Last news in Fakti

30 Май, 2012 17:11 2 737 3

Чистка в Митница – Свиленград /Обновена/

  • уволнения-
  • рокади-
  • митница свиленград-
  • ваньо танов

Под въпрос е самостоятелното съществуване на митницата. Светла Шошкова подаде оставка.

Осемте митничари на МП Капитан Андреево, задържани на 2 май, ще бъдат освободени. Предложението на Дисциплинарния съвет е наказанието да бъде наложено за уронването на престижа на Агенция „Митници“. Това заяви директорът на Митниците Ваньо на пресконференция в Митница – Свиленград. Той обяви резултатите от цялостната проверка след акцията на МВР и Прокуратурата.

Административно наказание „Понижаване в ранг за срок от една година“ ще бъдат наложени още на началника на Митница Свиленград , началника на МП Капитан Андреево и началника на въпросната смяна.

Освободени от заеманите длъжности са началникът на МП Капитан Андреево, началникът на смяната и началникът на отдел Митническо разследване и разузнаване в Митница Свиленград.

Длъжността „началник на Митнически пункт Капитан Андреево“ ще се изпълнява временно от заместник-началника на Митница Свиленград Георги Костадинов.

270 служители на Митница Свиленград са се явили на проведените през последните три дни тестове, като 17% от служителите напълно са се провалили на тях. Други 40 % са издържали тестовете, но резултатите от тях показват контрапродуктивно поведение, което индикира ценностна система, възприемаща като нормален животът в лъжа. Радостното е, че всички новоназначени служители са издържали напълно тестовете допълни Ваньо Танов.

Тези резултати не ми дават други административни възможности, каза директорът на Агенция „Митници“, но ми дават възможност да изградя стратегия за това какъв екип трябва да бъде създаден и възможно ли е той да бъде създаден. В близките месеци сериозно ще бъде наблюдавана дейността на Митница Свиленград. Вероятно предстои вземането на сериозни управленски решение, които обаче са от компетенциите на министъра на финансите, защото резултатите от проведените тестове поставят под въпрос съществуването на Митница Свиленград, коментира Ваньо Танов. Ако анализът на резултатите покаже, че не може да бъде променена ситуацията и няма човешки потенциал за това, може да се стигне до там митническите пунктове и митническите бюра на митница Свиленград да преминат в други митници.

Началникът на Митница Свиленград и единия от заместниците му са издържали отлично проведените тестове.

Директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов поиска оставката на заместник-началника на Митница Свиленград, който не е издържал проведения тест за интегритет.

По-късно стана ясно, че единият заместник-началничк на Митница Свиленград Светла Шошкова е подала поисканата й оставка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааааааа

    0 0 Отговор
    Танов от всички ми изглежда че най става
  • 2 Искам

    0 0 Отговор
    Искам да съм митничарче за една седмица само!
  • 3 човек без връзки

    0 0 Отговор
    УРЕДЕТЕ МЕ И МЕНЕ БЕ :-(
    УРЕДЕТЕ МЕ И МЕНЕ БЕ :-(
    УРЕДЕТЕ МЕ И МЕНЕ БЕ :-(
    УРЕДЕТЕ МЕ И МЕНЕ БЕ :-(
    УРЕДЕТЕ МЕ И МЕНЕ БЕ :-(
    УРЕДЕТЕ МЕ И МЕНЕ БЕ :-(