Last news in Fakti

1 Август, 2019 09:02 5 380 29

Затвориха готвачка във фризер на минус 70 градуса, за да я сплашат

  • готвачка-
  • фризер-
  • слънчев бряг

След инцидента Тодорова е подала и жалба в полицията в Несебър

Затвориха готвачка във фризер на минус 70 градуса, за да я сплашат - 1

Готвачката Веселка Тодорова от Ахелой се оплаква от тормоз на работното място. Служителката от топла точка в обекта в Несебър била командирована за седмица в другия магазин от веригата – този в Слънчев бряг. Още с влизането си на новото работно място тя твърди, че се натъкнала на страшна мизерия в кухнята, пише Флагман.бг.

След инцидента Тодорова е подала и жалба в полицията в Несебър, като от пресцентъра на ОДМВР-Бургас потвърдиха, че се работи по случая, но не могат да дадат повече информация, докато не се изяснят фактите около фрапиращата случка с попадането на Веселка в камерата за дълбоко замразяване на магазина - по думите ѝ - на минус 70 градуса температура.

„Благодаря на Бога, че съм жива, защото само вече Бог ни е надеждата да сме живи в тази страна, за която всички казват, че сме европейска държава, а се вършат дела като в страна от най-бедните държави в третия свят. До ден-днешен нямам обяснение на въпроса защо когато човек работи честно и почтено, го затварят в хладилна камера, за да мълчи, да не задава въпроси и да не търси истината защо на работното му място се извършват подобни дела.

Работих в супермаркет в град Несебър, докато една от колежките се разболя и се наложи да ме преместят в другия магазин в Слънчев Бряг. Когато отидох в другия обект, аз работя като готвач на топла точка, намерих невероятна мръсотия в кухнята. Жената, която беше там и се представи като Боряна, събори баничките в мръсна тава с веро накисната от вечерта, след което ги извади, нареди ги в тавички, които не са мити, откакто е започнал сезонът, изпече ги и каза: „Хората ще ги изядат”. Вследствие на което си помислих: „не е ясно как ще работя на това място”.

Успокоих се, защото ме изпратиха само за 1 седмица там и си казах: „все някак ще издържа”. През следващите дни жената започна да ме тормози психически, всеки ден ми правеше забележки за храната, постоянно ми разказваше, че тя е шеф Манчев и това, че тя не готви, не значи, че не знае как трябва да се готви.

Тормозът ескалираше с всеки изминал ден, мръсотията в кухнята беше невероятна, на няколко пъти направих забележка, че не записват на лист картофите, които продават вечер, когато мен ме няма там. На следващия ден операторката на магазина ми казва, че има огромни липси точно на картофите, на които никой не води сметка кога и как се пържат и в какво количество.

Кулминацията на цялото това чудо беше в неделя /14.07. 2019 г./, когато тази жена дойде в 10.00 ч. на работа и на въпроса, който ѝ зададох – защо не се обажда на някого от началниците, тя ми отговори: „сега ще те подредя добре днес”. След което пристигна другата колежка, която се казва Даниела, която ден преди това ми беше казала, че отработва часове, защото Боряна идва пияна. Двете започнаха заедно психически тормоз, едната влизаше от едната врата и казваше: „давай бързо картофи”, а другата идваше от другата врата и казваше: „печи по-бързо кебапчета и кюфтета”. След което към 14.30 ч. Боряна започна да настоява да изпека хляб – а той стои в минусовата камера, която е шокова на -70 градуса дълбоко замразяване. Там стои и рибата.

Аз тръгнах да изхвърлям кашони навън и се измокрих, защото валеше дъжд, но понеже ми оставаше малко време до края на работния ден, си казах: „ще мина да взема и хляба”. Отворих хладилната камера и оставих… вратата широко отворена. Не изключих камерата, защото мислех набързо да вляза и да изляза. В момента, в който се обърнах с гръб и започнах да търся хляба, вратата след мен се затвори и хладилната камера започна да духа лед върху мен. Вътре стана тъмно, бях в самия край на камерата, изпитах невероятен стрес затова, че мога да стоя там с часове и никой да не отвори. Мога да си представя как човек би умрял вътре за съвсем кратък период от време, замразен жив.

Започнах да търся изход да се добера до вратата, паднах защото камерата е пълна със стока и кашони и не се вижда нито къде е вратата, нито как мога да се измъкна оттам. Добрах се до вратата, но дръжката се пързаляше в ръцете ми и не можех да отворя.

Започнах да блъскам по вратата с юмруци, и след като Боряна прецени, че престоят ми е бил достатъчен в камерата, реши да отвори, докато се смееше, пушеше цигара и пиеше кафе. Аз излязох и ѝ казах, че няма да оставя случая така. На следващия ден отидох при управителя на магазина – г-н Мандаджиев, и го помолих да отвори камерата за видеонаблюдение. Човекът ме успокои, каза: „Иди си спокойно на другия обект, от който си дошла” и аз си помислих, че кошмарът е свършил.

Докато на следващия ден и двете готвачки, които работят в Несебър, направиха инсценировка, че не искат да работят – нито едната, нито другата в Слънчев бряг. След което управителят в Несебър ми каза да се върна аз на мястото, от което се бях отървала от смъртта. Защото ако бях болна от сърце или нещо друго, си мисля, че може би нямаше да изляза жива оттам. Бях уволнена за 24 часа без никакви предизвестия, без да има оплаквания от храната ми от страна на клиенти.

Дори напротив – управителят редовно ме караше да му готвя храна и нито веднъж хората не са се оплакали от качеството. Всички тези жени, които извършиха цялото това престъпление, продължават да работят там и да ме обявяват за луда. За тях е весело, защото никой не им търси отговорност за това, което правят.”, завършва Тодорова.

Флагман.бг се свърза с управителя на магазина – г-н Мандаджиев, който обяснил, че няма да даде информация по телефона и че в камерата всъщност не е минус 70 градуса.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АКО МОЖЕ ДА

    7 25 Отговор
    ЗАТВОРЯТ БЕСЕПЕРАСТИЯТА ЗА ДЪЛГО НЯМА ДА Е ЗЛЕ

    Коментиран от #3

  • 2 ОТ ДИЗЕЛА

    57 3 Отговор
    Така е в Булгаристан .Кадърните хора ги правят на луди ,а просперират олигофрените .

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Циганин

    17 2 Отговор
    Еманация на българският народ и неговия манталитет.

    Коментиран от #9

  • 5 Ники

    34 0 Отговор
    Еми нормално. Най големия враг на българина е самия българин.
  • 6 Ивайло

    33 0 Отговор
    Егати сюжета - това в България ли се случва, или в някоя бананова република (не че и ние не сме такава)??? И сега какво - последствия ще има ли за тези олигофренки и за шефа им, който мижи за всичките тези безобразия??? Едва ли!!! Жалка родна картинка!!!
  • 7 МАЛОУМНИКА СИ ТИ

    9 19 Отговор

    До коментар #3 от "ОТ ДИЗЕЛА":

    ТОВА ЧЕ бсп НЕ СА НА ВЛАСТ ОТ 10 Г НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СЕГАШНИЯТ ХАЛ НЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ТЯХ.!

    Коментиран от #12

  • 8 От бензина

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "ОТ ДИЗЕЛА":

    На майка ти в путката педерас шибан! България се казва! Булгаристан беше когато еничарите любеха бабите ти! Скоро баба ти да е Любена от еничарин?
  • 9 Дачко

    27 0 Отговор

    До коментар #4 от "Циганин":

    Именно а най омразни са ми българските работодатели, казват ти една заплата, като работиш вземаш съвсем по ниска, условията на труд мизерни. И им е мания да те осигоряват на минималната и да бутат останалото не облагаемо. И после тоя ни виновен, и ония ни виновен, че държаеата ни е зле.

    Коментиран от #10

  • 10 До Дачко

    6 7 Отговор

    До коментар #9 от "Дачко":

    Абе Дачко, няма ли помощи за тебе в Германия? Пробвай се бе, на повечето циганчета дават! На българите не дават!

    Коментиран от #15

  • 11 ужас

    34 0 Отговор
    Те можеха да убият жената а вия криете името на магазина,защо?
  • 12 Картаген трябва да бъде разрушен

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "МАЛОУМНИКА СИ ТИ":

    Колко удобно оправдание за абсолютната некадърност и пошлост на управленците ни.
  • 13 Бесен Язовец

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "ОТ ДИЗЕЛА":

    А бе, споко бе, "умник" пак са си същите комуняки от БКП-БСП, на власт, само, че са си сменили козината и на новата ГЕРБ пише бе..)
  • 14 6999

    10 5 Отговор
    На -70 ако влезе по тениска, на 5 мин ще почне да си кашля белия дроб...Ако въобще остане в съзнание от температурния шок
  • 15 Дачко

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "До Дачко":

    Искаш ли да ти дам адреса ми да се срещнем та да видиш че съм българин един от многото в тая държава с същите проблеми.
  • 16 Идвам

    12 2 Отговор
    Как се казва тази верига магазини? Довечера пътувам за там и ще си "поговоря" с тази дето е затворила фризера..... Само да разбера коя е..... Но аз ще разбера - рано или късно.
  • 17 До всички тролове

    0 7 Отговор
    Овчар иска овчар взема яж п....ко сирене!?Каквото си надроби това е сърбаш! Това е истината!
  • 18 Циганин

    1 3 Отговор
    Е па точно тези ли искат да се интегрираме и да станеме като тях? Не, мерси....аз назад в еволюцията не се връщам
  • 19 Какво да кажеш....

    3 2 Отговор
    Булгаристански неволи....не можеш си избяга от кармата

    Коментиран от #20

  • 20 Виж 8-ми коментар

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Какво да кажеш....":

    И ще разбереш!
  • 21 Гост

    13 0 Отговор
    Така е на Слънчака. Никой не го е грижа за хигиена и какво ли не важно да се печели.А после защо не ходи българският турист...А това с тази жена ,което се е случило за пореден път показва какви хора управляват,и се търпят тези двете другите понеже някой ги ши.а ...или са рода на шефа.
  • 22 224

    14 0 Отговор
    Обикновено шоковите камери са на "-40", не знам къде в Сл. Бряг някой има шокова камера на -70. Дори и аз да греша, въпросът е много сериозен! Шансовете за смърт в рамките на минути са много големи особено сега през летните месеци. Изключително безразсъдна постъпка.
  • 23 ААА

    6 1 Отговор
    Ако този фризер работи на -70 , то аз съм готов да го купя веднага , без да се пазаря за цената.

    Коментиран от #25

  • 24 кубадински

    5 0 Отговор
    На Слънчака селянията е в разгара си
  • 25 а бой де

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "ААА":

    Искаш да го купиш за да пробваш дали ще останеш вътре вечно млад ли?
  • 26 Bubbles

    7 0 Отговор
    Уви в клозета всеки искащ да прави нещо като хората е считан за луд, а утрепките са на почит.
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    ЗАЩОТО НОРМАЛНИЯ ЧОВЕК СИ ТЬРСИ ПРАВАТА А ОЛИГАРСИТЕ НА ЛУДИ НИ НАПРАВИХА ТАЗИ ДАМА НЯМА ЛИМЬЖ БРАТЯ СИНОВЕ ДЬЩЕРИ ХВАНЕТЕ ТОЗКОЙТО Е ЗАТВОРИЛ ДАМАТА И МУ СЧУПЕТЕ КРАКАТА
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ТАКА ЛИ

    2 0 Отговор
    И ОЩЕ Е ЖИВА ? ? ? Какъв е този ресторантски фризер ? Съществува ли такъв , къде е да го разгледам . . . И да пробваме някой да влезе на минус седемдесет , да видим дали ще издържи и минута ?!?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове