15 Август, 2019 16:24 5 641 41

Дипломатическото дружество за Пламен Георгиев: Подигравка!

  • пламен георгиев-
  • валенсия-
  • дипломатическо дружество

Да изпратиш човек във Валенсия, който няма представа от консулската работа, който няма елементарен опит в дипломацията, е „бедствие”, смятат специалистите

Дипломатическото дружество за Пламен Георгиев: Подигравка! - 1
Снимка: БГНЕС

Българското дипломатическо дружество разпространи официалната си позиция относно назначението на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за Генерален консул във Валенсия.

Ето какво пишат от дружеството (без редакторска намеса):

Поредното грубо погазване на Закона за дипломатическата служба!

Поредната подигравка с дипломатическата служба!

Поредната демонстрация на пълното незачитане на опита и познанията в дипломацията и потъпкване на професионализма в дипломатическата служба!

За Българското дипломатическо дружество даже е обидно да коментира назначението на Пламен Георгиев за Генерален консул на България във Валенсия!

Първо, бихме искали да напомним на правителството, че Генералният консул е позиция в дипломацията, която е високо уважавана и ценена в двустранната дипломация. В международните отношения консулът е фигура от „древни времена”, както казва още в преамбюла си Виенската конвенция за консулските отношения, появила се далеч преди посланика.

Второ, за информация на нашето правителство Генералният консулт не е този, който поддържа отношенията между т. нар. „служби” и работи с правоохранителните органи, както се посочва в мотивите на МВнР. За това се изпращат нарочни полицейски аташета.

Трето, не е видно от биографията на Пламен Георгиев къде точно е научил испански, което също се подчертава с голяма гордост от МВнР. Но, пак за информация на управляващите, и знаенето на езика не е гаранция, че можеш да свършиш работата, за която те изпращат – той е просто необходим
реквизит.

Четвърто, не трябва да се отминава с лека ръка и това, че името на Пламен Георгиев е съпътствано от непрекъснати публични скандали, което българското правителство да не си прави илюзия, че приемащата страна не отбелязва.

Генералният консул на една държава е този, който трябва да развива двустранните отношения със съответната държава, да организира добро консулско обслужване на нашите граждани и на гражданите на съответната държава и най-важното – да работи активно с местната българска общност.

Да изпратиш човек във Валенсия, който няма представа от консулската работа, който няма елементарен опит в дипломацията, е „бедствие” и за българската общност там, и за България тук, и за дипломатическата служба в частност.

Тенденцията да се изпращат непрофесионалисти на длъжността генерален консул на България вече продължава доста години. Политическите назначения при генералните консули далеч надхвърлят допустимите 20% процента за политически назначения по Закона за дипломатическата служба.

Като добавим и посланиците, скоро ще се окаже, че за кадровите дипломати, за истинските дипломатически служители, вече няма свободни позиции. Затова нека не се учудваме, че външната ни политика се свежда до „прегръдки и целувки” и ПР-мероприятия и никакви реални постижения.

Защото дипломацията е работа, и то денонощна, макар че на някои хора им се струва, (за съжаление най-вече сред управляващите), че тя е всъщност ходене от един прием на друг или от един коктейл на следващия!

Призоваваме правителството да отмени назначението на бъдещия генерален консул във Валенсия Пламен Георгиев!

Призоваваме ръководството на Министерството на външните работи да се противопоставя и на това и на всякакви подобни назначения!

Призоваваме президента да заеме съответната позиция!

НЕКА СЕ ОПИТАМЕ ДА СПРЕМ ПОРЕДНОТО НАЛАГАНЕ НА НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА, НЕВЕЖЕСТВОТО И НЕГРАМОТНОСТТА В БЪЛГАРСКАТА ДИПЛОМАТИЧЕСКА СЛУЖБА!!!


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ниоп

    106 1 Отговор
    Ще придава българския опит в строежи на тераси!

    Коментиран от #36

  • 2 Гарантирано от ГЕРБ

    98 1 Отговор
    Не подигравка, а "Заслуги", заслуги му казват! Човекът явно е правил услуги и сега му благодарят, колко герберастко и прочувствено !
  • 3 Февзулах Мюмюн Яшар

    50 1 Отговор
    Какво лошо има в това??😂😂 Пък виж поканили ,вече бившият генерален консул в Испания да стане зам. прокурор на България.Ще бъде интересно нали??
    Манжа с грозде ....чак ми се плаче ..
  • 4 Добрият самарянин с дебелата тояга

    64 1 Отговор
    Прави са от дружеството, НО. Министър-председател е Бойко Борисов. Той коли, той беси. Явно бившият шеф на Кпконпи го е хванал здраво натясно около историята с къщата в Барселона. Къща, която се води собственост на левия (десния) ташак на Банкянския тарикат - Иван Саздов.
  • 5 Ай стига бе

    59 0 Отговор
    Назначете го тая човек на служба от която нещо да разбира. А той много разбира от тераси. Направете го министър по тераси и балкони. Не е проблем, ще открием такова министерство. То и култура нямаме, пък....имаме министър на културата.
  • 6 Февзулах Мюмюн Яшар

    20 0 Отговор
    Какво лошо има в това??😂😂 Пък виж поканили ,вече бившият генерален консул в Испания да стане зам. прокурор на България.Ще бъде интересно нали??
    Манжа с грозде ....чак ми се плаче ..
  • 7 хаха

    62 1 Отговор
    КАКЪВТО НИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ТАКИВА И ДИПЛОМАТИТЕ ... ТИКВИ!

    Коментиран от #38

  • 8 Кандидат за мястото

    8 50 Отговор
    Айде сега! На вас да не като сте се родили ,на пъпната ви връв да е пишело "дипломат". Или сте от потомствените, дето не дават кокъла? Нищо конкретно за въпросното назначение, но и вие сте вътрешен кръг, на който чуждите не са удобни.
  • 9 антрашпиц

    55 0 Отговор
    Аз питам що няма протести?Като няма протести ще го пратят където си искат.Разпасана власт-прави си квот си иска щот няма съпротивителна сила.Даже и за прасетата няколко човека протестираха.Туй са ни силите....
  • 10 Янков

    64 1 Отговор
    До Българското дипломатическо дружество:
    Драги ми дипломати от кариерата,Вие явно не живеете в територията,наречена България.Предполагам, че от годините прекарани в чужбина,сте придобили нормални сетива за живота.Уви, тук не е така.
    Политическите назначения започват от чистачката в Министерски съвет, през шофьора в ДАНС, та чак до генералният консул.
    Тука никой не гледа професионалните качества на кандидата- единствено условие е- верен на партията.
    А Пацо терасата, доказа че е наистина вярно куче на Винету.
    А иначе - да сте живи и здрави, и адмирации за доблестта!!!
  • 11 Сатаната

    43 0 Отговор
    Заслужил е, не позна Бойко в " Ало, Ваньо ", малко ли е? По Татово щеше не да е заслужил, а народен артист.
  • 12 Февзулах Мюмюн Яшар

    26 1 Отговор
    Щом му развалиха терасата човека се разсърди.....и е прав човека ....От кадя на кадя....А там със спестените пари от заплатата (2000)лв ще си построи ХАСИЕНДА за да си почива човека след уморителната работа....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пешо от панелката

    47 2 Отговор
    А не е ли подигравка мутра-пожарникар да е премиер? Цялата държава е не подигравка ами пълен таш.ак, но народонаселението дружно си подвива опашката и тихичко мърмори като по бай Тошово време.
  • 15 Стоян

    12 15 Отговор
    Ами Гергов като е консул на Русия в Пловдив, разбира ли нещо от дипломация,или за червените олигарси не важат тези правила???

    Коментиран от #18, #19, #28

  • 16 ОСА

    31 1 Отговор
    БРАВО, току що научих, че има по закон 20% политически назначения за консули !!??? Веднага ми стана ясно , защо назначиха бившия шеф на НСО като консул в Санкт Петербург, нищо ,че е следствен от Военна прокуратура....просто ГЕРБ го скриха там и го защитиха !!! Наистина жалко.....Много жалко за подобни политически назначения, а искате хората са ви имат доверие и да гласуват на избори....пак ще ходим за гъби , докато разберете , че така НЕ може да продължава !

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    15 2 Отговор

    До коментар #16 от "ОСА":

    И като ходиш за гъби, пак със своите избиратели ще си подсигурят келепира! А ти ходи за гъби и плюй по сайтовете!
  • 18 любопитен

    18 0 Отговор

    До коментар #15 от "Стоян":

    Той е почетен консул и не на България в Русия а обратното. Пра'йш ли разлика?
  • 19 Реалист

    15 0 Отговор

    До коментар #15 от "Стоян":

    Почетен консул и консул са различни неща.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ernesto Guevara

    25 1 Отговор
    Нека и сънародниците ни в Испания се запознаят с крадците които "управляват" България.Ще правим износ на свинска корупция и безгранична наглост.
  • 22 цецоууу

    19 0 Отговор
    Тоя боклук никой не го ще...
  • 23 Добре де

    20 1 Отговор
    Каква работа има един консул в държава на ес освен да си драпа мъд.... и да ни харчи парите. А тоя това го умее мн добре
  • 24 12345

    23 0 Отговор
    Тоя замаза случая с Мишо Бирата. Беше прокурор по това дело и го прекрати.
  • 25 Чичо

    19 0 Отговор
    На тоя много има да му се плаща и отплаща!!! И това няма да е последното. А народа, както казва Иванчо, никой не го е'е за слива.
  • 26 Да питам

    0 12 Отговор
    Някой от пишещите маймунки да прочете кои са пък тея от това дружество? Не сте нали?
    Пишете бе нещастници пишете но с писане по форумите не се СТАВА консул

    Коментиран от #30

  • 27 Хххххх

    13 0 Отговор
    Да го осъдим на бъдеще без работа и доходи и всеки ден да му повтаряме колко добре живее.
  • 28 Варна

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Стоян":

    Генералното консулство е тук във Варна и гергов няма нищо общо с него. А да не говорим, че след като е смятан за крадлив кучи син, ГЕРБ имаха пълното право и време да го вкарат на топло, а не да си делят 43 милиона за дупката във Варна с Борисов.
  • 29 5555

    14 0 Отговор
    Гробарите вече ще облагородят и Испания
  • 30 Хихихихи

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Да питам":

    Нееежно с пухкави устни супичката да изтудиш!
  • 31 Кой68

    10 0 Отговор
    Много изчерпателна и правилна статия👍👍👍👍.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Доналт Тръмп

    8 0 Отговор
    Има, има на какво да научи Испанците нашето момче.
  • 34 боцмана

    11 1 Отговор
    Може пък да пристрои някоя и друга тераска и в консулството във Валенция , все си е аванта , човека се е доказал , пристроил , не плащал , мошеник от класа.
  • 35 цтпр

    10 0 Отговор
    То да е само тоя Пацо Терасата ами Бъчварова, ами външният ни министър. Кой от тех е завършил международни отношение и колко стаж е имал преди във външно мвинистерство. Калинки зализани.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 мафията не спи

    6 0 Отговор
    Може нищо да не знае за дипломацията, но е наясно с далаверите във властта. Няма как да го изритат на улицата....
  • 38 БУХАХАХА

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "хаха":

    ЕМИ....ПРАВ СИ........ТОЯ ВМЕСТО В ПАНДЕЛАТА-КОНСУЛ......????? ЩОТО,ВСИЧКИ СМЕ ТИКВИ,НЕ САМО ДИПЛОМАТИТЕ,СТОИМ И СИ ТРАЕМ........МИ ТОЕ ЯСНО.......НАРОД ОТ ТИКВИ,МОЖЕ ДА БЪДЕ УПРАВЛЯВАН САМО ОТ ТИКВИ........
  • 39 Куку

    4 0 Отговор
    Нищо ново, калинка до калинка мила моя майно ле!

    Съсипаха я тая държава ей!
  • 40 Гарантирано от ГЕРБ

    5 0 Отговор
    Защо консулът във Валенсия е толкова важен, та се налага, вместо на съд както е по закон и на данъчна ревизия бившият вече шеф на КОНПИ - спортният журналист Пламен Георгиев, да замине там ? Къщата на борисоф в Барселона е в района на консулство Валенсия.Там имат къщи много видни българи - политици, олигарси, мафиоти. В това число дори и семейството на Кирил Домусчиев. Евродепутатката Елена Йончева вече е събрала немалко информация по имотни казуси в консулския район и изчаква официалното назначаване на Лаура Кьовеши, за да започне сериозно европейско разследване по темата.
  • 41 Усмивката

    3 0 Отговор
    Ммдаа... ми освен да оставим гербаджии сами да се закопаят. Кога криеш непрекъснато и се стараеш да не би сродното изчадие на което вече нищо не помага, да не се държи като кретен, поне пред хората. Повтарял си му до премаляване у дома, че така не се прави, не е прието, да не се държи като идиот, покажи го на съседите. Човешко е. Ще те разберат..... Прави сте. То поне да беше само Бойко да ни срамеше. Ми сме си точно като семейство Адамс.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове