Last news in Fakti

26 Май, 2012 19:15 15 886 21

Таксиджия отвлече абитуриентка

  • такси-
  • абитуриентка-
  • отвлече

Таксиметров шофьор в Пловдив се опита да отвлече абитуриентка, след като тя отказа да плати исканата от него сума от 30 лева за 2 километра пробег, предаде в репортаж бТВ.

Мъжът обикалял града с клиентката си против волята й и само лъжливата й заплаха, че е дъщеря на полицай накарала служителя на таксиметровата фирма да я освободи срещу 20 лева откуп.

Малко след полунощ 19-годишната Таня Майсторова се качва в такси на стоянката пред ресторанта, в който е празнувала абитуриентския си бал. Момичето живее в село Калековец, затова има уговорка да преспи в дома на своя съученичка от Пловдив. Таня трябва да измине с такси приблизително 2 километра – това е разстоянието от кръстовището на булевард „България” и улица „Победа” до спирката на Търговската гимназия:

„Тръгнахме с таксито. Той включи веднага апарата...И погледнах веднага апарата като включва – беше на 30 лева... И аз го попитах:

‘Извинете, това часовник ли е?’. Той каза: ‘Не’. А аз питам: ‘Това апарата за пари ли е?’ Той каза: ‘Да’... И аз му казах: ‘Моля, спрете таксито! Аз нямам толкова пари!’,” разказва „ужилената” абитуриентка.

Вместо да спре автомобила, шофьорът заявява на момичето, че няма да я освободи, докато не си получи парите. На Централна гара все пак се съгласява да спре, след като научава, че вози, против волята, й дъщеря на полицай:

„Първо го попитах: ‘Как се казвате?’ и той ми каза : Георги Стоянов. Аз тръгнах да си записвам и той ми каза: ‘Слизай от колата, че нямам време, давай 20-те лева!’,” продължава разказа си Таня.

Шофьорът не издава касова бележка, но Таня вижда стикера на автомобила му, на който са изписани цифрите 6 566. Запомня и част от номера на автомобила - 3 603 или 07. Майката на Таня е в шок от случилото се:

„Децата са ни пет... За нас тази сума е астрономическа, защото... те едвам ходеха на училище, едвам го завърши – и то с добра диплома,” жалва се Теменужка Караджова.

бТВ издири фирмата, с чийто стикер е бил означен таксиметровият автомобил. Управителката е категорична, че в компанията й няма автомобил с търсения регистрационен номер:

„Такава кола при нас няма! С 36 – нула едно до девет – няма! Имахме проблеми с едни фалшиви таксита, които имитираха нашия фирмен знак, който е патентован.”

Очакваме след почивните дни държавната автомобилна инспекция да извърши задълбочена проверка на всички таксиметрови автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маримба

    10 0 Отговор
    После се чудят що ги трепят като кучета
  • 2 Mavara

    7 2 Отговор
    NA toq zaslujava da mu otreja gruklqna ot uho do uho ,zashto ne probva na nqkoi muj da mu vzeme taka pari
  • 3 само бой

    9 0 Отговор
    и на мене се случи такова нещо има няма 2км път ми поиска 25лв аз казах добре ,но приятелите ме чакаха за да отидем на едно място и като спря му казах да излезе от таксито бяхме 6 момчета и го бихме доста като му взехме 20лв беше циганин
  • 4 Porscheto

    4 1 Отговор
    Што не се пробват на мен такива
  • 5 Явор Кръстев

    4 0 Отговор
    Ааа има ги много нахални и тъпи. Преди време един такъв ме вози 2км до цеха на мои колеги -мебелисти . Сварих ги в обедна почивка и 7-8 души играеха волейбол пред цеха, трябваше да спрат играта , за да има къде да спре таксито. Бакшиша ми поиска 7 лева (скромен) . Казвам му - да ти дам 2 колкото си струва и да се разотиваме . А той щял да вика колегите на помощ. Чак след като му напомних че се намира в индустриална зона а моите колеги са около колата му замига стреснато , взе си 2та лева и се разкара.
  • 6 Някой си

    2 0 Отговор
    Първо го попитах: ‘Как се казвате?’ и той ми каза : Георги Стоянов.

    И за егенето да го пита ще си го изпее като Славка Калчева.Аре стига глупости
  • 7 Николай Николов

    4 0 Отговор
    Браво на момчето-от само бой- ако ги познавам тия момчета че са набили хитрия м....л ще ги заведа на ресторант за моя сметка.Незнам народа ни защо трае толкова,вижте как живеят ромите-а как българите - на колко роми домовете им са законни,15 процента законни - 85 незаконни,какво правим по натам-даржавата потъва,защото не плащат данак-докога това.
  • 8 Йордан

    5 0 Отговор
    Спокойно може да го осъди за отвличане. Момичето да се обърне към адвокат. Има доста такива случаи. Този, който отвлича хора - да лежи в затвора. Нека да е за урок за всички "помпаджии".
  • 9 ИЭВЕРГА

    6 0 Отговор
    Тоя добре че не е отвлякъл моето дете тогава аз лично щях да го намеря и да му покажа как се взимат 30 кинта за 2км пробег и то от дете!!!!Съд и затвор за тоя !!!
  • 10 анти-такси

    3 1 Отговор
    лелеее ще взима той защо ли не почна аз да се движа с такси еи така нарочно и да ми оиска и на мен някои толкова щеее му отрежа езика къвто ще да е
  • 11 пес

    5 0 Отговор
    тоя таксиджия може да бъде открит и съден! Аман от такива в тоя бранш!
  • 12 Десен

    3 0 Отговор
    В Пловдив фирма 6566 няма! Фирмата е 6665, а тези 6566 и всякакви други конфигурации с тези цифри са т.нар. копърки от гарата, които през баловете излизат и стават особено нахални и нагли, опитвайки се да изнудват. ДАИ много добре си знае кои са, но ДАИ са на захранка от копърките, така че нищо недейте очаква да се случи с този или който и да било друг от тези наглеци. Жалко, че момичето ще запомни тази вечер, с това неприятно преживяване. Другия път да си повика такси, преди да излезе от хотел или заведения. 90% от фирмите имат "Набери и затвори" и никой няма да й откаже кола.
  • 13 Мао

    3 0 Отговор
    Е все някой път ще случи този тъпанар на човек .Тогава той ще се моли.
  • 14 beamer

    0 2 Отговор
    na men v pld sa mi vzimali 15 lv ot mola do centralna gara
  • 15 мен

    2 1 Отговор
    разпознат е този и са го хванали - даваха сега по бтв.
  • 16 кик

    0 4 Отговор
    само злобни коментари 4ета и само се утешавате и заканвате......заслужавате си и лумпена дето ви лашка сега и целата свинщина в псевдо държавата
  • 17 comment

    1 0 Отговор
    Гепена е гадината гнусна!!!
  • 18 ккк

    1 0 Отговор
    До номер 16 - ами ти, какво заслужаваш?
  • 19 гост

    1 0 Отговор
    Никой нищо няма да направи,провери или накаже. В тая "държавица" всеки прави каквото си поиска и то безнаказано. Добре, че не се е случило нещо по - лошо на момичето.
  • 20 123

    0 0 Отговор
    ЕЕеей Бакшиш , пиши къде да те намеря, че да ме повозиш малко и тогава да те видя какъв бабаит си а!
  • 21 The Bear

    0 0 Отговор
    Ядосвам се пак на системата - ако имахме съд какъвто трябва, такива изроди и по-големи от тях - нямаше да има. Сега полицията като ги хване не смее да ги бие, защото знае че като се кихне на прокурора или на съдията тея излизат на свобода и после търсят отмъщение към полицаите дето са ги арестували. А ако знаят тези "герои" че полицаите ще ги спукат от бой преди да ги дадат на съда, а съдът ще ги прати на друго място дето ще ги спукат от друго , няма и пре ум да им мине да се пробват в такива и подобни лесни начини за печалба...