Last news in Fakti

6 Юни, 2012 11:38 2 392 6

РЗС: Защо Георги Гергов още не е арестуван?

  • георги гергов-
  • арестуван-
  • рзс-
  • пловдивския панаир
РЗС: Защо Георги Гергов още не е арестуван? - 1
Снимка БГНЕС

Съмнителните сделки на най-богатия свинар в България Георги Гергов вече придобиват колосални размери, след като стана ясно, че е заложил всички активи на Пловдивския панаир в своя полза. Повод за това става кредит за 14.7 млн. евро, заявяват в официално съобщение до медиите от РЗС. В тази сделка фирмата на Гергов "Пълдин туринвест", която владее панаира като мажоритарен собственик, се явява поръчител по кредита. А договорът разрешава на Гергов в  качеството си на мажоритарен собственик в "Пълдин туринвест" да вземе до 80% от активите на Пловдивския панаир, за да събере вземанията си. Реално по този начин Гергов се разпорежда и с държавния дял в Пловдивския панаир. Сделката става в момента, когато съдбата на Пловдивския панаир предстои да се реши, тъй като държавата в лицето на Министерството на икономиката води дела с Гергов за мажоритарния пакет.
Години наред партия „Ред, законност и справедливост” повдига въпроса за злоупотребите на Георги Гергов. Припомняме, че още през 2008 г. народните представители от РЗС Яне Янев и Димитър Абаджиев отправиха редица питания по реда на парламентарния контрол и „Ред, законност и справедливост” внесе сигнали до Главния прокурор, Парламентарната комисия за борба с корупцията и ДАНС относно осъществяваните от Георги Гергов престъпни икономически и финансови схеми, които ощетяват фиска на държавата. А миналата година народните представители от РЗС отправиха актуални въпроси към министъра на вътрешните работи и министъра на икономиката и енергетиката относно защитата на държавния интерес в Международния панаир в Пловдив.
За РЗС е необяснимо защо Георги Гергов, който дължи стотици хиляди на НАП, НОИ и други държавни и общински институции, от години осъществява схеми за пране на пари и източва ДДС е още на свобода.
Досега имаше обяснение и то беше свързано с разпънатия чадър на Първанов над Гергов, но сега е време за действия аналогични на тези, които се случиха с мафиотската групировка в Ловеч. И Пловдив има огромна необходимост да се освободи от престъпната герговизация продължаваща повече от 20 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 876

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ЯНКА ЯНЕВА ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ДАВА МНЕНИЕТО,А НЕ СЕ СКРИЕ В НЯКОЯ МИША ДУПКА??

    Коментиран от #3

  • 2 tedy

    0 0 Отговор
    Защото не само той е свинар ами и управа и хора са в тази категория. Затова не може да виним никого каквото управлението такава и оправията нали Яне.
  • 3 София Вълчева

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "876":

    За да казва истината за бившите си червени покровители.
  • 4 дупничанин

    0 0 Отговор
    Стези измамни схеми бившите и настоящи комунистчета ограбиха Бълг. народ и докараха страната до това положение.Това са безхаберни престъпници,за които трябва да има много тежки наказания
  • 5 ГЕРГОВ

    0 0 Отговор
    НА ракетната площадка за градушки между селоЯГОДОВО и ПЛОВДИВ си направих КОННА БАЗА кои му пука за ГРАДУШКИТЕ!
  • 6 БОЙКО БОРИСОВ

    0 0 Отговор
    А ЗАЩО ЯНЕ ЯНЕВ ОЩЕ НЕ Е В ЛУДНИЦАТА?