Last news in Fakti

22 Септември, 2019 17:29 1 335 18

Каракачанов: Политиците да не се бъркат в БНР

  • красимир каракачанов-
  • бнр

Не може и определени неправителствени организации и партийно пристрастни групички в радиото да смятат, че то им е частна собственост и могат да си правят каквото си искат с държавните средства, категоричен беше лидерът на ВМРО

Каракачанов: Политиците да не се бъркат в БНР - 1
Снимка: БГНЕС

"Работата на журналистите е не да правят оценки, а да предават фактите такива, каквито са", заяви той.

"Никой не може и не трябва да си мисли, че под хубавата мантия на свободата на словото може да прави каквото си иска", подчерта вицепремиерът.

"Изпълнителната власт и политиците не трябва да се бъркат професионално и кадрово в ръководството на БНР. Не може и определени неправителствени организации и партийно пристрастни групички в радиото да смятат, че то им е частна собственост и могат да си правят каквото си искат с държавните средства, които получават от бюджета на всички данъкоплатци". Това каза в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма "Хоризонт" на БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Радиото не е частна собственост на група от хора, то е национално. Никой не може и не трябва да си мисли, че под хубавата мантия на свободата на словото може да прави каквото си иска, защитавайки определени идеи“, подчерта той.

„Работата на журналистите е не да правят оценки, а да предават фактите такива, каквито са, и да не вземат политическа страна, и да ми глаголстват по теми, които дали ги разбират или не ги разбират, това си е тяхна работа. Да си имат убежденията, да си ги държат вкъщи“, каза вицепремиерът.

Според Каракачанов журналистическата гилдия и СЕМ трябва да намерят изход от ситуацията в БНР:

„Политиците нека останат две крачки встрани. От дебата за проблемите в националното радио би ми се искало да се роди един истински дебат за журналистиката и за нейното състояние и ниво в България като цяло“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вече не ти ли омръзна да се излагаш

    28 4 Отговор
    Този не беше ли министър на шкембечорбата

    Коментиран от #2, #3, #7, #13

  • 2 El boko

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "Вече не ти ли омръзна да се излагаш":

    Мда, има нужда от казарма да свие шкембето малко хехехе :D
  • 3 шембе ама добре играе върху въже

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Вече не ти ли омръзна да се излагаш":

    И на паспортите.

    Коментиран от #14

  • 4 Голям смях

    9 3 Отговор
    Саше, то идва като крадецът вика дръжте крадеца! Нали е национално радио, нали сте управляващи, нали има свобода на словото и сега...?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Западните Балкани

    10 3 Отговор
    Идеотът със синята каска май пак се изср.. на метеното. Като не разбираш, мълчи си. То ти и от казарма не разбираш, но и там се бъркаш. Нали крадеш, трай си. Всеки що годе читав журалист има право да изказва мнение поа ставащите неща. Значи синьоглавия не смята, че политиците трябва да спазват закона и да не се месят в работата на журналистите, камо ли да се обаждат и да спират предавания, самото радио и т.н. И как са казвали римляните: Гешев е човек на мафията и не става за главен прокурор.
  • 7 Само на шкембе

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Вече не ти ли омръзна да се излагаш":

    То и аз съм така, но не се излагам всеки ден. Бива глупости, но този е безкрайно нагъл.
  • 8 Българин

    4 4 Отговор
    И що? Другите да не се бъркат, тоест да си мълчат, а ти и Боко да вършеете там?
  • 9 Който

    9 2 Отговор
    Плаща, той поръчва музиката. А Бойко плаща.... С нашите пари...
  • 10 Задължителна казарма

    6 1 Отговор
    Джамбазки - редник. Първия приет в казармата. Само тогава ще ти повярваме
  • 11 Набореее

    3 3 Отговор
    Циганите са виновни за БНР. Да знаеш. Така ще излезе накрая
  • 12 ???

    2 3 Отговор
    Значи вие ми вземате парите и после си правите каквото си искате, а радиото не може да гледа от вас ида прави същото. Каракачанов недей да сочиш с пръст, че другите три сочат към теб!
  • 13 Ивак

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вече не ти ли омръзна да се излагаш":

    Да какво ВМРО то тресе тоз та той е от РУСЕ.
  • 14 Димитър

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "шембе ама добре играе върху въже":

    Агент Иван Каракачанов от дс и заемащ длъжността министър на отбраната казва не се месете в работите на бнр, но той самият се намесва и то арогантно от позицията на властта. Шкембе войводата от Русе с неговият заместник и Евро депутат джамбазки гейчето е пак кандидат за кмет на София, но след като клъвнат някой избиратели балъци и гласуват за ментето вмро ще си замине в луксозният Брюксел, а той ще се присмива отстрани харчейки си Брюкселската голяма заплата
  • 15 Койчо

    2 0 Отговор
    Какъв е тоя та се разпорежда с радио и телевизия и със свободата на словото? Що не си гледа тлъстата комисионна от покупката на самолетите и да мълчи? Или от това го е страх да не го споменът някъде в някои криминални новини че ще получи де жа вю.
  • 16 onq s konq

    1 0 Отговор
    Жалък опит да оправдае главанаците. Като чета разпенената му критика не изключвам той да се е обадил. За него явно това е правилно.
  • 17 Димитър

    0 0 Отговор
    Агент Иван Каракачанов от дс и заемащ длъжността министър на отбраната казва не се месете в работите на бнр, но той самият се намесва и то арогантно от позицията на властта. Шкембе войводата от Русе с неговият заместник и Евро депутат джамбазки гейчето е пак кандидат за кмет на София, но след като клъвнат някой избиратели балъци и гласуват за ментето вмро ще си замине в луксозният Брюксел, а той ще се присмива отстрани харчейки си Брюкселската голяма заплата
  • 18 Доналт Тръмп

    0 0 Отговор
    Каракачан, провери ли обедното меню дали ще ти даде необходимите калории. Нахрани се добре ,това е по важно ,а остави радиото, че маи започна от всичко да разбираш ,и ще вземе да си повярваш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове