29 Май, 2012 14:12 1 409 4

Борисов: Етнически противоречия? Доган няма какво да говори

  • бойко борисов-
  • ахмед доган-
  • етнически противоречия-
  • мост-
  • земетресение-
  • пътища
Борисов: Етнически противоречия? Доган няма какво да говори - 1
Снимка: БГНЕС

„Ахмед Доган, който в нямането си какво да каже, говори за етнически противоречия – няма такова нещо в България. И, разбира се, сравнява времето, в което управляваме ние, с времето на Жан Виденов. Дори Аллах е казал -  когато фактите говорят, боговете си мълчат“. Това са думи на премиера Бойко Борисов на бизнес форум, посветен на ОП Конкурентоспособност. Премиерът отдели внимание на мрачната прогноза на лидера на ДПС, че догодина никой няма да иска да състави следващо българско правителство, тъй като ще сме в гръцки сценария.

Поводът бе оценката на рейтинговата агенция „Мудис“, която очаква стабилна перспектива за страната ни, но по-нисък растеж. 

Борисов, че в оценката за състоянието на страната ни, Мудис изтъква, че сравнявайки ни с други страни с валутен борд като Литва и Латвия, България се е справила по-добре.

„Какво казва „Мудис”? Рейтингът на България, който беше повишен единствено в последните 4 години, остава стабилен. Искам с още няколко данни да оборя най-големия хидроинженер в България, прочул се със своите милиони, мандатоносител на предишната власт, и да ви припомня, че когато ГЕРБ дойде на власт, всички фондове бяха спрени. Понеже тези хора имат къса памет, трябва да им го припомням често, заяви премиерът Борисов. Членството ни в ЕС дава не само добри резултати, но изводът, който можем да направим, делът, който страната ни плаща, ще е с все по-незначителна тежест, съотнесен към ползите, които реализираме като страна членка“, заяви още Борисов, цитиран от Фокус.

По-късно днес премиерът откри антидопингов център, където изрази тревогата си от състоянието на мостовете у нас. В рамките на два дни пропаднаха пътищата Рударци – Кладница и Годеч - с. Гинци, а след това се скъса и мост във Владая.

„Престъпно е отношението към тези съоръжения толкова години. Какво са правили с тях - каквото правеха на бул. „Брюксел”. Като се появят дупки, ги кърпят, докато не седнаха и не го направиха както трябва. Когато закърпят дупките зимно време, те се отварят. Лугата и водата тече, компрометира бетона, арматурата и мостовете са заминали", обясни премиерът и поиска парламентът да се произнесе по този въпрос, защото това е много тежък ремонт, за много пари, но „ако не направим, няма смисъл да правим магистрали“.

Предстои министър Томислав Дончев да подготви промяна в закона за това държавните и обществените сгради задължително да бъдат застраховани и срещу земетресение.

„За бедния човек и един комин е много. За богатите като тях може би това е малко. Вчера съм подписал 5 млн. за училищата, градините и другите обществени сгради. Ако погледнем без човешката страна държавата няма какво да се меси в подобни ситуации и всеки е длъжен да си застрахова жилището, но това не е човешко. В кризата се стараем по всякакъв начин”, каза още премиерът Бойко Борисов.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма преспектива

    0 3 Отговор
    Като няма хляб яжте етнически мир !

    Ми да стане война бе ... да се разцепи България и после да живеем като хора не като червей !!
  • 2 Fiko_Fire

    0 2 Отговор
    Ето измислиха нов начин да рекетират народа с нови застраховки,Да е жив и здрав Бойко,вървим напред по лафове,полицаи станаха хора дето незнаеха да пишат а директори на училища хора де то не ги поздравяваха,а да не говорим че имам дете и не получава майчинтво жена ми,добре че е Германия и си бачкам
  • 3 fiko_fire

    0 2 Отговор
    Само ругаят турци и други,ама турция е каде по напред,Ердоган даже финансират нови проекти и малки нови бизнес,налагат големи данъци за вносни автомобили,и не пълнят джобовете на Европейци като нас дето караме болкуците им,а тук трябва да си мутра престъпник и тогава си добре в БГ.
  • 4 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    Dogan e strashna s..nia