Last news in Fakti

28 Май, 2012 10:26 3 954 4

Срути се мост във Владая

  • владая-
  • мост-
  • йорданка фандъкова-
  • валежи-
  • път
Срути се мост във Владая - 1
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин се е срутил мост във Владая, Софийско, съобщи пред  БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова, която е на мястото на инцидента. Вследствие на земетресението е поддал брегът, а след това и дъждовете са допринесли за срутването на съоръжението. Мостът свързва 10 къщи с основната улица.

За този мост проектът е готов. Във Владая работим в момента по 2 моста, които са разрушени вследствие на предишното голямо наводнение. Този мост е третият. За съжаление времето не ни чака. Има готовност да ни се предостави понтонен мост, за който специалистите ще кажат дали това е възможно в момента, за да може докато се изгради моста да има достъп до тези къщи, посочи Фандъкова.

Предстои цялостен основен ремонт на съоръжението, което свързва няколко къщи с основната улица. До ремонта  движението ще се осъществява от временно съоръжение, което ще бъде доставено от военните. Очакванията на Фандъкова са до два месеца да има нов завършен мост.

Мостът се е срутил от земетресението и обилните в последните дни валежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гневен

    1 0 Отговор
    И това ако е мост....и се е срутил...... то значи аутобана Рударци – Кладница е потънал в дън земя а мегаполиса Перник е срутен до основи. Как обичате журналистите да правите сензации от подобни малки неща. СПРЕТЕ да всявате смут в хората !!!
  • 2 кру ме

    0 0 Отговор
    Фидосова мина рано сутринта от там и след нея.....
  • 3 рррр

    0 0 Отговор
    Тука мяташ една талпа и минаваш
  • 4 ahaha

    0 0 Отговор
    most? aaahahahahahaha po tazi vada s tva poto4e ima sigurno takiva "mostove" na vseki 10 metra be