12 Септември, 2019 06:55 6 621 17

Атанас Атанасов: Трябва да се иска обяснение от Цацаров за случая с Васил Миков

  • ген. атанас атанасов-
  • васил миков-
  • цацаров-
  • протест-
  • шпионски скандал-
  • борисов

ГЕРБ искат да се покажат като евроатлантици

Атанас Атанасов: Трябва да се иска обяснение от Цацаров за случая с Васил Миков - 1
Източник: БГНЕС

''Аз познавам Васил Миков от 1989 година. Жалко за този човек. Той беше изключително честен човек, даже бих казал прекалено. Искам да акцентирам върху изключително важен момент. Самоубийството също може да е престъпление при определени обстоятелства, когато трябва да бъдат преследвани хора, които с унижаването на определено лице, са го довели до самоубийство''. Това заяви председателят на ДСБ и съпредседател на обединението ''Демократична България'' ген. Атанас Атанасов в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком. Поводът за гостуването му там, както и за конкретното изказване, е смъртта на прокурора Васил Миков, причинена от самоубийство.

''Трябва да отговори главният прокурор, дали е обявено досъдебно производство, какви са подбудите за самоубийство на този човек? Трябва да се поиска това обяснение от Цацаров. Ако е оказван тормоз, тези, които са го тормозили, трябва да бъдат преследвани наказателно'', заяви още ген. Атанасов.

''Последно го видях април или май тази година, на Витошка. Човекът ми каза: аз съм един високоплатен пенсионер. Работа не ми дават. Такъв независим човек, високообразован, човек с широка култура, явно такива хора там не могат да бъда търпени'', коментира още по темата Атанас Атанасов.

Относно процедурата по избор за нов главен прокурор, както и за шпионския скандал по оста България-Русия, Атанасов заяви:

''За пръв път се предлага за главен прокурор човек, който е завършил образованието си в школата на МВР. Все пак прокуратурата е орган на съдебната власт, който трябва безпристрастно да оценява работата на службите, а не да се сраства с тях''.

''Предстоят два изключителни избора през тази есен. Този шпионски скандал е пряко свързан с тези избори. Обяснявам ви го: подкрепата от десните хора за ГЕРБ силно се рои и трябва да се направи неща, за да се задържи този отлив. И какво правим? показваме се като евроатлантици''.

''От друга страна предстои избора на нов главен прокурор и искат да покажат, че те са лоялни на евроатлантическите ценности. Иначе в България е пълно с хора, които са в услуга на руските служби. На кого ги продават тези номера Борисов и компания? На българското общество през огромната медийна власт, която контролират. Той е съгласен да даде десетки милиарди на Росатом, за да строят ''Белене'', докато при случая с Гебрев не се мръднаха, а сега изведнъж? Аз не съм русофил, както е известно, но да обичаш Русия не е престъпление''.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УшеФ

    30 6 Отговор
    Абе, ДАНС-ажията защо избра точно 9 Септември ??? :)

    Коментиран от #6, #13

  • 2 onq s konq

    17 15 Отговор
    "Подкрепата на десните хора за ГЕРБ СИЛНО СЕ РОИ и трябва да се направи нещо за да се задържи този отлив"...И какво ще направиш по въпроса Генерале?Ще ги съблазниш с ПАРИ И ВЛАСТ които нямаш ли,или пък "до стената и с Калашника..." - за по-лесно?А имаш ли ЧИТАВИ ПРОГРЕСИВНИ ИДЕИ с които да ги убедиш и обединиш за да останат,или си ОТДАВНА АМОРТИЗИРАН до степен "Тотален скраб"?А за МОРАЛ можеш ли да им говориш,или НЕ СМЕЕШ,ЩОТО ЩЕ ТИ СЕ ИЗСМЕЯТ?!Тъжно е...когато Генералите си въобразяват че само МПС-тата ръждясват...
  • 3 АНЕНЕРБЕ

    7 14 Отговор
    ЦАЦАРОВ , ГЕШЕВ и БОРИСОВ са агенти на руските тайни служби.!!! .Нима посолството на САЩ в България не забеляза как по ПРЕСТЪПЕН НАЧИН , руската банка ВТБ която бе един от тримата акционери на УМИШЛЕНО ФАЛИРАНАТА от Цацаров и Гешев КТБ , придоби ВЪЗБРАНЕНИЯТ в полза на държавата оператор ВИВАКОМ!! . . Нима посолството на САЩ не забеляза как правителството на Борисов ПЛАТИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на руската ВЪНШНОТЪРГОВСКА БАНКА с милиарден заем теглен от името на данъкоплатците , а ВТБ чрез Спас Русев по престъпен начин придоби най скъпият при това ВЪЗБРАНЕН актив -ВИВАКОМ ? .Нима ЦРУ не забеляза как през 2007 година шефа на руските тайни служби НИКОЛАЙ ПАТРУШЕВ награди в хотел Санкт Петербург -Пловдив с орден Ломоносов лицета БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ?!!! . Явно в американските служби работят или агенти на руските сружби или пък са ЗАВЪРШЕНИ ИДИОТИ отдали се само на лайф?!!
    . Не случайно Тръмп уволни Джон Болтън. . От този и колегите му работещи в българия НИЩО НЕ СТАВА!!

    Коментиран от #17

  • 4 среднощен

    9 1 Отговор
    Генералите са станали такива при определени политически обстоятелства и при способността им да бъдат полезни за политическото статукво в тези обстоятелства /които много често самите те създават/...! Най-опасното за един генерал е да забрави, че той е такъв за да служи на политиците...? Генерал Атанасов има своя натрупан опит, но трудността идва от там, че се опитва да бъде "политик" и то демократ..? Същите трудности изпитват и са характерни за всички "генерали" в политиката, които не са на власт..? Добър политик "генерал" има само при тоталитарните държавни управления. Когато официалната власт в държавата е "демократична", репресивният апарат работи през задкулисието..! ФАКТ..!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 АНЕНЕРБЕ

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "УшеФ":

    Не знам какво са избрали тези от ДАНС, но има истини които са просто впечатляващи!!! ................Едно от тях е награждаването на Борисов от шефа на руските служби с орден Ломоносов станало тайно през 2007 година в хотела на руския консул в Пловдив лицето Гергов. Там са наградени и други представители на руските служби у нас. Разбира се тъпите американци не забелязаха как ЦАЦАРОВ и наблюдаващият прокурор ГЕШЕВ умишлено фалираха банка КТБ в която единият от тримата акционери бе руската ВТБ , Нима Посолството на САЩ у нас не се впечатли от факта , че правителството на Борисов с помоща на прокуратурата не само ПЛАТИ задължението на ВТБ към вложителите на фалиралата КТБ , но и подари на ВТБ най големият възбранен актив на фалиралата банка опаратора Виваком. Възможно е г-жа Клинтън да е права в твърдението си, че Тръмп и екипа му работят за Руснаците. Няма как по друг начин да бъдат обяснени всички тези БЕЗНАКАЗАНИ действия на руските агенти в България. Наградата на Борисов дадена от НИКОЛАЙ ПАТРУШЕВ не е за милите му очи. Борисов достойно си я заслужи не само с КТБ и прехвърляне на активи от умишлено фалираната банка в руската ВТБ , но и при продажбата на двата чисто нови реактора на АЕЦ Белене на Калининградската АЕЦ. СЛУЧВАЩОТО СЕ В БЪЛГАРИЯ Е ОГЛЕДАЛЕН ОБРАЗ НА ТОВА КОЕТО СТАВА В АМЕРИКА - тотялен разпад и завладяване от руските служби! .
  • 7 Тръмп

    12 11 Отговор
    Другарю Генерал,колко проститутки имате в партия ДеБъ???:):):)Добре ли се справят в работата???:):):)Гледахте ли новото порно с вашата порно звезда,Йорданка Михайлова???:):):) Хареса ли ви???:):):)
  • 8 Венцислав

    13 7 Отговор
    А бе главчо Какви руснаци те гонят Русия не може да я изтриеш от картата на света освен чрез холокост.И Прокопиев и Цветанов са русофоби

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 терминатор

    4 2 Отговор
    я един Гном?!
  • 11 Кой68

    3 3 Отговор
    Точно ти изобщо нетрябва да се показваш от дупката.......
  • 12 АНЕНЕРБЕ

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Венцислав":

    Интересни са ми начина на разсъждения на хора които делят обществото на РУСОФИЛИ и РУСОФОБИ............Случаят с КТБ е христоматиен пример за това как благодарение на Борисов , Цацаров и наблюдаващият прокурор Гешев, ние българите платихме едни МИЛИАРДИ задължения на руската банка ВТБ.........Същата тази ВТБ по един странен и ПРЕСТЪПЕН начин придоби възбраненият в полза на държавата актив на КТБ струващият милиарди евра оператор. ВИВАКОМ ..................БОРИСОВ , ЦАЦАРОВ и ГЕШЕВ го изграха трите маймуни незабелязали как един възбранен имот попада не в ръцете на държавата която плати дълговете на ВТБ към фалиралата банка , ами на всичкото отгоре с цялата си наглост по една престъпна схема с фиктивна транзакция и договор превърна представитела на ВТБ лицето Спас Русев в щастлив собственик на ВИВАКОМ.............. Нима това е нормално?!! ...... Да те принудят да плащаш дълговете на някакви представители на руската банка ВТБ , а тя да се превърне в собственик на възбранен актив струващ милиарди долари!! .........Престъпниците и руските агенти са в правителството и ПРОКУРАТУРАТА , ........ Не случайно Борисов бе награден от НИКОЛАЙ ПАТРУШЕВ с ордена ЛОМОНОСОВ!!.........СТРАННОТО Е, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СЪЩО СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ПРЕД СЛУЧВАЩОТО СЕ С КТБ. ..............Нима не са забелязали как руската ВТБ е станала чрез Спас Русев собственик на ВИВАКОМ ??????????? Забелязали са разбира се, няма как да не са го забелязали........... Може би отговора на въпроса з
  • 13 АНЕНЕРБЕ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "УшеФ":

    Ще ти отговоря на въпроса с въпрос........Защо прокуратурата избра Цветан Василев за обвиняем по делото кТБ , а се отказа да преследва другият голям акционер на банката - РУСКАТА ВТБ??? ........Ние данъкоплатците платихме дълговете на ВТБ към вложителите , а руската банка чрез лицата Милен Велчев , Спас Русев и Георги Велчев се превърна в собственик на единият от ВЪЗБРАНЕНИТЕ в полза на държавата ВИВАКОМ , Който бе най скъпо струващият актив на КТБ............. ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА КАЖЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ С АКТИВИТЕ НА УМИШЛЕНО ФАЛИРАНАТА ОТ ЦАЦАРОВ БАНКА КТБ , и как друга собственост на фалиралата банка КТБ - Търговска Банка Виктория се оказа в баланса на ИНВЕСТБАНК. ..........Плати ли Петя Славова за ТБ Виктория или просто и дадоха на вересия един от другите атрактивни активи на КТБ?! ....... БЪЛГАРИЯ Е МАФИОТСКА ДЪРЖАВА И ПОДЕЛЕНИЕ НА РУСКИТЕ МАФИОТСКИ КЛАНОВЕ!..............Не коментирам въпроса те доколко са руски , защото РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ са отдавна граждани на чужди държави , а собствеността им в Русия вече не е руска!! ................НИЩО НЕ Е ТАКА КАКТО ИЗГЛЕЖДА , защото нито Русия е това което съществува в представите на милиони българи , нито пък САЩ са нещо монолитно и единно..
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мая

    4 2 Отговор
    Честните хора си отиват а мерзавците като гнома остават
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове