Last news in Fakti

25 Септември, 2019 11:01 2 264 21

Отказаха регистрация на Десислава Иванчева за изборите

  • десислава иванчева-
  • регистрация-
  • цик-
  • избори

Решението подлежи на оспорване в тридневен срок

Отказаха регистрация на Десислава Иванчева за изборите - 1

Столичната общинска избирателна комисия отказа регистрация на Десислава Иванчева за местните избори на 27 октомври.

Кандидатурата на бившата кметица на столичния район "Младост" за кандидатира за кмет на София бе издигната от "Християндемократическа партия на България" на Ирина Абаджиева-Репуц. Предложението е внесено в последния възможен ден по регламент - 24 септември, но след 17 ч., когато е крайният срок за това.

Именно тази е и причината за отказа, става ясно от мотивите на комисията.

Предложението за издигане на Десислава Иванчева е представено извън законоустановения срок. Комисията счита, че не следва да толерира неспазването на преклузивните срокове по Изборния кодекс, както и че всички участници в изборния процес следва да бъдат равнопоставени и третирани еднакво - се казва в мотивите за отказа.

Това не е всичко.

При приемане на документите с предложение приложение №63 от изборните книжа е представен електронен носител, който не съответства на приетия от ОИК-СО образец на електронен носител в структуриран вид на EXCEL.

Решението от 24 септември, публикувано на 25 септември, подлежи на оспорване в тридневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    46 6 Отговор
    Д.Иванчева неможе?Ц.Чоков може?Ето това е демокрация по български.

    Коментиран от #14

  • 2 Избори 2019

    22 3 Отговор
    Иванчева, що толко се мота, пък и не ти е за пръв път, та да не знаеш правилата, я виж Ценко Чоков! Голям смях пада, но до 27.10 има време за още много.

    Коментиран от #13

  • 3 Бущата

    9 9 Отговор
    Е сега ако не е търсен ефект. Срока бил до еди си коя дата до 17.00ч. И те отиват да я регистрират след 17.00ч., после като не ги регистрират да се направят на репресирани. Страшна работа, иначе нищо против Иванчева, но всичко около нея се преправя, за да изглежда като конспирация, държавата и полицията и направили постановка, като и подхвърлили белязани пари в колата, сега не я допуска за изборите. Човек ако не си отвори очите, може да си помисли, че има конспирация.
  • 4 Все

    14 7 Отговор
    Уплаши ги Иванчева с резултата си предишните избори.

    Коментиран от #5, #7, #15

  • 5 4333

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Все":

    Направо им треперят гащите. XA XA XA ...
  • 6 Хареса му да е жена...!

    4 7 Отговор
    Дали с резултат ги е изплашила, защо мисли някой, че от това,, нещо,, става политик или кмет...!?
  • 7 DJ KoRni

    7 9 Отговор

    До коментар #4 от "Все":

    И аз се плаша колко прости хора трябва да има, за да гласуват за тази...къде си вярна ти любов народна!!!

    Коментиран от #11

  • 8 8299

    3 3 Отговор
    Балона се спука. Баламурняците да пият,чаша студена вода.

    Коментиран от #16

  • 9 Ъпгрейд

    5 9 Отговор
    Тази от корумпирана джадаика, през пандизчиика, та до кмет..Е това, живота е многообразен.
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 2 Отговор
    Датата е 24 септември, а този ден е до 24 часа. В Изборния кодекс не пише за никакъв час...Чл. 133. (1) Партиите представят в Централната избирателна комисия заявление за регистрация не по-късно от 45 дни преди изборния ден. Заявлението се подписва от лицето, представляващо партията според актуалната и съдебна регистрация. Заявлението може да бъде подписано и от лице, изрично упълномощено от представляващия партията.
  • 11 Фриман

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "DJ KoRni":

    А, защо се плашат от нея и отказват регистрация,....? Ако на Фъндъкова и Бойко не им трепереха гащите, щяха да не я саботират чрез Цацаратурата и ЦИК. Не я познавам, но ЗАЩО СЕ БОЯТ ОТ НЕЯ, АКО СА ЧИСТИ???? Явно не са чисти...
  • 12 янг бой от дружба

    1 2 Отговор
    Бай Бай Май Лов Гуд Бай... като дремеш до последно, аре тЪрчи сега да жалиш
  • 13 Озъбен злобен крокодил

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Избори 2019":

    Иванчева е алчна,нагла,безскрупулна и крадлива простакеса. С разни номера и хватки се опитва да отложи влизането си в пандиза,където циганките я очакват с нетърпение.
  • 14 8299,граматиката

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кой68":

    Правилно е да напишеш: Балонът се спука,а не балона се спука.Защото в случая играе ролята на подлог,следователно трябва да е с пълен член.
    Коментарът е до 8299
  • 15 Все,ти си невеж и с нисък интелект

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Все":

    Такива са всички,подкрепящи тъпата,алчна,безскрупулна и крадлива простакеса Иванчева. Които така и не разбраха че тя не е борец срещу строителната мафия,а е част от нея.Спираше само тези строежи,за които не е получила подкуп.
  • 16 8299,куца ти граматиката

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "8299":

    Не е балона,а е балонът. Защото в конкретното изречение е подлог,следователно е необходимо да е с пълен член.Защо демонстрираш нисък интелект и примитивизъм?
  • 17 месара

    1 2 Отговор
    за подаването на документи за кмет на сливенския затвор до кога е срока?

    Коментиран от #18

  • 18 Калинка Малинкова

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "месара":

    Конкурсът мина по документи. Вече ме назначиха. Да поясня – длъжността е изборна, но думата имат баш шефовете.
  • 19 Bubbles

    4 0 Отговор
    Ха за Арабаджиева може, за Ценко също, разни други кандидати от затвора също...
    К'ъв е тоя двоен стандарт?
  • 20 onq s konq

    6 0 Отговор
    Настъпи ги по мазола Иванчева защото си отстоява каузата. Такива хора винаги имат много последователи на фона на всеобхватния слугинаж който ни заобикаля.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове