Last news in Fakti

14 Септември, 2019 07:56 3 248 49

Асоциацията на прокурорите: Искаме Гешев

  • иван гешев-
  • асоциация-
  • прокурори-
  • прокуратура

Тя призовава цялото българско общество да "прояви зрялост"

Асоциацията на прокурорите: Искаме Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на прокурорите в България публикува в сайта си становище, в което изразява принципната си, убедена и категорична подкрепа за единствения номиниран кандидат Иван Гешев.

„Изразяваме твърдото си несъгласие с опитите на някои среди настоящият избор да бъде превърнат в политически фарс и опорочен от инспириран уличен натиск и компроматна кампания. Призоваваме цялото българско общество да прояви зрялост и отговорност, като дебатът и процедурата се развиват само и единствено на „полето“ на професионалните критерии и законовите изисквания“, е подчертано в текста.

Посочено е, че единодушно номинираният от прокурорската колегия на ВСС кандидат г-н Иван Стоименов Гешев отговаря на всички критерии, за да заеме поста на главния обвинител. „Напълно споделяме и се солидаризираме с масовата подкрепа за г-н Иван Гешев, изразена от стотици прокурори, следователи и служители от различните организационни структури и нива в Прокуратурата на Република България. Тази безпрецедентна подкрепа показва ясното желание на огромния процент от работещите в системата, за главен прокурор на Република България да бъде избран именно прокурор, който да е посветил своя професионален и житейски път на прокуратурата“, пише още в колективното становище на обвинителите.

По-нататък са изложени всички възможни високо-професионални качества на Гешев, реалният му практически опит в разследването и разкриването на престъпленията, и т.н. „Този огромен опит, това детайлно познаване на функционирането на системата на различните ѝ нива, на плюсовете и минусите, на специфичните ѝ връзки с останалите държавни органи от правоохранителния сектор, на действителните нужди, както на работещите в системата кадри, така и на българските граждани, ще даде възможност на г-н Гешев незабавно да пристъпи към решаване на проблемите, към осъществяване на необходимите политики и към реализирането на очертаните от него стратегически приоритети в дейността на Прокуратурата на Република България“, акцентират обвинителите.

Те изразяват своята „готовност неуморно и последователно да работим, като си партнираме и сътрудничим с главния прокурор“ и посочват в името на кои цели са готови:

-подобряване на условията на труд и на материалната база;

-гарантиране на адекватни за положения труд и усилия трудови възнаграждения;

-осигуряване на предвидимо и справедливо допълнително материално и нематериално стимулиране;

-разширяване възможността за ползване на ведомствени жилища и базите за почивка и отдих;

-подобряване на съществуващите застрахователни условия;

-доразвиване на съществуващата система на подпомагане на нуждаещите се колеги;

-изграждане на система за психологически грижи и помощ и т.н.

Прокурорите от асоциацията дават твърда дума за това, че ще подкрепят и "всички бъдещи усилия на главния прокурор и ръководството на Прокуратурата на Република България за гарантиране на справедлива натовареност; за постоянно професионално усъвършенстване, квалификация и обучения; за равна, реална и базирана на справедливи критерии възможност за кариерно развитие и израстване; за прозрачност и обективност при провежданите процедури за избор на административни ръководители".

Асоциацията на прокурорите припомня, че в своята концепция Гешев е акцентирал на „належащата нужда от усъвършенстване на материалното и процесуално законодателство, която необходимост е осъзната и споделена от всички работещи в сферата на разследването и наказателното правораздаване професионалисти“.

И още: „Вярваме, че именно г-н Иван Гешев е този човек и професионалист, който на практика е демонстрирал и доказал, че притежава волята, смелостта и необходимите качества да воюва за каузата на законността и справедливостта, като неотклонно защитава правата и интересите на българските граждани, общество и държава“.

Към края на текста обвинителите подчертават, че „на база на цялостната кариера и безспорните лични и професионални качества на г-н Иван Гешев, на база на изготвената от него концепция, на база на мненията на колегите прокурори, следователи и служители, на база на подкрепата от служителите от останалите държавни органи в сферата на противодействието и борбата с престъпността, на база на гражданската и обществената подкрепа, сме твърдо убедени, че именно г-н Иван Стоименов Гешев е правилният и разумен избор, като ще бъде достоен и успешен главен прокурор на Република България“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Призовавам -

    57 6 Отговор
    За масови протести и безредици ! Това ще е поредния шамар за народа

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГЕШЕВ

    7 50 Отговор

    До коментар #1 от "Призовавам -":

    БЕСЕПЕТАСТИЯТА И РАЗНИ ТАМ МАРГИНАЛИ,КАТО бойци,фризьорки,биволи,разградски червенобузковци,цв.василевци,и тн. ДА СЕ ГОТВЯТ ЧЕ ГИ ПОЧВАМ СКОРО.!!!

    Коментиран от #8

  • 4 Призовавам

    10 29 Отговор

    До коментар #1 от "Призовавам -":

    Да си изпиеш хаочетата,и да си лягаш.
  • 5 Alf

    44 7 Отговор
    Да бе и аз го искам, най вече циганите затворници на протеста, които говореха че им е обещано помилване. Вдигай се народе. Революция или честен конкурс.

    Коментиран от #6

  • 6 АБЕ НЕЩО СЕ

    7 40 Отговор

    До коментар #5 от "Alf":

    БЪРКАШ,ТЕ ЦИГАНИТЕ ГИ ДОКАРА ОНЯ ВИДИНСКИЯ ЦИГАНИН ОТ БОЕЦ.
  • 7 ЗА НАРОДА НЕ

    7 21 Отговор

    До коментар #1 от "Призовавам -":

    ГОВОРИ ОТ СВОЕ ИМЕ,ЗАЩОТО НАРОДА ДРУГИ КАЗА ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА,НАЛИ НЕ СИ ЗАБРАВИЛ ЧЕНАРОДА ВИ НАРИТА КАТО МРЪСНИ КУЧЕТА.
  • 8 Коментар📝

    46 5 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕШЕВ":

    Г-н ГЕШЕВ ЗАЩО ПРИКРИХТЕ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ОБИР В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ.ОБИРАТ КТБ.ГЛЕДАЙТЕХДАХНЕ ВИ ПОЧНЕ НАРОДА

    Коментиран от #17

  • 9 Емигрант

    31 1 Отговор
    Срещу пликче с 50 бона вътре и Нинова ще поискат, корумпирани долни отрепки
  • 10 Гост

    40 1 Отговор
    Е то си личи , мутрите защитават мутри........
  • 11 8396

    49 2 Отговор
    Пълното единодушие и подкрепа е всъщност овчедушие.

    Поне видяхме колко струват полицаите, съдиите и прокурорите - не чинят и пукната пара, щом не намериха съвест и смелост да изрекат истината за този прост, нагъл, необразован и най-вече корумпиран рекетьор.
  • 12 Стамат

    59 2 Отговор
    В България прокуратурата е сбирщина от послушни апаратчици пазещи статуквото което им осигурява спокойно жалко съществуване без принципи и морал и пълни със зависимост Да върви заплатката и рушвета и това е .Да са бухалка на олигарсите и властта (едни и същи са) срещу неудобните.Тотална подкрепа на нов модел диктатура облечена в празното съдържание на думата демокрация.Широко затворени очи и престъпно късогледство за бъдещето на този изстрадал народ.

    Коментиран от #20

  • 13 124

    27 2 Отговор
    Искаме си гешефт, искаме си грух!
  • 14 Кочо

    5 17 Отговор
    Какви стачки кви пет лева срещу Гешев бе дупедавци.тои е човекът да узурпира тая мафиотска държава.А не оня цацата дето му напълниха гушата с пари и само мига на парцали.

    Коментиран от #40

  • 15 Рог

    33 2 Отговор
    Точно като по комунистическо време. Кандидата е един и то май добрия. Е как поне няма един въздържал се поне.
  • 16 Коментатор

    33 2 Отговор
    Защо тези марионетки на властта, показали некадърност и безхаберие разсъждават, че ако мислиш като тях проявяваш зрялост. Ами май с протестите срещу кабинета и Гешев хората проявяват зрялост.

    Коментиран от #42

  • 17 Хахаха

    8 14 Отговор

    До коментар #8 от "Коментар📝":

    Това ли е най големия обир,в световната история е памячо?
    Само в България,имаме многократно по големи грабежи.
  • 18 Частен съдебен изпълнител

    15 3 Отговор
    14.09.2019 необслужван облигационен заем от българското правителство в размер на 2,208 милиарда лева кредитен рейтинг отрицателен нечестен некоректен непочтен клиент в лицето на правителството на ГЕРБ невъзможност да изпълнява обслужването на кредита заемните средства в деня на техният падеж неплатена първа вноска по кредита от 12 милиона лева считано от датата 08.09.
  • 19 Пепи

    18 1 Отговор
    Цирк по български
  • 20 Един

    25 2 Отговор

    До коментар #12 от "Стамат":

    Евала братле , най точния коментар !!! Прокуратурата е корумпирана шайка !!!
  • 21 onq s konq

    8 11 Отговор
    Добрата новина е,че И Гешев И Фандъкова ще бъдат избрани за Постовете си ГАРАНТИРАНО/от ГЕРБ/.А лошата е,че Полицията ВЕЧЕ ще почне да бие по РУСКО-ТУРСКИ МАНИЕР:)
  • 22 Кой68

    7 0 Отговор
    После да не ривете😥😥😥😥
  • 23 Някъде

    19 1 Отговор
    Видяхте ли им имената на тези хубавци? Или подкрепата е анонимна? Да знаете, тези, които са се подписали, бързо ще се развият в йерархията.
  • 24 алф

    16 2 Отговор
    Еми той им е шеф смеят ли да кажат друго. Ще създаде супер спец съд и ще им се ебе мамата

    Коментиран от #27

  • 25 Криминален Капитализъм

    15 1 Отговор
    Думите са излишни !
  • 26 Западните Балкани

    16 1 Отговор
    Това на партийно събрание ли го решиха или босът го нареди? Когато няма втори кандидат, то избор няма, а чисто назначение. Няма по-добри от Гешев ли? То затова няма справедливост тук. Един път съм се обръщал към прокурор и той се разболя след две седмици и повече не се чу нищо.
  • 27 Нудист

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "алф":

    Той и сега го прави.
  • 28 Гнус гнус

    13 1 Отговор
    ПРОКУРАТУРА=ГНУС!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 отегчен

    7 0 Отговор
    Съгласен съм с асоциацията,време е да проявим зрялост !!! да се изсипен поне 2 милиона пред парламента и да еб-м майките на наглите и безочливи мутри дето продадоха България !!!
  • 32 Ventura

    10 0 Отговор
    За 30год. разбиране, един депутат не видяхме подведен и осъден за корупция. Затова и не вярваме във вашият избор.
  • 33 Гешефт найн

    8 0 Отговор
    те не виждат, че се задава вълна цунами и протестите тепърва започват
  • 34 Българи, на бой!

    5 0 Отговор
    Заедно срещу мършите, които крепят олигарси и феодали! Никакво отстъпление. Сега или никога!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Дгд

    5 1 Отговор
    Че той целия процес на избор на нов Главен Прокурор е ПОЛИТИЧЕСКИ ФАРС
  • 37 12345

    3 1 Отговор
    БКП и Бай Тошо ряпа за ядът. Сега става по зле и от онези комунистически времена. Журналисти се гонят, бизнеси се съсипват, обществени пари се крадат яко. Абе италианската мафия ряпа да яде.

    Коментиран от #38

  • 38 Май

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "12345":

    Трябва всички прокурори да си хващат пътя за в къщи и в бъдеще прокурорите да се избират пряко от хората, а по същия начин и съдиите.
  • 39 Лошия

    3 0 Отговор
    Мафията си избра боса........
  • 40 Я не се прави на луд!

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кочо":

    Нали точно Гешефтаров е човека на Цацаров и се явява втора серия на същия филм.
  • 41 Прокураторе

    3 2 Отговор
    Страх от институцията.Гешев е най добрия избор.

    Коментиран от #43

  • 42 Хелиос

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Коментатор":

    Нещеме нии богатство нещеме нии пари а искаме СВОБОДА ЧОВЕШКИ ПРАВДИНИ Ето какво са искали наще предци по време на османското владичество Дойде време да си спомним това и да поискаме същото
  • 43 Гешев

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Прокураторе":

    Гешев ще е най-добрия избор, когато има ИЗБОР. А в този случай няма алтернатива. Срам за така наречената демокрация в България
  • 44 ???

    0 1 Отговор
    А едно време учихме, че имало култ към личността. Утре като се гътне мавзолей ли ще строим? Интересни са и исканията :Изберете Гешев, защото той ни обеща много привилегии. Който не вярва да прочете отново началото на статията.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Garmisch-Partenkirchen

    0 0 Отговор
    Прегърбени и чужди на земята
    ...но пъплещи по нея в забрава.

    Това Шексир за ваз го е писал.
    Нещастници.
  • 47 Варна

    2 0 Отговор
    Това показва, че мафията е обхванала държавата. Вече няма никакво съмнение, че за да бъде въведен ред въпросът ще се реши само по старомодният начин! - С дървото!
  • 48 АНЕНЕРБЕ

    0 0 Отговор
    Като го искате вземете си го и всички ЗАЕДНО С НЕГО ВЪН ОТ СИСТЕМАТА !!
  • 49 АНЕНЕРБЕ

    3 0 Отговор
    В тази АСОЦИАЦИЯ НА ПРОКУРОРИТЕ членуват 11 прокурора !!!

    АЙДЕ СТИГА С ВАШИТЕ ПОДВЕЖДАЩИ МНЕНИЯ!!!

    ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ РАБОТЕЩИТЕ В ПРАВОРАЗДАВАНЕТО СА НАЯСНО , ЧЕ ГЕШЕВ БЕ ЧОВЕКА КОЙТО ФАЛИРА КТБ , НЕ ПОДВЕДЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ РУСКАТА БАНКА ВТБ КОЯТО НЕ ПЛАТИ И ЦЕНТ ОБЕЩЕТЕНИЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ.

    НИЕ ПЛАТИХМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ВТБ , А ВТБ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕСТЪПНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА И В ЧАСТНОСТ НА НАБЛЮДАВАЩИЯТ ПРОКУРОР ГЕШЕВ СТАНАХА СОБСТВЕНИЦИ НА ВЪЗБРАНЕНИЯТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА АКТИВ НА КТБ - оператора ВИВАКОМ!!

    ЗА КАКЪВ МОРАЛ МИ ГОВОРИТЕ БЕ !!!
    Вижте какви ги върши това лице с КМЕТИЦИТЕ НА МЛАДОСТ , които влезнаха в конфликт с жената с която Гешев живее на семейни начало и от която има деца!!!

    ВИЖТЕ МУ ИМОТНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ!!!

    ЗАВЪРШЕН ПРЕСТЪПНИК ИЗПОЛЗВАЩ СЛУЖЕБНОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове