29 Юли, 2019 20:02 3 083 40

Манолова разкри при какви условията ще се кандидатира за кмет

  • мая манолова

Днес омбудсманът Мая Манолова провежда среща в институцията с представители на граждански инициативи

Манолова разкри при какви условията ще се кандидатира за кмет - 1

И партийните, и безпартийните граждани имат право да правят номинации и да предлагат кандидати за различни позиции. Същото право важи и за партиите и мисля, че те ще издигнат кандидати.

Това отговори омбудсманът Мая Манолова на въпрос дали ще се кандидатира за кмет на София. "От четири години съм безпартийна и ме интересуват само интересите на гражданите. Аз сама ще взема решение дали да се кандидатирам за кмет на София. Ще преценя дали има реален граждански интерес и къде ще бъда по-полезна за гражданите на София - като омбудсман или като кмет. Като взема своето решение, вие ще бъдете първите, които ще го разберете. Имам достатъчно друга работа, включително и днес. В сряда ще внеса Законопроект за частния фалит. Имам програма за август и тя е свързана на 100% със защитата на интересите на гражданите", категорична бе Манолова.

Днес омбудсманът Мая Манолова провежда среща в институцията с представители на граждански инициативи от различни квартали на столицата, които протестират срещу презастрояването и за правото на достойно обезщетение на собствениците с възстановени имоти. Манолова инициира срещата по искане на граждани от миналия четвъртък, 25 юли 2019 г., на протеста пред Столичната община на жители от кварталите „Горубляне“, „Дървеница“, „Бусманци“, „Кривина“, „Казичене“, „Обеля“, „Младост“, „Овча купел“, „Дианабад“ и др. "С моя екип имаме последователна позиция за презастрояването. Гражданите имат право да живеят в зелена София. Идеята за днешната среща се роди на последните два протеста пред Столична община, когато се опитаха да настроят граждани срещу граждани - едните, които се борят срещу презастрояването и другите, които искат да бъдат обезщетени честно за върнатите им имоти. Това не успя и ето ни днес тук. Аз като омбудсман трябва да защитавам и едните, и другите граждани", обяви Манолова.

"Със сигурност ще има още срещи, защото само с диалог може да се намери решение. Моята позиция е ясна - нито едно живо дърво не трябва да бъде отсечено повече. В цяла София е едно и също - застрояване, премахване на градинки, опити за небостъргачи. На това трябва да се сложи точка. Аз защитавам и двете страни. Щом общината не може да компенсира собствениците на възстановените имоти, тогава трябва държавата да се намеси. Тези хора трябва да бъдат обезщетени справедливо и честно, но не трябва и да продължава презастрояването и премахването на зелените площи, междублоковите пространства и градинките", заяви Мая Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    14 10 Отговор
    И аз искам да разкрия при какви условия бих станал кмет на тази кочина, наречена столица: ПРИ НИКАКВИ!

    Коментиран от #38

  • 2 партизан за бой се стяга

    21 35 Отговор
    Тази напориста селянка и за кмет на Кюстендил не става!

    Коментиран от #3, #25

  • 3 русенец

    23 10 Отговор

    До коментар #2 от "партизан за бой се стяга":

    Кога за последно софиянец е ставал кмет на този катун? Даже и Тиквата е роден в СЕЛО Банкя.

    Коментиран от #8

  • 4 То е ясно

    9 22 Отговор
    И на тая лелка и се блажи.Явно завидя на Иванчева и компания след като разбра за какви цифри става въпрос.
  • 5 Столичанин

    12 2 Отговор
    Столицата е рай на паркове и сенчести горички
  • 6 русенец

    17 7 Отговор
    Лошото е, че докато имаме такава столица, няма да имаме държава!:(((

    Коментиран от #9

  • 7 месара

    15 25 Отговор
    майче, като омбудсман не си полезна, камо ли като кмет! не се напъвай, ше станеш за смях!

    Коментиран от #20

  • 8 Citizen

    14 9 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    София стана "катун" благодарение на такива,като теб-другарю.

    Коментиран от #11, #30

  • 9 Диет са вика диет съ казва

    8 8 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Човече,,,,,,стой си в РУСИ.....и си ближи ранити........

    Коментиран от #13

  • 10 ГОШО

    19 12 Отговор
    Мая има определено сериозен шанс за кмет

    Коментиран от #22

  • 11 русенец

    13 11 Отговор

    До коментар #8 от "Citizen":

    Такива като мен не ходят по катуни. Нещо по-лошо, заради такива като теб и твоя катун ми се наложи да си търся РОДИНА , другарю! Продължавай да гласуваш за комунисти, след следващите избори ще останете само софиянци и други цигани в Булгаристан. И какво ще ми папате тогава?! Кой ще те храни, търтей такъв?! Тиквата ли? Или Доган?! Може би онова недуразумение Нинова? Бъди здрав! Че няма да си умен никога, то е очевидно.

    Коментиран от #35, #40

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    ВСИЧКО Е ИНТЕРЕСИ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ганьо

    3 8 Отговор
    Успех .юще бъдете кметица за пример
  • 15 Майче

    9 6 Отговор
    Докато се накумиш боко ще плати за фандъчката
  • 16 ганьо

    8 12 Отговор
    Мая Манолова е единствената българка, която проявява загриженост към народа.

    Коментиран от #21

  • 17 Софиянец

    11 11 Отговор
    По добре да не се излага , няма да спечели тая червена кюстендилска крадла !
  • 18 До софиянец

    3 5 Отговор
    В цяла София да няма един свестен за следващ кмет на столицата. Тогава ще ви управлява провинциалист. Фандъкова да почисти града и да предава щафетата на други.
  • 19 мдаа

    8 1 Отговор
    НЯМА ШАНС В СОФИЯ. ВСЕ ПАК ПРОИЗЛИЗА ОТ СТОЛЕТНИЦАТА.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 боярышник

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "ГОШО":

    Има шанс за пенсия,според много.
  • 23 Бойко Борисов

    3 6 Отговор
    Простите, неграмотните и циганите са ми достатъчни за да бия отново на изборите.
  • 24 onq s konq

    6 2 Отговор
    Ще обясня на тия които викат "долу" срещу Фандъкова,но НЕ ПРЕДЛАГАТ ТРАДИЦИОННО И КАКТО ВИНАГИ кой да застане начело:СОФИЯНЦИ ОТЛИЧНО РАЗБИРАТ/отдавна при това/,че ако Кметът НЕ Е ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ,то той..."НЯМА СИЛА"/фин. средства/.А без пари "някакси" нещата не се получават:)Отделно пък Общинските съветници КАТО МНОЗИНСТВО ще са от Управляващата партия ГЕРБ /традиционно и закономерно/,което значи че БСП-Кмет ПРОСТО ЩЕ БЪДЕ БЛАМИРАН от тях и като цяло Общината ще изпадне в Парализа.А за подкрепа на думите си ще посоча случая с Президента:Как КЪНТЕШЕ МОЩНО "гласът" на Плевнелиев с ГЕРБ зад гърба си и колко безгласна буква е Радев...с подкрепата на някаква Проблемна опозиция наричаща се гордо "Столетница".Е да,ама има малка ,но СЪЩЕСТВЕНА подробност- че тая "Столетница" ОТДАВНА Е "ЗОМБИ",изживяващо се като ЖИВО?!!
  • 25 бял

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "партизан за бой се стяга":

    Щото другата напориста сеянка отн Самоков е цвете
  • 26 уди

    2 1 Отговор
    Прекрасни червени устни ,уффф
  • 27 Йозеф

    7 1 Отговор
    При никакви условия няма шанс да стане кмет на София, на Бобов дол може.
  • 28 Става

    1 2 Отговор
    за !!!!!!!!!!!
  • 29 Docenta

    7 4 Отговор
    Тази кокошка народа я замеряше с камъни докъто бягаше позорно с белия автобус от народното събрание заедно с пеевски и орешарски.Сега има наглостта да се кандидатира за кмет.Тя е човека на пеевски и дпс .Народът прост с къса памет.Не народ а мърша.Избира свойте палачи за управници
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Другия с коня

    6 2 Отговор
    Бившо Ченге и Бивш Комунист НЯМА.....С мимикрия Манолова ще заблуди бабите на село...Стой си там,зщитавай Онеправданите и Бъди щастлива Мая,че няма Лустрация...
  • 32 ЦРУ

    6 1 Отговор
    М.М. е основен участник в / костинбродската афера / . За награда сер Гея я направи шеф на НС !М.М. изпълни и друга поръчка на серГея и сарайте - при протестите с-у Орешарски излезеСАМА от НС и тръгна пеш към Позитано 20 .Хората я обградиха и ХВЪРЛЯЙКИ Й стотинки в краката й крещяха - / ЗА КОЛКО СЕ ПРОДАДЕ / ? Плана беше...при физически контакт . Ореха да наложи ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ !!!!!!!!! а това автоматично вадеше БГ от ЕС ! …...НАРОДЕеееееее!!!!!!разминахме се на косъм !!!
  • 33 Напорист

    7 1 Отговор
    Мая Манолова първо да се кандидатира за кмет на родния си Кюстендил, пък после ще видим... Да не се цели толкова нависоко в столицата...
  • 34 Тен

    2 1 Отговор
    Малко няма да й достигне
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Свирчо

    3 4 Отговор
    Преди години бях наивен и даже гласувах за Фандъкова. Това повече със сигурност няма да направя.

    Тази жена ако погледнем обективно, ще се окаже, че наистина има някакъв морал и желание да помага на хората. Дори мина през сериозно здравословно изпитание, пак не се отказа от мисията й като омбудсман.

    Хейта настрани... наистина се замислям да гласувам за нея.
  • 37 Не не и не

    5 3 Отговор
    Мая условията ще ги поставят хората, а не ти. Едно от условията е никога да не се избира, червен кмет на столицата. Защото половината от бюджета на софиянци ще отива за издръжка на БСП, а другата половина за корупция, този филм сме го гледали, дайте следващия.
  • 38 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    русие що се обаждаш където не ти е работа 😁
  • 39 Зойн

    0 0 Отговор
    Да изберем Цветанов тогава колко е прост Българина ще избере герб кое им доброто че си купиха Апартаменти че източиха КТБ магистрали кое хакнаха НАП при правителство на ГЕРБ прост прост е това България евала месара
  • 40 GMP

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "русенец":

    Абе отровното русИнец съвсем е откачил от миризмата на фъшкиите дето гребе в странство Ега ти комплексара Още му държи влага, че е роден у Руси, иначе хубав град:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове