18 Септември, 2019 08:12 3 906 16

Казусът "Варна" свиква извънреден пленум на БСП

  • варна-
  • бсп

Събират се подписи за спешно провеждане на заседание

Казусът "Варна" свиква извънреден пленум на БСП - 1

Националният съвет (НС) на БСП може да се събере спешно по повод подредбата на варненската листа за местния вот. Варненският партиен лидер Борислав Гуцанов съобщи пред „Дарик радио“, че до вчера са били събрани 58 от нужните 63 подписа за извънреден пленум.

На проведения през уикенда форум бе отхвърлена идеята партията да подкрепи за кмет на града националиста Костадин Костадинов. С друго решение листата бе съставена по вкуса на "Позитано 20", като бе отхвърлен проекта на варненската общинска конференция. НС обаче има право да коригира кандидат - кметове, не и листи, предложени от общински конференции.

Именно второто действие е възмутило доста от членовете на НС. Ако се съберат подписите, заседанието трябва да се проведе до 4-5 дни, тъй като сроковете за регистрация в избирателните комисии изтичат.
Казусът с листата е вторият прецедент, който ръководството на БСП сътвори в стремежа да "вземе главата" на Гуцанов. Първият бе отстраняването на варненския председател, което лидерът Нинова предприе, без да има право да го стори по устав. Гуцанов все още си е председател.

Самият казус с Костадинов вече не стои пред партията. Той ще се кандидатира за кмет на Варна от името на партията си "Възраждане".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той кой

    14 12 Отговор
    Щяха да си вкарат таралеж в гащите с тоя лумпен

    Коментиран от #11

  • 2 Той кой

    15 10 Отговор
    И вида му е на одиот,който не си е пил хапчетата
  • 3 2865

    15 7 Отговор
    Нарко зависимият ни кмет Портних трябва да бъде разкаран по обективни причини. Но ако БСП продължават да се занимават с този Гуцанов, който е същият паразит като настоящият, едва ли ще имаме шанс за промяна
  • 4 лакомия и наглост

    8 5 Отговор
    Само Един в тая държава може да сменя и поставя стари\нови личности на различни постове даже да се създават постове за определени личности. Личностите може и да няма фасон или компетентност , това не е от значение за Него. За Него е важно да е безгласен послушник и да си носи винаги телефоона зареден. Само Един може да прахосва държавна пара от бюджета или извън него с едно махване на ръкава или крачола. другите така и не разбраха, че самосиндикално се самоизяждат и допринасят да продължаване на диктатурата Му. Всите са един дол дренки , от една мая са замесени, един гъз хранят, но наглостта и лакомията им е различна.
  • 5 Мордекай

    7 13 Отговор
    В демократичната компартия БСП , приватизаторката нинова коли и беси , абе комунисти , каква демокрация да очакваме от тях , шумкари
  • 6 пфуу

    13 4 Отговор
    Стига с тоя Гуцан и с тоя Копейкин бе. Гуцана е мръсник и мошеник. Да не се е венчал за тая партия че квичи. Ама няма да има кокъл и далавера, там го стяга чепика.
  • 7 Миро Антонов

    3 4 Отговор
    След като БСП не може да посочи свой кандидат за кмет на Варна,тогава да посочи някой външен,който да не е член на тази партия. Значи удрят едно рамо на Манолова да вземе София,но нямат идея кой да е за Варна. В такъв случай вече са победени отсега. Никаква стратегия и насока от тях кой да управлява града. Явно,че не стават-Бойко ги бие на час по парче.
  • 8 АНЕНЕРБЕ

    5 6 Отговор
    НИНОВА управлява БСП така както КРИМИНАЛНО ПРИВАТИЗИРАНОТО ОТ НЕЯ ВЪНШНОТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО ТЕХНОИМПЕКС.

    БЕЗ СЪМНЕНИЕ ТЯ СЕ СПРАВЯ ОТЛИЧНО СЪС ЗАДАЧАТА СИ ПОСТАВЕНА И ОТ МЕНТОРА РУМЕН ОВЧАРОВ , да играе ролята на ФИКТИВНА ОПОЗИЦИЯ.

    СИЛАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ ИДВА ОТ ЛИПСАТА НА КАКВАТО И ДА Е ОПОЗИЦИЯ.

    Лидерката на БСП и ръководството и съставено от ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ няма никакво намерение да СВАЛЯ от власт Борисов и променя системата , част от която са и те.

    СВАЛЯНЕТО НА НИНОВА И СМЯНА НА РЪКОВОДСТВОТО НА ПАРТИЯТА ЩЕ Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ДИКТАТОРСКИЯ РЕЖИМ НА БОРИСОВ ПОДКРЕПЯН НЕГЛАСНО ОТ БСП.
  • 9 БГ681

    10 0 Отговор
    Портиних трябва да от всякакви ръководни длъжности, разсипа целия град, никога в града не е било такъв хаос. всичко се прави тайно, с приятели интереси, присвоява се в колосални мащаби, некадарни и скъпи инфрастуктурни проекти заобикалящи закона. Липса на нормален градски транспорт за който получиха 100мл, бум на строежите на всякакви възможни места, хаос и некомпетенция в всяко едно ниво на администрацията, толкова сме свикна ли че даже проблема с некачествените пътища и дупките го забравяме, мизерия в общинските болници , тотално изоставане на Варна по всички икономически показатели, няма свободен бизнес няма инвестиции а само дискотеки и нови частни плажчета на определените хора....и много други ненормални неуправлениски решения
  • 10 Олимпийска надежда

    2 6 Отговор
    Костя Копейкин не е от "Възраждане", а от "Возрождение"!Говорите по русски, пожалуйста!
  • 11 АНЕНЕРБЕ

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Той кой":

    Те си вкараха таралежа в гащите с избирането на ПРИВАТИЗАТОРКАТА НИНОВА.

    При криминалната приватизация на Техноимпекс , НИНОВА Е СКЛЮЧИЛА ЧЕТИРИ АНЕКСА с правителството на КОСТОВ с които просто не е платила първоначално договорената сума.

    Не коментирам "братската и дружба" с ДЕБЕЛЯН ПЕЕВСКИ с когото рамо до рамо унищожаваха БУЛГАРТАБАК.

    Какво да кажем за тази КРУШОВСКА БИВОЛИЦА , която участва и в управлението на ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР криминално приватизиран от ЧЕРВЕНИЯ ОЛИГАРХ ГЕРГОВ с десетократно увеличение на размера на апортната вноска извършено с любезното съдействие на тогавашния окръжен прокурор на Пловдив - ЦАЦАРОВ.

    Всички те и БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ И ТЕШЕВ И НИНОВА са една ОПГ завладяла държавата и партиите.

    Коментиран от #13

  • 12 Сланинова е коляча на БСП

    2 5 Отговор
    Закривай цирка Сланинова
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЦРУ

    1 4 Отговор
    Корни точно изпълнява " плана Костов "...на ментора си Ив. Костов ...ЗА ЗАКРИВАНЕ на БСП ! БРАВО !!! Визата й за САЩ няма да се анулира …….и спокойно може да си кара старините в САЩ...при Рафаело ..сина й .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иван

    2 3 Отговор
    Поредната проява на двуличната същност на селяндурката Курнела и ибриците които е събрала около себе си!Как очаква някой да им повери управелението на страната след като тя ДОРИ УСТАВА НА СОБСТВЕНАТА СИ ПАРТИЯ НАГЛО ПОГАЗВА!Няма значение какво и харесва и какво не -ИМА СИ ПРАВИЛА!Не може да махаш някого ЗАЩОТО НЕ ТИ ДОПАДА!Гуцанов е направил 1000 пъти повече за БСП от КУРнела,ако той беше избран на нейното място до сега БСП щеше да вземе властта!Тя тая кранта го обърна от БСП за България на БСП НА КУРНЕЛИЯ!Герб ще управляват ОЩЕ 30 ГОДИНИ!Не защото са НАЙ-ДОБРИТЕ,А ЗАЩОТО ОПОНЕНТИТЕ ИМ СА ОТРЕПКИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове