Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 19:30 2 208 32

Христо Иванов: Няма да подкрепим нито Фандъкова, нито Манолова

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • местни избори

Те не могат да бъдат лице на съдържателна промяна, каза той

Христо Иванов: Няма да подкрепим нито Фандъкова, нито Манолова - 1
Снимка: БГНЕС

„Демократична България” като политическа формация не може да застане зад нито една от тези две кандидатури в София, които отиват на балотаж. Нито една от тях не може да доведе до дълбоката промяна, за която ние работим. Това каза в предаването „Лице в лице” по бТВ Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България”.

"Фандъкова, която е обслужвала този модел и г-жа Манолова, която също в друго пространство го е обслужвала – не могат да бъдат лице на съдържателна промяна. Ние политически не можем да им дадем нашата подкрепа – нашите избиратели са интелигентни и образовани хора и не можем да изхождаме от презумпцията да им казваме кого да подкрепят, те ще решат”, допълни Христо Иванов.

Той коментира и идеята на Радан Кънев Манолова да се откаже от балотажа, Игнатов да се откаже, да излезе Борис Бонев срещу Фандъкова, и всички, които са за промяната, да гласуват за Бонев и той да стане кмет. Той каза, че тази идея е била спомената, но не си е представял така да бъде лансирана.

„Може Радан Кънев вече да е влезнал в посредническа роля, да видим какви ще са реакциите. Всичко което би могло да доведе до истинска промяна заслужава да бъде обмислено”.

Иванов се обърна към избирателите на ДБ да подкрепят районните им кметове.

На въпроса дали биха се срещнали с Фандъкова и Манолова Христо Иванов каза, че не отказват диалог на никого, но имат много ясни принципи и позиция. „Нашата позиция е ясна и по отношение на двете, ако те имат друго, което искат да обсъдим, няма проблем да разговаряме”.

Той допълни, че за тях на тези избори е била много важна битката в София:

"Но също и превръщането на новото обединение „Демократична България”, защото то съществува от 2 години, това са вторите избори, на които ние се явяваме, в национален фактор. Във фактор в много повече населени места отколкото София, искахме да излезем от това ограничение. Аз съм удовлетворен за това, че ние участвахме в над 180 общини, все още е рано да се кажат крайни резултати, но във всички значими населени места ние ще бъдем представени в Общинския съвет.

На места ще можем да направим съществени групи – Велико Търново, доста интересна кампания, във Варна – Стела е много силен кандидат, много се радвам на нейния резултат, Силистра, Стара Загора, Плевен. ДБ спокойно се превърна на тези избори в национален фактор, което беше нашата голяма цел.

Знам колко усилия ни костваше да убеждаваме свестни хора, почтени, с професии, да се ангажират точно с нашата листа. Това не е лесно решение, защото кампанията срещу нас е малко по- меко казано, грубичка. Когато кандидатът за главен прокурор в първото си интервю в това качество каже, че Христо Иванов и ДБ са кибертерористи, това се случи юни месец, това не е много добра визитка, с която да отидеш при някой да кажеш – Искаш ли да дойдеш в нашата листа?

Това се нарича лов на вещици и това е изключително опасна намеса на прокуратурата в политическия живот", допълни той.

По думите на Иванов, те са единствената политическа сила в България, която смее да влиза в тази тема за главния прокурор и да опонира на това, което се случва, "на инсталирането на един още по-брутален човек на поста главен прокурор".

"Това не е единствената ни кауза, ние сме най-силния глас по отношение на сигурността и реформата в отбраната и по отношение на киберсигурността, енергетиката, образованието и т.н., каза още той.

„Единствените сме, които смеем да влезем в тази тема. По тази тема българската политическа класа изпада в срамен ужас и мълчание. Понеже сме единствените, имаме дълг към нашите съграждани, когато се случва нещо толкова опасно за българската държавност, да реагираме.

Не сме разчитали да извлечем дивиденти от това, просто знаехме, че ние не можем да си позволим да оставим това да мине между другото, между концертите на закриването на кампаниите да мине назначаването на следващия главен прокурор.

Този човек беше назначен в една фалшифицирана процедура и това го каза господин Цацаров. Той каза, че решението за това назначение, както и за други назначения преди това, е било взето в други едни две сгради. Тоест, то не е било взето във Висшия съдебен съвет, където му е мястото.

В България има скрити центрове на власт, които не съвпадат с формалните институции, които би трябвало да вземат решенията. ВСС, който има тази сложна процедура да вземе това решение, всъщност изпълнява тези танци като един севернокорейски ансамбъл, за да легитимира решение, взето в други едни две сгради.

Питам се кои са тези две сгради и се боя, че една от тях са Сараите в Бояна, някой трябваше да реагира на това, защото това е завладяването на българската държава".

Според Иванов е възможно това да им е донесло минус, но това са неща, които са въпрос на политически дълг, а не на политическа изгода.

"Няма кой друг в България да реагира на това по-нататъшно завладяване на българската държава от тези скрити центрове на властта, от тази паралелна власт, която взема в други две сгради решения за разпределяне на толкова много власт за следващите 7 години".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    19 5 Отговор
    Бе, къв си ти бе?... Какво можеш и не можеш... си политически труп
  • 2 нали

    17 4 Отговор
    Нали уж е демократ тоз гръцки сопол?“?
  • 3 Лъжец

    14 6 Отговор
    Ще подкрепят ГЕРБ неофициално.

    Коментиран от #18

  • 4 НАНЕ

    10 1 Отговор
    ЕВАЛА!ТАКА ТРЯБВА! ВАЖНОТО Е НА ВУТЕ ДА МУ Е ЗЛЕ
  • 5 17490

    18 1 Отговор
    вие се явавате за втори път, а Бонев ви разби от първия път, понеже сте умни и красиви не можете да подкрепите никой е кретайте тогаваТЯ политика се прави с диалог с усамотение не става !!!!

    Коментиран от #17

  • 6 Софиянец

    18 2 Отговор
    Слаба ракия, поредното грешно решение!
  • 7 Р. Овч.

    6 10 Отговор
    Руски дипломат – първи секретар на посолството у нас, е уличен в шпионска дейност, съобщи прокуратурата. Той не може да бъде привлечен като обвиняем и задържан, тъй като има дипломатически имунитет. Доказано е, че е провеждал конспиративни срещи с български граждани, включително ръководен служител

    Коментиран от #10

  • 8 Циганска кметица

    7 3 Отговор
    ще си имаме след тази "дълбоко принципна" позиция на Ристю.
  • 9 Behemoth

    7 4 Отговор
    Бутиковите психо десни.....полезните идиоти на ЗЛОТО!Да ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ ваща мама... хаххахх...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 не на мафията

    4 1 Отговор
    Като гласувахте за ДС-арките, ще си имаме скапана кметица и от двете и чеп за зеле не става!
  • 12 vvvvv

    7 2 Отговор
    Старите муцуни не искат промяна. То си се знаеше предварително с куция им кандидат, който даже говори с варненски диалект.
  • 13 3372

    4 2 Отговор
    Битият си е бит.Продължението се знае.
  • 14 Чичак

    3 2 Отговор
    Кой ви пита ,бе, цървули? Ще си гласувам за когото искам. За Мая. Вие ще "определете". Смешници
  • 15 Такива като тези

    3 0 Отговор
    са хората на статуквото. Иска им се , ама не им стиска.
    Като цяло, не разбирам как може да се нарича дмократиен избор, при който някой го избират с 50% от 30% вот, сиреч - 15% от имащит право на глас. Не разбирам, как този , който не говори български ще ми определя бъдещето.
  • 16 Onq s konq

    5 1 Отговор
    Ристьо ти що не се кандидатира за кмет, щом толкова са ти биле важни изборите в София, ами турихте тоя селски архитект. Учи се отБойко , човеко трагна от АиБ Кмет, министър прецедател . Е сега Бойко е на ЮиЯ но това е друга тема. Или мързеланино само партийна субсидия да смучеш и да разтягаш локуми искаш
  • 17 Казуар

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "17490":

    Бонев е момче паднало от небето и разтяга локуми. Симпатизират му избиратели с ограничен кръгозор.
  • 18 Истината

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Лъжец":

    Точно така,прочетох обръщение от тях към всички десни партии за подкрепа на Фандъкова.В епицентър бг го има.ЛЪЖАТ КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИ.
  • 19 Браво господине

    3 0 Отговор
    На балотаж не става дума за ГЕРБ и БСП само,а за сблъсък двсбо-ляво,елементарната логика (не симпатии) сочи,че ако не гласуваш подкрепяш комунистите,но какво друго да се очаква от гей дружината,гейска работа естествено
  • 20 Николай

    2 2 Отговор
    Десният Христо Иванов - потомък на комунисти
    Христо Иванов е роден на 13 септември 1974 г. в София. В семейство на отявлени комунисти. Майката Мария е родена в СССР - в Москва, нейният баща Недялко Бойкикев е българският комунист - болшевик, ленинец и политически емигрант. В края на 30-те години на миналия век при една от сталинските чистки Недялко Бойкикев е откаран в ГУЛАГ на брега на Колима, където намира смъртта си. Мария пристига в България с майка си след Втората световна война заедно със Съветската армия и семействата на други политемигранти. Завършва философия. Проявява странности - редом с комунизма почита и Бог. Става учителка в Монтанско село. В разгара на Пражката пролет попада в столицата на Чехословакия, където се запознава със съпруга си Любомир Иванов - инженер, изпратен по работа там. Мария се вдъхновява от идеите на Пражката пролет, заради което семейството получава разпореждане веднага да се върне в София. Вярна на комунистическия идеал, тя се обявява за „социализъм с човешко лице“. Предупреждават я с изключване от БКП. Но не го правят. Мария е най-добрата приятелка на дъщерята на Вълко Червенков – Ирина, и дори държи нагробно слово на погребението ѝ.
    И днес Мария Бойкикева продължава да води активен партиен живот в квартален клуб на БСП в ж.к. „Гео Милев“. Съпартийците я определят като „двоен идеалист – комунист и набожен християнин.“

    Коментиран от #29

  • 21 Николай

    4 1 Отговор
    Ей тоя смях е промяната. С ген. Атанасов
  • 22 Николай

    4 5 Отговор
    Лошото е,че няма алтернатива на ГЕРБ.Бойко колкото и лош са е,поне сме в ЕС,пътуваме свободно,имаме по-високи заплати спрямо Сърбия,Албания,Косово,Украйна и други страни,а и Боко тиквата е приятел с ЕС,а те няма да ни изоставят.Не харесвам ГЕРБ,ама реално погледнете какви са алтернативите:
    -БСП,която се хвали с терористични актове и богослови национални предатели като Георги Димитров и Тодор Живков
    - Възраждане,която е чисто и просто руска партия,спонсорирана от Москва (лично съм виждам Костадинов как слиза от джипове с руски регистрации)
    - ДПС(циганската партия в България)
    - ВМРО с популисти #1 в Европа и с Ангел Джамбазки дето има мезонет за 8 млн евро,а парите са с неизяснен произход.
    Докато няма реална алтернатива,докато на хоризонта не се появят хора с чисто минало,които не са били в БКП и ДС,ГЕРБ ще печелят всички избори,защото просто нямат реална конкуренция !!!
    -Тoвa нe мoй aнaлиз прeпиcaх гo щoтo e тoчeн и ми хaрecвa.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иванчева

    3 1 Отговор
    Ако сте срещу Гешев, значи трябва да сте срещу Борисов, който го поддържа. Това означава, че трябва да сте срещу Фандъкова и в тази ситуация трябва да подкрепите Манолова, която е по-малкото зло. Освен това, при този общински съвет, ще има и много ясен коректив във ваше лице и представителите на ГЕРБ. Така че вземете се в ръце и я подкрепете. Не се дръжте като БКП по време на деветоюнския преврат.

    Коментиран от #25

  • 25 Byg

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Иванчева":

    Иванчева,крадло такава , теб те разбирам защо си против Гешев , той ви такоа такоата, така ви го такоа че се страхувате да кихнете.
    Ама защо искате да върнете компартията на власт , не мога да разбера , заради чадърчето което разпъва на такива трюфели като вас , може би. Е нема да го бъде , яловите шумкари власт вече нема да видят , ще ги ровим.Амин

    Коментиран от #26

  • 26 Иванчева

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Byg":

    Ти от кое гето си? Значи плочките по 600 лева квадрата на Славейков не е кражба, а подхвърлените пари, дето ужким съм ги искала са кражба? Или апартаментите на дружките на Борисов? Като осъдя България заради терора на Гешев над мен, кой ще е виновен? Аз или Гешев. Не ставайте смешни. Гешев си го назначават истинските крадци. Но определено не трябва да се подкрепя Фандъкова, т.к. тя е в този кюп - иска или не иска.

    Коментиран от #27

  • 27 Byg

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Иванчева":

    Нищо няма да осъдиш в Страсбург , там са се нагледали на крадливи кифли.А за апартаментите на доближените до властта , ами вече не са доближени , наритаха ги без значение от поста който заемаха. Я кажи компартията да е махнала някой от нейните крадци и то бая крадци и мошета , не , ей ти разликата между ГЕРБ и бсп , в ГЕРБ крадците не са на почит за разлика от шумкарите
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Казуар

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Николай":

    Я кажи нещо от биографията на родителите на другарката Фандъкова, и преди да се лепне за ГЕРБ, за кого е гласувала. Баща и е комунист- сталинист.

    Коментиран от #31

  • 30 .....

    2 0 Отговор
    Т.е. подкрепяте Фандъкова. Е, поне с това ме отказахте да гласувам за вашия районен кмет. БСП се оказаха по-демократични и отворени от вас, само името ви е такова.
  • 31 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Казуар":

    Ще проверя
  • 32 Пенчо

    0 0 Отговор
    Готови за нова коалиция с мутренскта шайка на сикаджията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове