Last news in Fakti

11 Септември, 2019 23:00 3 001 9

Адв. Емил Георгиев: Избор на нов главен прокурор няма, налице е назначаване

  • протест-
  • гешев-
  • правосъдие за всеки-
  • адвокат-
  • емил георгиев

Хората не се уплашиха от пратените на протеста ни ''гости''

Адв. Емил Георгиев: Избор на нов главен прокурор няма, налице е назначаване - 1
Снимка: ФАКТИ

''Протестът вчера първо трябва да бъде запомнен като втория пореден и сериозен протест срещу назначаването или опитите за назначаване на нов главен прокурор. Това, което се случва е много по-близко до назначаване, отколкото до избор. Няма избор. Налице е назначаване, то е много видно'', това заяви представителят на Инициатива ''Правосъдие за всеки'' адв. Емил Георгиев в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком за вчерашния протест.

''Действащият главен прокурор оказва сериозна подкрепа на своя наследник. Може би наистина ние сме на кръстопът, пред наследствената прокурорска монархия'', констатира адв. Георгиев и обяви, че от Инициатива ''Правосъдие за всеки'' са внесли предложение до Народното събрание за спиране на текущата процедура за избор на нов главен прокурор.

След като видях ''гостите' на протеста, аз не им се сърдя, съжалявам тези несвободни хора, довлечени агиткаджии. Казали са на медиите, че са докарани с автобуси, дадени са им по 30, 50 лева. Както вчера, така и днес, се видя каква е била голямата цел с присъствието на ''гостите''. Да ги представят като реалните протестиращи граждани'', каза още адвокатът.

''Протестът ще бъде запомнен и с това, че хората не се уплашиха от въпросните. Ще бъде запомнен с това, че го проведохме. Полицията отказваше да ни сътрудничи и съдейства, когато помолихме да отделят ''гостите'', сподели той.

''Залогът видимо е много голям и онези, които раздават, не са сигурни къде ще падне топчето. Очевидно ние сме в достатъчна степен страшни за тези, които се чудят сега какво да направят със залозите си. Те иначе нямаше да предприемат тези действия. Опасенията за арести са реални'', добави Емил Георгиев.

''Сигурен съм, че хората, които ни гледат, когато те разбират за какви управляващи става въпрос, те биха ли дали доверието си на политик, който е готов да впрегне всички свински медии, за да разчисти...'', запита адвокатът.

''Много е важен призивът, че нас не ни е страх. Аз говоря не само от свое име. Ние ще продължим, освен с протести, но и с всички възможности, които законът ни позволява. Ние ще държим президента отговорен за неговата роля по процедурата по потвърждаване и назначаване на новия главен прокурор. Ние няма да оставим нещата така. Считам, че от това най-много се страхуват онези, които ни пращат тумбите'', даде заявка активистът на Инициатива ''Правосъдие за всеки''.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 onq s konq

    3 19 Отговор
    Да погледне адвокатът в недалечната ни история и да каже:При Соца имаше ли друга партия освен БКП/БЗНС беше САТЕЛИТ/,и гласуваше ли се "спонтанно и доброволно" за нея?А не е ли БСП ПРАВОПРИЕМНИК НА БКП И ЗАКОНЕН НЕЙН "ПРОДЪЛЖИТЕЛ НА ДЕЛОТО"?Да погледне Адвоката и малко ПО на Изток - В Русия арестуваха ли "излишните" кандидати за управляващи по ЧИСТ ПУТИНОВ МАНИЕР?А не трябва ли според него НИЕ-БЪЛГАРИТЕ да се учим от Руските методи,след като вчера една Професорка заяви недвусмислено че "Без Русия сме загубени"?И хем организира инициативата "Правосъдие за всеки" Демократичен и масов протест в който ВСЕКИ СВОБОДОМИСЛЕЩ може да се включи,същевременно обаче Адвокатът се опитва да "РЕГЛАМЕНТИРА ПРОТИВОЗАКОННО ПРИСЪСТВИЕТО" на свободно вливащи се в Протеста хора,обявявайки ги БЕЗ ДА МУ МИСЛИ за "Нежелани гости"!При това и иска съдействие на Полицията ДА ГИ РАЗГОНИ по стар Комунистически маниер,което на практика значи да ОГРАНИЧИ ЗАКОННИТЕ ИМ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА чрез НАСИЛИЕ?!!Не стават тия работи така Адвокате- и ТИ ,и смешната ти Организацийка просто сте СБЪРКАЛИ ЕПОХАТА!
  • 3 Све

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Баба Ванга":

    Пурко, пурко, не си играй с името на светицата !!!!! Нормалем човек не биго правил, инфантилен олигифрен

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Borislav Popov

    11 2 Отговор
    А аз се опитвам да градя имиджа на " Америка за БЪЛГАРИЯ" Мафията- Казиното ГЕРБ, подрежда картите! А народа търка лотарийниъе билетчета на Пеевски! Нали мама беше в държавната лотария!??
  • 8 чешим си клавиатурата

    0 1 Отговор
    Нищо не се е променило освен че сега се кланяме на крварите. Няма значение кой как се именува и какъв фес носи на главата. Потурковците са все едни и същи даже и да си сменят т.н. партия. То и самата дума показва ; партия - за карти за шах, за далавера, за разпределяне на нещо си като държавни блага. продължават да ни заблуждават, че има свобода на нещо си, конкуренция на нещо си, напредък в нещо си. Не , че им вярваме, но се лутаме непрестанно. в същото време младите оглупяват и стават лесно контролеруеми с разни позволени и непозволени средства.
  • 9 ТЕМИДА

    1 1 Отговор
    НЕ ЗНАМ ПО ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАН ЕДИНОДУШНО ОТ КОЛЕГИЯТА СИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР А НЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ФОРМИРОВАНИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове