18 Септември, 2019 12:44, обновена 18 Септември, 2019 13:13 9 324 23

Пореден разследващ журналист напусна NOVA

  • марин николов-
  • nova-
  • нова телевизия-
  • кирил домусчиев-
  • генка шикерова

"Да си пожелаем безсмъртие сред толкова “главанаци” наоколо", написа при раздялата си Марин Николов

Пореден разследващ журналист напусна NOVA - 1
Снимка: NOVA

Разследващият журналист Марин Николов вече не е част от екипа на NOVA. Новината съобщи самият той в профила си в социалната мрежа Facebook. Николов благодари на повечето си колеги и сподели какво е мотивирало решението му. За финал на посланието си той отправи любопитно пожелание за "безсмъртие сред толкова "главанаци" наоколо".

Приятели, след дълго лятно отсъствие тук, време е да съобщя, че и аз напускам Нова. Официално от днес. Случва се със закъснение спрямо Генка Шикерова и Миролюба Бенатова, след като на 31.05. медията предложи на трима ни нови работни условия. Алтернативата, ако не се съгласим, беше раздяла с телевизията. Забавянето на избора ми дойде заради отпуск в САЩ, който бях планирал още от зимата за целия юни. Последваха и летните отпуски на ръководството. Поисках детайли по предлагания от Нова договор с мен, от там се съгласиха на някои корекции по него, но аз не приех офертата. Човек трябва да вярва в средата около себе и нещата, които върши там. С такава вяра и отдаденост работих години наред в Нова, но не и сега. Нито в последно време.

Гледаме напред.

На повечето колеги, с които медията ме срещна от 2003-а насам, голямо благодаря! Оператори, монтажисти и шофьори, на Вас също! Благодарности към най-близките от екипа зад кадър - съжалявам за недовършените и може би десетките незапочнати истории и журналистически разследвания, които можех да подготвя с Вас. Благодаря на всички за вниманието и признанието! Да си пожелаем безсмъртие сред толкова “главанаци” наоколо!

Марин Николов е разследващ журналист, част от екипа на NOVA от 2003 г. До 2011 г. работи като криминален репортер в новините и "Здравей, България", а след това става основна част от екипа на предаването "Разследване", където е автор на десетки скандални филми и репортажи за престъпления, корупция и проблеми от всички сфери на българската действителност.

Марин Николов е носител на награди за разследваща журналистика в областта на съдебната система, иманярската мафия и екологията. Работата му е посветена на разобличаването на документни измами, незаконни дейности от сивия сектор, съмнителни обществени поръчки на общини и държавни институции, купуване и продаване на гласове и много други. Репортажите му успяват да предизвикат силен отзвук в държавните институции и бързо се превръщат в едни от най-коментираните.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    36 0 Отговор
    Ми правят си кефа хората.Да не си помислите нещо че има цензура или нещо подобно...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Голо бърдо

    2 8 Отговор
    Живота е труден
  • 4 гост

    35 0 Отговор
    Някой вярва ли на която и да е медия? Това е подигравка със свободата на словото и медиите се държат от шепа криминални типове, няма какво друго да стане, честен и морален човек при такива не седи. Успех с намирането на друга, много по-добра работа. Запази си морала, по-важно от това няма.
  • 5 Ахахах

    17 1 Отговор
    Вече всички партии си имат по една телевизия.
  • 6 Коментар📝

    30 0 Отговор
    ДОМУСЧИЕВ=ЦЕНЗУРА ИНАЧЕ БОКО ЩЕ МУ СПРЕ ХРАНИЛКАТА ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ
  • 7 БГ681

    26 0 Отговор
    Мале ние сме по зле от нациския режим. Всеки който не иска да му се казва какво мисли е отстранен.

    Коментиран от #12

  • 8 Г.З.

    15 0 Отговор
    Разследващата журналистика не е богоугодна.Те са пътят магистралата и заводът.Амин.
  • 9 Фактолог

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Румяна Костова":

    Русофобка си търси работа....
    – Извинете, това ли е алианса на Нато???
    – Не како, това ти е ануса, седнал е на микрофона!!!
  • 10 Кукуригу

    14 0 Отговор
    Къде е сега Домуз Ага пак да се похвали каква "свободна"медия му харизаха!...И да не забравя че има господ!
  • 11 Само питам

    2 3 Отговор
    Да не е преминал в Лудогорец?
  • 12 не е вярно

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "БГ681":

    това е типично за комуноидните фашаги а нацистите не са се и опитвали да казват на някой какво и как да мисли
  • 13 onq s konq

    1 21 Отговор
    ДОКОГА разни Журналисти ще си въобразяват че СА СОБСТВЕНИЦИ НА ТЕЛЕВИЗИИ и ще НАЛАГАТ личния си Възглед върху нещата?Нормално и закономерно е всяка Телевизия да си има ЛИНИЯ НА ПОВЕДЕНИЕ и на който това не се вписва във моралните му Възгледи,ПРОСТО НАПУСКА!А иначе ДРАМА НЯМА - имаме толкова много Телевизии,че е изключено някой ТВ-журналист да остане без работа.И ако на някой от тях му се струва че му ограничават "Свободата на словото" във Единия полюс на Спектъра/НОВА,БТВ и т.н./,СВОБОДЕН Е да отиде в Другия полюс телевизии/БСП,АТАКА/.Е да,ама ЗАПЛАТИТЕ СА ДРУГИ...Ами други са,но какво значат Парите пред "Свободата на духа"?!Крайно време е обаче да се разбере от определени ЧЕРВЕНИ ПАРТИИ И ТЕХНИТЕ ГЛАШАТАИ че НЯМА ДА ИМ БЪДЕ ПОЗВОЛЕНО да подменят термините "Свобода на словото" със "НАГЛОСТ НА СЛОВОТО"!

    Коментиран от #15

  • 14 Зюмбюл

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Румяна Костова":

    Ааа како щом искаш ,ща взимами!
    И стига с тоз вибратор,мъж търси!
  • 15 Кукуригу

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Днес на какво сме?
  • 16 разследвал той, телето под вола

    2 8 Отговор
    Ако не беше се разквичал никой никога нямаше да разбере че го има.
  • 17 кнсб

    0 4 Отговор
    Я пусни договорчето да видим къде ти стиска чипика ? Брилянтина да не се е вкиснал ?

    Коментиран от #20

  • 18 Факт

    4 1 Отговор
    Тия ги не гледам!!!
  • 19 АНЕНЕРБЕ

    9 0 Отговор
    Братът на новия шеф на Европейската комися: България и Нова тв са най-голямата ми грешка в живота.

    Става въпрос за сделката за Нова телевизия, когато през 2008 г. я придоби срещу 620 милиона евро

    Опитът му да я продаде на чешки милиардер за сумата от 640 мил. евро бе неуспешун поради намесата на КЗК отказала да допусне сделката.

    НОВА ТВ БЕ ПРОДАДЕНА НА ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК -Домузчиев за смшната цена от 140 мил евро.

    ДОМУЗА започна прочистване на редиците от неудобни за него и ШИШИ журналисти и назначаването на удобни и опитомени такива.

    ДРАМАТА СЪС НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛА.
    Тепърва Борисов и Домуза ще сърбат попарата която надробиха.

    НЕ НЯКОЙ ДРУГ , А ТОЧНО ТЕ ЩЕ ГО ОТНЕСАТ ПЕРСОНАЛНО ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ С БРАТЧЕТО
  • 20 АНЕНЕРБЕ

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "кнсб":

    НЕ СЕ ГНЕВИ.

    СКОРО ЩЕ ПУСНАТ И ДОГОВОРИТЕ С КОИТО БЕ ИЗПЪРЖЕН ОТ БОКО И ДОМУЗА БРАТА НА ФОН ДЕР ЛАЙЕН ПРИ ПОКУПКАТА НА БЕЗЦЕНИЦА НА НОВА ТВ.

    НА БОКО ВЕЧЕ МУ Е ВЗЕТА МЯРКА.
    ВИЖДА СЕ НА КАКВА ПОЗИЦИЯ НАЗНАЧИХА ОНОВА ЧУДОВИЩЕ ПРЕДЛОЖЕНО ОТ НЕГО ЗА ЕВРОКОМИСАР - тя е на десетата дупка на кавала , създадена специално за нея която не е свързана с останалите девет.

    ПРЕДСТОИ ВРЪЩАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНО РАЗХОДВАНИ ЕВРОСРЕДСТВА ЗА МАГИСТРАЛИ КЪЩИЧКИ , АЛЕЙКИ ПАРКОВЕ .....

    КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАЩА ЛИ??

    ЕСТЕСТВЕНО ТЕЗИ КОИТО ГИ ОКРАДОХА!!

    А ДОКАТО ГИ ВЪРНАТ ПАРИ ОТ ЕС НЯМА ДА ИМА
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Фактолог

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    Русофобка си търси работа....
    – Извинете, това ли е алианса на Нато???
    – Не како, това ти е ануса, седнал е на микрофона!!!
  • 23 Българин

    0 0 Отговор
    И Домуса и другите като него е крайно време да разберат , че на човек не му трябва много, тоест да слязат на земята и да ходят на твърда почва а не да летят в небесата.Стига толкова лакомия и мачкане на хората, все пак всеки отива на място с размери 2 на 1м.
    Да не го забравят тези главчовци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове