Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 20:42 2 957 11

Кой е вторият мъж, освободен предсрочно заедно с Джок Полфрийман?

  • темида-
  • съд-
  • борислав динков-
  • джок полфрийман

Борислав Динков е бил осъден за убийство

Кой е вторият мъж, освободен предсрочно заедно с Джок Полфрийман? - 1

В деня, в който Апелативният съд реши да пусне предсрочно австралиеца Джок Полфрийман, същият състав е взел такова решение и за друг осъден за убийство. През 2008-а 22-годишният Радослав е бил намушкан смъртоносно след спор с колега. Осъденият за убийството му вече е на свобода, а до края на присъдата му оставали повече от 4 години.

На 16 декември преди 11 години Радослав Андреев и колегата му Борислав Динков отиват да обядват. Двамата работели в автосервиз. На опашката се спречкали за инструмент. Динков ударил в гърдите Радослав, а по-късно го причакал и наръгал фатално с резец.

„Извършителят се криеше от органите на МВР и прокуратурата. Много трудно го намериха и арестуваха”, заяви адвокатът Мариян Борисов.

Динков е осъден на 17 години затвор. На 19 септември Софийският апелативен съд го пуска 4 години и 7 месеца преди да изтече присъдата му въпреки отказа на първата инстанция. С аргумент, че „изводите на първата инстанция не почиват на цялостна преценка на поведението на лишения от свобода по време на изтърпяване на наказанието, като е даден приоритет на абстрактния интерес на обществото”. В затвора осъденият за убийството мъж се е срещал със същия пастор, с който и Джок Полфрийман.

„Борислав Динков като личност претърпя позитивни промени. Аз истински вярвам, че когато човек дойде при нас – първо трябва да намери себе си, после да намери Христос”, заяви Иводор Ковачев, пастор на осъдения Борислав Динков.

За решението за предсрочно освобождаване родителите на убития Радослав научават от медиите. Не са готови да говорят за това.

„Ще обясня, че това е решението на българския съд и че той е преценил, че подсъдимият, който уби тяхното дете, вече е на свобода. Въпросният тогава подсъдим не изрази съжаление за постъпката, която е извършил”, заяви Мариян Борисов.

В мотивите на съда за предсрочното освобождаване пише, че Динков се е поправил, тъй като осъзнал вината си зад решетките, работил, а и затворническите власти дали дума, че корекционният процес за него е завършил. Докато бил в затвора, мъжът се оженил.

„На нашите семейни срещи в местата за лишаване от свобода идваше жена му, с която той създаде семейство. След затвора аз очаквам от тях да държат връзка с мен”, поясни Иводор Ковачев.

Борислав Динков и защитата му отказват да застанат пред камерата на „Нова телевизия“. Позицията им е, че затворникът правилно е предсрочно на свобода, защото е изпълнил плана на присъдата си.

Медията потърси съдия Калпакчиев да коментира двете решения, взети от неговия състав. Но разбирайки, че телевизионен екип го чака пред съдебната зала, той смени посоката си на движение и мина през служебния изход.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Холщайн

    2 9 Отговор
    Дъжд дъжд дъжд дъжд дъжд дъжд дъжд дъжд дъжд дъжд дъжд дъжд дъжд дъжд дъжд е
  • 2 ДАААА

    22 2 Отговор
    ХИЛЯДИ ГРЕХОВЕ ДА ИМАМ , ЗАТВОРНИЧЕСКИЯТ ПОП Е ПОСРЕДНИК СЪС СЪДА !
  • 3 Кой68

    29 0 Отговор
    Тия дебили "съдии"правят ли разлика ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ и УМИШЛЕНО???!Е такова правосъдие само в България????????
  • 4 Мераклия

    19 1 Отговор
    Като чета, та ми се ще да мина от другата страна и да свърша някоя полезна дейност в полза на обществото, но при условие, че съдия Калпакчиев ще ми гледа делото и ще получа благословията на отчето, та да се оженя и да имам тризнаци. Съдията и отчето– кръстници!
  • 5 Славянин

    12 2 Отговор
    Бе, какви са тия пастори, бе? Скоро и аятоласи ще почнат да се мъкнат тук! То, мормонски пенделюхи, зализани и с костюмчета обикалят градовете, то "съдници на седмия ден", то разни джендъри с е-ПЕДАЛетки и айфончета.... Бе то тук е като инкубатор за сексти и НПО-та, бе !
  • 6 Анонимен

    10 0 Отговор
    Агресивния човек никога не се поправя.
  • 7 Димитър

    3 10 Отговор
    Защо всички млъкнаха след като показаха видео на което личи, че Монов младши заедно с негови приятели гонят циганета което са пребили и после се нахвърлят на австралиеца. Алкохолното съдържание на Монов е било 2,9 промила алкохол, почти пиян. Другият факт, че баща му Монов старши е бил депутат от бсп. Истината бавно изплува и е много по различна от колкото ни я представиха някой другари от вмро, атака, бсп и тн. Австралиеца е бил в нейзбежна самоотбрана, а не както ни лъжеха до скоро.
  • 8 Димитър

    3 11 Отговор
    Защо всички млъкнаха след като показаха видео на което личи, че Монов младши заедно с негови приятели гонят циганета което са пребили и после се нахвърлят на австралиеца. Алкохолното съдържание на Монов е било 2,9 промила алкохол, почти пиян. Другият факт, че баща му Монов старши е бил депутат от бсп. Истината бавно изплува и е много по различна от колкото ни я представиха някой другари от вмро, атака, бсп и тн. Австралиеца е бил в нейзбежна самоотбрана, а не както ни лъжеха до скоро.
  • 9 Корумпирана шайка съдйи

    0 0 Отговор
    Ние сме твърдо против корупцията !!
  • 10 Беглец

    2 0 Отговор
    Възхищавам се на праворазддавателната система в САЩ
    Убийство-2или 3 доживотни(даже звучи смешно)БЕЗ право на отмяна
    Ако има най тежкото наказание-доживотна без право на отмяна в Бг ще се промени мисленето на извършитела преди да направи престъплението,но ще бъде удовлетворено и обществото и близките на жертвите.Няма да се постъпва «антихуманно»-смъртна присъда,а просто ще е има наистина правосъдие
    Ако е доказано ,че си убил, отиваш в затора до края на живота си без право на помилване
  • 11 Анонимен

    0 0 Отговор
    Заловен е на 24 декември 2011. Осем години и половина за убийство.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове