Last news in Fakti

4 Септември, 2019 09:36, обновена 4 Септември, 2019 09:58 9 329 119

Президентът: Бедност, корупция, неграмотност... Нужна е промяна!

  • румен радев-
  • парламент-
  • народно събрание-
  • президент

Румен Радев с обръщение от трибуната на Народното събрание

Президентът: Бедност, корупция, неграмотност... Нужна е промяна! - 1
Снимка: БГНЕС

В обръщение към народа държавният глава Румен Радев припомни на депутатите, че ни е необходима силна държава с ясни правила и ред, които да се спазват от всички. Днес започна осмата сесия на 44-ото Народно събрание, а президентът беше гост на откриващото заседание.

"Няма сигурност и просперитет, а има бедност, корупция и неграмотност, а за това е нужна промяна. Промяна, която да засили гражданското участие и контрол в управлението, да направи институциите по-прозрачни и отчетни. Да разгърне инициативата на българските граждани и тяхното по-пълноценно участие в обществения живот. Необходима ни е силна държава с ясни правила и ред, които работят за народа и се спазват от всички. Такава промяна не може да бъде дело на отделна личност, група хора и политическа партия. Тук виждам водещата роля на българския парламент", категоричен беше Румен Радев от парламентарната трибуна, цитиран от Агенция "Фокус".

"Необузданата корупция по високите етажи и ширещата се престъпност особено в малките населени места изискват законодателните и контролни функции на Народното събрание да се съсредоточат върху укрепването на върховенството на закона", заяви още президентът.

"Времето за промяна изтича, както изтичат навън младите и трудоспособни българи. България трябва да се превърне в нормална европейска държава с върховенство на правото, с активно гражданско общество, с прозрачни, отчетни и отговорни институции, които да работят ефективно и то в интерес на гражданите. Без тези фундаментални предпоставки няма да има сигурност, няма да имаме европейски доходи и качество на инфраструктурата и обществените услуги. Мое лично убеждение е, че пътят към постигане на такава цел минава пред отправените от мен предложения. Тяхното претворяване в решения и изцяло в отредените по Конституция правомощия на българския парламент. Времето за промяна неумолимо изтича. Както изтичат навън младите и трудоспособни българи“, допълни държавният глава.

"Нека обмислим конституционни законови промени, които да дадат възможност на българи по рождение да могат да се кандидатират на избори. Упорито отклоняваната през годините тема за въвеждането на индивидуална конституционна жалба следва да бъде според мен внимателно обмислено. При един балансират подход тя може да се превърне във важен инструмент за граждански контрол върху законодателни и управленски решения. Още повече такава практика е приета в повечето европейски държави и се подкрепя от Венецианската комисия. Настоящата сесия е заредена и с надежди за внасяне на устойчивост в изборния процес. Машинното гласуване като гарант за честността на изборите следва да бъде осигурено и то надеждно в нормативно-техническо и експертно отношение. Според мен не само че трябва да бъде ускорено въвеждането на електронно дистанционно гласуване“, заяви още Радев, цитиран от Агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гостилничаря

    133 34 Отговор
    Глупости, тоя не е ли слушал речите на Баце!? Завод до завода, образованието е в подем, магистралите порят из полята на родината, заплатите летят нагоре! Идиот, само подкопава устоите на Бойковата доктрина.....!

    Коментиран от #14

  • 3 Ужас

    191 15 Отговор
    Истината за прогнилата от корупция държава!!! Няма червени, бели, зелени, сини и каквито и да е разцветки!!! Тези 30години смучат жт народа и го унищожават!!!
  • 4 Един

    136 20 Отговор
    Циганите са проблема на България!!!

    Коментиран от #9, #13, #59

  • 5 съгласен

    52 193 Отговор
    Вярно е ,нужна е промяна ! Като начало - да закрием тази ненужна .скъпо струваща ,вредна и паразитна структура Президентството ! Да изпратим смешника Радев на село ,а жена му на околовръстното и всичко ще започне (бавно) да се оправя.

    Коментиран от #10, #109, #115

  • 6 Въпросът

    139 25 Отговор
    Основният въпрос е кой ще връща облигационният заем взет от Боко тиквата и шкембе войвода за самолетите купени на двойни цени?

    Коментиран от #12

  • 7 Само Ердоган ше ви оправи

    20 74 Отговор
    Като си прибере територията

    Коментиран от #65, #106

  • 8 нервен ( разбивача на тролове )

    37 124 Отговор
    Бедност ,корупция и неграмотност .... той да не е говорил за бай Тошово време че нещо се обърках

    Коментиран от #16, #17, #105, #117

  • 9 Мария

    67 20 Отговор

    До коментар #4 от "Един":

    Айде бе циганите са ни виновни ! Я си разчовъркай мозъка малко от къде точно идват проблемите ни !

    Коментиран от #15, #18

  • 10 -...-

    70 7 Отговор

    До коментар #5 от "съгласен":

    И аз съм съгласен. Но трябва да се започне с парламента и министерствата.

    Коментиран от #37

  • 11 Гого 1

    107 20 Отговор
    Прав е Президента ,но е сам в тази битка, ние само гледаме,четем и мляскаме неудобрително, глупави шимпанзета сме "народа"

    Коментиран от #83, #108

  • 12 нервен ( разбивача на тролове )

    7 59 Отговор

    До коментар #6 от "Въпросът":

    Никой няма да го връща много е просто ...ама явно ти си по прост че не можеш да разбереш че такива външни заеми не се връщат на практика !!!! Сега ще се вземат още заеми даже за покупка на бронирана техника после за бойни кораби за флота и така малко по малко се въоръжаване нещо което не помня от кога не се е случило !!!! Капиш?
  • 13 Грую

    67 6 Отговор

    До коментар #4 от "Един":

    Крадците са проблема. След целенасоченото закриване на контролния апарат на соца не се създаде подобен такъв, който да упражнява контрол върху изразходването на публични средства, както и на отчитането на частния сектор към фиска. На практика има безнаказаност при кражба на публичен ресурс, както и за отклоняване на данъци най-вече ДДС от фиска. Краде се и то така , както не се крало вероятно никога досега и то напълно безнаказано и то не от тези, които работят на черно за да си купят храна и да си платят сметките, а от не голяма просллойка в обществото, която се занимава само с това, като му намира напълно законно прикритие, а размерите на този грабеж са чудовищни и това компрометира държавността в страната, като цяло!
  • 14 Мария

    24 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гостилничаря":

    Не четат между редовете ти - тези дето ти пишат минусите де !

    Коментиран от #32

  • 15 Един

    18 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мария":

    Изчакай още някоя година и ще видиш!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Разбивача на тесни български гъзове

    14 28 Отговор

    До коментар #8 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    500 години от султанска турската КУЛТУРА.

    Коментиран от #22

  • 18 нервен ( разбивача на тролове )

    21 19 Отговор

    До коментар #9 от "Мария":

    Добре искам аз да отговоря ако може . човъркам човъркам и стигам до извода че циганите трябва да се затворят в големи трудови лагери .да бъдат принудени със сила да работят . Да се държат гладни и накрая в масови гробове !!!!

    Коментиран от #21

  • 19 4826

    23 88 Отговор
    Радев е лицемер ! Долен слуга на Кремъл ... Иска си в евразия и толкос. Думите му не трогват. Хората гледат делата.

    Коментиран от #111

  • 20 нервен ( разбивача на тролове )

    15 51 Отговор

    До коментар #16 от "А,де ...":

    Какво ? Ти си млад няма как да знаеш само от преразкази на дърти комунисти какво беше тогава !!! Мизерия това беше

    Коментиран от #23

  • 21 Мария

    20 1 Отговор

    До коментар #18 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Прочети пост 13 !

    Коментиран от #34

  • 22 нервен ( разбивача на тролове )

    19 49 Отговор

    До коментар #17 от "Разбивача на тесни български гъзове":

    Не разбирам руските подлоги нито турчеещите се нито гърчеещи те се и т.н. за мен вие не сте българи и работа в България нямате !!!! Така че фащай пътя баламурник

    Коментиран от #28, #40, #100

  • 23 Качил преди това

    28 2 Отговор

    До коментар #20 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Ти си нервен мастурбатор.
  • 24 рури

    22 31 Отговор
    Във всички държави които са били под съветско управление,корупцията е много добре развита.Пример:източна и западна Германия.А относно бедните,милионерите от бсп да развържат кесията и да раздадат на бедните.
  • 25 Нео

    47 11 Отговор
    Радев е принципно прав. В държавата ни има още много проблеми за решаване. Но ! Нито той, нито партията, която го издигна могат да решат проблемите!
  • 26 bai ivan

    17 3 Отговор
    opravia nama

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 500 години на турската култура

    4 27 Отговор

    До коментар #22 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Турската, турската КУЛТУРА. Анален секс с български момченцета.

    Коментиран от #44

  • 29 соросоид дебил

    19 14 Отговор
    Тук най-важният въпрос в държавата е въпросът КОЙ? За всичко са виновни комунистите, ДС, Русия и Путин,9септември и заразеният от комунизъм народ! Трябва реформи, реформи и реформи докато цялата държава се изпълни с реформи. По въпроса за корупцията ще чакаме доклада от ЕК по корупцията.

    Коментиран от #33

  • 30 Гали

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "bai ivan":

    Много си прав бай Иване, за жалост обаче.
  • 31 Мастурбацията на български момиче пички

    2 9 Отговор
    Да мастурбирам съм. Аз съм турчин и циган.
  • 32 Гостилничаря

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Мария":

    Именно! За тях говори и Радев, пише го още в заглавието......
  • 33 Гали

    17 0 Отговор

    До коментар #29 от "соросоид дебил":

    Абе човек, нали тез горе правят реформите??? Защо не искат??? Аз и ти ко ше на прайм??? Нали подскачахме мин година? И ко?
  • 34 нервен ( разбивача на тролове )

    10 17 Отговор

    До коментар #21 от "Мария":

    И какво прочетох го ....само че и през соца се крадеше и понеже всичко беше държавно дефакто пак се е ощетявал държавен ресурс ! Прост пример няма построена къща в ония години и тухлите за нея да не са биле откраднати по един или друг начин нито варта нито керемидите нищо се изнасяше по схема от заводите !! същото важи за абсолютно всеки отрасъл и абсолютно всеки аспект на обществения строй тогава !!
  • 35 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "MTA":

    Глупости не ни се слушат!
  • 36 jorj

    8 31 Отговор
    Този не го пущайте вНС!!!! ИМПИЙЧМЪНТ!!!!!
  • 37 гост

    13 24 Отговор

    До коментар #10 от "-...-":

    Защо пропускаш Президенството,една ненужна институция,която само гълта пари.

    Коментиран от #41

  • 38 onq s konq

    6 19 Отговор
    Язе покрай боко забогатех штото има курупця и са съм записал едни курсуве да да се дообразовам штото с едно више съм заникъде па тоа нека си говори кво иска !
  • 39 6564

    22 2 Отговор
    Ми като е нужна променя - променяйте, бе! Кво само дрънкате?
  • 40 Обикновен човек

    26 8 Отговор

    До коментар #22 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Лай кучко гербаджийска ,лай дано се задавиш с кокала подхвърлен от тези които те хранят и насъскват срещу народа ,!!!!

    Коментиран от #45

  • 41 ЧИчо Том

    22 5 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    ЩО ??? БОКО по полезен ли е ??
  • 42 Bahti

    19 3 Отговор
    Вече сме Заличени. Хубави пожелания са просто думи. Дела трябват, не думи. Избор има. Или Ние или Те. И ще е терминал 2.
  • 43 Кирил

    25 4 Отговор
    Друго си е да назначиш фльорца на два щата в министерство и да я клецаш в служебно жилище в работно време.
    Разбира се,това не е корупция а добра практика за която данъкоплатеца плаща

    Коментиран от #73

  • 44 нервен ( разбивача на тролове )

    15 5 Отговор

    До коментар #28 от "500 години на турската култура":

    Ама ти от кой си не разбрах ? И словосъчетание турска култура няма ! Те могат само да унищожат вече създадената култура
  • 45 нервен ( разбивача на тролове )

    17 10 Отговор

    До коментар #40 от "Обикновен човек":

    Никой не ме насъсква и никога не съм гласувал за мутрата дето вие направихте премиер ! Работил съм и по соц и през 90-те работя и сега ...имам обективна гледна точка за разлика от теб имам и право да изказвам мнение !!
  • 46 Панов

    8 19 Отговор
    Или да пазаруваш скъпи тоалети с охрана от НСО и после на опера във виена.народа плаща.
    Абсолютно паразитна институция струваща ни 60 милиона лева годишно
  • 47 NSDAP

    15 17 Отговор
    Все още ли има глупаци,които да вярват на големите партии?Румен Радев си е поредният популист,който говори едни и същи неща вече 3 години.БСП като са толкова загрижени за България,защо не направят нещо?2 по сила партия в България са!Ама то нали е по лесно да се плюе по Бойко Борисов!Не ме разбирайте погрешно,не харесвам нито Нинова,нито Бойко Борисов,нито Коста Копейкин,защото в България всички политици са подчинени на Русия или САЩ.Време е за истинската промяна,без БКП във властта и без чуждопоклонници!Слава на национализма и капитализма!!!
  • 48 турбо

    10 17 Отговор
    Бедност,корупция,неграмотност,все синоними на соц.управление.
  • 49 NSDAP

    11 13 Отговор
    Хахахаха какво ще започвате бе мишки! България е окупирана от БКП и във властта има само БКП и ДС!Вие не го разбрахте- Ако искаме промяна,трябва да направим въстание като Априлското въстание и да изритаме червената чума от България!
  • 50 Антиседераст

    27 3 Отговор
    Радев добре го казва но парламента няма да промени нищо защото трябва да спре да усвоява( краде) а това няма как да стане. Спасението е президентска република и цялата крадлива политическа смет в затвора и конфискуване на имуществото им до девето поколение.
  • 51 риформаторски блок

    4 18 Отговор
    Трябват реформи и истинска борба с комунизма за да се оправим! Всеки ден трябва да се прави поне по една реформа. Останалото от комунизма трябва да бъде разрушено, а черните и цветни метали хората могат да предадат в пунктовете за изкупуване.Всички родени през комунизма са така или иначе заразени и докато не си отидат няма да се оправим.Всички проблеми в икономиката ще се решат от свободният пазар и чуждите инвестиции и ние не трябва да правим нищо, а да оставим всичко на принципа "кой, когото хване".Младите хора могат да намерят работа в чужбина благодарение на свободното пътуване което им осигурихме.Трябва да се осигури истинска свобода на словото, като се борим с фалшивите новини и руската пропаганда.Трябва да вярваме истински в евро-атлантическите ценности за да отидем в рая.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Даааа

    18 2 Отговор
    Прав е
  • 54 Едиствения свястен политик

    19 2 Отговор
    Е юрезидента ни. А боко тиквата къде се е покрил? Цъка мачле или инспектира юоредния ремонт на ремонта на някой междуградски път? Или раздава пачки от джипа?
  • 55 Мафията ГЕРБ

    27 3 Отговор
    Никога в 13 Вековната История на България не е имало толкова Прости, Некадърни, Корумпирани и Некомпетентни Далавераджии като индивидите от Шайката ГЕрП.
  • 56 риформаторски блок

    8 15 Отговор
    Бедността, корупцията и неграмотността ни беше донесена на щиковете на Съветската армия. Ние за това нямаме никаква вина, а са виновни комунистите.Трябват реформи,реформи и реформи до дупка. Всеки който твърди че нямаме идея къде и какви реформи да реформираме е агент на ДС.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 риформаторски блок

    9 16 Отговор
    За да се оправи България, трябва да бъде взривен паметника на Съветската армия. Тези които се откажат от комунистическото си мислене ще попаднат в рая.
  • 59 ТтТ

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Един":

    Проблема сЪ червените фенери!!! Тези хора сЪ бащата и майката на атентатори, подмолно саботатори!
  • 60 Plovdiv

    19 4 Отговор
    Даже много меко го е казал... Това първо не е държава, а територия. И второ - тази територия е в състояние на клинична смърт!
  • 61 reni

    12 6 Отговор
    radev e edin umen darjavnik koito kazva istinite za upravenieto na stranata.ne se zanimava s frizuri.lohcoto e the ima mnogo podrajnitsi na korumpiraniat stil na upravlenie.

    Коментиран от #79

  • 62 ДДРОнег

    18 5 Отговор
    Напълно си е прав Президентът, но тиквите в България ще го оплюят !!!
    Най-сетне някой от видните фигури в България да започне да посочва истинските проблеми в България !!!
    Не спирайте дотук, посочвайте и ги решавайте !!!
  • 63 Само питам

    5 15 Отговор
    Този клоун, който се води държавен глава защо не заеме ясна позиция освободила ли ни е съветската армия или окупирала?

    Коментиран от #67

  • 64 гост

    14 2 Отговор
    То промяната няма да дойде от БСП или ГЕРБ
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Приятел

    3 10 Отговор
    Генералът на надеждите!Па корупция у България имаше и у соца.Манталитета на българина си е такъв,а и с ориенталското влияние още повече.Генералът на надеждите ще се справи!Дон Кихот...
  • 67 риформаторски блок

    0 6 Отговор

    До коментар #63 от "Само питам":

    нито едното, нито другото! вие с вашият завиден интелект как мислите?

    Коментиран от #70

  • 68 Смехурко

    6 14 Отговор
    Президентът ряпа да яде, Баце е по-голем оратор от него!
  • 69 Мордор

    19 5 Отговор
    Президентът е прав ама ние сме лузери и тъпи овце!Всеки друг народ отдавна да е свалил гробарската шайка от власт!
  • 70 Само питам

    9 3 Отговор

    До коментар #67 от "риформаторски блок":

    Смешно е когато индивиди с IQ по ниско от номера на обувките им говорят за интелект.
  • 71 Behemoth

    9 2 Отговор
    Имаше и друго да се прокара разпоредба ПРЕМИЕРА всеки месец задължително да бъде изслушан в парламента за текущите проблеми и бъдещи планове и да му се задават въпроси....не им хареса ...и на ПРЕМИЕРА не му е харесало....
  • 72 cazzo di cane

    15 2 Отговор
    От 1989 година насам, само корупция, простащина, беззаконие, унищожаване на индустрията и образователната система. Като резултат - невежество, безработица и беднотия.

    Коментиран от #78

  • 73 Тип на трансмисията

    2 9 Отговор

    До коментар #43 от "Кирил":

    Кирчо Радев ще бъде преизбран
  • 74 Красимира Димитрова

    11 4 Отговор
    "Мoe личнo убeждeниe e, чe пътят към пocтигaнe нa тaкaвa цeл минaвa прeд oтпрaвeнитe oт мeн прeдлoжeния. Тяхнoтo прeтвoрявaнe в рeшeния и изцялo в oтрeдeнитe пo Кoнcтитуция прaвoмoщия нa бългaрcкия пaрлaмeнт. " - Да-а-а. Да претворим в решения предложенията на ГенСека , защото той е не кой да е , а е одобрен от Руските генерали и КГБ . Нищо за ДС-ченгеджийската мафия ,която корумпира Нова България още от първия ден след 89година , нищо за мародерите , които точат обществените средства ,но не толкова ,защото задължително някой е корумпиран , а защото със силови методи изритват почтените участници от конкуренцията и остават единствени на конкурси и тръжни процедури , къде официално ,но най-вече с подставени лица заграбват всичко от където излизат добри пари. Същите тези мародери за да отвлекат вниманието на обществеността умело насочват вниманието и към глупости от сорта : неузаконена тераса , замяна на апартаменти, кой спестил стотинки от обявяване на данъчна оценка , след като това се прави от всички.
    Качествените хора ,които се борят с тези явления , се отлюспват , изпадат в немилост ,погват се от прокуратурата , не за някакъв резултат , а просто за елиминаране. Фатмака Радев трябва първо да погледне себе си в аферата Апартамент гейт и шуробаджанащина. Покупко-продажби на Ведомствени жилища , назначения на любоница на 2 щата и т.н.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 месара

    9 13 Отговор
    другарю Президент, това е Народно Събрание, а не конгрес на бсп! всички неуредици в държавата България са резултат от управлението на бсп - те отнеха всичко на българите, включително и правото на работа, те създадоха престъпните организации, те назначиха милионери, те вкараха в парламента цигани и турци! тези престъпления трудно се оправят!
  • 77 Сотир

    10 1 Отговор
    Когато се променим, като започнем да четем, а от там опознаем себе си и изпитаме самоуважаваме, тогава ще сме непримирими към националните предатели!
  • 78 Дом Периньон

    10 6 Отговор

    До коментар #72 от "cazzo di cane":

    Никога повече беднотия като при социализъма. Никога повече крепостничество. Никога повече индустрия на глинени крака , която харчи повече ресурс отколкото произвежда . Никога повече некачествени стоки , никога повече мухлясало виетнамско кафе , никога повече опашки за хляб и мляко , никога повече бърсане с нарязани партийни вестници. Никога повече чакане за съветски автомобили!

    Коментиран от #114

  • 79 Еленко

    9 1 Отговор

    До коментар #61 от "reni":

    Пиши на български другарко , а не на "омразната " латиница .
  • 80 Гнида

    16 5 Отговор
    Истината боли ! Но не трябва да се премълчава ! Браво , Господин Президент !

    Коментиран от #81, #94

  • 81 КимБамМекГеврек

    9 7 Отговор

    До коментар #80 от "Гнида":

    Той е другар бе , не е никакъв господин . Защо го обиждаш.
  • 82 Няма да е все така

    5 2 Отговор
    .....за да станем истински демокр.дължава трябва да бъде сменена системата!А тя включва следните три стълба,които са характерни за
    истинските демокраций:
    -мажоритарна система в два тура.
    -деистващ закон за референдумите,където всички решения да се взимат от хората,а правителството само да ги прилага!
    -закон за отзоваване на всички избрани-от президента до най-малкия управленец.
    Ние нямаме нито един от трите и затова вече 30г. различни партий се упражняват във власт,но промяна няма...!
  • 83 Димов

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гого 1":

    Специално ти да. Научи се да пишеш

    Коментиран от #92

  • 84 Истината

    2 2 Отговор
    А защо допускате цинични коментари.НЕ Е ЛИ СРАМОТА .
  • 85 Ай да гърми аеца

    6 0 Отговор
    Иначе оправия нема...българите не трябва да заемат никакви политически и управленски постове щото виждате кво става само рабочии клас
  • 86 Мордекай

    6 9 Отговор
    Ташаци на рояци и общи приказки от най негативния и нещастен човечец назначен като президент от курнела и решетников. Вкарва интрига и разединява българския народ по заръка на господарите си . Прави го в момент когато и без това се води дебата по изложбата на руските окупатори , приписващи си ролята на освободители. Негативен и злобен човек потискан както и от жената , така и от работодателите си , да го съжали човек
  • 87 007

    6 0 Отговор
    "В огромното си мнозинство хората са невежи, погълнати от простичките грижи за храненето, размножаването и натрупването на собственост, над гъмжилото от такива люде и в самото им гъмжило шарят хора, които, възприели и усвоили една или друга система от фрази, се наричат консерватори, либерали, социалисти."-така определя политиците един известен социалистически реалист. Нека, който знае кой е, той да бъде празидент. Успех, другари!
  • 88 весо

    6 5 Отговор
    Прав е ,но ние сме страхливци и прости Та така ще е ......................
  • 89 Пипи

    11 2 Отговор
    За съжаление президента е прав. И пак за съжаление няма той да оправи нещата. Нито БСП , нито ГЕРБ , които са си пак БСП , но с друго име. Крадливи., неграмотни. Лошото е , че ние си мълчим. Седим си в къщи. Плюем се в коментарите и толкоз. Децата ни са роби в чужбина , без значение лекари ли са или чистачки.В Берлин , в хотела срещнах една сънародничка, завършила техническия. Там работеше като чистачка. Каза , че няма да се върне в България, а аз съм луда щом се връщам. Дори румънците се вдигат, ние не. Жалки хора сме и управляващите си ги заслужаваме.
  • 90 Промяната

    6 6 Отговор
    Промяна ще има когато всички червени и червеноподобни изчезнете и спрете да хабите въздуха!
  • 91 el texeran2

    3 6 Отговор
    Нужна е промяна!! Импийчмънт за фатмака!!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Срам си Румене

    2 10 Отговор
    Говорителят на БСП Румен Радев е срам за България.По противен и нискообразован президент не сме имали.Още малко остава и после и тоя заминава в канала.След 5 години никой няма да го помни .

    Коментиран от #112

  • 94 Анти БСП

    0 3 Отговор

    До коментар #80 от "Гнида":

    Тоя е другар бе нафталин
  • 95 Жабара

    2 9 Отговор
    Румене гледай си Деса мЕрцедесО и не се обаждай че си безкрайно противен
  • 96 Румен Радев

    2 3 Отговор
    Шерпи мои гласувайте за нас и съвсем скоро ще карата само лада и москвич

    Коментиран от #101

  • 97 Комунист си Румене

    2 8 Отговор
    Срам ме е от тоя негодяй!Негодник в царски одежди.След като му изтече мандатът ще си сърба попарата!
  • 98 България мрази БСП!

    3 5 Отговор

    До коментар #75 от "Избирател":

    Най-продажният индивид в България
  • 99 До факти.бг

    1 0 Отговор
    Случайно ли е, като харесам коментар, да не става, а да ми излиза, че съм докладвал коментара? Да не ви е страх от многото харесвания?
  • 100 А ти гай

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Американецо за българин ли се имаш я се погледни малко от страни да видиш на кой СЛУГУВАШ.
  • 101 Койчо

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Румен Радев":

    А ти камаро ли искаш да караш и да фърчиш по новите ни и супер модерни магистрали от Лас Вегас до Калифорния. Смешници като малки много филми сте гледали и мозъците ви са закърнели. Влезте в реалния живот.
  • 102 Тигърът на Седемте тепета

    1 0 Отговор
    Времето за приказки свърши! Колкото и да са вярни!
  • 103 Дядо Нино Гражданино

    1 0 Отговор
    В президентството може да има корупция и неграмотност, но бедност със сигурност няма. Аз лично нито съм беден, нито съм корумпиран и неграмотен. Много се опасявам че и президентът ще обърка правописа като своя съпартиец професора и любимец на целия народ другаря ви Ламбо.
  • 104 Дядо Нино Гражданино

    2 1 Отговор
    В президентството може да има корупция и неграмотност, но бедност със сигурност няма. Аз лично нито съм беден, нито съм корумпиран и неграмотен. Много се опасявам че и президентът ще обърка правописа като своя съпартиец професора и любимец на целия народ другаря ви Ламбо.
  • 105 Педант

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Неграмотност при Тато, казваш... Само дето даже двойкаджиите от онова време не правеха тези идиотски елементарни грешки, което днес са масови и обичайни по форуми, чатове и други канали на писмена електронна комуникация. Жалка картинка!
  • 106 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Само Ердоган ше ви оправи":

    Не можеш да си върнеш нещо,което никога не е било твое.Нас ни е имало много преди вас и ще ни има много след вас.
  • 107 Боко

    3 0 Отговор
    За да има промяна.
    Трябва. НАРОД

    Коментиран от #110

  • 108 Бивш пожарникар

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гого 1":

    "Бедност, корупция, неграмотност" - според Червения пудел наречен Льотчик преди не е имало. При Виденов, Станишев и Орешарски тези 3 неща ги нямаше. От чешмите течеше мед и масло. Откакто Б. Борисов е на власт хората напускат страната. Абе кажи му комунист(социалист) и това е достатъчно не търси други думи за обида.
  • 109 Марио

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "съгласен":

    Еее тъпо тролче замълчи най после и оди при краварите да се дупиш но там не тук.ГРОЗНО Е
  • 110 Марио

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Боко":

    Браво Боко много ама много си прав
  • 111 Хайчо

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "4826":

    Какви дела виждаш ти бе, макак? Боко, Цвичков и компания така окраха народа, че 2 поколения не можем да се оправим! Аман от идиоти, харесващи и подкрепящи крадливи неграмотни мутри. Или крадете заедно с тях или сте толкова прости, че нямате чувство за самосъхранение.
  • 112 Шайката си купува избори

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Срам си Румене":

    А АЗ СЪМ ПРОСТ Е ГОРДОСТТА ЧЕ ИМАМЕ ТАКЪВ УМНИК ЗА ПРЕМИЕР.9363
  • 113 Неутрален

    1 0 Отговор
    Военен политик смешна работа.
  • 114 cazzo di cane

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "Дом Периньон":

    До Дом Периньон
    Слушай бе пиянде заблудено, с промит мозък като на хамстер!
    Първо искам да уточня, че НИОГА не съм бил комунист, дори точно обратното. Преди да ни яхне това диво Шимпанзе - изпедерастчената циганска "демкрция", все си мислех, че социализма е тъп строй. Това беше така до "прословутата" 1989 година, когато кючек майсторите яхнаха България и за нула време успяха да я превърнат ОТ страна, на второ място по ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ и една от 30те индустриализирани държави в светът, произвеждаща и продаваща машини на световният пазар, ДО незавидното последно място в европейския съюз - на дъното на варела - утайка! До 1989 година, по стандарт на живота, България беше след СССР, източна Германия и Чехословакия, но далече по-напред от Унгария, Полша, Югославия, Албания, Румъния и Турция.
    Кажи ми какво произвеждаме и изнасяме сега?...
    Сега произвеждаме и изнасяме само скъсани капути, педерасти, проститутки и необразовани млади хора, които порди липсата на работа в страната ни, заминават в други държави, да берат ягоди и да мият чинии там.
    И да не забравя да ти напомня, че повечето от хората които живяхме при социализма, сме още живи и сме свидетели за това, че народът ни тогава беше много по-щастлив и здрав.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Сандокан

    3 0 Отговор
    Преди седмица гледах филм за престъпноста в Мексико, как ми напомняше за България не е истина! Иначе преди избори само ГРЪМКИ СЛОВА!
  • 117 Тенесиста

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    След посещението си в България в 1983 гоина, министърът на образованието във Великобритания каза, че българските ученици са най-интилигентните в Европа.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 ConEpilt

    0 0 Отговор
    Морские перевозки грузов - Транспортная группа MSC осуществляет регулярные контейнерные перевозки грузов морским транспортом по маршруту: Чунцин - Далянь - Фанчэн - Фучжоу - Гаолань - Хайкоу - Хуанпу - Мавей - Наньчан - Нанкин - Нанша - Наньтун - Нинбо - Циндао - Ронгчи - Саньшань - Шанхай - Шаньтоу - Шэкоу - Тайцан - Вэйхай - Вэньчжоу - Ухань - Уху - Учжоу - Сямынь - Сяолань - Ксинганг - Янчжоу - Яньтянь - Чжуншань - Чжухаи - Гонконг - Белаван - Джакарта - Палембанг - Панджанг - Пераванг - Семаранг - Сурабая - Хаката - Йомисима - Кобе - Моджи - Нагоя - Ниигата - Осака - Симидзу - Токио - Томакомаи - Тояма - Йокогама - Бангкок - Лаем-Чабанг - Сонгкхла - Гаосюн - Килунг - Тайчжун - Таоюань - Дананг - Хайфон - Хошимин - Куинён - Пусан - Инчон - Кванъян - Владивосток - порт Восточный.

    - Морские перевозки грузов
    - Контейнерные перевозки
    - Железнодорожные перевозки
    - Перевозка сборных грузов
    - Таможенное оформление
    - Рефрижераторные перевозки
    - Комплексные логистические решения
    - Проектная логистика
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове