Last news in Fakti

28 Август, 2019 10:19 2 559 32

Нови въпросителни около испанския на Пламен Георгиев

  • пламен георгиев-
  • испански език

Спестил ли е бъдещият консул във Валенсия нивото си на владеене на езика пред Народното събрание

Нови въпросителни около испанския на Пламен Георгиев - 1
Снимка: БГНЕС

Пламен Георгиев владеел испански език. Това е един от основните мотиви, които Министерството на външните работи изтъква, защитавайки решението си да предложи пред Министерски съвет бившия шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за консул във Валенсия.

Позицията от ведомството на Екатерина Захариева дойде на 14 август, 5 дни след решението на правителството да изпрати Георгиев на дипломатическа служба в Испания.

Владее ли обаче Пламен Георгиев Испански език? Автобиографията му, качена в сайта на парламента, посочва, че ексшефът на Антикорупционната комисия има ниво на Испански език „А2”.

Ниво „А2”, според европейските критерии за познания по езици означава, че „Мога да общувам при изпълнението на лесни и обичайни задачи, които изискват само лесен и пряк обмен на информация по познати теми и дейности. Мога да участвам с кратки реплики, дори и да не разбирам достатъчно, за да водя като цяло последователен разговор.”

Експертите приемат за владеене на език нивата от „В1” нагоре, припомня бТВ.

Вчера премиерът Бойко Борисов защити назначаването на Пламен Георгиев за консул във Валенсия.

„Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди. С милиарди задържани и конфискувани средства. С няколко езика. Има достатъчна езикова подготовка.”, каза Борисов.

Ден по-късно в публичното пространство се появи нова диплома на Пламен Георгиев – сертификат за владеене на испански език, ниво „В1”. Документът е разпространен от вестник „24 часа”.

Видно от сертификата, Георгиев е преминал обучение от 140 часа, за да придобие ниво „В1”. Дата на издаване е 2 март 2017 г.

В биографията си пред парламента, Пламен Георгиев обявява ниво на испанския си „А2”. Според сертификата бившият антикорупционен шеф е придобил по-високото ниво – „В1”, година по-рано.

Това става ясно от датата 8 февруари 2018 г., на която е подписана биографията на Георгиев в сайта на Народното събрание.

Защо, когато е предложен за председател на КПКОНПИ, Пламен Георгиев предпочита да спести на народните представители, че владее Испански език на задоволително ниво, а вместо това пише, че познанията са му базови, все още не е ясно.

Школата, издала сертификата на Георгиев за ниво „В1” е „Никанор” ООД. През 2016 г. дружеството изпълнява обществена поръчка за „Провеждане на чуждоезиково обучение по Испански език”, възложена от тогавашната Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество. Договорът е подписан от Пламен Георгиев и главният счетоводител на Комисията Снежина Стефанова.

Пламен Георгиев не отговорил на телефонните ни позвънявания на телевизията.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    41 0 Отговор
    Тия Български едвам говорят, камо ли чужди езици. Хахаххах

    Коментиран от #15

  • 2 Пламен Георгиев крадеца

    11 7 Отговор
    .евтини жени са българките. Българките са много евтини жени гледат да завъртят някой наивник и б**** за да играе ролята на тяхното домашно кученце и да му харчат паричките ате през това време не си се оглеждат за някои флирт настрани за някой моя тъпкач така са българките гледат да завъртят наивници за мъже за да могат лесно да ги манипулират
  • 3 El boko

    42 0 Отговор
    Вече стана ясно, че е подлога на ГРОБ партията!!! :(
  • 4 Пламене майка ти да еба

    29 0 Отговор
    Той български не знае
  • 5 El boko

    32 1 Отговор
    КПКОНПИ - и това беше съсипано от партиите начело с ГЕРБ и ДПС !

    Коментиран от #7

  • 6 El boko

    29 0 Отговор
    КПКОНПИ - кога ще разследваш ДПС и ГЕРБ??? Но пак няма да открие нищо защото МАФИЯТА вече работи "законно" хаха :D
  • 7 Bahti

    28 0 Отговор

    До коментар #5 от "El boko":

    Няма как да се Самосъдят, това е идеята! Пацо терасата, Гуменката асансьора. А ние сме Простите в случаят. И ще сме си прости до пълното ни Автозаличаване.
  • 8 Горския

    20 0 Отговор
    Той и шефа му не обелва една дума на друг език, ама е начело на държава. За да учиш чужд език трябва да останеш и малко сам със себе си, ама няма кой да те величае. Пусто его...
  • 9 Боко лингвиста

    28 2 Отговор
    Хе хе ми повече от ясно е нагласили са нещата на хартия и са му издали нужния документ със задна дата ! Вижте ся накрая Боко, ще обяви, че въоросното лице е испански гражданин с испански корени ще извади кръщелното на баба му Дулсинея, така че какъв е смисъла от тези разсдледвания ? Боко трябва да скатае Пламенчо, за "заслуги" и понеже Боко прави, каквото си иска нищо няма да се промени! Той издумка милиарди за хартиени самолетчета т.е. за нищо, а вие тук за някакъв Пламенчо. сте се запънали !
  • 10 Лекар БГ

    22 0 Отговор
    Както всичко останало."Няколко образования"...една едничка диплома от СУ."Хиляди награди"....тук пък изобщо не става ясно кой и кога го е награждавал.Това пък за милиардите...се оказаха заявки за запор на няколко милиона.Типично за Началника му с голямата,лъжлива уста.
    Пацо Терацо явно не е напред с испанския.По-страшното е,че Вождът едва скърпва български на ниво А3.Но иначе е "Премиер",при това балкански Кисинджър,управляващ дЖИПКА-та.
  • 11 Койчо

    14 0 Отговор
    Не се притеснявайте от ГЕРБ ли е ще се уреди не го мислете всичко ще мине и замине като апартаментгейт и всички издънки на партията майка.
  • 12 ٩(͡๏̯͡๏)۶

    17 0 Отговор
    Дилемата се решава лесно. На живо предаване по телевизията господинът да поговори на испански с ученици и учители от испанската гимназия. Така за 10 минути ще стане ясно с това А2 дали се е подценил или надценил.
  • 13 Тото Кратуно

    16 0 Отговор
    Абе той Бойко така може и прави хваща някой от улицата (като преди години министърката на здравето)прави му всички нужни документи дипломи и.т.н. и ето ти калинка малинка. Има много такива примери в историята на управлението му.
  • 14 Хахха изместиха

    15 0 Отговор
    основния въпрос!!!
    А той е :
    КАК ТАКА ЕДИН ДОКАЗАНО ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ НАРУШИЛ ЗАКОНИ И ПРАВИЛА И ОЩЕ ПО-ЗЛЕ ШЕФ НА АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ БИВА ИЗПРАТЕН ОТНОВО НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКАВ ЧУЖБИНА??

    НЯМА ЛИ ДА БЪДЕ СЪДЕН И НАКАЗАН?

    НЕ СЕ ЛИ ИЗЛАГАМЕ ТАКА ПРЕД ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ??

    ТОВА СА ОСНОВНИТЕ ВЪПРОСИ А НЕ ПО ПОРЪЧКА НА ГЕРБ ДА СИ ГОВОРИМ ЗНАЕ ЛИ ИСПАНСКИ ИЛИ НЕ?
  • 15 5975

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Bahti":

    Дипломата му е точно такава като на проф.Балтов , 140 часа здравен мениджмент издадена от Илко Семерджиев и не може да покаже оригинала!

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ацо

    11 0 Отговор
    Аз не съм видял черно на бяло от кого колко милиарда е прибрал Дон Пацо де ла Тераса! А защо тогава взимаме заеми за самолети? Като само Дон Пацо може да ги плати със събраните "милиарди"!
  • 21 ???

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "5975":

    Просто фирмата е трябвало да усвои едни пари и шефът е писан като бройка .Не е ходил на курса,но черно на бяло го има в списъка.Ако потрябва сигурно ще извади и други две сертификати.
  • 22 Фотошоп

    5 1 Отговор
    Издавам сертификати на калинки за завършено средно образование и всякакви езикови и компютърни курсове срещу пет лева! Спешно.
  • 23 Койчо

    5 0 Отговор
    Няма ги редовните тролчета герберасти нещо а???

    Коментиран от #24

  • 24 хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Койчо":

    Още плюват в статията за Манолова.
  • 25 И тези

    3 0 Отговор
    сертификати ли са "нотариално" заверени, като всички документи за този ценен кадър?
  • 26 Аха

    3 0 Отговор
    Не може подчиненият да е по-умен от шефа си!
  • 27 Мафията ГЕРБ 3429

    4 0 Отговор
    Сертификатът на Пламен Георгиев, издаден от фирма Никанор, е пълен с елементарни лексикални, граматични и правописни грешки. Текстът не може да е изготвен от испанист. Най-вероятно е превод чрез Google Translator.
  • 28 Златоуст

    1 0 Отговор
    Този е Калинка. Калинка тук Калинка там, а ГРОБ въобще и нямат срам... Ако не знае Испански, арсстувайте Боко за конфликт на интереси... Калинкизира навред. И ги пратете в първи клас... срамота е с 3 прочетени книги (Винету и Устав на БКП и Устав на Пожарникарите) да си министър, това е гавра с България.
  • 29 Кой68

    1 0 Отговор
    Ако някой съди по свойте езикови познания за новия "консул"може и да е полиглот Георгиев?Но толкоз ценен и голям професионалист да се отърваваш от него!?!Все пак знаем че доматите не се ядът с колците.....
  • 30 цвцв

    1 0 Отговор
    колкото боко знае енглиш толкова и тоя знае испански но сигурно знае други неща както кушлев
  • 31 гощо

    1 0 Отговор
    Тоз на лъзгавата мутра му личи,че не е читав човек бе тцтцтцттцц
  • 32 Р Овч

    0 0 Отговор
    Колкото по далече ,толкова по добре ,иначе може да го привикат да дава обяснения ,а защо не го пратиха в Чили ,какъв Испански какви пет лева ,гарван на гарван око не вади .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове