31 Юли, 2019 08:16 5 314 37

Шефът на „ТАД Груп” – разследван за киберпрестъпления и преди

  • нап-
  • хакер-
  • иван тодоров-
  • кибер престъпления

Той е собственик на десетки фирми, свързани с ресторанти, недвижими имоти и с киберсигурност. Голяма част от тези фирми са регистрирани във Варна

Шефът на „ТАД Груп” – разследван за киберпрестъпления и преди - 1

Преди повече от 22 години, собственикът на „ТАД Груп”, който беше задържан на Летище София, и преди е бил разследван за киберпрестъпление, предаде „Нова телевизия“.

Какъв е бизнесът на Иван Тодоров и колко голям е всъщност той?

Тодоров е бизнесмен, собственик на десетки фирми, свързани с ресторанти, недвижими имоти и с киберсигурност. Голяма част от тези фирми са регистрирани във Варна.

По информация на „Нова телевизия“, предишното разследване срещу Иван Тодоров за киберпрестъпление е от 1997 година. Тогава той е един от заподозрените за източване на кредитни карти. В този период Тодоров е имал заведение. Съмнението е било, че с пари от източени карти е купувана техника от САЩ. Участието му обаче не е доказано.

Години по-късно бизнесът му с ресторанти разцъфтява. Днес той има десетки фирми, основно за управление на хотели и ресторанти из цялата страна.

Преди повече от 10 години прави и солидна инвестиция, като се сдобива с разрешително да поеме франчайза на международна верига за сандвичи.

През 2016 година започва да се занимава официално и с киберсигурност. Преди 3 години Тодоров регистрира фирмата „ТАД Груп” с начален капитал от над 190 000 лева. Централата на фирмата е в САЩ, а според адвокатите му, той е поел франчайза ѝ у нас. Офисът на повечето фирми на Тодоров се намира във Варна в един от ресторантите от веригата за сандвичи.

„ТАД Груп няма офис във Варна. Г-н Тодоров идва рядко. Идва във Варна, когато идва, идва и в офиса. Но това е 1-2 пъти в годината”, обясняват служители.

Тодоров е избран от международната верига за сандвичи да развие бизнеса и в Румъния.

На друг адрес е регистрирана друга фирма на Тодоров. В нея той има и съдружник. Казаха ни обаче, че офисът е бил освободен преди няколко месеца.

Иван Тодоров се занимава и с недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гощо

    41 2 Отговор
    Е нали бил на 30 и няколко години бе? Как така е разследван преди 22г?!?! Тогава на колко е бил? Тцттцтцтцтцт......
  • 4 Анти милиционер

    17 32 Отговор
    Ясно какъв човек е щом е източвал кредитни карти. Измет.

    Коментиран от #10, #29

  • 5 Гост

    46 8 Отговор
    Хайде почнаха се ченгесарските номера. Имал десетки фирми, предполагам автоматично го праща на другия бряг при лошите чорбаджии. Бил разследван по предположение, ама видиш ли нищо не открили. Браво. Страхотна журналистика.

    Коментиран от #9

  • 6 Риба цаца

    30 4 Отговор
    Много се спекулира с някакво задържане в Чехия на ББ преди години. Защо цацата не провери? Много е яко джурналята като публикуват манипулационни статии, в които обвиняват и направо осъждат като ЦЦ.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хахаххаха

    32 5 Отговор
    Раследван от кого през 1997г.??

    И след това вървят празни приказки колко фирми имал, и така на татък!!!

    Купувал техника от САЩ!
    По времето на онази криза дето е създадоха СДС купувал!!! Тогава банките спряха да работят, а за да извършиш разплащане трябваше да отидеш на място в офис!


    ГОЛЕМИ ЛЪЖИ СЕ ТИРАЖИРАТ!

    Коментиран от #32

  • 9 Анти милиционер

    10 29 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Фирмата му е ударила НАП, рекетирала е застрахователи и големи фирми с крадена информация. Също е точил карти навремето. Кое не ти се вързва, гербераст?
    Едно Хъски е по-умно.

    Коментиран от #12

  • 10 Еретика

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "Анти милиционер":

    Така е удобно на пиша пожарникаря нали трябва постоянно да се лае за него иначе ще пукне.
  • 11 Спомням си

    5 11 Отговор
    че през 1989г. попаднах на първите вируси! Същите бяха подписвани псевдоними.
    Например Дарк Авенджър, Братята на пиратите и все едни такива!

    Тоя същия трябва да е един от тия, хахаххахахахахах!

    Явно проблема е огромен защото не само е издърпано инфо за българия но е дърпано инфо и за други страни! Подобно нещо едвали ще се направи от 2-3 човека, няма да ме учуди ако е работило сериозно разузнаване!

    Коментиран от #19

  • 12 Гост

    24 6 Отговор

    До коментар #9 от "Анти милиционер":

    Я го давай по-полека и си спри телевизора. Къде е доказано, че е извършвал кибер атаки и че е изнудвал? Къде е доказано, че е точил карти? Много бих се зарадвал ти да си на тяхно място, за да станеш пръв радетел на правдата. Ама чакай, знам, не ме убеждавай - на теб не може да ти се случи. Ти си истински българин. Но явно много телевизия гледаш. Българските служби от немай къде ,гледат да си изсмучат нещо от пръстите, за да не висят като изпрани гащи. И вземи си разходи хъскито.

    Коментиран от #16, #17

  • 13 Микроб

    22 7 Отговор
    Хайде почнаха да оплюват човека без да има нищо черно на бяло само и само да си оправдаят заплатките и службиците! Това си е жива философия на мизерниците! Нарочиха го, захапаха и не пускат. Капацитети, пфу!!!
  • 14 конгречулейшънс

    29 4 Отговор
    А Цв.Цв. беше осъден , с влязла в сила ефективна присъда и после промениха закона със задна дата.
  • 15 незнайко

    19 3 Отговор
    Той сега е на 41 години. Преди повече от 22 години е бил ученик в училище на 19 години !!! Значи наистина е АДСКИ умен щом 1996-1997 година в смутните времена е започнал БИЗНЕС !!! БЕЗ ГОЛЯМ ГРЪБ ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ !!! ЗАТОВА БЕШЕ В САЩ !!!
  • 16 Анти милиционер

    7 11 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Нарочили са го, понеже е удобен. Нали дебил.
    Иначе е друг крадецът на масивите. Хаха

    90% от хората даже не са бавноразвиващи.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Анти милиционер":

    Ами да речем, че познавам хора от фирмата и сферата като цяло и да речем, че не обиждам опонентите си на дебили и хъскита.

    Коментиран от #22

  • 19 незнайко

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Спомням си":

    КЪМ КОЙ ДОСТАВЧИК БЕШЕ СВЪРЗАН ТАГАВА ? САМО ПИТАМ ?
  • 20 Гост

    18 4 Отговор
    Егати поръчковия тюрлю гювеч. "Кибератака" преди 22 години..., която всъщност била...точене на карти... И тоя същия - явно киберпрестъпник по рождение - си се прибира, знаейки, че ще бъде арестуван... Вече копаме дъното. Яко.
  • 21 Bingo

    16 4 Отговор
    "Съмнението е било, че с пари от източени карти е купувана техника от САЩ" значи заради съмненията на някой малоумен следовател трябва да лепим петна на невинни граждани и да правим внушения от национален ефир за да угодим на новия главен прокурор. Алоу джурналистката вие за етичен кодекс не сте ли чували.
  • 22 Анти милиционер

    4 12 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    "Познаваш" ги и си по-запознат от разследващите? Самият хакер не отрече, че е крал масиви на НАП. Наистина си като хъски в главата.
  • 23 Жоро

    11 3 Отговор
    При бойко е така,който не плаща е лош.Само послушното прокурорче Гешев е най добър.
  • 24 Полицейщина по герберастки

    13 3 Отговор
    Както при Иванчева - кален поток от лъжливи новини, арест при идването му, защото щял да избяга и пр.полицейски тъпизми.
    Явно е хакнал банкови сметки на върхушката и затова е тази истерия.

    Коментиран от #25

  • 25 Анти милиционер

    7 10 Отговор

    До коментар #24 от "Полицейщина по герберастки":

    Иванчева не я ли хванаха с подкуп в колата(за 140 бона)? Прокуратурата й ги подхвърли, нали Айнщайн. Колко много човекоподобни в тази територия.
  • 26 Анти милиционер

    4 4 Отговор
    Егати "халерите" дето ги хванаха милиционерите от МВР точно за 1 ден. Самозабравили се дришльовци.
  • 27 Калев

    3 1 Отговор
    1978 д толкова бизнес е част от групата. Разчистване на сметки.
  • 28 Анти милиционер

    3 3 Отговор
    Да направят партия с Иванчева и Божо Кравата - ще съберат 50% от вота в тази прекрасна територия. Втори сме по интелект, все пак. След евреите.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Анти милиционер

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "куку руку ку":

    Да да... тия в Страсбург са винаги готови да се подложат на убийци, мигранти, талибани и крадци от прехода. Много демократично - ще им пазим правата.
  • 31 Алоооо

    2 1 Отговор
    Според Боко от Банкя този е вълшебник , У Боко винаги сработва престъпния инстинкт , Просто манталитет ,а и този е бил редови член на герб , от една кръвна група са.
  • 32 червени боклуци

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "хахаххаха":

    1997 национална катастрофа от управлението на БСП.
  • 33 Алоооо

    3 1 Отговор
    Атаката нали беше от Русия бе , мизерници ? А , се оказва ,че работи със сащ ! Фирмата му е регистрирана в сащ ,избрали го янките да развива бизнеса в Румъния ! Тази хакерска атака я спретнаха от usa , за да им мине сделката с ф - 16 . И сега благодарности от usa , че ни съдраха джоба. Ура !
  • 34 Dondehuan

    1 0 Отговор
    Доста зомбирани коментари се четат! В момента база даните се продават за смешните 20 долара в някои специализирани сайтчета! А самата атака е направена най-вероятно за спорта или за натриване на носовете на зомбираната ни система!
  • 35 Доволен българин

    0 2 Отговор
    Ха, ха, герберастите в истерия! Хакнали им банкови сметки и имотите с голямите тераси!
    Никой не може да ви спаси, еле пък такъв полицейски чвор като Гешефта!
  • 36 Добре!

    0 1 Отговор
    Паника! Герберастите усещат края кучетата.
  • 37 ХХХ

    2 0 Отговор
    Спрял е да си плаща рекета на комунягите от герба и за това е всичко. Комундетата са най добри във съсипване на успешния бизнес, независимо да ли са разпределени в герб, бсп или дпс... ако ти потръгне в тая държава ти е спукана работата.. освен ако не делиш поне половината с червената мафия. С тая мижава икономика в повечето случай за международните компании сме просто филиал на Румънски и Гръцки фирми, което значи че забогатяват на наш гръб.. човека се пребори да държи франчайза за събуей за Румъния, но алчните милиардери от куфарчета и това ще съсипят. Цялата "хакерска" помия е скалъпена за назидание