Last news in Fakti

30 Май, 2012 08:22 2 603 0

Двама загинаха при катастрофи

  • катастрофа-
  • влак
Двама загинаха при катастрофи - 1
Тежък инцидент стана в Благоевград - Снимка: БГНЕС

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки катастрофи с 2 загинали и 17 ранени, от които 1 с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на СБА.

В района на София са станали 127 леки и 5 тежки катастрофи с 6 ранени.

Мъж блъсна две пешеходки, уби на място едната, а втората е в "Пирогов" с тежки фрактури, предаде БГНЕС от Благоевград.

Както съобщихме снощи, тежкият пътен инцидент стана към 21 часа снощи на бул. "Димитър Солунски" срещу входа на пивоварна фабрика "Карлсберг - България". 51-годишната Ангелина Б. и нейна връстница слезли от автобус, движещ се по линия "2" от жк "Струмско" към центъра на града, на спирката пред "Пътнически превози". Двете тръгнали да пресичат в посока пивоварната, за да отидат на работа нощна смяна, там няма пешеходна пътека. При пресичането на платното от Струмско за центъра на града и двете са пометени от джип Нисан "Терано", управляван от Александър Б.

От удара на "Нисан"-а тялото на Ангелина отхвръкнало и било подхвърлено върху предния капак на идващото насреща такси "Крайслер". Спътничката й била прегазена от джипа и починала на място. На мястото на инцидента, под задните гуми на "Нисан"-а бе чадърът на прегазената жена, а три метра по-назад двете й обувки. Чадърът на Ангелина бе на отсрещния тротоар срещу портала на бирената.

Пострадалата 51-годишна жена е транспортирана до Спешно-приемно отделение на МБАЛ, където е установено, че е с тежка политравма. Ангелина е с открити фрактури на крайниците, счупен таз, прешлени на гръбнака и други тежки травми. Към 23 часа е транспортирана за УМБАЛСМ "Пирогов" в тежко състояние.

Пробата за алкохол на водача на "Нисан"-а Александър Б. е отрицателна, взета му е и кръвна проба. По думите му, двете жени изскочили пред джипа му внезапно и нямал време да реагира. По време на инцидента валеше дъжд.

Два часа местопроизшествието бе отцепено от патрулки, а булеварда затворен за движение, огледът на местопроизшествието продължи до 23.30 часа.

Пенсиониралият се преди 6 месеца полицай Борислав Р. е загиналият на прелез край Симитли снощи мъж, чийто автомобил бе пометен от пътническия влак, предаде още БГНЕС.

Припомняме, че трагичният инцидент стана на неохраняем жп-прелез в с. Железница. Борислав слизал с автомобила си ВАЗ от Горна Железница към центъра на село Железница. Преди да пресече прелеза, тръгнал да превключва на скорост, тъй като се движел по инерция по наклона надолу. За нещастие не могъл да превключи, а автомобилът му бил точно върху релсите. От завоя изскочил пътническият влак София - Кулата, който подал звуков сигнал. Спътникът на полицая, успял да отвори врата, излязъл и пресякъл релсите буквално миг преди локомотивът да помете автомобила. По думите на оцелелия, Борислав не могъл да отвори вратата, тъй като заяла. Освен това той бил откъм локомотива. Колата на експолицая, пенсионирал се по Коледа, била влачена над 150 метра преди машиниста да успее да спре влака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА