Last news in Fakti

31 Май, 2012 14:01 1 272 0

До седмица решават съдбата на Митница - Свиленград

  • седмица-
  • симеон дянков-
  • борисов-
  • митница свиленград

До седмица ще стане ясна съдбата на Свиленградската митница, но със сигурност тя няма да съществува в досегашния си вид. Това заяви при посещението  си в Бургас министърът на финансите Симеон Дянков. Той е на посещение в Бургас заедно с премиера Бойко Борисов и министърът на икономиката Делян Добрев.
Все още се обсъжда дали Митница Свиленград да се администрира от Пловдивската митница или от Бургаската. Имало и трети вариант Митница – Свиленград да била разделена.
Новият стационарен скенер на Митнически пункт Пристанище Бургас беше демонстриран днес в действие пред премиера Бойко Борисов, вицепремиера Симеон Дянков и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев
Даваме 100 % прозрачност на всичко, което става по нашите големи пристанища и митници, каза от своя страна премиерът Бойко Борисов. „Утре всяка опозиционна партия може да каже – искаме да отидем и да видим на митницата какво е минало, как е минало. Идват тук и забравят, както с квалифицираната информация, СРС-ата, дето се запознават с това, което правят”, допълни Борисов.

Наркотрафикантите и крадците на коли и мотори да отивали в други държави, тъй като нямали шанс тук с новите скенери, каза Борисов. Това са добри системи, които изключват човешкия фактор и всички думи от типа – покровителстват, правят им чадъри за контрабанда или за каквото и да било, посочи Борисов.

Около 3 минути е времето за проверка на един корабен контейнер с новото рентгеново оборудване. Близо 22 000 контейнера годишно се обработват на Пристанище Бургас, като тенденцията е към нарастване на обемите. Новият скенер ще позволи 100-процентов митнически контрол върху всички влизащи и излизащи товари и стоки с корабни контейнери в порта.
Бързата работа с новата техника ще намали необходимостта от физически контрол, какъвто ще бъде извършван при индикирани от рентгеновата система съмнения. Това ще повиши ефективността на митническата обработка. Чувствително ще се облекчат условията за работа на бизнеса и това ще се превърне в сериозно предимство на Пристанище Бургас в сравнение с други портове. Новата техника има възможности да обработва четирикратно нарастване на товарооборота на пристанището.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА