19 Септември, 2019 19:24 2 752 25

Нинова: Манолова изпълни условието за подкрепата ни

  • корнелия нинова-
  • мая манолова-
  • местни избори

Лидерът на БСП пожела успех на Лаура Кьовеши

Нинова: Манолова изпълни условието за подкрепата ни - 1
Снимка: БГНЕС

Подкрепата на БСП за Мая Манолова беше с едно условие - да приеме важните неща от нашата платформа и програма за управление на София. Това днес се е случи. Срещна се с кандидатите ни за общински съветници от листата, с ръководството на градската организация, прие се един документ, така че основните акценти от нашата платформа ще бъдат и нейни в работата ѝ като кмет, ако бъде избрана. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Ако други партии са поставили пред нея същото условие, Манолова сама трябва да прецени от коя платформа какво може да вземе и доколко тези идеи могат да бъдат съвместими в една обща нейна програма, категорична е Корнелия Нинова.

"Ние предложихме идеите си, казахме на какво държим, така че оттук нататък - успешна кампания", каза още тя.

Лидерът на БСП заяви, че евентуалната победа на Манолова в изборите за кмет на София ще бъде победа за всички - и нейна, и на партията, и на тези, които са гласували за нея. Загубата също. "Всички, които сме застанали зад нея и самата тя - ако загубим - отговорността ще е обща", каза Нинова.

Какъв е залогът за БСП в тази битка?

"София е ключова и като столица, и като най-висшата еманация на този модел на управление на ГЕРБ, така че, ако тук победим, това означава сериозна промяна в съотношението на партийните позиции в страната, в съотношението на отношението на хората към ГЕРБ или към БСП. Така, че е ключова и е символ", каза Нинова.

На нападките, че БСП залагат на човек извън партията, защото нямат подходяща кандидатура, Нинова уточни, че 80% от издигнатите кандидати за кметове са партийни кадри, което е около 200 души. 20% са надпартийни.

"Не е вярно, че БСП няма кадри. От тези 200, половината са опитните колеги, стари кметове, общински съветници, но половината - за първи път такъв сериозен пробив имаме - са млади хора до 45 години - младо поколение политици, което последните години се опитваме да подготвим за политиката след нас. Има сериозно обновление в нашите кандидатури. Другото - на много места се получава един широк фронт от подкрепа към БСП и то от надпартийните кандидатури. В това виждаме и смисъл да се издигат и партийни и надпартийни хора. БСП има хубава, силна платформа, с много авторитетни и почтени личности", обясни тя.

Нинова заяви, че БСП не е в коалиция с десни парти в София, просто подкрепят общ кандидат с инициативен комитет.

"Нашият компромис за София беше този - платформата - одобрява ли се, приема ли се, изпълнява ли се. Щом се изпълнява - ние сме "да". Имаме местни коалиции в някои общини и си имаме официално решение, че са допустими коалиции и сме дали разрешение на нашите структури да определят какви - без ГЕРБ", каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова заяви още, че БСП настояват много бързо да се приеме премахването на съкратеното производство във връзка на случая в Сотиря.

"Тук ГЕРБ ще видят тежка битка. Те предлагат да има съкратено производство, но вместо с една трета, да се намалява с една пета и по решение на съда. Това не е никаква промяна", каза Корнелия Нинова.

Нинова уточни още нещо по отношение на прокуратурата:

Предстои избор на двамата европейски прокурори за България, това дори е по-важно от избора на Гешев, а няма правила как да ги изберем. Страхувам се да не се изпратят пак послушковци някакви. Затова другата седмица внасяме промени в закона - ясни критерии, правила, изисквания и избор на двамата европейски прокурори за България.

По-рано от пресцентъра на БСП съобщиха, че лидерът на партията пожелава успех на Лаура Кьовеши в битката за справедливост.

"Лаура Кьовеши е одобрена за главен прокурор на ЕС. Винаги съм я харесвала и подкрепяла кандидатурата ѝ, дори когато някои я отхвърляха и когато беше подложена на натиск и обвинения. Поздравявам я и ѝ желая успех в битката за справедливост", каза Нинова.

"Напомням,че предстои избор на двама европейски прокурори, делегирани за България. Много е важно да бъдат избрани чисти, почтени и твърди хора. Колкото пъти поставяхме въпроса - управляващите мълчат. Другата седмица внасяме в НС предложения за начина им на избор, критерии и правила. Да не допуснем тихомълком да бъдат излъчени "подходящите", допълни още лидерът на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мая пчеличката

    6 9 Отговор
    Победа за гражданите на София , не за партията бе.
  • 2 Рашо

    20 8 Отговор
    Първите които подкрепихме мая отзад бяхме ние от политически кръг УГЗ

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Въпрос

    16 5 Отговор
    Нинова какво прие от програмата на Мая Манолова?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Подкупен червен овчар

    15 5 Отговор
    Кое е това условие - Пеевски да бъде зад нея ли?
  • 8 Сссссс

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "БСП":

    С Голо дупе ли бе , малко грознички ми се виждате бе .
  • 9 Good

    14 4 Отговор
    4erveni bokluci
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Рашка с чашка

    18 3 Отговор
    Как ще следва програмите на пет партии. Няма такова нещо. Разговора е следния- Даваш чистотата на наши фирми и те подкрепям. - Ама аз вече я обещах на другите. - Тогава ни дай поддръжката на пътните настилки. - Имате я. - А нещо, транспорта, там нещо за нас? - Ще измислим нещо. Това са разговорите, за това не са пред хората, а на четири очи.
  • 12 Спас безделника

    4 4 Отговор
    СОФИЯ Е ЕДИН КОТЕЛ.КАКВОТО МУ СИПЕШ, ЩЕ СЕ УТАИ НА ДЪНОТО. ДОРИ ДА РАЗБЪРКАШ УТАЙКАТА, ТЯ ЩЕ ПРЕСЕДИ В ТЕЧНОСТТА ДЕН, ДВА И ПАК ЩЕ СЕ УТАИ. НЯМА МЪРДАНЕ! ЗНАЧИ Е НУЖЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА ЗАДЪРЖАНЕ НА УТАЙКАТА НА ДЪНОТО, Т.Е. НЕЩО, КОЕТО ДА Я СВЪРЖЕ С ДЪНОТО. В ПРИРОДАТА ОТ МИЛИОНИ ГОДИНИ СВЪРЗВАЩОТО ВЕЩЕСТВО СА КОРЕНИТЕ НА ОБИКНОВЕНАТА ТРЕВИЦА , НЕ ДЪРВЕТАТА, А ТРЕВАТА. ЗАТОВА В ЯПОНИЯ, КИТАЙ, МЕКСИКО, ХОЛАНДИЯ И КЪДЕ ЛИ НЕ - ДОРИ ПО ПОКРИВИТЕ ПРАВЯТ ТРЕВНИ КАПАНИ. А СОФИЯ ИМА И НЕЩО ПОВЕЧЕ - НА ВСИЧКИ ВХОДОВЕ ИМА УЧАСТЪЦИ, КЪДЕТО КОЛЕЛАТА НА ТРАНСПОРТНИТЕ СРЕДСТВА ДА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ТЕЧАЩА РЕЧНА ВОДА. ИНАЧЕ КАЗАНО ВНОСА НА УТАЙКА СЕ ОГРАНИЧАВА И ОСТАВА РАБОТАТА НА ЗЕЛЕНОТО ЧУДО, НАРЕЧЕНО ТРЕВА. САМАТА ОБЩИНА МОЖЕ ДА ИНТЕНЗИФИЦИРА ПРОЦЕСА, КАТО МИЕ ЧЕСТО УЛИЦИТЕ. И ТУК, ДЯВОЛ ДА ГО ВЗЕМЕ, СТИГАМЕ ДО КАНАЛИЗАЦИЯТА, МРЪСНАТА, ГАДНАТА КАНАЛИЗАЦИЯ. ГАДНА, ГАДНА, НО АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗА ФУНКЦИОНИРАНЕ НА СИСТЕМАТА.! А СЕГА, КАЖЕТЕ, КАК ДА ИМ НАБИЕМ В КРАТУНИТЕ НА ОБЩИНАРИТЕ ТАЗИ ПРОСТА ИСТИНА?

    Коментиран от #14

  • 13 Спас безделника

    2 3 Отговор
    Извинявайте за лекцията
  • 14 Наносите

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Спас безделника":

    Са утайки. Важното е да са свободни от вредни вещества, метали и пластмаса. Там е плодородието, заради желязото, а веедата от гниенето. Планинските райони са здравословни, но бедни. Гршката са голямото градове, за природата, но далавера за политиците! Такса смет, данък сгради, градски транспорт, сини и залени зони, болести, престъпност...
  • 15 До #14

    1 2 Отговор
    Става въпрос конкретно за София. Използвах условно термините котел и утайка от т.ч 0,5 -1,5 както и за аерозолите. Иначе си абсолютно прав, че става въпрос за пари, влизащи в джобовете на онези престъпници - затова и трябва да си вървят.
  • 16 Нинова

    6 1 Отговор
    Абе не се косете ...ние от БСП неизкаме да сме на власт затова на чело съм АЗ😄😄😄
  • 17 Другия с коня

    11 2 Отговор
    Не сме забравили за ДИПЛОМАТА на Мая Манолова......Как с тази диплома на комсомолски секретар в Москва взе следдипломна в Софийския.....Кажете за дипломата и ще гласуваме за нея....Евентуално...
  • 18 Кико

    2 0 Отговор
    Какъв драматизъм, какво очакване, какъв трепет в очите на Корнелия тези дни се четеше. Беше нещо което дори и Баба Ванга не е могла да го предскаже. Тази Мая, тази волна птица да се съгласи на този каприз на Решетникова, НЕ не мога да повярвам.
  • 19 миришеее

    3 0 Отговор
    Дърта пръдла
  • 20 Чичо Гошо

    1 0 Отговор
    Ако Мая загуби...ще е само заради обявената ви подкрепа. Тъпи бяхте и такива си оставате
  • 21 ggg

    0 2 Отговор
    София пада от герберастията

    Коментиран от #22

  • 22 RADO

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "ggg":

    Да ти паднат топките .... когато пресичаш на червено !
  • 23 Токо

    1 0 Отговор
    Мая ще загуби само защото Корнелия пак се напряга да пръдне и ще омаже работата
  • 24 WENKO

    1 0 Отговор
    Времее София да има мъж за кмет !
  • 25 чичо

    0 0 Отговор
    Сега вече се обърках.Ама какви условия при „независима" кандидатка?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове