Last news in Fakti

5 Декември, 2019 11:16 2 675 19

Емилиян Гебрев: Атаките срещу мен продължават

  • емилиян гебрев

Трима бяхме отровени, припомни оръжейният търговец

Емилиян Гебрев: Атаките срещу мен продължават - 1
Снимка: БГНЕС

Трима души бяхме отровени и от 2015 г. до ден днешен атаките към мен и водените от мен фирми продължават. Няма седмица , в която да няма натиск върху мен и семейството ми. Това заяви пред „Тази сутрин“ по bTV собственикът на фирма ЕМКО, която управлява завода за специална продукция "Дунарит".

По думите му атаките към него започнали, когато искал да инвестира в "Дунарит". Знаят се извършителите и поръчителите. Кои са информаторите, кои са възложителите , какво са преследвали, запита Гебрев.

"Правени са опити от конкуренти да ме отстранят. Излизали са фалшиви новини за полети, които не сме правили - по времето, когато аз бях на онзи свят. Не мога да си обясня как сме били отровени - аз, сина ми и моя директор и приятел. Това е работа на разследващите. Имахме еднакви симптоми, еднакво лечение, съобразено със здравословното състояние и с възрастта", разказа Гебрев.

Той обясни, че връзката с веществото новичок, (ползвано за отравянето на руския шпионин Сергей Скрипал - б.р.) не я намерил той, а финландската лаборатория, която е предоставила информация на нашите власти. Този препарат с неговите разновидности е влязъл в забранителните списъци. Имало е два опита да бъде отровен - през месеците май-юни 2015 г. Това са процеси, които са минали.

"Фирма, която няма един работник, данък, няма я в правния мир - тя води държавата. Част от правосъдната система е под давление на тази фирма", каза Гебрев без да уточнява коя е фирмата.

Това са нескончаеми борби от 2015 г. срещу всички фирми в системата на ЕМКО, те се злепоставят и се правят всякакви начини да се превземат тези фирми.

Относно собствеността на русенската фирма Гебрев заяви: "Собственикът на "Дунарит" стои срещу Вас - той е Емилиян Гебрев и фирмата е ЕМКО. Може да видите това в книгата, където са вписани акционерите. От 2017 г. съдът многократно разпорежда на Търговския регистър да впише увеличението на капитала, но това не става. Кой ръководи търговския регистър, той над съда ли е", запита Гебрев.

Ако Търговският регистър е над съда, да се смени административното управление на страната, препоръча бизнесменът.

Запитан от къде е дошла атаката срещу него, той заяви, че сега се събират пъзелите. Според него, атаката е смесен вариант (от страната и от чужбина - б.р.) с погрешна информация, подадена от тук с грешно решение взето от друго място.

Припомняме, че малко преди да се разпространи новината за отравянето на Гебрев, бизнесменът се сдоби с прецизирано обвинение за закупуването на "Дунарит" през 2015 година. От своя страна Емилиян Гебрев заяви, че е убеден, че се опитват да придобият бизнеса му.

По случая с отравянето на Гебрев през април 2015 г. вестник "Капитал" писа, че той е отровен с вещество, подобно на "новичок".

След това специализираният британски сайт за разследваща журналистика Bellingcat е установил, че трети агент на руското военно разузнаване, който е бил във Великобритания по време на отравянето на Сергей и Юлия Скрипал с новичок през март 2018 г., е пристигнал в България няколко дни преди българският предприемач и неговият син сериозно да се разболеят след отравяне с неустановено вещество.

Третият заподозрян е 45-годишният с агентурно име "Сергей Вячеславович Федотов", който според Bellingcat е високопоставен служител на ГРУ. Както при другите двама заподозрени по случая "Скрипал", агентите "Александър Петров" (истинско име Александър Мишкин) и "Руслан Боширов" (Анатолий Чепига), агентурното име на "Федотов" е създадено през 2010 г., като преди това няма никакви свидетелства за съществуването на такава личност.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев бе казал, че военният завод е актив на "Корпоративна търговска банка" и НАП и КПКОМПИ би трябвало да имат интерес да го придобият.

Кризата около собствеността на оръжейния бизнес беляза лятото е есента на 2017 година, когато бяха отнети лицензите на военния завод "Емко". След няколко протеста пред Министерски съвет и поредица от срещи, включително и с премиера Бойко Борисов, лицензите бяха възстановени. Преди това НАП и МВР претърсиха офиси на "Емко" с издирване на акции на "Дунарит".

На 17 май 2019 г. от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) поискаха отнемане на имуществото на Емилиян Гебрев, сина му и семеен приятел.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VVV

    25 8 Отговор
    Ами нали намериха на тоя ракетите в терористи в Сирия . Като нищо руснаците може да си го връщат на този терорист. Ако с тези ракети са били убивани руснаци може и да го гръмнат тоя. Аз не се притеснявам щото не съм убивал никого и не ми посяга никой освен мафията герб.

    Коментиран от #12

  • 2 rusnak

    28 7 Отговор
    Гебрев или Гербев се тая, но ако са искали щеше да си 2 метра под земята, а не жив като другия "отровен" Скрипал.
  • 3 Тоя не го ли убиха

    18 4 Отговор
    Възкръснал е хахахаха
  • 4 Кой68

    19 11 Отговор
    Жалко че закриха лудниците...Тоя пак не си е взел хапчетата или не му действат?Плужек.
  • 5 Койно

    19 5 Отговор
    На този фамилията трябва да е Гюбрев. Хахахахаххах
  • 6 Лекар

    14 6 Отговор
    Лъжец, лежали са инфекцизно 3-дни от натравяне с нитратна салата!
  • 7 ох охх

    9 2 Отговор
    Горкия за 25 годишен младеж изглежда застарял,сигурно от отровата ще да е.
  • 8 Шаран БГ

    10 3 Отговор
    То че не остана нормален човек в тази страна - почти не остана.......Ама и този господин взе сериозно да ме съмнява. Нито го знам, нито го познавам, и желание нямам за това, НО......Руснаците умрели да се занимават с него. Кой те "бръсне за слива", бе човек ??? Той си надига сам акциите, че и медиите му правят услуга , като го "четкат". Нима през тези последни години ходи с охрана от 20 човека, един танк отпред и два БТР отзад ?!? Галиба за това е още жив ?! Този "новичок" го имат вероятно за Новогодишна торта с развалени яйца. Покашляш, пръднеш, покихаш и хоп- стомашно разстройство от "новичок"...... Добре, че е хубавата ракия и киселото зеле, накълцано и поръсено със свеж магданос и червен пипер.
  • 9 Шаран БГ

    10 2 Отговор
    То че не остана нормален човек в тази страна - почти не остана.......Ама и този господин взе сериозно да ме съмнява. Нито го знам, нито го познавам, и желание нямам за това, НО......Руснаците умрели да се занимават с него. Кой те "бръсне за слива", бе човек ??? Той си надига сам акциите, че и медиите му правят услуга , като го "четкат". Нима през тези последни години ходи с охрана от 20 човека, един танк отпред и два БТР отзад ?!? Галиба за това е още жив ?! Този "новичок" го имат вероятно за Новогодишна торта с развалени яйца. Покашляш, пръднеш, покихаш и хоп- стомашно разстройство от "новичок"...... Добре, че е хубавата ракия и киселото зеле, накълцано и поръсено със свеж магданос и червен пипер.
  • 10 БОСКО

    8 1 Отговор
    ТОЗИ НЕ ПРОИЗВЕЖДА РАКЕТИ
    И ОТ ОТРВЯНЕ С НИТРАТИ НЕ СЕ ЛЕЖИ В БОЛНИЦА, ОТ ЕДНА САЛАТА.
    МАЙ СИ ИМА ХОРА МАНИПУЛАТОРИ СРЕЩУ ТОЗИ,КОЙТО Е ЧЕНГЕ ТА ДРЪНКА.
  • 11 Само питам

    11 0 Отговор
    Царят на войната не е ли знаел рисковете на професията като се е захванал с този занаят?
  • 12 Тупан

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "VVV":

    Ракетите бяха на Аркус, Лясковец.... А ти си на Дилян фиданката платен писател
  • 13 я сум мале

    9 0 Отговор
    ГеРбев, един съвет няма да ти навреди ,.........Зарежи тези салати , с тях нема да се отровиш ,само ще се оакаш /както го правиш постоянно по телевизора/ правиш пушки .............ми земи се гръмни ,.сигурна работа и няма да ни занимаваш с твойте простотии !!!!!!
  • 14 Дядото

    10 0 Отговор
    Не сте виновни вие г-н Гебрев или агент Гоце или Овчаров или най великия ХИДРОИНЖЕНЕР-Доган...или грабителя Костов ,или дори алчния ЦАР ,дето се върна заради имотите и земите в БГ !!! ВИНОВНИ СМЕ НИЕ !!! ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ -БЕДНИ В ТАЯ ОГЛОЗГАНА ДЪРЖАВА !!! Щото наведена глава сабя не я сече!! :). Докато милиони не излязат с камъни на площадите - овластените никога няма да се загрижат!!!
  • 15 веселяк

    8 1 Отговор
    Ей, тва руснаците мнооо некадърни, един човек не мооат да утепат!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 слаботоков

    1 2 Отговор
    Дано да го отровят по-бързо тоя!
  • 18 Умно село

    3 0 Отговор
    БЕГАЙ ЛАПАЙ РУКУЛА.
    Ако държавата си бе на място, сега нямаше да плачеш като млада вдовица.
    Всеки цървул в държавата грабна по някой завод и изведнъж стана велик. Парите от приватизацията изчезнаха, но приватизаторите забогатяха.
    Държавата потъна някъде в канала на Д. Черни.
    Яжте рукула и да ви е сладко!
    Няма ненаказоно зло!
  • 19 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    СТРАННО ...СКОРО БЕ ПУБЛИКУВАНА СТАТИЯ ,ЧЕ ДОБЪР РУСКИ СНАЙПЕР ЛИКВИДИРА НА 2 КИЛОМЕТРА РАЗСТОЯНИЕ -ТАКИВА КАТО "ДЕМБЕЛИНА" НА БИВШАТА ДС !?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове