Last news in Fakti

3 Септември, 2019 08:38 1 733 35

Фандъкова: Решението ми да се кандидатирам отново за кмет е лично

  • йорданка фандъкова

По думите ѝ работата за града е „бягане на дълго разстояние”

Фандъкова: Решението ми да се кандидатирам отново за кмет е лично - 1
Кадър: БТВ

Кметът на София Йорданка Фандъкова се включва за четвърти път в битката за столицата.

„Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е спонтанно. То се основава на факта, че работата за града е един сериозен ангажимент. Получавах доверието на хората през всички тези години, което ни позволи да ускорим темпото на развитие на София”, каза в „Тази сутрин” Йорданка Фандъкова.

„През последните години София се развива и променя и това не е резултат на приказки, а на много работа. Основната ми мотивация е отговорността към града и хората”, допълни тя.

По думите ѝ работата за града е „бягане на дълго разстояние”.

„Това не е спринт и затова е важно да се поддържа темпото и да се постигат резултати”, заяви кметът на София.

Фандъкова е получила подкрепата на всички структури на ГЕРБ в София, но заяви, че решението ѝ е лично. Премиерът Бойко Борисов я е подкрепил и тя му благодари за това.

Фандъкова изтъкна, че сменя хората около себе си дори само при накърняване на доверието и подозрение за недобре свършена работа.

„Специално за „Графа“ проблеми имаше и в проекта и в изпълнението и аз никога не съм бягала от отговорност. Аз съм си направила изводите, направила съм си оценка за пропуските“, каза столичният кмет.

„Променихме наредбата за обществените обсъждания, така че, както беше с Борисовата градина, лично присъствах на представянето и участвах в процеса на подготовка на проектите, защото там са големите проблеми“, заяви Фандъкова.

На въпрос да ли тя маха от екипа си хора, които са били близки с Цветан Цветанов, тя отговори: „Това са интриги, тук не става въпрос близки до кого са, а с какво допринасят“.

По отношение на това ще липсва ли Цветанов по време на предизборната кампания тя заяви: „В София винаги сме се ангажирали хората, които работим за София“.

„Това е работа, която сме вършили сами, с подкрепата на Изпълнителната комисия. Ще работим активно, имаме тази мотивация. За мен са важни проектите на София“, каза Фандъкова.

По думите ѝ, в новата си програма тя си е поставила три големи задачи – работа за кварталите, малките улици, междублоковите пространства, паркирането. Втората точка е развитието на София като зелен и чист град, а третата – активното въвеждане на технологиите в работата на общината


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Коментатор

    42 0 Отговор
    На съпруг нищо не се казва, на лекар всичко се показва, а на Боко не се отказва.
  • 3 надарена кака

    41 3 Отговор
    Дреме ми на прашките лично ли е,общественно ли е! Следват в бъдеще пак акули по улиците,перки,витла и други фъстъкови глупотевини.
  • 4 Панов

    3 44 Отговор
    УСПЕХ
  • 5 Ицоъ

    39 2 Отговор
    Каквото каже тиквата, това е. Ако ли не, вън.
  • 6 Коментар📝

    33 0 Отговор
    ДА БЕ ДА ВЕРВАЙТЕ МИ
  • 7 vvvvv

    42 2 Отговор
    Пак от същата, вкиснала боза. Край няма наглостта и алчността.
  • 8 Гост

    35 1 Отговор
    Госпожа, и аз мога да ръководя като тебе, правя мазалото и после си вадя изводите....
  • 9 Без Фандък

    36 1 Отговор
    Фандъкова: Решението ми да се кандидатирам отново за кмет е лично...................И НЕКА КРАЖБАТА ВА ПРОДЪЛЖИ.............!!!!!!!!!!!
  • 10 Лекар БГ

    36 1 Отговор
    Типичната ГЕПП наглост.
    "За града и ХОРАТА "....с безхаберие,опорочени поръчки,обръчи от фирми,За 10г.побърка и Града,и хората.
    Колко още проекта"Граф Игнатиев "трябва да се случат,За да проумее,че тя и политиките й са боклук?!Не й стигнаха Дондуков,Цариградско,Шипченски проход....все не разбра,че с крадене и корупция САМО не става!
  • 11 Сто лица

    37 0 Отговор
    Като й се иска толкова да е кмет, да си се кандидатира в Самоков, за София ни трябва софиянец, на който да му пука за този град.
  • 12 Кратун Борисов

    21 1 Отговор
    Фъндуцата е показала във времето, че постига ВИДИМИ резултати, но народната маса се е самозабравила в благоденствието осигурено от ГЕРБ и не дооценява личната кауза(кражби, измами) на Фъндуцата!

    Коментиран от #24

  • 13 Алфа Вълкът

    7 18 Отговор
    Чибурашките трябва да я носят на ръце тая жена.
    Руска гимназия завършила, със специалност руска филология. И като гледам името на мъжа ѝ руско. А, Майчето Манолова е всеизвестна кюстендилска мутра. Ей, тез русофили те мразят повече Бойко, отколкото да обичат соца и Русия.
    На мен лично не ми пука коя ще е кмет на София.
    Затова предлагам да решат кой ще управлява града с бой в Стоманената Клетка.

    Коментиран от #33

  • 14 соросоид безделник

    28 1 Отговор
    Ако загуби- губи Фандъкова и тя ще бъде "виновна". Ако спечели-печели тиквоча, който отново ще си препише победата с ухилена мутра на телевизора. София все повече заприличва на ориенталски град от близкият изток. По-рано даже провинциалните ни градове имаха по-добър европейски вид.
  • 15 Будала

    24 1 Отговор
    "Фандъкова: Решението ми да се кандидатирам отново за кмет е..." - цинично, нагло, нелогично ( за да има рима с "лично").
    Иначе логиката е ясна - баницата... Като ги гледам таквиз и ме спохождат едни мечти за народен съд 2...
  • 16 Западните Балкани

    23 0 Отговор
    Решението е лично, но не твое. На едно друго лице е, но не знам защо му викат тиква.
  • 17 Бягането

    18 0 Отговор
    Виждаме финала на нейното бягане - по-отблъскваща София не е била и след бомбардировките (а тя издигна паметник на американските пилоти, но това е друга тема). Ако някой иска тя още да му краде парите и да прави с тях безобразие, напомням само перките-убийци по Графа, да си седи у тях на изборите. На герберите точно това им върши работа понеже имат поне 100 хиляди гарантирани гласа на калинки и мургавелници.
  • 18 onq s konq

    0 26 Отговор
    Обръщам внимание на ГЛУПОВАТИТЕ,но МНОГО ЯРОСТНИ ПРОТИВНИЦИ на Фандъкова:От една страна плачете че при Нейното управление София станала "грозна и неприветлива",от друга страна обаче протестирате срещу пренаселването й?!И НЕ СЕ СЕЩАТЕ/ама хич/ ,че колкото по-красива стане Столицата,ПО ЩЕ СЕ ПРЕНАСЕЛВА от провинциалисти!А тъжният факт си остава:Когато Господ е раздавал акъл,вие СТЕ БИЛИ ЗА ГЪБИ:)

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Димитричка

    14 0 Отговор
    Самозабрави се. Стана си абсолютен социализъм.
  • 21 Bahti

    9 0 Отговор
    Драги ми Смехурко! Жалки сме. Закривай, че... И Псувам.
  • 22 Софиянец

    17 0 Отговор
    Омръзна ни от глупости и празни обещания, елате да видите на Витошка каква чалготека е и не може да се спи от шум, жалби писма и нищо от общината, паркинги обеща и нищо. Наред е майчето
  • 23 Софиянка от Самоков

    11 0 Отговор
    Щом се натиска /я натискат толкова/, да подаде оставка и да участва, както казва Манолова "смело и почетно". Но не й стиска. Ще стиска кокала до последно, а и има наглостта да обявява, че го прави за Нашия град, макар че всъщност неин е Самоков и. тя направи всичко възможно столицата да заприлича на него.
  • 24 Казуар

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кратун Борисов":

    Другарката Фандъкова ако е кмет на Видин където няма пари ще направи нищо и половина.
  • 25 Призив

    4 0 Отговор
    Да я изберем, че да изчисти мазните петна по "Графа" !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Лекар БГ

    5 0 Отговор
    Твърде лично 4.Няма такъв финансов ресурс за ГЕПП -ене.
    Няма как Тупанбаши да се откаже от София,Пловдив,Варна и Бургас.
    Десетки милиарди са това.
    "За хората...."поимено ги знаем КОИ са хората. И фирмите.
    Адио,Фандъкова!
  • 28 ТИР

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Причината эа прииждането от провинцията Повярвайте не е красотата на столицата а Престъпната приватизация в малките градове и села
  • 29 9689

    4 0 Отговор
    Подлога на мутрата.
  • 30 апаратчик

    8 0 Отговор
    Гледах я - сгънала е перките, лапнала си е граматиката, увиснал е фейса... и бургазлията се мъчи завалията да помага... ама нещо като нищо... на баце мацките без тунинг издишат... както и цачева, караянчева, павлова, менда... нов кастинг требва...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 анонимен

    3 0 Отговор
    Данче айде още 100 години кметуване айляк да ти е, па барем се задавиш накрая! То бива алчност ама това на нищо не прилича! Ще трябва да почваме мавзолей да ви стройме!
  • 33 Да еаааа!

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Алфа Вълкът":

    Момче, по коментара ти се вижда че си "аджамия" (неопитен). Питай баща ти какво е "фандък". Всъщност и сам можеш да стигнеш до извода че Фандъкова не може да е руска фамилия, защото руснаците нямат "Ъ". Ако все пак решиш да питаш баща ти, за да не излезе, че го провокираш политически, му задай въпроса така: " Дърто, като беше на моите години, мацетата пускаха ли ти фандък?"
  • 34 гларус

    0 1 Отговор
    Фандъкова печели от раз .Истинските софиянци осъзнават какво успя да свърши Фандъкова .Няма мрънкане и заекване .Работи с аргументи и със свършена работа Не е лесно да угодиш на над 1 000 000 селяни .Как да е сравниш с квачката Манолова .Тази кюстендилска слива освен квичене с друго какво може да впечатли .Хората ще изберът не празните приказки а делата . Не могат да се съпоставят двете като интелект .Юристката е като проскубана кокошка която квака поради липса на петел
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове