Last news in Fakti

13 Септември, 2019 11:39 3 164 26

Нинова към Борисов: Вчера беше опозицията, днес е журналистиката, утре - кого ...

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • силвия великова-
  • бнр

Свободата няма цвят. Всички заедно трябва да я пазим, призова БСП 

Нинова към Борисов: Вчера беше опозицията, днес е журналистиката, утре - кого ... - 1

Още в началото на днешното пленарно заседание лидерът на БСП Корнелия Нинова нападна управляващите в декларация от името на БСП. Тя обвини премиера, че погазва свободата на словото и го критикува за коментарите за шпионския скандал и влизането ни в Шенген.

"Днес е денят, в който всички да се противопоставим на вчера, когато беше свалена от ефир Силвия Великова, да се противопоставим на онзи ден, в който журналистът Юрий Борисов беше отведен с белезници на разпит като свидетел, да се противопоставим на 30 август, когато министър-председателят Бойко Борисов изключи микрофоните на журналистите в Министерски съвет. Вчера беше опозицията, днес е журналистиката. Утре кого, уважаеми управляващи и г-н Борисов, ще дискредитирате?", разпалено попита от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя прочете декларация от името на партията си. Освен това Корнелия Нинова призова и всеки българин, който има неудобен въпрос към премиера, да го зададе в социалните мрежи или в писмо до Министерския съвет.

Декларация от името на ПГ на „БСП за България“

На 07.09.2019 г. група журналисти излязоха с декларация, в която казват: „Днес е денят, в който българските медии решават, че трябва да поставят границата. Работата ни, честта ни, етиката и правилата ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от участниците в кампанията за кмет на София по несъвместим с професията ни начин. Това не е журналистика. Още по-категорично възразяваме срещу онези партии и отделни политици, които легитимират подобни „медии“ като им дават интервюта, канят техни представители на събитията си, плащат им за рекламни и PR кампании по време на избори. Днес е денят, в който ние, българските медии, искаме от вас, българските политици, да прекратите това. Ако вашата работа, чест, етика и правила нямат нищо общо със случилото се, разбира се. Всяка друга реакция е фалшива“.

Сега ние, от „БСП за България“, призоваваме: Днес е денят! Не ни е страх. Днес е денят, всички да се противопоставим на вчера, когато беше свален от ефир журналист от БНР - Силвия Великова. Днес е денят да се противопоставим на онзи ден, в който журналистът Юрий Борисов беше отведен с белезници на разпит като свидетел. Днес е денят, да се противопоставим на 30.08.2019 г., когато министър - председателят Бойко Борисов изключи микрофоните на журналистите в Министерския съвет.

Уважаеми журналисти, обръщаме се и към вас, да не отразявате онези политици, които потъпкват свободата на изразяване, които нареждат да ви уволняват за това, че сте неудобни и задавате неудобни въпроси. Случаят от вчера е поредното посегателство върху свободата на словото, преди това бяха Генка Шикерова, Милен Цветков и много други. Редица, не само журналисти, които критикуват властта и имат различно мнение, бяха уволнени от работа, техните семейства бяха притеснявани. Вчера беше опозицията, днес е журналистиката, утре кого, уважаеми управляващи и г-н Борисов, ще дискредитирате, на кого ще затворите устата, кого ще оковете в белезници и ще подкарате към следствието.

В 21 век, в сърцето на Европа – мракобесие и диктатура. Днес е денят за неудобните въпроси. Призоваваме всеки българин, който има такива, да ги зададе на премиера в социалните мрежи, в интервюта, в имейли и писма до Министерския съвет. Докато не са ми изключили микрофона, защото и това ми се е случвало от тази трибуна, аз ще питам няколко неща. Вчера премиерът заяви: „Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата. У нас се прави икономика, заводи, хиляди тирове с продукция напускат страната и износът расте”. Същия ден, работодателите, тези, които правят икономиката, а не само говорят за нея, заявиха: „За индустрията въпросът има ли криза не стои - всъщност кризата дойде. За юни статистиката отчете спад на износа с 6,4%. За юни и юли има спад на индустриалното производство.

Стопанската конюнктура за август е -3,1%. В машиностроенето, електротехниката, текстил и облекло, в производството на мебели, на метали имаме спад в продажбите и то от месеци. ” Кое е вярното г-н премиер? Вашето говорене за икономиката или реалното състояние в страната. Друга важна тема – Шенген. Борисов, на 3.09 казва: „Дори да съм опозиция, няма да приема влизане в Шенген”. На 12.09 казва: „Аз не съм казал, че се отказваме от Шенген”, „Ние отдавна сме в Шенген” и „Ние искаме в бъдеще да влезем в Шенген, но Холандия ни спира по егоистични причини”.

В един ден - ние сме в Шенген, не го искаме, отказваме се, всъщност ще влезем, но някога в бъдеще. И пак ни пречи Холандия, а не това, че в България има корупция, пробив в системите за сигурност и всички други пороци в политиката, заради които не ни приемат в Шенген. Кое от тези неща е вярно, г-н Борисов? Г-н Борисов, във връзка с шпионския скандал заявихте, че нищо не знаете и сте научил от медиите. ДАНС и МВР, които са провели разследването преди то да влезе в прокуратурата, са пряко подчинени на министър-председателя по Конституция и законите на страната.

Какво означава това изречение „аз нищо не знаех”? Има две възможности - или ДАНС и МВР са ви информирали, защото са на ваше пряко подчинение и всички знаем, че не кихат, без да ви питат и вие излъгахте българския народ, или двете служби не са ви информирали и въпросът е - защо сте там и какъв сте там. Премиер ли сте, или сламен човек. Чакаме отговори на тези въпроси.
Уважаеми български граждани, свободата няма цвят. Ако не се обединим всички срещу мракобесието и диктатурата, те ще ни отнемат свободата - на всички ни, без оглед на цвета. За нея трябва да воюваме всеки ден и заедно.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Койчо

    47 6 Отговор
    На това му се вика ДИКТАТУРА.

    Коментиран от #4

  • 3 Не съм комунист, но изявлението е

    54 7 Отговор
    Мн. Точно
  • 4 Грууд

    35 6 Отговор

    До коментар #2 от "Койчо":

    Овладяха МВР и Прокуратура и гледай сеир!
  • 5 Господин Никой

    49 5 Отговор
    Когато една власт започне да се съхранява с административно-наказателно насилие, медийна цензура и отстраняване на неудобни журналисти, значи се е превърнала в диктатура ... и времето й е изчерпано
  • 6 Коментар📝

    28 4 Отговор
    Не Ме ИНТЕРЕСУВА БСП НИТО ГЕРБ НО ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА В БНР И В ЖУРНАЛИСТИКАТА НИКОГА НЕ Е БИЛО УЧИЛ СЪМ С ТЕЗИ ХОРА В ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ.НЯКОЙ СЕ ПРОДАДОХА КАТО ЖРИЦИ ДРУГИ МЪЛЧАТ И ЦЪКАТ ТРЕТИ РАЗБРАХА ЧЕ ЩЕ ПИШАТ ПОД ДИКТОВКА И СЕ ОТКАЗАХА.БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧЕ НА 164 МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО.А ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВА ЗАЩОТО СМЕ ВЕЧЕ НА 164 МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО. НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ СЕ СПИРА НАЦИОНАЛНА МЕДИЯ ПО ГОЛЯМА ЦЕНЗУРА НЯМА.

    Коментиран от #25

  • 7 Холандия

    25 6 Отговор
    Мачкай Мая крадлата Фандъкова е обран бостан
  • 8 до коментарора 1

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "БТВ новините":

    От коментара ти става ясно, кой е простия
  • 9 журналистка

    24 3 Отговор
    Нинова, забрави да споменеш контрабандата и наркотрафика.
  • 10 Йосарян

    10 8 Отговор
    Ех, думи думи! Колко лъжовни са Те? Без Народен СЪД и външен Одит. Кочината ще ни закопае. Вече ни е закопала.
  • 11 7373731626

    11 1 Отговор
    Китайска поговорка - "С приказки ориз не ще се сготви."Това трябва да ви го напишат като влизате в аудиторията, където заседавате и работите за благополучието на всеки в тая държава!
  • 12 onq s konq

    8 19 Отговор
    Хубо ПИТА Нинова разни неща Борисов,но НЕ КАЗВА какво ще се случи в УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП ако ПАК НЕ СПЕЧЕЛИ В НИТО 1 ГРАД кметско кресло.А многозначителната статистика от последните избори за Кметове през 2015г сочи 21 Града за ГЕРБ/най-големите и окръжни/,3 - за Реформ. блок,1 - за ДПС/Кърджали/ и НИТО ЕДИН за БСП.Нещо повече- БСП ДОРИ НЯМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ в редица градове!

    Коментиран от #14

  • 13 Голям Слон

    13 2 Отговор
    Този тиквеник още не знам защо го наричат "господин". Не пропускам да го освиря на магистралата и да му покажа среден пръст. Очаквам обаче скоро да ме приберат :-))))) И тогава наистина ще стана политически бежанец. Защото тук нещата от край време не вървят на добре. И оправия скоро няма да има. Нито с БСП, нито с ГЕРБ. Да не говорим за други партии.
  • 14 7373737272

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Както си се родил тъй ще си и отидеш от тоя свят, така е и в човешките работи, днес те има, утре не! Колкото и да пишеш си между краката на всички хора.
  • 15 А БЕ

    7 14 Отговор
    УТРЕ ЩЕ ТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ ОТ ЕДНА КРУШУВЕНСКА СЕЛЯНКА ПРИДОБИЛА ТЕХНОИМПЕКС НА 29години ! СЪЩАТА ИЗЯЛА НАРОДНИТЕ ПАРИЧКИ ОТ СУБСИДИЯТА НЕПРАВОМЕРНО И ТОВА ЩЕ РАЗНИЩВАМЕ , НО ЯГОДКАТА НА ПРОЦЕСА ЩЕ Е ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО !
  • 16 Брей

    6 7 Отговор
    Във форума само безработни, мързелът и некадърността ги издава от коя партия са !
  • 17 Borislav Popov

    15 7 Отговор
    Браво на нинова. Пак направи банкянския шмекер за смях. Ще се прави той, че нищо не знаел.

    Коментиран от #24

  • 18 Не съм комунист и никога няма да стана

    12 2 Отговор
    но е права Нинова. Вместо да подкрепи прокуратурата Борисов се опита да заеме най тъпата позиция, че ничо не знаел и отношенията с Русия си остават прекрасни. Май още сънува за балкански хъб до Провадия
  • 19 АНЕНЕРБЕ

    16 4 Отговор
    СЕГА ЛИ ЗАБЕЛЯЗАХТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРСКИЯТ МЕДИЕН ПАЗАР ГОСПОЖО НИНОВА?!

    А КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО ДОМУЗЧИЕВ ИЗГОНИ ГЕНКА ШЕКЕРОВА ОТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ?

    КЪДЕ СПАХТЕ КОГАТО БИВШИЯТ СОБСТВЕНИК НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, БРАТА НА УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН БЕ ИЗПЪРЖЕН С ЕДНИ 500 МИЛИОНА ЕВРО ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА НА ГЕРБ И ПРИНУДЕН ДА ПРОДАДЕ НА БЕЗЦЕНИЦА ТЕЛЕВИЗИЯТА СИ НА ДОМУЗА?

    Ето какво казва по този повод бившият собственик на НОВА - Ханс Холгер Албрехт. ”България е грешката на живота ми”

    ВИЕ НИНОВА НАБЛЮДАВАХТЕ БЕЗУЧАСТНО КАК МУТРАТА СЕ ГАВРИ С БРАТА НА ФОН ДЕР ЛАЙЕН !!!!

    Наблюдавахте БЕЗУЧАСТНО как вчера ЦИГАНИ И МУТРИ хванати ръка под ръка защитаваха представителите на тази МУТРЕНСКО -ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА!!!

    НАБЛЮДАВАХТЕ ГИ СЪЗАКЛЯТНИЧЕСКИ!!!

    НАБЛЮДАВАХТЕ КАК С ОБВИНЕНИЯ ЗА ШПИОНАЖ БЕ СПРЯНО СЪЗДАВАНЕТО НА АЛТЕРНАТИВНА НА ВАШАТА "ЛЯВА" ПАРТИЯ НА БЕДНИТЕ И СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ!!

    Тя вашата БСП е партия на ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ и ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ!!

    Какво общо с вас ПРИВАТИЗАТОРИТЕ НА НАРОДНОТО БОГАТСТВО можем да имаме ние ОБИКНОВЕННИТЕ БЪЛГАРИ?!!

    ВИЕ и НИЕ сме две съществуващи в различни измерения неща.

    Битката вече е или ВИЕ или НИЕ!!

    МУЖДУ ВАС И НАС НЯМА НИЩО КОЕТО ДА НИ СВЪРЗАВА.

    БАНДИТИ И ПРИВАТИЗАТОРИ не могат да бъдат в единен фронт С БЕДНИТЕ И ОЩЕТЕНИТЕ борейки се против МУТРЕНСКО ЦИГАНСКАТА ДЪРЖАВА

    ИЛИ ВИЕ ИЛИ НИЕ НИНОВА!
  • 20 Borisov

    5 3 Отговор
    Върни парите от НАДВЗЕТИТЕ СУБСИДИИ, Как може да има българи, които да и симпатизират, след като краде и не връща парите ни

    Коментиран от #22

  • 21 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    НИНОВА ,НЕ ИЗТЪПЯВАЙ !!! КОГОТО МУ КАЖАТ ОТ ЦРУ -"ПОСОЛСТВОТО" !!!!!!!!
  • 22 сретьн иьосич

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Borisov":

    а ти колико паре украде от таи ваш народ за тия самолети захабльени ,и много други разлове според тия 10 годинама , ма немои да се журиш смашан си брато ,овогак края иде за твою партиюи за себе ,народ кат ти покаже кои си ., а не я .

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Реалист

    0 5 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    И как точно го направи за смях не разбрах, като никой не й обръща внимание на глу.постите?
  • 25 NikNay

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар📝":

    Стига бе изхвърляч , ако си учил с тия за които споменаваш тук нямаше целия ти коментар да е само с главни букви . . . .
  • 26 Borisov

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "сретьн иьосич":

    Кражба има кога те хванат, тая я хванаха и не си признава, от комунистите България бива фалира а няколко пъти, техноимпекс фалира, партията си фалира и окраде...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове