Last news in Fakti

2 Август, 2019 09:50 2 553 14

Адвокат Ина Лулчева: Иван Тодоров няма отношение към киберпрестъплението

  • иван тодоров-
  • хакер-
  • нап

Според нея изпратената информация до медиите е с цел въздействие и създаване на негативно обществено мнение

Адвокат Ина Лулчева: Иван Тодоров няма отношение към киберпрестъплението - 1

„Безпрецедентно е писмото и информацията, която е изпратена до медиите, защото е посочено, че те се предоставят във връзка с протеста на Апелативна прокуратура по повод мярката за неотклонение” – това заяви пред "Тази сутрин" по бТВ адвокатът на собственика на „ТАД Груп” Иван Тодоров – Ина Лулчева.

За "Тази сутрин" адвокатът обясни, че предстои втора инстанция да се произнесе по делото. Според нея прокуратурата е трябвало да представи доказателствата в съда, а това, че те са стигнали до медиите, означава, че прокуратурата иска да въздейства като създава негативно обществено мнение.

Лулчева подчерта, че Иван Тодоров не приема обвиненията и твърди, че няма никакво отношение към киберпрестъплението.

„Има директива, която е във връзка с прилагането на презумпцията за невиновност, която не допуска разпространяване на материали, водени по досъдебно производство” – допълни тя.

Експертът също така заяви, че по делото няма данни Кристиян Бойков да е склоняван от някого, за да извърши нелегална дейност. По думите ѝ данните представени от прокуратурата, в които търговският директор на „ТАД Груп” Георги Янков разговаря с Кристиян Бойков са с цел насаждане и манипулиране на обществено мнение, защото от репликите не става ясно за изтичане на данни от НАП.

Тя каза, че от разговора се вижда единствено, че е възможно Кристиян Бойков да информира Георги Янков за разпространение на дадена информация, но не и самият Янков да подбужда такова разпространение.

Според Лулчева за момента отсъстват солидни доказателства, които прокуратурата трябва да представи.

Освен това адвокатът заяви, че незаконна дейност в „ТАД Груп” не е извършвана. „Компанията има за задача да укрепи киберсигурността на фирми, а дейността е извършвана по всички установени правила” – допълни тя.

Спецпрокуратурата разпространи личните данни на прокурори и следователи

Лулчева подчерта, че Иван Тодоров е предоставил всички данни, с които е разполагал още в деня на претърсването и изземването.

„Информацията, която се подаде, не беше, че е отказал съдействие, а, че не е съдействал, защото не е предоставил пароли. Това е в противоречие с материалите по делото, с които прокуратурата разполага”, отбеляза експертът.

Лулчева беше категорична, че паролите са били генерирани така, че са били известни само на човека, който е ползвал даден компютър и всеки опит да се влезе без парола е водел до промяна в информацията, така че да не може да се работи с нея.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Осойница га*дна

    8 17 Отговор
    Мутреса , мутреса потвърдено. Тя си има пари и защитава престъпника защото и тя е престъпник. Много престъпници в България. Трябва чистка.
  • 2 данъкоплатецът

    11 2 Отговор
    Колкото този келеш е престъпник, толкова и онези лай-ари, измислените ИТ-спецове с огромни заплати, дето са защитили системата на нап-а.
  • 3 Boxer 3.0

    7 9 Отговор
    Снощи по телевизията ги показаха как си пият кафенце на балкона - заговорничат нящо! После показаха едни зелени редчета от буквички - неоспоримо доказателство , че Биволъ е виновен. Аз им вервам. Някога да са лъгали от телевизора?

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АНЕНЕРБЕ

    7 3 Отговор
    ЗА КАКВО КИБЕР ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ГОВОРИШ БЕ ЛУЛЧЕВА??!!!

    ДАННИТЕ НА НАП СА ПУБЛИЧНИ И ЗА НИКОГО НЕ Е ПРОБЛЕМ ДА ГИ ИЗВАДИ ОТ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР !!!!!

    Без да публикуваме личните ти данни за теб Лулчева от ТР излиза информация показваща участието ти в НЕСЕБЪР ЯХТ КЛУБ ASSOC!

    Не желая да навлизам повече в мръсното ти бельо защото всеки от нас го има , но ние сме в обществата на БИГ БРАДЪР и всеки интелегентен знае всичко за другия , дори ако последният е с фалшива самоличност.

    ИНФОРМАЦИОННОТА ПОЛЕ Е ГОЛЯМО И ВСЕКИ МОЖЕ ДА ВЪРШЕЕ В НЕГО.

    ЗА ПОЛИТИЦИТЕ Е НЕПРИЯТНО ДА ИМ СЕ ГЛЕДА В МРЪСНОТО БЕЛЬО НО СОРИ.

    Разбирам болката на Гешев на когото Кристиян разкри мръсното бельо и връзката му с мадам Детелина заради която пламна една война , жертва на която станаха не само Кристиян , но най вече ДВЕТЕ КМЕТИЦИ НА МЛАДОСТ.

    Тази жена /Детелина/ ще изяде и главата на един номиниран бъдещ главен прокурор изпаднал в смешното състояние на зависимости от Детелина Ханчева - жената, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на семейни начала, има обща фирма с ортака на основния свидетел по делото „Иванчева“ – строителният предприемач Александър Ваклин. Това се доказва по категоричен начин от преглед на редица документи от търговския и имотния регистри. От тях става ясно, че Детелина Ханчева и съдружникът й Марио Кръковски имат пряка и косвена връзка с Ваклин.

    Вижте ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ГЕШЕВ
    Защо отказва да посочи Детелина като ПОЛОВИНКАТА С КОЯТО ЖИВ
  • 6 Балканец

    3 1 Отговор
    Абе, да не става нещо с имот или спестявания, или с кредити, че тия, двамата ще ги съдя до дупка.
  • 7 onq s konq

    7 2 Отговор
    За мен тая Фирма за "Укрепване киберсигурността на фирми" е като ЗАСТРАХОВАТЕЛ С БУХАЛКА,като разликата е че Бухалката е компютърна.А хакването на НАП е послание към НАБЕЛЯЗАНИТЕ КЛИЕНТИ - "Вижте какво можем и елате при нас,за да не ви се случи същото".
  • 8 Boxer 3.0

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Boxer 3.0":

    Виждам, че малко хора разбраха иронията ми ;)

    Коментиран от #13

  • 9 ИСТИНА ЗЛА

    2 1 Отговор
    Как да няма ???? Та той се занимава само с подобни дейности !
  • 10 Иван Т

    3 2 Отговор
    Споко адвокатке ! Приготвил сам ти хилядарките ! В ебро и долари !
  • 11 Пишман

    2 4 Отговор
    Абе още ли ще дава акъл тая казионна на предишната власт, въз стара адвокатюша?!
  • 12 Ко туй нящо

    2 1 Отговор
    Айде бабите у лево!
  • 13 хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Boxer 3.0":

    Ми да, тука е пълно с млади меринджеи!
  • 14 297

    3 0 Отговор
    Чисти са като сълзица.Ама за баламурняците,и за компютърните ''капацитети''.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове