Last news in Fakti

14 Август, 2019 14:34 8 736 75

КАТ готви четири отсечки за средна скорост

  • кат-
  • полиция

Обявяват обществена поръчка за Единия център

КАТ ще контролира високата скорост с четири отсечки за средна скорост. Това заяви пред ФАКТИ главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той посочи, че едната е на АМ „Струма“. Останалите три са Пловдив – Карлово, Русе – Бяла и в района на с. Микре.

В момента текат процедурите по стандартизация на измервателните уреди. До седмица се очакват да заработят отсечките за контрол на средната скорост на третия тунел на АМ „Струма“ и тази в района на Пловдив – Карлово.

Останалите Русе – Бяла и в района на с. Микре са в процес на изграждане.

Целта е издаваните в тези отсечки наказателни постановления да не падат в съда, уточни главен комисар Ивайло Иванов.

Единният център за пътна безопасност ще заработи най-рано до една година, отговори на въпрос на ФАКТИ главен комисар Ивайло Иванов. Той уточни, че в момента предстои да бъде обявена обществена поръчка за неговото изграждане.

До месеци ще бъде закупена нова партида от камери. В момента вложихме огромни средства в модернизация на оборудването на Пътна полиция.

От КАТ ще продължат с работата си по контрола на скоростта.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    52 9 Отговор
    Нищо няма да се промени.Само на някой джоба ще му се напълни от някоя поръчка за камери.
  • 2 Димов

    11 41 Отговор
    Всеки автомобил ускорява различнобързо между две ограничения за скорост. По-мощният ще ускори по-бързо, но ще изпревари по-слабият и ще измине отсечката по-бързо, но без нарушение. Как ще се определя средната допустима скорост? Какво ускорение ще се има предвид? Само за участъци с едно ограничение ли ще важи или с различни ограничения? Някъде пише ли ги тия работи, как ще се фиксират?

    Коментиран от #6, #7, #8, #26, #30

  • 3 да да

    21 28 Отговор
    такива камери трябва да има на всички скоростни отсечки и магистрали - без изключение !!!!
    какво чакат, какво се мотат, инвестицията ще се изплати за 6 месеца, а спасените здраве и живот цена нямат
  • 4 Боко спидометъра

    27 4 Отговор
    Спокооо за моите хора, които са в "списъка с номера" няма да важи, а за останалите ми нали някой трябва да ги плаща тия ретро изтребители, кво искате ?
  • 5 onq s konq

    20 6 Отговор
    Ами няма проблем - пак ще си караме както си знаем,но вътре в отсечката ще спираме в някое заведение да пием по бира че да излезе сметката при изходната камера.Дори така е по-добре,защото "вътре" в участъка НЯМА ДА ИМА ДРУГИ КАМЕРИ!
  • 6 Диамантената ръка

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    Ко речи?!?...

    Коментиран от #9

  • 7 съвет

    20 7 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    Вместо да философстваш, карай си по правилата, ускорявай си нормално без пилене на гуми, изпреварвай си безопасно и където е позволено и всичко ще е ОК... Да му мислят малцината будали...

    Коментиран от #40

  • 8 Емо

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    Греда се максимална средна скорос , какви ускорения те гонят. Максимума + реверанс.Ако спреш , че да ускоряваш можеш да вдигнеш и доста над максималната допустима , това е и проблема при този вид контрол на скоростта.

    Коментиран от #11, #14, #41

  • 9 Човека речи

    1 24 Отговор

    До коментар #6 от "Диамантената ръка":

    Че ако ти караш ЗАЗ и ускориш от ограничение 50 до следващо ограничение 90, той с БМВто ще направи същото но по-бързо. Ще измине отсечката по-бързо и пак няма да е нарушил закона. Но понеже ще е минал отсечката по-бързо, камерите може да го засекат като нарушител. Капиш ли си?

    Коментиран от #13, #15, #16, #75

  • 10 Густо Майна

    23 4 Отговор
    Абе катаджийте, пак ли играчки? Всеки месец! И всичко е за пари. Трябва гражданска организация да удари по масата: превенция ли искаме, съответно успокояване на катастрофичнито положение до 5-6 год. или само прокламации, и "смъртоносно" друсане на народа! Докато не се влезе от психолози към КАТ сериозно в класни стаи, а през у-щето и в семейството няма оправия. Трябва да се обърне манталитета и разсъдъка на българина на 180°. Трябва малките да се научат, че дисциплината и уважението в споделена среда са водещи, и знака с ограничение 50 да им казва подсъзнателно, че така е редно, а не да им се вижда, като санкция, която трябва да прецакат! Та трябва да решим какво искаме - единна нация или разпасана команда, мандръсана от репресивното финансово държавно АД!

    Коментиран от #20

  • 11 Миризлив пор

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "Емо":

    Проблема типично по нашенски - знаят се отсечките и за колко време се минават, тарикатите вместо с 90 карат със 120 и накрая да не отнесат глобата се влачат с 40. Сам се сещай един такъв каква тапа ще направи, ще изнерви сума народ и какви малоумни изпреварвания ще има, все пак при ограничение 90 да се влачиш с 40 не е работа.
  • 12 Nightrunner

    20 3 Отговор
    Абе, кажете че системата за рекет по пътищата ще е готова до 1 година и це сте свели дребния рекет от полицаите почти до нула, а всичката кинта отива на едно място и целия български народ ще гуши само едно гърло. Ама какво гърло е то, няма наяждане.
    Не съм против глобите и съм съгласен че трябва да има контрол, ама то тука цялата работа си е само едно гушене и нищо на среща. За да намалеят катастрофите трябва да изчезнат неграмотните водачи, а за да изчезнат не трябва да се почне мааааалко по от далеко. Да речем една програма за обучение на децата какво поведение да имат когато са на пътя, посл;е това трябва да премине и в едно "донапомняне" докато са в училище и накрая да се завърши с еднин сериозен шофьорски курс.
    Ама на никой от свинете в парламента не му е угодно това щото като няма катастрофи няма за какво да се реве кат няма за какво да се реже няма глоби няма папане. Та ей за тва е цялата работа за едното папане на едни диви свини дето си ри отглеждаме и угояваме, а останалите лапаме мухите
  • 13 вересии за прибиране

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "Човека речи":

    Що се мъчиш да мислиш?
  • 14 Димов

    7 8 Отговор

    До коментар #8 от "Емо":

    При наличие на участъци с различни ограничения, средната скорост се влияе и от ускорението. Коли с различно ускорение ще правят различна средна скорост, без да са превишили ограниченията. Аз ли не обясних правилно или хората не вдяват?

    Коментиран от #28, #29

  • 15 Димов

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "Човека речи":

    Един схванал. Браво! Останалите ще разберат, като почнат да получават глоби, въпреки че не са превишили.
  • 16 ключаря

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Човека речи":

    Как може да има толкова тъп народ - не знам.
    Виж колко е просто - времето за ненарушение се отчита на максимална скорост т.е., ако отпада 50 и влизаш в 90 се засича време от знак до знак до знак със скорост 90, все едно не БМВ, а извънземна летяща чиния преминава знака 50.Време по-малко от това е нарушение - КАПИШ?

    Коментиран от #27, #42

  • 17 Marin

    4 2 Отговор
    Ще има 2 камери през определено разстояние, които изчисляват средната скорост. В Турция е така на някой очастъци от магистралата за Ист.

    Коментиран от #18

  • 18 ключаря

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Marin":

    Ти си жив неграмотник, Марине - две правописни грешки в едно късо изречение - някои, а не някоЙ, участъци, а не Очастъци.
  • 19 ТРОПЧО

    9 7 Отговор
    ТОВА СА ГЕНИИ ОТ КАТ ХА ХА ХА КАРАМ С 200 СПИРАМ НА КАФЕТО И КАТО СЕ ПОЯВЯ НА ВТОРАТА ТОЧКА СЕ ЕДНО СЪМ КАРАЛ С 100 БРАТЯ КУКИ НЕ СИ ОСЛОЖНЯВАИТЕ И БЕЗ ТОВА СКАПАНИЯ ЖИВОТ

    Коментиран от #53

  • 20 СпасЪ

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Густо Майна":

    При системното и целенасочено опростачване на хората, избрали да останат в тази "държава", написаното от теб е по-скоро утопия, макар и вярно.

    Коментиран от #21

  • 21 Густо Майна

    11 5 Отговор

    До коментар #20 от "СпасЪ":

    А утопичният фактор се претрепва по времето на шофьорския изпит. Залгам си 30 год. суперпрофи шофьорски стаж, че над 50 % от белите жени не стават за шофьори, над 80 % от племето на лилавите и поне 20 % от белите мъже! И всичко това една стегната, не корумпирана система ще го реши перфектно! Автомобилът е машина и, като такава може да убива. Т. е. само доказано подготвени хора трябва да работят с тази машина!

    Коментиран от #22

  • 22 СпасЪ

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Густо Майна":

    "...една стегната, некорумпирана система..." - е точно това е утопичното по нашите ширини.
  • 23 вили

    4 0 Отговор
    трябвада се контролираа а не цял ден да се изпърдат и да искат пенсия и заплата 1300 лева
  • 24 вили

    3 0 Отговор
    от самите полицай най добре се контролират магистралите София Ботевград магистрала Хемус се контролираше навремето идеално а сега е ужас карат с по 220 вчера ги гледам на Тракия
  • 25 Пламен

    4 1 Отговор
    То и без това Русе-Бяла, че и Хаинбоаз се кара тежко, ако не са спрени ТИР-овете. Защо ми се струва, че масово ще започнат да се продават немските премиуми с конските сили! Аз ще си карам Гнилоча с моното(75), докато не ме свалят насила от него! Вместо да вдигнат тази забрана от 101кс. на 130к.с. поне, за да си сменим автопарка, те ни го забиват здраво, предизборно! Иначе, бих си взел нещо 2007-2008г, ама нейсе, "Друг път". Що простотии ще ни вменят за нормални, в името на Блок70, не е истина.
  • 26 Русенец

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    Ако ти кажа, че си идиот ще видиш в това обида, а аз просто съм загрижен за теб. Че не си присъствал в часовете по физика и математика е очевидно, но и нямаш никакво логическо мислене. Бих се опитал да ти обясня с цифри колко си тъмп, но не вярвам да разбереш казаното. Във всеки случай такива камери се поставят именно заради хора като теб! Да си жив и здрав!

    Коментиран от #32, #39, #64

  • 27 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "ключаря":

    А сигурен ли си, че ще го смятат така? Да не останем пак изненадани от поредната малоумна методика която ще ни сервират?
  • 28 Гад

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Димов":

    Ти вярно си някакъв абсолютен педант, щом и ускорението вкара в уравнението. Нещата ще са максимално прости. Имаш участък от 50км., от него 40км. са отсечки без ограничение, респективно 90км./ч макс. разрешена скорост, 5км. са с ограничение 60, и 5км. са с ограничение 40. В идеалния случай за да си ок. със средната скорост тази 50км. дистанция трябва да изминеш не по бързо от 26мин и 40сек.+ 5мин. + 7мин. и 30 сек или общо време 39мин и 10 сек. Ще ти отпуснат там един толеранс до 38мин. примерно и ако си иминал разстоянието по бързо гориш "по таблица".

    Коментиран от #31, #43

  • 29 onq s konq

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Димов":

    Хубо обясняваш,ама ПОЛОВИНЧАТО!А Половинката която ти се губи е "Късното спиране" което има точно толкова отношение към СРЕДНАТА СКОРОСТ,колкото и ускорението.И за двете обаче е необходимо не толкова шофьорско умение,колкото КАЧЕСТВЕНО МПС...а то си струва ПАРИ:)

    Коментиран от #33, #44

  • 30 comment

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    Пише ги. Някъде из основното училище в учебниците по "Физика". Май си ги пропуснал...
  • 31 Русенец

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Гад":

    50км участък викаш. Толкова е от Метро в Русе до Бяла. Ела го карай в ограниченията и да те видя, дали ще стигнеш за 38мин.

    Коментиран от #34

  • 32 Аз искам

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Русенец":

    да ми го обясниш на мене. И то с повечко участъци с различни ограничения, което е съществено за спора, както отбеляза човека. Само внимавай какви формули ще ми снесеш, че съм бил даскал по физика. Айде, чакам да те видя, какво ще измъдриш.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Русенец":

    Карал съм Русе Бяла. Мога да го направя за 30мин, но ако има камери не ми мърдат двайсетина акта. Апропо, братчета кара асб в Русе. Правил е същия участък за 25мин, но със скорост двойно над ограниченията.
  • 35 Клъвтунь

    5 0 Отговор
    А така. Назначихме ако не греша 800 хрнтутника на гърба на бедния народец наречени ТОЛ полиция или там незнам си какви. Оборудвахме ги с автомобили , пак така , на гърба на народа. Защо се пита в задачата??? Отговор - да ги хрантутим, а те да дремят под някоя сянка, забележете зимата дали ще ги има. Въпроса ми е- неможаха ли примерно да се назначат 800 полицая, всички знаем че по малки градчета са недостатъчни да не говорим за селата и те да РАБОТЯТ. Оборудваха ги с таблети които са свързани дори със Светия Синод, респективно ни имат и кръщелните от попа. И тъй — неможеше ли за тия пари да се назначат полицаи които да работят и да контролират и винетките , то само те останаха неконтролирирани от тях, тъй че !!!! Точно и Весо може да изкара някой нов тотален хит в тяхна възхвала 😀😀😀
  • 36 Року

    5 0 Отговор
    Това се казва алчността няма граници ,то даже и не се говори за предпазване и спасяване на човешки животи ,Ще снимаме ще глобяваме даже и да се съдим пак ще им вземем парите ,,Нее ли възможно ,,Палко полицай да вежлив да предупреди за опасност,,
  • 37 Биг Брадър

    1 2 Отговор
    Притеснителното е, че камерите за средна скорост ще снимат и запомнят номера на всяка кола, а не само на нарушителите както правят обикновените камери. Така че влизате в системата винаги.

    Коментиран от #57

  • 38 Кибика

    3 0 Отговор
    Всичко е за пари да се прибира.много се чудя се как електронене фиш при проверкка рутинна ми го връчват за предния месец..и след това ме спират за рутинни проверки 6 пъти и нямам глоби,Изведнъж преди няколко дни на 9 август ме спират и ми връчват за май месец.Тази работа как става/Всичко е с цел да се прибират пари от изгърбения народ амааа ние не сме и народ и племе не смеее
  • 39 Димов

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Русенец":

    Яко Дънинг-Крюгер, а? Специално ти, не можеш да ми докажеш дори таблицата за умножение с 1. Формули не знаеш, защото, изчисляването на средна ск, в различни участъци, не е като да преписваш на контролните по математика и физика. При път като Шумен-Варна е лесно и сметките ще излязат. Там е магистрала с една скорост. Но я ми сметни как ще е по пътя Русе-Търново. Каква средна скорост ще изкараш и за колко време трябва да се мине? Нека е от табела до табела, че да ти е по-лесно. Само не ми преписвай времето от гугъл мапс, че тогава ще се самозакопаеш. Нали с формули искаш да ми доказваш? Аз пък искам да ги видя. Айде да те видим.

    Коментиран от #45

  • 40 Димов

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "съвет":

    Старая се да спазвам правилата. Не казвам, че карам баш в ограничение навсякъде, но отдавна ми е минал мерака за бързо каране.
  • 41 Димов

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Емо":

    Ако го сметнат така, за участъци с различни ограничения (като Плевен-Бяла, например) ще излезие, че пак можеш да превишиш с 10-20км ограниченията и да нямаш проблеми. Виж, за участъци по магистрали ще трябва да караш в ограничения. Там няма чести ускорения и намаляния, които да влияят на ср ск.
  • 42 Димов

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "ключаря":

    Това е грешен метод на изчисление. Ако го направят така, ще е смислено само за магистралите. За пътища, минаващи през участъци с различни ограничения ще излезе, че пак можем да караме с 20км/ч над ограничението, и да нямаме проблем. Сметнат ли го по начинът, описан от теб, тия камери ще ловят само нарушители с много над ограниченията.
  • 43 Димов

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Гад":

    Я пак си виж кво си писал. Как при сметнато 39мин и 10с, хем отпускаш, хем стават 38мин? Не си отпуснал, а си стегнал. Отпусни на 40мин, и дори тогава съм сигурен, че Бял-Русе (както ти писа някой), няма да успееш да го минеш за толкова, ако караш в ограниченията.

    Коментиран от #56, #58

  • 44 Димов

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    С всичко казано от теб съм съгласен. Но ускоренията и намалянията променят картината с много. Пак казвам: не по магистралите, а по междуградските пътища. При магистралата няма проблем с методът, който повечето будали си мислят за меродавен.
  • 45 Елементарно Уотсън

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Димов":

    Минималното или "идеалното" време ще се изчисли както следва: Имаш отсечка А-Б с ограничение 90 км/ч. Приема се че в точка А си с 90, движиш се с 90 до точка Б. Следва отсечка Б–В с ограничение 50. В точка Б за милисекунда скоростта ти пада на 50, с която скорост изминаваш цялата отсечка Б-В. Следва В–Г където ограничението отново е 90 и за милисекунда ускоряваш до 90 и т.н. Дори и ти трябва да схванеш че не можеш нито да намалиш, нито да ускориш за милисекунда, така че и в двата случая ще ти трябва допълнително време за намаляване и увеличаване на скоростта. Колкото по бързо ускоряваш и спираш, толкова повече ще се доближиш до "идеалното" време, но е невъзможно да слезеш под него без да караш със скорост над ограничението.

    Коментиран от #47

  • 46 Димов

    3 2 Отговор
    За да няма повече спор, нека всеки да си направи сам сметка, колко време и каква средна скорост ще му трябват, да стигне до селото, от което е изпълзял, ако кара в ограниченията. После се пробвайте да го направите и ми пишете пак.
  • 47 Димов

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Елементарно Уотсън":

    По твоят метод ще мога да правя нарушения, от поне с 10, че и с 20км/ч, и тези камери няма да вършат работа.

    Коментиран от #48

  • 48 Елементарно Уотсън

    2 3 Отговор

    До коментар #47 от "Димов":

    Това не е "моят" метод, а общоприетият метод който се приема от съда. А ти си прави каквито искаш нарушения, даже може да се хвалиш на себеподобните си как си "прецакал" системата и да ги убеждаваш че камерите не вършат никаква работа.

    Коментиран от #49

  • 49 Димов

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "Елементарно Уотсън":

    С това "се приема от съда" трябваше да се впечатля, ли? Методът е грешен и дава мегдан за нарушения, пък който ще да го въвежда. И електронните пътеводители смятат по него, и ти казвам, че времето, което дават за междуградски маршрути, може да се постигне само, ако караш с превишаване на скоростта. Пробвай сам и ще се убедиш. Впрочем: кой метод или въобще нещо, въведено напоследък в тая държава, не си освиркал, а си приел за умно и правилно?

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Елементарно Уотсън

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Димов":

    Последна грижа ми е да впечатлявам някого на анонимен Интернет форум. Идеята е че ако закон или правилник ще падне в съда, дори и милиционерите имат достатъчно мозък да не го въвеждат. Не освирквам политиката за опростачване на нацията, защото е лесно да изглеждаш умен и да печелиш добри пари когато си заобиколен от стадо овце (80%)

    Коментиран от #52

  • 52 Нямат ли край

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Елементарно Уотсън":

    наивниците?На какви други чудеса се надявате от куките и магистратите?
  • 53 Йо хо хо

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ТРОПЧО":

    Точно в този участък ще направят Дисни Ленд за такива тъпанари като тебе,та да си се хвалите един на друг кви сте гоуемци и как па точно вас уи ше засичат,безсмъртните!
  • 54 za 123

    3 0 Отговор
    Чудят се как да щавят българина. Трябва да заложат и минимална скорост по пътищата, а не на магистрала да ми карат с 70 км/ч, на междуградски с 40 км/ ч. - това са истинските ,,джигити''
  • 55 антигерб

    1 1 Отговор
    Е какво друго да се очаква от алчните олигофрени от ченгесаро-герберастката банда и по-специално кратуната и олигофрена рапчев, дето не може да говори свързано! Тея пари, дето ги дерете от нас-шофьорите, само за лекарства и свещи да ги давате!!! Айде ЕПМ!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Гад

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Биг Брадър":

    Че то и сега тия камери за трафика дето ги монтираха преди няколко години те снимат и запомнят. И си се ползват от полицията за проследяване и търсене на автомобили. Ти какво имаш да криеш че се притесняваш от това?
  • 58 Гад

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "Димов":

    Димов, бях ти отговорил, но използвах епитети за интелектуалното ти развитие и ме изтриха. Отпускам 38 мин. от 39 защото това означава че си минал участъка с една минута по бързо, значи си карал с превишена скорост, значи си в нарушение. Сега разбра ли, или да обяснявам още по просто, като за първокласник!

    Коментиран от #59

  • 59 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Гад":

    Разбрах ти изказването но няма нужда да се пениш. И всъщност ти наистина стягаш времето, за да отпуснеш средната скорост. Обратнопропорционални са. Това, ТИ, разбра ли го?

    Коментиран от #60, #61

  • 60 Гад

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Димов":

    Шапката те стяга тебе Димов, това ли успя да измислиш, че ми се оправдаваш като ученичка. Написал съм го ясно "Ще ти отпуснат там един толеранс" а ти наистина си някакъв извънземен щом "стягаш времето" и "отускаш средната скорост". Дано сам осъзнаеш колко нелепо звучиш. С твоето предложение за 40мин. вместо 39мин. какво отпускаш и какво стягаш бре гений?

    Коментиран от #62

  • 61 Гад

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Димов":

    Най-големия проблем е че такива отворковци като теб, дето нямат доблестта да кажат едно простичко "извинете, сгреших" ни пишат законите, разработват безсмислени методики за какво ли не и ни управляват. Мислят се за безгрешни, а когато сгрешат вадят от десет кладеница вода да докажат че са прави. Празнослови философи.

    Коментиран от #63

  • 62 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Гад":

    Нямам вина, че ти не можеш да схванеш какво означава обратнопропорционална зависимост. Пък тръгнал да говори за моето образование..... къде бе?
  • 63 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "Гад":

    За съжаление точно такива като теб ни пишат законите и резултатите са плачевни. Защото разни недоносени тройкаджии си мислят, че то ставало лесно. Разделил нашия пътя на средната скопост и получил времето между камерите. Тройкаджия, така пак ще има нарушители с по 20-30% над ограниченията и без да ги засекат. Ама трябва акъл, за да го схванеш. Дано методиката е различна от тази, която ти се струвала лесна. Щом едно нещо ти се вижда лесно, моето момче, значи не ти е ясно. Ама малко хляб си изял, за това не го знаеш още.

    Коментиран от #65, #66

  • 64 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Русенец":

    Какво стана с формулите, Знайко? В цяло Русе толкова ли не намери един учебник за четвърти клас, че да ги препишеш? Още чакам сметки за участъка Търново-Русе, да те видим какъв си математиквеник. Колко ще е времето и с каква средна скорост? Айде де!....

    Коментиран от #67

  • 65 Гад

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Димов":

    Ти си клиничен случай бе, скрий се там откъдето си изпълзял!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Гад

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "Димов":

    Кво се ежиш на човека бе, нали си завършил с повече от три математиката. Сметни го ти да видим какво ще изкараш, ще стягаш ли, ще отпускаш ли времепространството. Айнщайн!

    Коментиран от #69

  • 68 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Гад":

    Отговорих ти в пост №59. А сега и ще ти го сметна с числа. Скоростта е равна на пътят разделен на времето. Или за да изминеш 38км за един час, трябва да караш със средна скорост 38км/ч. Затегни времето на 0,95ч (57мин) и ще отпуснеш средната скорост на 40км/ч. И третокласник щеше да ме разбере досега.

    Коментиран от #70

  • 69 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Гад":

    Не бях аз този, който твърди, че можел да го сметне. Аз питах (още в пост 2), по каква методика ще се смята средна скорост за отсечки с много разнообразни ограничения. Русенеца се таралежеше, че можел да ми доказва с формули. Чакам го, да си защити думите така, както ги твърдеше. Аз не се наемам да смятам такова нещо, защото знам, че ако трябва да е коректно, въобще не е лесно. При сметки по простият начин, с V=L/t, пак ще можем да караме с 10-20км/ч над ограниченията, без да имаме проблем ПО УЧАСТЪЦИ С РАЗНООБРАЗНИ ОГРАНИЧЕНИЯ. Едвам се сдържам в рамките на добрият тон, да обяснявам нещо по сто пъти така, че и теле да ме разбере. Още един жокер: ключът към твърдението ми се крие в големият шрифт. Съжалявам, ако нямаш капацитет да го схванеш. Бъди жив и здрав. Най-малкото, Русенец можеше не да смята, а да провери времето за отсечката, която му дадох, от гугъл мапс. Там също се смята по простата формула, и знам, че не излиза, ако караш в ограниченията. Пробвал съм го много пъти. Имено за това съм толкова сигурен в твърденията си. Не, че се правя на интересен.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Гад

    1 1 Отговор
    И откъде се хванахте за туй Бяла - Русе акъла ми не го побира. Дадох пример за някакъв идеален частен случай. Казах че ще ти отпуснат толеранс да ю изминеш с една минута по бързо тази отсечка без да те глобят -не за 39 а за 38мин. а философа Димов взе да ми свива времепространството и да залага 40 мин. Ти си по лош и от най-гадните полицаи бре. Те за каране под разрешената още не са почнали да глобяват, Димов това предклага. Та не ми разправяй кой е тройа по математика. Или си признай че сгреши, или продължавай да спориш и да се излагаш.

    Коментиран от #73

  • 72 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "Гад":

    В пост 43 аз ти препоръчвам на тебе, да отпуснеш времето от 39, на 40мин. А в примерът от пост 68 го затягам от един час, на 57мин, за да те науча на елементарна зависимост между делимо, делител и частно. Нещо, което вече съм сигурен, че е чиста загуба на време. Защо просто не си купиш учебник по математика за втори клас? Ще научиш нещо ново..... а може и много нови неща да научиш.
  • 73 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Гад":

    Докажи ми, че греша, и ще си призная! Не можеш. Дори не знаеш по каква методика ще определят средната скорост. Та ти дори не знаеш какво е обратнопропорционална зависимост. Дори нямаш три последователни думи, в последния си пост, без правописна грешка. Само да можеше да видиш, какъв майтап си правим с тебе, тука. Вече ще те даваме за пример. Честито! Стана за смях пред цяла България. Ай ся, върви, похвали се и на приятелите си, как в простата формула V=L/t, ти отпускаш резултата (V), като отпуснеш знаменателя (t), да видиш и те как ще те гледат с недоумение.

    Коментиран от #74

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Физика

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Човека речи":

    Абе баце ти изобщо знаеш ли какво означава средна скорост. Спри да пишеш дивотии, че ти се смеят хората
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове