Last news in Fakti

1 Юни, 2012 17:47 2 554 0

Психолози и антидепресанти за Перник

  • здраве-
  • перник-
  • заметресение-
  • психолози-
  • мз-
  • десислава атанасова
Психолози и антидепресанти за Перник - 1
Снимка: БГНЕС

Детски психолози ще бъдат изпратени в областната болница в Перник, за да оказват при необходимост подкрепа на децата след земетресението и серията вторични трусове. Това стана ясно от визита на министър на здравеопазването Десислава Атанасова в областната болница на миньорския град.

Екип от Клиниката по психиатрия в Александровска болница ще бъде през следващите дни в лечебното заведение, за да помогнат на хората при преодоляване на стреса от природното бедствие. Налице е също възможност фирма производител да дари на болницата необходимите антидепресанти и други подходящи медикаменти, информира Десислава Атанасова.

Министерството на здравеопазването предвижда и други мерки, с които да подпомогне лечебното заведение при възстановяването на щетите от бедствието. Всички протоколи за щетите в болницата вече са предадени на междуведомствената комисия и тяхната оценка предстои.

Министърът Атанасова изрази своята благодарност и признателност към целия персонал на болницата и дежурните медицински специалисти, които са били денонощно на работа въпреки природните бедствия. Тя разговаря и с една от дежурните акушерки - Ана Асенова, която в нощта на земетресението заедно с други нейни колежки са се грижели за осемте бебета в родилното отделение и с риск за живота си са извели новородените на безопасно място.

По повод на Международния ден на детето - 1 юни, министър Десислава Атанасова занесе подаръци за децата в отделението и им пожела скорошно оздравяване.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА