Last news in Fakti

3 Декември, 2019 08:53 43 523 130

Кола удари глиган на магистралата, оцелялата по чудо шофьорка получи акт

  • кола-
  • глиган-
  • магистрала тракия

Момчето и момичето, които също пътували в автомобила се разминали само с леки натъртвания и уплаха

Кола удари глиган на магистралата, оцелялата по чудо шофьорка получи акт - 1
Снимка: Флагман

23-годишната Михаела от Бургас преживя истински ужас на АМ „Тракия“. Младата жена се спаси на косъм от смъртта, след като диво прасе се удари в колата ѝ. Куриозното обаче е, че въпреки позволената скорост, с която се е движела – около 100 км/ч., тя получава акт... за „несъобразена скорост“ и излиза виновна за пътния инцидент.

Пред Флагман.бг тя разказа за преживяния кошмар и даде гласност на проблема с липсващите или скъсаните огради по аутобана, които уж са поставени с цел дивите животни да не излизат на пътя.

Инцидентът е от миналата седмица – на 26 ноември бургазлийката е пътувала от София, където учи и работи, за родния град. Около 23:30 ч. в района на отбивката за Камено – на метри след бензиностанция Петрол, глиган изскочил внезапно на пътя и се ударил в колата ѝ.

След като глиганът се блъска в колата, превозното средство се удря в мантинела, завърта се няколко пъти и се озовава в крайпътна канавка.

„Животното, доколкото видях диво прасе, влезе направо под гумата ми, после колата ми се удари в мантинелата, след това в канавката вдясно и се завъртя три пъти. Веднага като спрях се обадих на тел. 112, за да търся помощ. Нямам думи, с които да опиша неадекватното им отношение. Започнаха да ми отговорят с ирония и подигравки – не вярваха, че глиган се е ударил в колата ми, не можело да се случи. Ето, случи ми се, и Слава Богу – жива съм, както и спътниците ми“, разказва Михаела.

Момчето и момичето, които пътували с нея се разминали само с леки натъртвания и уплаха, а шофьорката – с комоцио, разкъсани влакна и сухожилия на врата и травми по тялото, както и акт за шофиране с несъобразена с пътните условия скорост.

Михаела недоумява защо излиза виновна, при положение, че тя се е движела с около 100-110 км/ч., а максималната разрешена по магистралите в България е 140 км/ч.

„Настаниха ме в болница заради нараняванията им. Докторите ми казаха, че съм се отървала много леко. Точно на тази отсечка ставали много катастрофи с фатален край. Разбрах от лекарите, че миналия месец момче на 18 години е загинало заради идентичен случай като моя", разказва с огорчение тя.

Бургазлийката и семейството ѝ са решили да съдят Агенция „Пътна инфраструктура“ заради кошмара, който са преживели. Те смятат, че цялата магистралата трябва да е защитена от диви животни с непрекъсната ограда. В момента предпазни съоръжения има на малко места. Голяма част от тях обаче са скъсани или от метеорологичните условия, или от самите диви животни, какъвто е случаят с отсечката, в която Михаела катастрофира.

„Консултирахме се с много адвокати, но те директно ни посъветваха да не се занимаваме, защото нямало как да съдим държавата. Аз обаче не искам да си мълчим, не искам да си затваряме очите за проблемите. Защото утре може да нямам късмета, който имах миналата седмица. Може този късмет да нямат хилядите пътуващи ежедневно по магистралата. Време е държавата да се заеме с това безобразие. Моят живот не струва акта, който ми писаха, или на хилядите загинали по българските пътища“, споделя още младата жена.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 140 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    324 10 Отговор
    Защо ли не съм учудена ?
  • 2 факт

    85 22 Отговор
    кам го глигано!?

    Коментиран от #5, #96

  • 3 Гербестан

    586 11 Отговор
    Ооо в този случай КАТ си плачат за съд та чак в Страсбург ! Как доказаха "несъобразена скорост", защо на магистралата няма огради...и т.н. ??? Задължително съд до дупка!

    Коментиран от #23, #36, #67

  • 4 Emperorex

    465 6 Отговор
    В Германия ударих глиган и полицаите като дойдоха ми дадаха протоколза удар на диво животно за пред застрахователите, но акт нямаше. И тук трябва да е така, но уви

    Коментиран от #25, #56, #123, #129

  • 5 "Аз луканки не ям"

    163 11 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    А познай, кой го е отнесъл за луканки ?
  • 6 mmm

    382 6 Отговор
    Нямало как да се осъди държавата ли?
    Страсбург е решението.
  • 7 Жоро

    319 2 Отговор
    Заведете дело, дори да не спечелите нека апи си знаят че са некъдърници и хората не са съгласни с това.

    Коментиран от #11

  • 8 Пешо

    250 11 Отговор
    Внимавайте много! Забелязали са Каракачанов да прави джогинг в отсечката Карнобст - Сунгурларе!
  • 9 БЪЛГАРИН

    225 2 Отговор
    ТОЧНО ТАКА !
    Тия оядени шопари, на които плащаме заплатите и пак не спират да ИСКАТ!
  • 10 Българина

    240 6 Отговор
    Нормално е в държава КОЧИНА, по пътищата да изкачат глигани.

    Коментиран от #103

  • 11 те ми да да

    164 7 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    Няма, как да не спечелят ! За да НЕ спечелят, адвокат трябва да им е шефа на КАТ !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пешо

    242 4 Отговор
    Съд и респект за момичето че е решено да съди АПИ.И ние трябва да помогнем с нещо за да си свършат работата АПИ например да подкрепим момичето с протести.За какво плащаме тези ВИНЕТКИ?
  • 14 132

    187 6 Отговор
    Ами по тази логика ако беше карала с 60 или пък с 160 пак щеше да е виновна. Да си търси правата.
  • 15 Олимпийска надежда

    169 2 Отговор
    Те прасетата идат от София!Минисерски съвет, прокуратура, парламент.
  • 16 м26

    225 2 Отговор
    Успех на момичето!
    Основната разлика м/у скоростен път и магистрала, т.е. м/у ограничение от 80км/ч и 130км/ч е точно оградата, която НЕ ПОЗВОЛЯВА на животни да излизат на шосето.
    Трябва Агенция „Пътна инфраструктура“ да изплати ВСИЧКИ разходи на потърпевшата за лекуване, психически травми и ремонт по колата!
    А служителите, които са написали "несъобразена с пътната обстановка скорост" как да се коментират?!

    Коментиран от #26

  • 17 Домакин

    203 1 Отговор
    Блъскал съм животно на пътя. Написаха ми протокол за застрахователите. Но животното бе мъртво и го видяха. Ако глиганът е оцелял, от удара трябва да има следи от него пна мястото на удара. На моята кола имаше остатъци от козина, косми, може и кръв. Да съди КАТ! За акта. И паралелно с това АПИ за яко обезщетение.
  • 18 Хри

    149 2 Отговор
    Само така съдете ги докрай някой най-накрая в тази държава на крадци и корупция трябва да си плати.
  • 19 Гост шофер

    78 7 Отговор
    Закона за движение по пътищата е култов.
  • 20 Ренде Меган 4

    134 3 Отговор
    Бързо възстановяване на момичето и много сили за да успее да осъди държавата, което ме съмнява. Актът за несъобразена скорост е съставен целенасочено - милицията има инструкция да го пишат във всички случаи, когато в ПТП-то няма друг участник. Няма значение - дупки, животни на пътя - според милицията водача е виновен по принцип. Гледам снимката на колата - глиганът е солидно жиовотно, и при сблъсък със 100 км.ч рендето е оцеляло и запазило живота на пътниците. Пожелавам на мацката да си купи Меган 4 и бързо да забрави за инцидента.

    Коментиран от #59

  • 21 Усмивката

    40 8 Отговор
    Полицаите са от организацията ,,Четири лапички”. А акта е за наришение по чл.....алинея..... .Водачът е можел да предотврати сблъсъка, а на го е направил.Вместо това е размазъл жертвата по пътното поле.
  • 22 Гаргамел

    91 2 Отговор
    Така идиотия има само при нас и при арабите...в далечната 1999 г. си намерих колата одрана пред един магазин в Саудитска Арабия, след като повиках полиция за да имам документ пред застрахователя, получих акт, щото по презумпция ако не съм бил в свещената им държава нямало да бъда одран....тас и тия хорица...ако си бяха стояли в тях колата щеше да е здрава
  • 23 Миризлив пор

    83 6 Отговор

    До коментар #3 от "Гербестан":

    Виж, закона така е написан че водача да е виновен за абсолютно всичко дори и спрял - трябвало да премести колата и т.н. Просто КАТ са спазили закона. В случая няма как пък да се съди АПИ защото вече вината е на водача според чл. 20, ал. 2 от ЗДвП. Просто този "член" на който ни "таковат" трябва да отпадне или да се замени с нещо по-адекватно.

    Коментиран от #58, #116

  • 24 Оеиейди

    92 6 Отговор
    Съди ги с пълна сила. Какво да очакваме от тиквата, управлява ни мутра безмозъчна. Видяхме го как се държеше с Тръмп-пълен селяк
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Усмивката

    65 3 Отговор

    До коментар #16 от "м26":

    Полицаите пък не ги касае ,,пътната инфраструктора” Иначе повечето катастрофи които се случват заради дупки ,кратери ,ями държавата требе да плаща.А полицаите са нейни служители.....не на народа.....На ДЪРЖАВАТА
  • 27 Пешо

    66 2 Отговор
    Явно са много тези случаи, и аз ударих глиган, хем колата разбита, хем глигана ми взеха а и акт за несъобразена скорост отнесох. Просто така работи систематар тъжно, но факт...
  • 28 ноне

    93 8 Отговор
    Скъпа Михаела от Бургас, благодари на Бог, че те е спасил, защото държавата, в лицето на борисоф се е заела с други, "по-важни дела" : кражби, далавери и това как да остане по-дълго време на власт
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 trezven

    11 48 Отговор
    Ако МПС е било със 100 км/час и е ударило животно (макар и див глиган), от предницата на колата нищо няма да е останало.
    Водача знае най-добре, но на мен ми намирисва със случая на обърнатия автобус на Тракия, ударен от лек автомобил.
    А при удар в 30 кг куче със същата скорост, всичко до мотора е леш.

    Коментиран от #40, #53, #128

  • 31 Гад

    59 3 Отговор
    А защо ги подписвате тези актове? Или ако ги подписвате имате право в самия акт да си напишете възраженията и после в 7 дневен срок да го обжалвате. Подписвайки го вие се съгласявате с нарушението, което ви вменяват.

    Коментиран от #45

  • 32 потърпевщ

    52 2 Отговор
    Аз преживях подобен случай на 13.03.2013, но до Чирпан - чакал в платното. От колата не ставаше нищо въпреки скоростта от 120км/ч., а природозащитниците тогава се загрижиха за огромния убит чакал без интерес изобщо за състоянието ми. Добре че нямах спътници, какт най-често пътувам с малкото си тогава дете
  • 33 gvdff

    41 1 Отговор
    Играх по подобен начин миналата година, като заради пясък и чакъл по платното самокатаастрофирах. Пишат ли те, че си катастрофирал с несъобразена скорост, ходи съди някого. Може би има начин, но по-скоро на адвокатите не им се занимава.
  • 34 Behemoth

    25 5 Отговор
    Най добрите магистрали в ЕС....и не само...
  • 35 половАКТ

    68 0 Отговор
    Полицаите имат инструкция, при всеки един случай да изкарват виновни водачите, понеже после застрахователните компании съдят тия които отговарят за пътния участък.
    Преди години в Ловеч имах подобен случай. В един як дъжд пропаднах в огромна дупка на пътя. Всичко нбеше във вода и нямаше как кда знам за препятствието и подари това карах много внимателно на първа и на полу-съединител. Катаджиите които повиках ми съставиха акт за вездесъщата "несъобразена скорост". Питам ги, защо така постъпват при положение ,че в тоя момент,, пътната помощ която бях повикал (камион)премина ппрез тазси дупка едва-едва и като пропадна камиона с бронята си удари асфалта пред очите им. Те мо казаха, "Ти кво искаш бе? После нали застрахователите ти ще осъдят кметството?" И така прключи всичко.
  • 36 No Name

    52 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гербестан":

    От КАТ работят според закона който им е даден да контролират изпълнението. Има много хора пострдали от фалшивия закон според който няма друг член по който да опишат ПТП. Аз също съм един от пострадалите от този закон. Без да имам вина за случилото се имах акт в подобен случай. Мисля, че е време да се натиснат хубавците в Народното събрание да преработят закона. Да ги притиснем бързо и ефективно в народното събрание и да си свършат работата за която са избрани от нас.
  • 37 гост

    17 36 Отговор
    Като чета как е описана катастрофата, ми е трудно да си представя как григан ще влезе под гумата на кола, това е доста едро животно.По скоро ще се блъсне в корпуса на колата и би трябвало да е мъртво все пак скоростта е била около сто.
  • 38 гост

    11 26 Отговор
    Като чета как е описана катастрофата, ми е трудно да си представя как григан ще влезе под гумата на кола, това е доста едро животно.По скоро ще се блъсне в корпуса на колата и би трябвало да е мъртво все пак скоростта е била около сто.
  • 39 знаем ги бургъзлии

    14 18 Отговор
    Ханцунгът дава крилааа.
  • 40 Усмивката

    61 2 Отговор

    До коментар #30 от "trezven":

    Погледни по добре снимката.Ударът не е челно.Водачът се е опитал да предотврати ударът.В резултат се е завъртял и глиганът е префърчал над колата.Но.....както казах, полицаите в БГ работят за да пишат актове.В САЩ и други бели държави ,полицаите са в помощ на пътната безопасност.Требе промени.Реформи .Нооо нема кой да ги направи.Затова жертвите по пътищата не началяват.

    Коментиран от #81

  • 41 Бай Благой

    62 1 Отговор
    Като чуя несъобразена скорост и ми иде да пребия полицая ...
    Ама пък като се замисли човек...не са я измислили тази простотия полицаите.
    Скапаната държава просто е въвела един термин с който да си измие ръцете от всякакъв вид отговорност.
    Малоумна държава и това си е....малоумни управляващи....малоумна администрация..
  • 42 555

    40 1 Отговор
    Да съди АПИ и да заведе дело и срещу КАТ.

    Коментиран от #74

  • 43 Кой68

    37 2 Отговор
    Далече сме от правовата държава,а за демокрацията хич ни няма....Много калпави закони създадени от правни инвалиди.....
  • 44 Пешо

    26 6 Отговор
    Това става в държава управлявана от мутрата Борисов!!
  • 45 555

    24 1 Отговор

    До коментар #31 от "Гад":

    В акта има ред за възражения. Пишеш и на никой не му пука.
  • 46 Георги Георгиев

    31 1 Отговор
    Заведе те си дело срещу КАТ и отделно срещу АПИ. С някой кадърен адвокат, че то май са кът... УСПЕХ.
  • 47 Брах ви лайката гербаджийска

    23 10 Отговор
    После пак да си гласувате за боко
  • 48 Ивайло

    41 0 Отговор
    Типичната българска картинка - за безобразията на държавата, като дупките по пътищата и липсващите огради по магистралите, виновния ВИНАГИ е водача и се пише стандартното "несъобразена скорост"!!! С колко по дяволите трабва да караш на магистрала - с 60 и да чакаш от някой храст да ти изскочи прасе ли??? ТОВА МАГИСТРАЛА ЛИ Е ИЛИ ГОРСКИ ПЪТ??? И с 60 да караш, изскочи ли ти пред калника, пак няма кога да спреш!!! Какви актове, какви пет лева - ударил си диво животно, да ти дадат протокол за нанесените щети и при застрахователя!!!
  • 49 Иво

    44 1 Отговор
    Подплашеното животно се е блъснало странично в калника. Момичето има късмет, че не го е ударила челно както предишния случай със загиналото момче. А глиганът е тегаво животно. Козината му трябва да е по автомобила, милиционерите да не се правят на луди.
  • 50 Танн

    38 1 Отговор
    Съди ги. Аз ги осъдих. Получава се. Проблема е, че докато мине делото минава времето и за застрахователите. Радвай се на живота. Успех !
  • 51 666666

    16 8 Отговор
    А,къдее животното !?!?При тоя удар не би трябвало да е живо.И ще е доказателство за нейните твърдения.
  • 52 Гост

    10 1 Отговор
    Такъв е закона.Няма какво да направи полицая,трябва да ти състави акт за да ти издаде протокол за ПТП.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хасан64

    42 0 Отговор
    Ти някога блъскал ли си глиган.
    Аз съм блъскал с натоварен бус
    Буса беше помлян, а глигана си тръгна само със предните крака , задните бяха потрошени
    Та да убиеш глиган с кола не е мн.лесно.

    Коментиран от #124

  • 55 Коко

    29 2 Отговор
    Не се отказвайте СЪД ДО ДУПКА!!!!!
  • 56 гост

    32 0 Отговор

    До коментар #4 от "Emperorex":

    Нашите катаджии не искат да работят. Викал съм ги преди за катастрофа и никой не дойде. Аз отидох до рпу, подадох жалба с данни и свидетели, всичко, конкретен извършител, който щяха да идентифицират и самите катаджии, ако бяха дошли, а те след месец прекратиха производството поради неизвестен извършител, а да кажеш, че бе някой богат циганин, а той си е беден такъв, просто унижават жертвите.

    Коментиран от #65

  • 57 Убавец мамин

    22 14 Отговор
    Статийката е добра, но й липсва най- важното- глигана!
    Ако кола удари със 100 километра в час, прасе то е мъртво и трябва да е наоколо. Ако колата го е засегнала с лява или дясна част на предницата, съответната страна ще е помляна. Ако удара е челен, резултата ще е като челен удар с друг автомобил, без да се отчита насрещната скорост. В конкретния случай полицаите с основание може да са се подсмихвали, ако не са открили прасето. Иначе Акта не се обжалва! Срещу него се подава Възражение в 3 дневен срок. Обжалва се следващото Акта, Наказателно Постановление. Да, добре е в Акта да се впише Възражение, но това не пречи то да се доразвие в 3 дневен срок. При подобни случаи е добре заинтересования водач сам да потърси мъртвото или хайде нека да е тежко раненото животно и да го покаже на полицаите като настоява да отбележат в Акта, че са заварили такова прасе на местопроизшествието, а пътниците в колата да не дремят в нея, а да огледат и те прасето, да се направят панорамни и конкретни снимки с оглед използването им в бъдещ процес, а те в качеството си на свидетели да участват в него.

    Коментиран от #62, #76

  • 58 Guest

    35 0 Отговор

    До коментар #23 от "Миризлив пор":

    Точно за чл.20, ал.2 ще ги осъди, ако заведе дело защото съда иска да му бъде доказано как и с какво е установена несъобразената скорост в случай, като този! Гаранция!
  • 59 минаващ

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ренде Меган 4":

    И видеорегистратор.
  • 60 Сашо

    8 20 Отговор
    Ако я е ударил глиган биха останали някакви следи - косми, кръв или самия глиган, ако е умрял, а тя нищо не споменава за това. Би могла да направи и снимки на следите, за да и послужат после пред съда. А и не ми се вярва катаджиите при явни следи да напишат "несъобразена скорост "- все пак не са идиоти.

    Коментиран от #70

  • 61 ВИНОВЕН Е ПРАВОВИЯ РЕД

    24 1 Отговор
    Трябва да бъдат съдени и апи и кат !!! И съдиите които оправдаят кат и апи да идат на съд и да бъдат осъдени !!!
  • 62 Байо

    13 3 Отговор

    До коментар #57 от "Убавец мамин":

    Ти ранен глиган виждал ли си а, Рамбо? В 23 и 30. Поне виж снимката ако не четеш. Така се убива глиган - човека в коментар 54 е писал по темата.
  • 63 Хайуей патрол

    20 0 Отговор
    Това не е първият инцидент с диво прасе в този участък на магистралата. Явно там имат някаква "пътека" и си пресичат редовно. Миналото лято видях един пасат премазан отпред, а глиганът (мъртъв) беше огромен колкото предницата на колата.
  • 64 Centurion

    15 1 Отговор
    Съд за АПИ!Да ги съди за материални и не материални щети! А акта трябва да бъде съставен на Борисов,за опасността която дебне всеки по некачествените пътища и "магистрали" които направи,или по точно им открадна парите!!!
  • 65 гост

    31 0 Отговор

    До коментар #56 от "гост":

    Хванах един патладжан да ми краде вилата. Здрав съм и го ....Повиках униформените да го приберат НО, оня си отиде , а мен в РПУ-то....4 часа писане ??????????????
  • 66 Три въпроса

    5 6 Отговор
    Къде е глигана? Има ли следи от него по колата? Има ли разкъсвания на защитната мрежа на магистралата в района?
  • 67 незнайко

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гербестан":

    Правилно казвате да съди КАТ, но не обяснявате как се прави това ??? Колко пъти сте обжалвали акт от КАТ ??? Може би никога щом мислите, че е толкова лесно !!!
  • 68 ггг

    7 7 Отговор
    Ако вземе пари от "Държавата"-в хазната ще останат по малко пари за пътищата ,пенсии ,заплати и всичко станало.Политиците знаят че са неспособни но по-способни няма...остава единствено да се надяваме че ще се научат в движение как се управлява държава.
  • 69 Гост

    13 2 Отговор
    ето това са държавните служители.
    група 1, отговарящи за инфраструктурата не са работили и са взимали заплата
    група 2 (кат) пишат акт на човек претърпял ПТП заради група 1.

    в крайна сметка потърпевшата е с всички последствия от небрежността на хората които работят за нея.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Боже Господи

    19 0 Отговор
    Само в България може да те е*ат и да те глобят.
  • 72 Bat Sande

    17 0 Отговор
    В България и да не си виновен - пак си виновен. Съветвам девойката най малкото да обжалва акта за да не плаща чужди глоби. По закон един път за да е категоризиран като АВТОМАГИСТРАЛА трябва да има защитни заграждения. Ако ги няма -значи НЕ Е. Значи смешната ни държавица ако иска да събира глоби ще трябва да инвестира за да спази законите които сама е създала. А ако съда прецени, че има основание акта да отпадне - значи може да продължи с правните искове към институциите, които не си вършат работата. Аз лично така правя и за сега успявам.
  • 73 име

    9 10 Отговор
    Ако това от снимката е колата, то тя не е удряла животно. Няма смачкана броня, калник, врата, калникът липсва заради удара в мантинелата. Вероятно иска да излъже застрахователите, защото няма каско. Да си гледа работата и да не плюе по България. България е много повече от една лигла-лъжкиня и двамата и съучастници. Моите извинения ако снимката е на друга кола.
  • 74 666

    12 1 Отговор

    До коментар #42 от "555":

    първо КАТ,да падне акта,а после АПИ
  • 75 Plovdiv

    14 7 Отговор
    Тая "държава" трябва да бъде ЗАКРИТА, територията й да се присъедини към Гърция, Унгария, Чехия, в краен случай - Румъния... Просто тук вече няма никаква надежда, да продадем суверенитета си, но да станем част от някоя нормална държава, вместо да продължава тоя мутренски кенеф тук!!! Призовавам за Национален референдум за това!!!
  • 76 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #57 от "Убавец мамин":

    Убавец мамин имаш ли си поне малко понятие от диви животни Дано не се сблъсквал с диво прасе.Ако си слушал израза ,Като диво 🐷 Ще Наеш за какво става въпросКазвам ти го като Пето поколение авджия
  • 77 viki

    2 2 Отговор
    5 meseçno prasentse moje da vleze pod gumite...pri 100 km. kolata nay malko şte hvrıkne...
  • 78 Любопитко

    5 8 Отговор
    Къде е глиганът? Щото може и да е нямало.
  • 79 Валери

    7 2 Отговор
    Симеонов ще направи ограда за диви прасета и на магистралата, така че спокойно
  • 80 ЕБЛИЧ

    5 2 Отговор
    акта е за собственика на магистралата -строителя на магистрали но него го чака линч а не глоба
  • 81 Трезвен

    2 6 Отговор

    До коментар #40 от "Усмивката":

    То прасето е летело странично с 300-та. Затова не е челно..
    Смях....

    Коментиран от #127

  • 82 ЕБЛИЧ

    4 4 Отговор
    все пак-Пловдив-еврогейска столица на дупките на пътя
  • 83 ....

    11 2 Отговор
    Като ти пишат акт отдолу има поле за възражения, пишеш че полицаите са употребили алкохол и са в нетрезво състояние и гледай кво става, моментално акта изчезва
  • 84 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    13 2 Отговор
    E полицайте тъпи ли са?
    Много ясно ,че глигана е виновен.
    Трябвало е на него да напишат акт,за неправилно пресичане или да го обявят за национално издирване ако е избягал от катастрофата.
    ПО МОЕ ВРЕМЕ ТАКИВА БЕЗОБРАЗИЯ НЕ Е ИМАЛО.
  • 85 Бай Драгой от Трансстрой

    4 7 Отговор
    Ако беше диво прасе от колата в движение от 100 км/ч нямаше да има никой жив. Най вероятно е куче, ама им се видяло глиган.
  • 86 Snail

    10 2 Отговор
    Съд до дуплка в Страсбург! Това е нашата държава! Вместо да осъди виновните, че на магистралата има животно, обвинява невинния пострадъл! Що за държава сме? Е няма такава държава!
  • 87 123

    7 0 Отговор
    В тая държава нормална сграда не в строеж ще падне в/у тебе от нищото, и ще кажат че ти си виновен, посмъртно акт ще получиш - защо си се движил под нея ??
  • 88 123

    4 5 Отговор
    Или си е чаткала на вайбъра на телефона. После глиган ме удари.
  • 89 Глиганът от Тракия

    10 1 Отговор
    Всяка вечер си пресичам магистралата,защото имам интимна приятелка от другата страна.Те това Рено никога не съм го срещал.Моя пратчет беше срещнал едно БМВ,ама го погребахме.И БМВ-то и братчеда.
  • 90 гражданин

    11 1 Отговор
    Трябва да има предпазни мрежи,но...пътища няма,да не говорим за мрежи. Преди години срещу мен в моето платно излезе неправилно изпреварващ автомобил.За да избегна удар,стъпих в канавката(карах бавно).Спука се гума и се изкриви джанта.Застрахователят ми каза,че за да ми издаде възлагателно писмо иска протокол от КАТ. Полицаите ми обясниха,че за да издадат протокол,трябва да напишат на "някого" акт.И понеже неправилно изпреварващият отдавна си беше заминал,решиха да го пишат на мен :) .Текстът на акта гласи: " навлизане в НЕОБЕЗОПАСЕНА и НЕОБОЗНАЧЕНА дупка на крайпътния банкет-несъобразяване с пътните условия"...-20лв. Коментарът е излишен,нали...
  • 91 ели

    9 3 Отговор
    За съжеление на власт " докарват" не нормални здравомислещи хора а малоумни ,недоразвити и умствени проблени тук става въпрос за два човешки живота а не за живота на един глиган а тези идиоти изхождат от тая логика, че в случая пострадал глиганат въпреки е излязъла пред а после хукнала срущи колата пълен идиотъзъм , на всичко отгоре с цялото невежество и нахалство чсъставят акт.

    Коментиран от #107

  • 92 asdas

    7 2 Отговор
    А вие дето пишете наясно ли сте че при дъжд сняг лед и т.н не се кара със 140 ?
  • 93 Чичо

    9 1 Отговор
    Ха сега девойката да ги лепва-АПИ, МАГИСТРАЛИ АД и КАТ за разкош! И ще ги осъди всичките, щото по закон на магистралата не трябва да е възможна появата на свинка!
  • 94 арто

    6 2 Отговор
    Колко от списващите са срещали глиган с автомобила си?
    С това Ренце, глигана само се е изтръскал и продължил през мантинелите.
  • 95 Otoplitel

    5 1 Отговор
    Поканен ли е служител на агенцията по храните да вземе проба от дивото прасе за чума.
  • 96 Ловец

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    Де го глигано не знам,но от опитни ловци съм чувал ,че при такъв удар от колата не остава нищо,а глигана може и да не разбере че е ударен,все едно си ударил танк. Друг е въпроса че може да са я подучили да каже тъка,заради факта който описах,ако беше камион тогаз и глигана щеше да е убит,не и пластмасово рено

    Коментиран от #126

  • 97 Повръщащия

    10 2 Отговор
    Моме, ако със 100 шибнеш глиган рендето ти няма да има предница!
    Така като ти гледам рендето, кой те знае де си се забляла и тряс у мантинелата , после глиган ме гони по магистралата.
    Полицаите явно не си им първата с такова малумно оправдание и за това си получила полагащия ти се акт!
  • 98 ВЛАДИМИР ЙОТОВ

    1 1 Отговор
    ОХО, ЛЕТЯЩИ ГЛИГАНИ ЛИ ОТГЛЕЖДА ЛОВНАТА АСАМБЛЕЯ ТЪДЯВА? ИСКАМЕ ПОКАЗАНИЯ РАЗКАЗ СЪС УКРАСИ ЗА ОБУЧЕНИЕ, ПОСЛЕСЛОВ ПОРЕДЕН ЖИВОТ ИМАТ НЯКОЙ, НЕЗНАМ КАКВО И ДА ПИША ПОНЯКОГА!
  • 99 СЪЩИЯ

    1 2 Отговор
    ТОЯ С КАТЕРИЦАТА СЪМ, ОБИЧ ЛИ БЕ, КАКВО ИСКАШЕ ТАЯ КАТЕРИЦА ОЩЕ МИ Е МЪЧНО. А 15 ГОДИНИ МИНАХА И НЕ СЪМ И СЪС СЛАБО СЪРЦЕ!
  • 100 СЪЩИЯ

    2 2 Отговор
    АМИ В ШВЕЦИЯ И РУСИЯ С ТИЯ ЛОПАТАРИ НЕ ИМ Е ЛЕСНО И НА ТЯХ, КОНЕ, КАРУЦИ, ДОБИТЪК И ЗИМНА, СНЕЖНА ОБСТАНОВКА И 140 НА ТРАКИЯ, НЕПОЧИСТЕНА?
  • 101 професионален шофьор

    8 0 Отговор
    Най-вероятно жената се е паникьосала като е видяла животното. И при опита да го избегне е изгубила контрол над колата, все пак става въпрос за жена...може би дори не го е ударила как ще влезе под гумата глиган, това да не е котка или пинчер!
  • 102 Тази кифла

    5 6 Отговор
    лъже, та се не трае! Да удари глиган с 110 км/ч, и бронята да остане цяла, хахахаха, да ходи да лъже баба си, и всички тъпаци от коментирате, които я защитават
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Кифло лъжлива

    2 4 Отговор
    ако не знаеш, кинетичната енергия е масата умножена по скоростта на квадрат, т. е., 1200х 121000=14 520 000,това е натоварване, което ще размаже пичката, пардон, Реното
  • 105 СТАР ГЛИГАН

    3 2 Отговор
    ТРЕПЯТ НИ ОСВЕН БОЙКОВИТЕ ЦИГАНИ С КАРУЦИ, ОСВЕН БОЙКОВАТА НСО, ОСВЕН ПУСНАТИТЕ СВОБОДНО ЖИВОТНИ, ВЕЧЕ И БОЙКОВИТЕ ГЛИГАНИ...
  • 106 гощо

    2 1 Отговор
    И кВо? Дойде милиционерът и акълът му роди акт да и напише тцтцтцттц......Ей в туЙ ведомство адекватни хора няма и няма да има като гледам!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 ЦарВул

    3 2 Отговор
    Полицаите съвсем изтрещеха и изнаглеха!Да съставят акт на девойчето,а после заедно с горските ще си направят БАНКЕТЧЕ СЪС СВИНСКО И ВИНСКО!Имах подобен случай,но не с глиган а със сръндак!Скочи на капака на двигателя,който се вдигна и ми затвнори всякакъв поглед върху пътя!Добре,че нямаше движение и се разминах само с уплахата!Звъннах на 112 и чаках ЧЕТИРИ ЧАСА докато дойдат ченгетата!!Първият им въпрос беше:Обади ли се на някого!След това рече,че съм сбъркал!Трябвало да кажа,че съм ударил язовец!После дойдоха горските и взеха трупа,а полицаят ми каза:Довечера ще имат БАНКЕТЧЕ,А ТИ ПРЕГЛЪЩАЙ СКОМИНА!!Когато поисках да ми издадат акт за повредите на колата,той ме пита А КЪДЕ Е ПРЕСТЪПНИКА??Ми там ей го де е в шанеца!!И мачът свърши!!Отказаха само защото не съм им се обадил най напред на тях,за да си устроят те банкетче,а не горските!!Моят съвет е:Стане ли такова нещо,гледай да не те види някой ТОВАРИ И ИЗЧЕЗВАЙ!Иначе акт и глоба с отнемане на точки и другите простотии!!Ей няма по проста и задръстена държава от Бълхария и особено нейната охранителна част-в частност полицията!!!
  • 109 ЦарВул

    5 1 Отговор
    Полицаите съвсем изтрещеха и изнаглеха!Да съставят акт на девойчето,а после заедно с горските ще си направят БАНКЕТЧЕ СЪС СВИНСКО И ВИНСКО!Имах подобен случай,но не с глиган а със сръндак!Скочи на капака на двигателя,който се вдигна и ми затвнори всякакъв поглед върху пътя!Добре,че нямаше движение и се разминах само с уплахата!Звъннах на 112 и чаках ЧЕТИРИ ЧАСА докато дойдат ченгетата!!Първият им въпрос беше:Обади ли се на някого!След това рече,че съм сбъркал!Трябвало да кажа,че съм ударил язовец!После дойдоха горските и взеха трупа,а полицаят ми каза:Довечера ще имат БАНКЕТЧЕ,А ТИ ПРЕГЛЪЩАЙ СКОМИНА!!Когато поисках да ми издадат акт за повредите на колата,той ме пита А КЪДЕ Е ПРЕСТЪПНИКА??Ми там ей го де е в шанеца!!И мачът свърши!!Отказаха само защото не съм им се обадил най напред на тях,за да си устроят те банкетче,а не горските!!Моят съвет е:Стане ли такова нещо,гледай да не те види някой ТОВАРИ И ИЗЧЕЗВАЙ!Иначе акт и глоба с отнемане на точки и другите простотии!!Ей няма по проста и задръстена държава от Бълхария и особено нейната охранителна част-в частност полицията!!!
  • 110 Манолов

    5 2 Отговор
    Навсякъде по българските пътища се разхождат коне, крави и други подобни! Инцидентите са чести и никой не взима адекватни мерки! Не мога да разбера тези коментари обаче?!? Страни хора ?!? Как може да се подигравате и да не вярвате на този инцидент? На тези които се подиграват направо им пожелевам да им се случи същото!
  • 111 НАСКО

    0 1 Отговор
    Вижте това решение на АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – БУРГАС //www.admcourt-bs.org/CMS_ADM/images_content/1530_2017R.htm
  • 112 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    "На страха очите са големи" - казва народа ! Мнозина от коментиращите имат право, що се касае до удара в животното и щетите по автомобила. Ударих диво прасе. На третостепенен път с добро асфалтово покритие и хубави канавки от двете страни.Излязох от ляв завой с около 50- 60 км/ч. Подадох газ, включих дълги светлини - да съм ускорил до 70-75 км/ч. Видях го на около 50-60 метра как слезе в дясната канавка и се нае да изкочи на пътя, но се върна назад. Не натиснах веднага спирачка, но кракът ми бе на спирачния педал. Помислих, че се е отказало да пресича. Да знаете -то е като овца, не знае назад. Още по-вече хубаво му бях осветил пътя.Нае се втори път и излезе на банкета. Тогава натиснах спирачката - разбрах, че каквото и да му струва , ще пресича. И така стана. Тръгна , но бавно ускорява. Разбрах - ще го ударя. Дръпнах и ръчната и завъртях волана на дясно- дано се разминем. Стъпих и на банката с десните колела, но левият му бут го нацелих с левия си фар и бронята под него. Там е и левия рог на шасито. След удара моментално спрях. То се чу като изтопурка в ляво в гората След мен спря само след минута някакъв джип ,явно на разбирач -ловджия;. Светна с мощен фенер.Констатира кръвта по асфалта и той определи, че животното е било около 250 кг.Тогава този човек, така и не се запознахме и видяхме много-много в тъмното, видя, че животното не се е върнало назад в канавката, а се е подхлъзнало и обратно е паднало в канавката. Аз му обясних, че видях, как го блъснах
  • 113 ХХХ

    5 0 Отговор
    Не съм юрист, но мисля, че за да има съобразяване, участъкът трябва да е сигнализиран. Още повече, че там е имало и други подобни случаи, така че вина следва да носят съответните служби
  • 114 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Бях обстоятелствен - простете. За да влезе под гумите, трябва да е било малко животно с големи поражения, ако не и убито. Но каквото и животно да излезе на пътя , си е страшно. ЗАЩО НА МАГИСТРАЛНИ ПЪТИЩА ИМА ЖИВОТНИ ? Полицаите да не "пасат трева". Те не са ли виждали друга кола ,блъснала се в животно. За да напишат акт за пътно нарушение , все ще има нещо, което не е таман......
  • 115 111

    2 0 Отговор
    Щом не могат да глобят глигана ще глобят шофьорката
  • 116 Данъкоплатец

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Миризлив пор":

    А на какви условия трябва да отговаря една магистрала...и дали са спазени...ЕДВА ЛИ!
  • 117 Дупка до Дупка

    3 1 Отговор
    В сащия участак преди 15.20 дни на магистралата спокойно се разказваше Мечка. След това разбрах че е навлязла в гр. Каменно и е била застреляна. упоена от полицията до някаква бензиностанция в града. Може и да е на пьжололи вече
  • 118 От циганистан БГ

    3 0 Отговор
    А кат написаха ли акт на нереза?
  • 119 Nnn

    2 2 Отговор
    Нали поостоянно се хвалят с магистрали. Значи нищо свесно не да направили щом се случват инциденти. Да излезе нещо на ББ пред джипа та да повярват не само да събират пари от хората. Не им стигат милионите от НОИ и от банките който крадат да имат за избори.Всичко се диктува отгоре. Чакаме възмездие. АМИН.
  • 120 Дувай супата

    2 1 Отговор
    И къде точно в закона и правилника му има термин несъобразена скорост? А на бас със заптиетата, че дори 1 път не е споменат!
  • 121 Sokol

    1 1 Отговор
    Тия от КАТ си търсят начин как да изкарат пари
  • 122 Бай Дако

    2 1 Отговор
    Неграмотни служители,малоумници да ги уволнят веднага!
  • 123 Дидо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Emperorex":

    И в Испания е така.
  • 124 Трезвен

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Хасан64":

    Куче.
    Ремонта беше повече от хилядарка, когато това беше сума..
    И проблема беше отпред-не цялата кола...
  • 125 Емил Рангелов

    1 0 Отговор
    Радвам се че момичето и спътниците и са живи!За акта и малоумието .....,неам.думи!За Абсурдистан ,съд до дупка и тука ,но най-вече навън!Надявам се скоро американските наблюдатели на съдебната ни система.да им строшат врабчите вратове!
  • 126 лора

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "Ловец":

    преди седмица 200кг глиган удари сина ми,колата е за моргата няма предница,а звяра е потрошен.
  • 127 лора

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Трезвен":

    странично не може ли??
  • 128 мичи

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "trezven":

    съгласна съм с вас
  • 129 потърпевш

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Emperorex":

    В европа застрахователите плащат щетите, но в България те не плащат, а само събират пари от хората, защото са мутри, защитени на най-високо ниво. Затова само съд, но в Страсбург. У нас и съда е корумпиран.
  • 130 АПИ

    2 0 Отговор
    Агенция Прости Идиоти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове