Last news in Fakti

21 Август, 2019 10:33 5 494 16

Новият секретар на президента играл в комбина с националисти за кмет на София

  • калоян методиев-
  • румен радев

Калоян Методиев беше подкрепен от "Гвардия" на Боян Расате на местните избори през 2007 г.

Новият секретар на президента играл в комбина с националисти за кмет на София - 1

Новият главен секретар на администрацията на президента Румен Радев Калоян Методиев е бил кандидат за кмет на София през 2007 г., подкрепен от крайната националистическа организация движение "Гвардия" и нейният лидер Боян Расате. Това показват архивите на информационните агенции от това време.

През 2007 г. Методиев пък е сред основателите на политическа партия "Общество за Нова България" (ОНБ). Калоян Методиев е бил и водач на общата листа за общински съветници на двете формации, припомня „Трафикнюз“.

В публикация в dnes.dir.bg 25 юни 2008 г. се разбира, че хората на Боян Расате и Калоян Методиев са настоявали да бъде отнето разрешението за провеждане на гей парада в столицата в събота. Те са предложили тогавашният кмет Бойко Борисов да забрани проявата, както миналата година направил колегата му във Варна Кирил Йорданов. Ако Борисов откажел, можел поне да премести парада в някой от крайните квартали Суходол или Кремиковци.

„Сега е време кметът да докаже дали е десен или популист, заяви Калоян Методиев от партия "Нова България", а лидерът на БНС Боян Расате уточни: дали е десен или ляв,” е цитиран бъдещият шеф на президентската администрация през 2008 г.

43-годишният Методиев е член на Стратегическия съвет към президента, който бе създаден от Румен Радев през март. Съветът е консултативен орган, работещ на обществени начала при президента и има за цел изготвянето на документи със стратегическо значение, позиции, становища, анализи и др.

Калоян Методиев има минало на активист в СДС. От 2001 г. до 2003 г. е международен секретар на Младежкия съюз на демократичните сили (МСДС), която след това и оглавява. На парламентарните избори през лятото на 2005 г. е водач на листата на сините за Търговище. През ноември 2005 г. напуска СДС след скандал, заедно с по-голяма част от членовете на Националния изпълнителен съвет на МСДС и областните председатели на организацията.

През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където специализира Външна политика и Национална сигурност. След това стажува в Европейския парламент в Брюксел и защитава докторска степен по политология.

Из архивите:

Източник: БНС (23.09.2007)

Боян Расате обяви решението на Националния съвет на Български Национален Съюз и ГВАРДИЯ за предстоящите местни избори.

Националистите са набелязали 13 общини (9 областни центъра), в които те ще се борят за кметски места и общински съветници.

За София ГВАРДИЯ обяви своята подкрепа за Калоян Методиев (Общество за Нова България), където двете организации ще участвуват с обща листа. За активистите от БНС и ГВАРДИЯ, които от 2001 година бойкотират всички избори, това е първо участие.

„За нас това е генерална репетиция за парламентарните избори след две години. Тези избори са повратна точка не само за нас, но и за цялото ни общество – за първи път хората ще имат истинска алтернатива да избират нови и неопетнени Българи, а не само да гласуват за различните лица на политическата мафия“, каза Боян Расате.

Стратегическата цел на младите националисти е радикална промяна на политическата система и участието им в тези избори е необходимата стъпка в тази посока.

За София, където ще издигнат обща листа, двете формации се обединиха около следните акценти в програмите си:

1. Премахване на „синята зона“ и създаване на безплатни зони за паркиране

2. Намаляване цените на билетите за градския транспорт

3. Безплатен превоз за ученици, студенти и пенсионери

4. Мрежа от общински аптеки с лекарства на производствени цени

5. Ефикасни мерки срещу престъпността

6. Защита на зелените площи, парковете и детските площадки

7. Премахване на незаконните гета

8. Намаляване на бюрокрацията и общинската администрация

9. Премахване на камерите за видеонаблюдение


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шовинист

    27 8 Отговор
    И какво е лошото като е националист? Срамно ли е? Или е по-добре да е мър.ша от отворено общество, транс. Джендър, неги. Ро и ман. Гало любец и да е говори с децата си на английски? Имам усещане, че някои много искат съвсем да ни съсипят, но няма да стане тяхната. 500 години първобитните вар.вари турци не успяха да ни унищожат. Днешните англо-джендъри също няма да успеят.

    Коментиран от #2

  • 2 Borislav Popov

    11 22 Отговор

    До коментар #1 от "Шовинист":

    Какви националисти са тия рушки подлоги бе, каскет? Рушки националисти може и да са, ама български НЕ СА. Ако дойдат нощните вълчици на полу-ръста, Боянчо пръв ще им направи свирка, преди даже и Бялата Златка.

    Коментиран от #3, #5, #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    16 7 Отговор
    Хайде, почна се! Но каквото и да пишете, поне мутра не е бил, нали? Или, точно затова ви е мъката?
  • 5 миголапаш

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    За Боянчо не знам-ама ти си първа писта по додорутиките

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Панов

    8 4 Отговор
    В коя партия си няма значение,важното е келепир да има.ей го и тоя,минал през куп партии,събра се с фатмака той пък с корнела,тя пък била костовистка и приватизаторка и така куче влачи диря нема
  • 8 ВМОРО

    6 6 Отговор
    Боян Расате е стипендиант на Сорос. Дълго време имаше пункт за търговия с метали, чийто клиенти бяха основно от циганското малцинство. Хайде сега да видим кой е ортак със соросоидите(олио да ги попари!)
  • 9 Коко

    6 2 Отговор
    Не е важно с кого, важно е да си около кокала.
  • 10 Онгъл

    4 4 Отговор
    Естествено, щом е пробългарски настроен и не е либерал, как няма да пречи на някои и да го ругаят.
  • 11 Мигел

    4 4 Отговор
    Поредното доказателство,ЧЕ ПОКРАЙ КУРНЕЛА-ЧИТАВИ ХОРА НЯМА!Предния "началник на кабинета"се обличаше като Хитлер,дайте му време да видим този в каква нелегалана дейност е забъркан!
  • 12 кънчо

    1 1 Отговор
    Хубави...пожелания!
  • 13 атеист

    2 0 Отговор
    Тия боклуци нямат цвят за тях е важно да си във властта и да крадеш колкото можеш.
  • 14 ИСТИНАТА

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    До кога бг народът трябва да търпи недоразумението, наречено президент РУМЕН ВЕТОТО. Иска да бъде запомнен, в учебниците ще се впише: "За 2.5 г.-18 вета; работещ за руските и против бг интереси; раздава звания и ордени на ляво и на дясно на личности, които освен на него, са ни непознати и нямат необходимите към Б-Я заслуги, но така Ветото се обгражда със свои. До кога ще играе игрички и ще прикрива далаверите в президентството (евро на ръка, часовници Ролер, прикриване бащината катастрофа и като народен защитник, обвини инвалисът, отново неправомерна заплата на Деса, знайни и не знайни в президентството. Най-голяма е неговата вина за Фолксваген, тъй като се изказа неподготвен и искаше да си припише чужди за свои заслуги. Всъщност преговорите са от години, когато той се е въртял на лоста и незаконната заплата на Деса във ВВС. Непрекъснато руши авторитетът на президентската институция не само в Б-Я, но и пред чуждите държави. Алчен, злобен, целящ бързо забогатяване. Не напразно е казано "Прост народ, слаба държава..."!
  • 15 Кико

    1 0 Отговор
    Само комбинатори(те карат самолета). Регулировчика, главен ко бинатор. Ах България!!!
  • 16 Ханко от село Осеня

    1 0 Отговор
    Въобще не ме интересува каква е била секретарката на румен. Той самият нещо се позагуби напоследък , спря с глупостите които бръщолевеше в полза на шумкарите.Ще се реди за заплата и това е нищо не зависи от тоя , човече без власт , само със заплатка , това е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове