Last news in Fakti

30 Май, 2012 18:45 1 028 0

Ваканция в Перник

  • перник-
  • земетресение-
  • ваканция-
  • ученици-
  • матура
Ваканция в Перник - 1
Снимка: БГНЕС

Просветното министерство обяви ваканция за учениците в Перник от утре до 8 юни, поради бедствената ситуацията в общината и напрежението сред местните от вторичните трусове. Решението е взето по искате на кмета на миньорския град Росица Янакиева и по разпореждане на министър-председателя на Република България  Бойко Борисов.

От 22 май насам, когато бе регистрирано земетресение с магнитуд от 5,8 по Рихтер в Пернишко и  усетено в цялата страна, не стихват вторичните трусовете. Вчера нов трус с магнитуд 3,8 по скалата на Рихтер и е усетен на територията на област Перник и област София. Земетресението предизвика паника сред хората, които се редяха на голяма опашка пред 12-етажната сграда на общината, за да подадат молба за помощ заради разрушенията от предишния трус. 

По това време учениците в Перник се явяваха на матура. Имало е паника. Матурите се зачитат, заявиха от образователното министерство за Факти. бг. Който от учениците желаеше, можеше да се върне обратно в класната стая, за да си допише.

Запознати твърдят, че повечето от дванайсетокласниците са били почти готови. Тези, които не желаят да се върнат ще им бъдът засекретени работите. Ако някой все пак не успее, ще има септемврийска сесия, след която зрелостниците пак ще могат да кандидатстват във висши учебни заведения, допълниха от министерството. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА