25 Ноември, 2019 07:53 2 413 12

Стабилизираха намушканото във влак момиче

  • влак-
  • намушкана-
  • намушкано момиче

Младата жена е контактна, животът ѝ не е застрашен

Стабилизираха намушканото във влак момиче - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Стабилно е състоянието на 20-годишното момиче, което беше намушкано с нож в нощния влак от Пловдив за Варна. Припомняме, че инцидентът стана след спор между пострадалата и млад мъж Извършителят беше задържан.

Момичето е контактно, животът не е застрашен. То е постъпила в болница с три прорезни рани с нож, една от които в главата, и две срязяни сухожилия, отбелязват от БНТ. Предстоят операции заради сухожилията.

До спора с момчето се стига, след като на няколко пъти той отива в нейното купе и започва да ѝ досажда. Последния път бил много агресивен и момичето извадило нож. Момчето обаче успяло да го отнеме и да намушка младата жена. Тя извикала за помощ, при което се отзовал случаен пътник във влака, който започнал да гони нападателя.

Извършителят е освидетелстван. Той е психичноболен. Настанен е в психиатричната болница в Раднево. Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу него за опит за убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенчо питанката

    19 1 Отговор
    След като е освидетелстван като психично болен, какъв е смисъла да му се повдига обвинение? Ще бъде освободен, така или иначе. Обвинение трябва да се повдигне на тоя, дето го е пуснал от лудница.
    Представяте си до къде я е докарака "демократична: България, след като едно момиче е носело нож за да се защитава? Представяте си колко пъти това момиче е било нападано по един или друг начин, та да понесе със себе си нож! А от друга страна психарите си се разхождат по влаковете и къде ли не.
    Дано има Бог, защото виновните за последните 30 години, трябва да понесат много тежко наказание!

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Херо Мустафа

    3 2 Отговор
    Няма и нищо ще се оправи кой знае какво е станало аз съм губернатор на колонията БГ
  • 3 Херо Мустафа

    1 5 Отговор
    Момичето извадил нож и лудия е взел ножа и е нарязан ц***** на мушка по-големите готини ц*** моите ц*** са големи ама са грозни са целите нарязани
  • 4 Огледалото на Пеевски

    6 1 Отговор
    Стабилна държава, Винету сега продава още една част от нея на некромонгърите
  • 5 Нема такава държава

    5 1 Отговор
    Къде има друга държава в която психично болните да се разхождат на свобода по улиците и без да взимат медикаменти , единствено тези с военни конфликтии.
  • 6 Boxer 3.0

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пенчо питанката":

    За това се ползва нервопаралитичен спрей.
    Човек трябва да носи такова средство за защита, с каквото може да борави.
    На жена ми съм взел едно спрейче, действа против хора и кучета.
    За нож или пистолет, се изискват умения и решителност, каквито при повечето жени липсват.
    При опит за употреба, в реална ситуация, може да се получи обратен ефект, какъвто е случаят с това момиче, за съжаление.

    Коментиран от #8

  • 7 миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пенчо питанката":

    Погледни какво казва системата за "хората с нарушено психично здраве" и тогава пиши. В общи линии не може да се държат в специализирани заведения против волята им и им се вменява отговорността да си пият редовно лекарствата. С това намалиха приема и реализираха икономия. Колкото до това кой и колко е луд, с масовото навлизане на синтетична дрога много често се случва след употреба да се отключат разни състояния при напълно здрави хора.
  • 8 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Boxer 3.0":

    Спрей в затворено помещение??? Ти се бъзикаш ми се струва. Най много онзи ако се събуди преди жена ти и са някъде сами да се възползва от нея без особена съпротива.

    Коментиран от #11

  • 9 Пещерняк

    0 0 Отговор
    Най-ме радва ЖАЛКИЯ опит на прокуратурата да повдига обвинения.
  • 10 Густо Майна

    0 0 Отговор
    И стигаме до хваналият мазоли въпрос, относно ефективността на държавните служби и калпавия мат'рял в тях: за чий са транспортните милиционери във влаковете?! Що не е мониторинговал пътуващите?!
  • 11 Boxer 3.0

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Не, защото хубавите спрейове са на струя, а не на облак.
    Тя го пръска и излиза, като затваря врата след себе си.
    Толкова невероятно ли ти изглежда?
    И дори, както си представяш ти, да.се бяха натръшкали и двамата, нямаше ли да е пак по-добре за нея, в крайна сметка?
    Отговори, ако обичаш.

    Коментиран от #12

  • 12 Миризлив пор

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Boxer 3.0":

    Спрейовете са 2 вида със нервнопаралитичен ефект и "люти" на основата на капсамицина. Първия тип е леко забранен, втория е на струя или пулверизатор. Проблема на струйните е, че трябва да го пръсне в лицето а не в тялото. Ако уцели може да го ползва и да излезе стига после да не си пипне лицето. Все пак говореше за нервнопаралитичен, той не подбира да знаеш. А да, тези спрейове не пречат на кучетата, има си "антидот" и са малко по-различни, по добре и купи един китайски кучегон или фенер с електрошок, по добре гонят бездомните кучета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове