Last news in Fakti

23 Юни, 2012 17:35 31 828 38

Екшън на "Тракия" заради спукана гума

  • екшън-
  • спукана гума-
  • катастрофа-
  • катастрофа

За щастие, няма тежко пострадали

Вчера, малко преди 18 ч., по автомагистрала «Тракия» в платното от Пловдив за Стара Загора, по време на движение се пука задната дясна гума на Peugeot 306, със софийска регистрация, управляван от 31-годишен софиянец.

По същото време обаче го е изпреварвал  лек автомобил BMW 740D, със софийска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от с. Драгиново, общ. Велинград.

Шофьорът на Peugeot-то губи контрол и закача BMW-то.

От съприкосновението двата автомобила се удрят в лявата преградна мантинела, като BMW-то напуска платното за движение, удря се в отводнителна канавка и предпазна мрежа, преобръща се и пада по таван на около 20 метра от пътното платно.

От удара возещата се на предната дясна седалка – 47-годишна съпруга на водача получава контузия на главата, а съпругът й - контузия на гръдния кош. Пострадалите са откарани в МБАЛ «Д-р Стоян Киркович» - Стара Загора, като са оставени за лечение, без опасност за живота, уточняват от полицията в Стара Загора.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    0 3 Отговор
    Уж системи за сигурност едно друго... вятър и мълга като се наспиваш зад волана...
  • 2 Иван Йовчев

    7 0 Отговор
    Добре че няма загинали!
  • 3 ML 320 CDI

    6 0 Отговор
    това е лошото на високите скорости че при спукана гума нищо неможеш да направиш и ако гараш примерно със 200 и директно ставаш на парчета
  • 4 S8 D2 4.2

    0 5 Отговор
    Карат като ненормални с тези калинки по 900 кила нормално като спука гума да го изхвърли !!
  • 5 Руснака

    1 2 Отговор
    Прости и пияни колкото искате
  • 6 Екшъна :)

    10 0 Отговор
    И къде е екшъна в цялата ситуация???
    Това се нарича пътен инцидент или пътно транспортно произшествие!
    Екшън е едно друго нещо... :)
    Добре, че пострадилите са се отървали с леки контузии!!!
  • 7 Вакарела

    0 0 Отговор
    След като прочетох, че пежото е удраскало бмв-то си представям следната ситуация...
    "Едър дебеловрат мъж излиза от колата,изкарва водача на пежото през прозореца,скача му върху главата,хвърля го на 20 метра...връща се до бмв-то взима 4 кирки и ги забива по пежото...става и си тръгва....А ТО КАКВО БИЛО!?!?
  • 8 още един гост

    1 0 Отговор
    @S8 D2 4.2:

    батка, никъде не е посочено, че пежото е летяло с ненормална скорост. и второ, ако спукаш гума с 2.5 тонно ауди, пак ще отлетиш в канавката. ако не си съгласен, значи тати туку-що ти е купил колата. няма какво повече да говорим.

    добре, че хората са живи и що-годе здрави. никой не е виновен.
  • 9 РОКИ

    0 0 Отговор
    интересно гумата просто така си се пука от самосебе си???

    Коментиран от #16

  • 10 кирил

    2 0 Отговор
    Стари коли - никва поддръжка ... що не е спукал гума бавареца? Защото гумите му струват колкото пежото ...

    Ако си бяха сложили и предпазните колани в БМВ-то нямаше нищо да им има. Хубавото е, че всичко е минало без фатален край!
  • 11 Костадин Ризов

    1 0 Отговор
    Abe na vseki moje da se spuka guma!!!
  • 12 ves

    0 0 Отговор
    Поредната глупава статия, ама по-интересното е, че клавуатурните експерти долу в коментарите са дали веднага оценки на ситуацията, кой виновен и кой не и т.н. от всичките коментари прочетох май 2-3 смислени.....гумите на бавареца стрували колкото пежото....абе няма що
  • 13 симеон

    2 0 Отговор
    много разбирачи не може да спукаш задна гума и да се пребиеш това е някаква некадърност с колкото и да караш задната гума само отклонява леко колата от правилната траектория и забавя скоростта ама тука разбирачи много пожелавам им да не им се случва че току виж и някой мерджан могат да закачат при маневрирането а да не говорим ако попадне на пернишки гоуф как ще гризне винкело

    Коментиран от #27

  • 14 Гумаря

    0 0 Отговор
    Монка, много не си в час батка. Да не дава господ да разбираш какво значи да спукаш задна гума с висока скорост.
  • 15 др гарабед

    0 0 Отговор
    то заради спукана гума колко българчета са родени
  • 16 човек

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "РОКИ":

    Гумите се пукат от жегите бе. Това не е единичен случай, а даже се случва много често, ама ти ако чакаш по медиите да си признаят че корена на проблема е в парите ще си останеш с чакането - винаги ще говорят за катастрофите които са станали заради висока скорост или заради пияни, заради заспали на пътя защото работата им е такава че нямат време да спят и заради спукани гуми защото са стари или хората бързат в жегата пак за работа, няма да го чуеш. Колко промити мозъци има не е истина. Проблема с катастрофите не може да се реши току така и е много комплексно. Аман от дето само повтарят като папагали, че катастрофи имало защото някой си бил избивал компклексите. Катастрофи има главно заради сбърканата система и строшените пътища! Може гумата да се е спукала и заради гадната магистрала. Ако не е от това е от жегите.
  • 17 dinkodj

    1 0 Отговор
    18 часа вече не е голяма жега, между Пловдив и Стара Загора е на час и половина - два от София, така че е тръгнал към 4 след обед, голямата жега вече е отминала...спукана е дясна задна гума, най-удряната при паркиране в София...лош е пътя до Пловдив, след това дупки които да спукат гума няма...за един познат, роден преди 60-ина години, всичко над 100 е висока скорост, така че високата скорост е мнооооого относително понятия в случая, а и пежо 306 и скорост над 140 не ми се връзват в едно изречение...така че за да не стават такива неща си подритвайте гумите преди да тръгнете на път, хем ще видите дали са "спаднали от жегите", хем ще ги огледате за "балончета"...
  • 18 Слави

    0 0 Отговор
    BMW-то ме изпревари с над 200км така,че бях очевидец
    за друг път да кара с 300
  • 19 gl420cdi-306кс

    0 0 Отговор
    вярно!!!прав си
    гоних го с над 200 поне 10км,и след още 5-опааааааааааа
  • 20 Чичо Манчо

    1 0 Отговор
    уикендите пак сте сложили стажанти, които не правят разлика между ПТП и екшън ...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 pernik

    0 0 Отговор
    nevili pisna navsqkade da spomenavate pernik i perni6kite shofiori nau4ete se da karate normalno i togava obsajdaite drugite do v4era karahte karuci i rinehte obori a sega ste veliki shofiori
  • 23 wwwww

    1 0 Отговор
    vajnoto e che nqma jertvi lamarinite se izpravqt
  • 24 :::::

    1 1 Отговор
    хора научете се да четете първо скоростният индекс на гумите
  • 25 николай маринов

    0 1 Отговор
    Имаме си гост УМНИК . По цял ден се информира за СКОРОСТНИЯ ИНДЕКС НА ГУМИТЕ . Хвала на такива хора .

    Коментиран от #26

  • 26 :::::

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "николай маринов":

    ох вярно че тия скоростни индекси ги пишат защото си нямам работа
  • 27 Niko

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "симеон":

    Точно при спукана задна гума се губи всякакакво управление на автомобила тъй като същият директно се завърта .А при по-голяма скорост (над 80км/ч) в случая 120-140 по магистрала колкото и добър шофъор да си колата ,неизбежно се поднася и завърта неконтролируемо . В случай на спукана предна гума при положение че държиш волана както трябва (а не като турбо-гъзар) с чупка в кръста , автомобилът може без проблеми да се овладее и спре безопасно .
  • 28 Само ЦСКА

    0 0 Отговор
    Абе аз не съм специалист, но гумите не трябва да се пукат по време на движение.
  • 29 АМАТЬОР

    0 0 Отговор
    Преди година и половина спуках предна гума при 120 км/ч. на магистрала "Тракия". Няма нищо страшно, просто стискаш волана здраво и чакаш да спре колата от само себе си. НИКАКВО НАТИСКАНЕ НА СПИРАЧКИТЕ!!! Когато скоростта падна до около 20-30 км./час, леко натистнах спирачките и колата веднага се завъртя на 90 градуса по посока на спуканата гума. Не забравяйте, че ловят първо предните спирачки!
  • 30 V70

    0 0 Отговор
    Пукал съм гума на Варненската магистрала, разбития участък, която влиза от към летището. Скоростта ми беше 165-170км/ч. Единственото, което стана е да усетя вибрации в задната част на купето, а зад колата мощно се носеше черен дим. Гумата беше гръмнала буквално, предполагам заради бабуни, неравности, остри дупки, а не беше стара гума(на един сезон, лятна). Спрях със спирачка натисната доста силно. Като вдигнах колата да слагам патерицата, външната, пефиферна част на гумата се беше разрязала, буквално разделена от тази част, която се захваща за джантата. Подкалника си беше като обгорен и леко набръчкан.
    Нямаше грам поднасяне, дърпане ляво дясно или губене на управление. просто усещането беше като при небалансирани джанта/гума.
    Бяхме двама в колата с багаж, тоест не е била натоварена.
    Предполагам има значение това - Волво v70 1998 година.
  • 31 Владимир Владимиров

    0 0 Отговор
    Зависи от колата,зависи от шофьора,зависи МНОГО и от късмета...
  • 32 PILOT

    0 0 Отговор
    Явно това е версията за пред КАТ,застрахователи и пресата.Да беше предна гума,и не спукана а гръмнала може и да е достоверно.За задна ми е трудно да повярвам,или шофьора е бил ол...френ.Все пак на никого да не се случва.
  • 33 semka

    0 0 Отговор
    Ако е било на завой няма шанс

    Коментиран от #34

  • 34 V70

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "semka":

    На завой няма шанс, съгласен съм.
  • 35 titokz73

    0 0 Отговор
    Пукал съм предна гума на Лада с120км.Колата може да се контролира.Но трябва да се прави разлика м/у спукана и гръмнала.За задна гума да се спука мисля,че е невъзможно да се стигне до инцидент освен око скоростта не е много висока.
  • 36 гост

    0 0 Отговор
    Аз съм водача на пежото искам да обясня на всички разбирачи че първо не съм олигофрен не съм алкохолик нито наркоман или състезател скороста с която се движих не надвишаваше 110 км просто голямата съвкупност от съвпадения доведоха до инцидента НА НИКОЙ НЕ ПОЖЕЛАВАМ ДА ИЗПИТА ТОВА КОЕТО ПРЕЖИВЯХ АЗ РАДВАМ СЕ чЕ ВСИчКИ ОЦЕЛЯХМЕ СЛЕД ТОЗИ НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ ИСКАМ ДА КАЖА чЕ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ХОРАТА НАУчАВАМ чРЕЗ ПОЗНАТИ ЛЕКАРИ ИНЪчЕ ОТ БОЛНИЦАТА НЕ ИСКАТ ДА МИ ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ХОРАТА ОТ БМВ то И АКО НЯКОЙ ТЕХЕН РОДНИНА ИЛИ ПОЗНАТ чЕТЕ МОЯ ПОСТ НЕКА ИМ ПРЕДАДЕ ИСКРЕНИТЕ МИ ИЗВИНЕНИЯ И чЕ СЪЖАЛЯВАМ ЗА ЦЯЛАТА СИТУАЦИЯ
  • 37 kapak

    0 0 Отговор
    Ей хора....няма те ли си работа за вършене бе.....да не ви се случва да пукате гума! То голямо обсъждане за един нелеп инцидент...ама и големи врачки се извъдихте, как, какво, кога...просто чукайте на дърво да не ви се случва и толкова...
  • 38 PlimP

    0 0 Отговор
    понзайте с колко се е движило БМВ-то за да има такива лупинги :Х, но хубаворо е че е избегнал директен удър, щото ако беше изтрещял пежака Узад щеше да е грозна картинка :Х, интересно е също аджеба на тва пежо на къв хал са му биле гумите, на мен нещо ми намирисва на галош-слик, за да се пръсне гума на прав участък
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове