Last news in Fakti

14 Септември, 2019 14:12 1 068 25

Фандъкова: Нямам илюзия, че кампанията ще бъде лесна

  • софия-
  • избори-
  • кмет-
  • йорданка фандъкова-
  • фандъкова

Излизам с много ясен план за София, заяви кметът на столицата

Фандъкова: Нямам илюзия, че кампанията ще бъде лесна - 1

Каква ще бъде за Йорданка Фандъкова битката за кмет на София и кои са основните приоритети за развитието на столицата, ако спечели нов мандат. Това разкри настоящият кмет и кандидат на ГЕРБ в "Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

В началото на разговора Йорданка Фандъкова коментира, че новата учебна година в столицата започва с нова сграда на Първа английска гимназия. Строим общо 10 училищни сгради с 5 нови физкултурни салона. Това е резултат и посока - да поддържаме духа на София, да възпитаваме и образоваме нашите деца, категорична е Фандъкова.

През тези 10 години наложихме скорост на промяната, каквато София не познаваше дотогава. За да продължи развитието на София е нужно да продължим промяната на града - с новите проекти, идеи, с обновен екип, с хора, които са готови да работят за София - това ме мотивира. Ние излизаме с конкретни проекти, конкретен план за действие, каза Фандъкова.

Относно смяната на хора от екипа си, кметът на София призна, че е имало грешки и пропуски в работата.

Разбира се, че се допускат и грешки, правят се и пропуски. Аз съм сменяла хора от екипа, публично, ясно съм се разделяла с хора, когато има грешка или има загубено доверие. Новите приоритети и проекти имат нужда от нова енергия и нови хора, кметът на София.

Не е тайна за никого, че нашите опоненти работят с внушения, без конкретика. Когато има съмнения, аз веднага съм сезирала органите. Корупцията се бори по този начин, а не с внушения, допълни Фандъкова.

Аз приемам сериозно всички опоненти, защото всеки от тях излиза със своята биография, опит, идеи. Всички те са достойни с това, че са решили да излязат, да се борят за града, каза кандидатът за кмет на ГЕРБ. Тя коментира и въпроса дали е готова да се изправи на балотаж срещу основния си опонент Мая Манолова.

Нямам илюзията, че кампанията ще бъде лесна. За мен никога тази позиция никога не е била за власт - тя ти позволява да работиш за промяна, за развитие, да работиш за хората, отбеляза кметът на столицата.

Нямам притеснения за сметището в Долни Богров. Това е сметището, което рекултивираме, категорична е Фандъкова.

Тя коментира и изграждането на третия лъч на метрото в София.

Метрото е стратегически проект на града, който променя средата, променя кварталите. Краят на октомври е срокът за завършване на строителните дейности. Това ще стане, след което ще продължат тестовете на влаковете, така че първата отсечка - от Красно село, до бул. "Владимир Вазов", ще започне да функционира само до няколко месеца. Имаме готовност за още пет отсечки.

Относно мерките за по-чист въздух в София, Фандъкова заяви, че началото е поставено с подмяната и модернизацията на автобусите от градския транспорт, което е намалило 2,5 пъти вредните емисии. Тази година за първите шест месеца имаме намаление с 1/3 на замърсяването в сравнение с миналата година, допълни Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Частен съдебен изпълнител

    9 1 Отговор
    14.09.2019 година необслужван облигационен заем взет от правителството на ГЕРБ в размер на 2,208 милиарда лева кредитен рейтинг отрицателен нечестен некоректен непочтен клиент в лицето на правителството на ГЕРБ с невъзможност да изпълнява обслужването на кредита заемните средства в деня на техният падеж неплатена първа вноска по кредита считано от 08.09. в размер на 12 милиона лева общо 240 кредитни вноски.

    Коментиран от #6

  • 3 Кака Зоя

    10 1 Отговор
    Мачкай Мая крадлата Фандъкова е обран бостан.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Клипове за вашия дом

    10 0 Отговор
    София се нуждае от повече пейки от 9000 лв за да могат софиянци и гостите на столицата да си почиват повече и да полягат.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Изберете буква

    8 1 Отговор
    О4.11.2О19 година (понеделник) крайни резултати от балотажа в София Мая Манолова петдесет и пет процента Йорданка Фандъкова четиридесет и пет процента и на Боко тиквата ще му се стъжни.
  • 8 Софиянец

    11 0 Отговор
    За фандъкова това е невъзможен мач, не труден. Успех на майчето!
  • 9 Белчинска мотика

    5 0 Отговор
    "нова сграда на Първа английска гимназия" А със старата сграда какво стана?
  • 10 Лора, внимавай...!!!!

    4 0 Отговор
    Кампанията не е лесна наистина, ако изборите бъдат честни, оттук насетне искам такива избори...!
  • 11 Голяма част

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    42 дни до първият тур на местните избори през октомври тази година в България
  • 12 Чудя се...

    6 0 Отговор
    ОТКОГА ЕДНА ПОСРЕДСТВЕНА ДАСКАЛИЦА ИМА ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕТО НА СОФИЯ? ТО ЗАТОВА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ...!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 айдеее

    4 0 Отговор
    тъпа патка.....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 emo

    5 0 Отговор
    Плана на Фандъкова го виждам какъв е от 8 години - корупция, презастрояване, шум.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Белчински олигарх

    3 0 Отговор
    Фандъкова е от село Белчин, откъдето е и олигарха СименПешов, собственик на ГБС, което и обяснява топлата връзка между правителство и строителна мафия!
  • 19 Няма как гявурите да произхождат

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Асан":

    От силна раса като турците.😂😂гявурите са кямфири и боклуци

    Коментиран от #20

  • 20 Пишеш,

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Няма как гявурите да произхождат":

    Че турците били раса? НЕ знаеш какво е раса! За твое сведение расите са Пет и за това на олимпийското знаме, има пет кръга
  • 21 ФАКТИ

    0 0 Отговор
    Отбелязват, когато публикувате платени предизборни агитации, като тази. Моля.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Цецо Цветанов

    0 0 Отговор
    Те си кукла на конци. В случая вотът ще е: за или против Бойко
  • 24 NikNay

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Спиридон Маев Манолов":

    Пусни си и другите никове а действие и почвай да си говориш сам . . . . . .
  • 25 ДОКО

    0 0 Отговор
    ОХ КАЗА ФАНДЪКОВА КАК СЕ ПУСКА КОКАЛ КАК СЕ ДАВА ДАЛАВЕРА..А И ПО ТЕЛЕФОНА ГЕНЕРАЛА БОКО НАТИСКА..А ТАКА КАТО ГЛЕДАМ ЕВРОПЕЙСКОТО ЛИЦЕ НА СОФИЯ ПРИЛИЧА НА ЦЕНТЪРА НА КАМБОДЖА..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове