29 Май, 2012 19:11 1 229 0

Окончателно оправдаха обвинения в намушкването на Михаил Ганев

  • михаил ганев-
  • обвиненият-
  • оправдан-
  • намушкване
Окончателно оправдаха обвинения в намушкването на Михаил Ганев - 1
Снимка БГНЕС

Тричленен  състав на Габровски окръжен съд потвърди  присъдата на районния съд, с която габровецът Владимир Иванов бе оправдан по повдигнатото му обвинение за причинена средна телесна повреда на шампиона по борба Михаил Ганев, съобщи Дарик радио.

Делото бе образувано по протест на Районна прокуратура - Габрово и по жалба на пострадалия, против решението на първоинстанционния съд, с което Владимир е признат за невинен по обвинението, че на 26 декември 2010 г., в заведение „Текила" в Габрово, е намушкал Михаил Ганев. С атакуваната присъда районният съд е отхвърлил изцяло предявения от пострадалия граждански иск за заплащане на обезщетение за неимуществени вреди.

Със същото решение първоинстанционният съд е признал подсъдимия за виновен, че на посочената дата в Габрово, без надлежно разрешително държал в себе коноп /марихуана/ с нетно тегло 1,5041 грама на обща стойност 9,02 лева, маловажен случай, като на основание чл.78а от Наказателния кодекс го освободил от наказателна отговорност и му наложил административно наказание глоба в размер на 1000 лева.

След цялостна проверка на постановената присъда, въззивният съд счете, че обжалваният съдебен акт е обоснован и съобразен със закона, поради което същият следва да бъде потвърден.

Решението на Окръжен съд - Габрово е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протест.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА