с какви субсидии е разполагала БСП за тези 3 години от председателството на Нинова, която похарчи над 3,5 млн. лв., за телевизия, (която едва ли гледат и 3000 души с тази програма, водещи и теми), защо не намери 500 хил. лв., за да извърши тези действия по опазване на паметника си, с което да заяви своето желание за добросъвестно стопанисване на монумента?
Питайте Нинова, като отидете на 27 юли под руините на поляната и скандиращи името ѝ!

******
- 2011 г. с Решение №731 на Министерския съвет от 23 септември 2011 г. кабинетът Борисов-1 прехвърли чинията безвъзмездно на БСП, (смятам, че именно запалването на звездата доведе до тази развръзка) но Столетницата така и не влезе във владение и не актува дарението, за да започне ремонт на дом-паметника си.

- 2016 Нинова става председател и обещава, че ще върне Бузлуджа на БСП/трябва само да актува безвъзмездното дарение, но не го прави цяла година/

- 2017 г. 25 април Служебното правителство на проф. Огнян Герджиков назначено от Радев отменя Решение №731 на Министерския съвет от септември 2011 г., с което кабинетът Борисов-1 прехвърли чинията безвъзмездно на БСП. Вероятна причина са промените в закона за държавна собственост, приет в последните дни на миналото НС, при който държавата вече няма право да дарява безвъзмездно политически партии.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    17 31 Отговор
    Защото управлява ПРОамериканска хунта! :(

    Коментиран от #15

  • 2 СссереМ

    39 17 Отговор
    Айде русконадупени тролчета какво ще коментирате за вашата партия-спасителка?
  • 3 СссереМ

    36 17 Отговор
    Е сега ще и се монтират двигателите на чинията и от утре ви искам всички на поляната да пазите ред за еднопосочния билет до матушка, шофьор ще е Грипен Решетников а деса-простакеса ще е стюардеса, кака кури ще къса билетчетата.
  • 4 Трън

    29 18 Отговор
    Паметника е държавна собственост. И ако имаше държава щяха досега да го ремонтират и да изкарват пари от него. От де толкова акъл.

    Коментиран от #5, #18

  • 5 СссереМ

    25 18 Отговор

    До коментар #4 от "Трън":

    За какво да се ремонтира паметник на една забранена идеология,за да може дъртите пенсии да се събират там,дя серат наоколо,а после държавата да ходи да чисти.

    Коментиран от #6, #21, #22

  • 6 дуфалак

    16 18 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    щом си толкова загрижен за държавата можеш да й помогнеш. Сутринта след като старците осерат поляната, може да се активираш и да изядеш екскрементите старчески!

    Коментиран от #11

  • 7 комсомолец

    11 17 Отговор
    Ако бяхме хора дето могат да си правят сметката от всичко щяхме да правим пари и за всичко щяхме да имаме! Щяхме да запазим мавзолея, като правилно, погребем мумията, защото е по християнски, а и да не плащаме за консервацията й. Щяхме да й направим восъчна отливка и я изложим в мавзолея. Тридесет години вече и още 3000, ежедневно щяхме да събираме лесни пари от туристите. Така и с Бузлуджа, ако я бяха запазили и поддържали с мозайките и всичко друго, сега щеше да се наложи високо планинско летище да правим за желаещите да я видят чужденци. И пак пари, много пари!
    НО ние не сме такива хора, ние сме по идеологемите, по крайностите, по отричането, по това да даваме власт на тъпаци с комплекси, които могат единствено да рушат. И да крадат за себе си, без дори да умеят правилно да управляват откраднатото. Ами при това чудно ли е, че ни знаят като най- бедната държава и нация в Европа? Не е чудно, закономерно е! Затова умните се изнесоха и сега където да отидеш в държавата са цигани и чалга маанета до зори. Не може да се чуе българско хоро или хубава, българска музика, само чалга, то и цялата ни култура вече е такава. България вече не е онази страна, България е друга, различна, пошла, за съжаление.
  • 8 Койчо

    5 12 Отговор
    Ми направете си вие статуята на свободата пък глупчовци.
  • 9 комсомолец

    7 3 Отговор
    Дуфалак, ето за тебе става дума, но ти не го разбираш, няма с какво!
  • 10 Коко

    4 15 Отговор
    Защото ги няма тези пари. Търговете и държавните поръчки други ги крадат. А БСП ще финансира нещо държавно, само когато държавата й върне имотите на БКП - национализирани от държавата. Това стана със закон на СДС в началоти на 90те години на миналия век.

    Коментиран от #17

  • 11 ей терикат

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "дуфалак":

    Правил сиго и знаеш как става... покажи му!
  • 12 Петър Волгин

    1 5 Отговор
    Нинова иска да се дават 10 минимални заплати за второ дете. Итва е гениално, ще избие рибата? Но то няма влади, които да раждат, и три деца да раждат, пак прирастът ще е нисък. И децата ще работят в чужбина. ............... Ако в БСП има 5% леви, те ще поискат БСП да искат поне 15 безплатни болници в България, които не отказват прием. Ако не, напускат БСП, итя им е вече най-голям враг. ... .................. Кирил Ананиев наследява Владко Горанов, при смяната на ГЕРБ със служебното правителство, след служебното Горанов сменя Ананиев. Финансовото министерство. Те са племеник и чичо. Ананиев 1980те началник отдел на Главно управление „Държавни разходи“. Тоест работи с Живков.Заместник министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. 2017та министър на финансите при Герджиков. Специализира в областта на финансирането на социално-културните разходи в УНСС, както и в областта на реформата в здравеопазването в Чикаго, САЩ. 1980те, Живков праща Гечев, Кристалина и финансовият на Виденов, да учат антикомунизъм и пиночетска икономика - неолиберализъм, при Сорос в САЩ и Англия. Сидеров:Анжел Вагенщайн имаше на балконът на луксозният си апартамент, подготвени плакати за демократичните митинги. Живков: Сега предстои фирмите да се изпълнят със съдържание. Какво може да бъде това съдържание? Само онова ... което се намира в западните фирми ... – нас напълно ни удовлетворява ... Предстои цялото здравеопазван

    Коментиран от #16, #19, #24

  • 13 Хмммм

    5 4 Отговор
    Ами Цветане направете си партия бе , все от бивши ...
    начука ли го ви Корнелия - начука , ай ся ходи да оплакваш на арменския поп !?
  • 14 бббббб

    3 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: американска фондация дарява пари за проектно проучване, укрепяването и консервация на монумента. Сумата не е голяма около 200 хил. $ или 400 хил. лв. Нещо ще искат америте в замяна .Изведнъж такава загриженост към социализма е странно.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Патриот,но не от обединените патриоти

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Петър Волгин":

    Много си жалък,и се криеш под името на един достоен журналист.
  • 20 Патриот,но не от обединените патриоти

    2 1 Отговор
    Пари се харчат за нещо което е твое.Но щом Ти си толкова щедър,ела ми отремонтиран апартамента с твой пари.Иначе,за телевизията си прав,и аз не одобрявам този луксозен харч.Кой оператор излъчва тази телевизия,че да видим какво предава?
  • 21 USSR

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    ами ето на,ремонтира се ,и то от американци,не от дърти комунисти ,ами от хора с нюх към парите.сигурно ще го искат за 40-50 години .ха сега кажете че е руска хибридна политика на руска фондация базирана в щатите....
  • 22 someone

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    забранена е в твоята фантазия, скоро еврогейската идеология ще отиде в боклука.
  • 23 незнайко

    1 1 Отговор
    Това не е паметник само на БСП ! Това е паметник на всички БЪРГАРИ . Трябва да се престане с това деление ! Построен е със средства от всички нас !!! Ще стани както със заводите строени от всички а сега са собственост на КОГО ???
  • 24 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Петър Волгин":

    Ама е брилянтна идея! Така всеки ром ще получава 5,000 лева и нагоре само за второто чаве. Ей, грижат се за електората тия хора! И после защо България става ромска?! Ами, от една страна изгониха много етнически българи навън. От друга страна държат доходите умишлено ниски вече 30 години. От трета страна позволяват заигравката с детските надбавки и помощите специално за някои малцинства (не съм чул арменците примерно да се възползват от това), при което малолетните булки със съгласието на цялата държава (не общество) са ежедневен факт и на никой не му пука, независимо от законите на страната. Е, честито, да видим кой ще ви плаща утре пенсиите, помощите, кой ще ви обгрижва като домашни помощници или санитарни и медицински сестри. Кой ще ви прави операциите, сложните изчисления, авторемонтите...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове