Last news in Fakti

30 Септември, 2019 08:08 3 985 27

Емилиян Гебрев: Държавата не желае да ме защити

  • емилиян гебрев-
  • дунарит

През последните четири години за какво ли не са ме обвинявали. Арестуваха ме, тровеха ме, правеха ме руски шпионин, после американски шпионин, казваха, че сме братя с Цветан Василев

Емилиян Гебрев: Държавата не желае да ме защити - 1

Българската държава не желае да бъда защитен. Когато е трябвало да бъда защитен, съм бил хулен и мачкан. Не е вярно, че съм си хулил държавата – винаги съм я обичал и защитавал. Крайно време е да се спрат тези репресии и натиск срещу фирмата ”Дунарит”. Това каза собственикът на оръжейния фирма Емилиян Гебрев пред bTV.

През последните четири години за какво ли не са ме обвинявали. Арестуваха ме, тровеха ме, правеха ме руски шпионин, после американски шпионин, казваха, че сме братя с Цветан Василев. Моят отговор не е меродавен. Компетентните органи трябва да кажат. Четири години нищо не се прави по моя преценка, започна коментара си за разследването по опита да бъде отровен Гебрев.

В близките дни се лансира тезата, че съм се самоотровил. Че въобще нямало отравяне. Какъв е синхронът на нашите с английските служби не мога да кажа. За да ме разпитат английските служби трябва да стане през българските власти. Получих предложение от английска страна да ни направят пълни изследвания. Бях повикан един единствен път при прокурор да ми каже, че разследването започва отново. И бях извикан от една г-жа от МВР, натоварена по това дело. Но колкото и да е добра тя, това не е по възможностите на двама души, обясни още той.

Да се занимаваш с търговия като моята, не е опасно. Тя е стриктно вкарана в регламенти и лицензи. Но когато са преплита с други и държавни интереси е опасно, посочи Гебрев.

Свикнал съм да не се надявам на никой. Даже аз съм помагал на други да си свършат своята дейност. Всеки български гражданин, съгласно Конституцията, трябва да бъде защитен. А аз съм мачкан и репресиран от държавата, повтори собственикът на "Дунарит".

Емилиан Гебрев коментира и обстановката в завода след пожара: В момента в "Дунарит" е спокойно. В петък се запали локален пожар в един цех и заради адекватността на хората целият завод е изведен и няма последици за хората. Има материални щети. Няма одраскан човек, няма притеснение, обясни той.

Това е тренирана операция, вземат се мерки, за да няма уплашени. На тези села нищо не може да се случи. При взрив от преди 25 години на някои места само са изпочупени стъклата. Наслушах се на глупости, че можело да отиде и Силистра. На десетата минута всички бяха навън. Това са многократно тренирани действия и инструктажи. На десетата минута 600 души бяха изведени. разказа още той.

"Дунарит" не е военен завод, а завод произвеждащ отбранителни продукти. Клиентите на завода са съответните министерства на отбрана на дадени страни в Близкия и Далечния Изток, Европа, Северна и Южна Америка. В този цех се правят заготовки за друг цех. Нито са бомби, нито ракети. Най-накрая се получават ръчни гранати. Това е, информира Гебрев.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 винаги става дума за пари

    18 10 Отговор
    Правиш пари от смърт бе, вярно и други го правят , но това не променя същността. Не знам кого и какво визираш под ''държавата'' , но аз лично доколкото имам себеусещане за част от държавата не подкрепям подобни неща , другите , тези дето имаш предвид с подкрепянето сте мафия, различни кланове на мафията.
  • 3 КонТрол

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "долно комуне":

    Да ти се връща.
  • 4 днес те са мафия

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "долно комуне":

    От кои комунисти е тоя , от герберските вероятно не е съвсем ?

    Коментиран от #26

  • 5 Пенчо

    8 1 Отговор
    Да направим една подписка за този страдалец. Да му съберем малко помощи.
  • 6 омлет с кашкавал

    7 2 Отговор
    Защити се сам,нали имаш пари? Цани си някой дебел,маститоподобен адвокат и си готов. Или се обади на оня,Калпакчията,дето освобождава убийци.К ъф ти е праблемъ? Айде,да кажем,че взимаш 350 лева пенсия,да те ожали човек.
  • 7 Jon Uik

    8 3 Отговор
    Гебрев се наигра сам от батегачество е готов да каже че е отвличан и от НЛО, истината е че искат да му взенат военния завод, обаче се чуди как да се поднаже именно на алчните крадечковци които му искат бизнеса!!!
  • 8 Лично мнение

    14 2 Отговор
    Наистина Пеевски със "своята"/нашата държава какво ли не прави да открадне завода. Ако не бяха американците, за които правим бомби, досега да е успял да го присвои. И сега идва другият момент-подкрепям военните заводи само за цел защита и иновации свързани с нея. Да произвежда бомби, от които да се избиват стотици хиляди е нечовешко. Вината този завод да изпълнява чужди поръчки, е на катастрофалното мутренско-крадливо-некадърно управление на държавата в последните 30 години. ЗАРАДИ ТЯХ този и други военни заводи в БГ работят за онези, които всяват смърт по цял свят. А ние като народ, който позволяваме на тези "управници" да мародерстват, сме не по-малко виновни затова. Истината, е че народът трябва да забрави "ракията и салатата" и да се наддигнем заедно срещу тиранина.

    Коментиран от #11, #16

  • 9 бай ви знаете кой

    7 1 Отговор
    Този не разбра ли, че докато не го съсипят няма да го оставят на мира? Въпросите да ги отправя към един винистър с голем гъзяга и крушовидна форма на тялото и приятел на шиши дубайски!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Име

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лично мнение":

    На лъжливи овчарчета не вярвам. А бомбите може и да защитават. Няма защита, няма нападение всяко нещо може да се използва по двата начина. Звучиш ми наивно или искаш да изглеждаш наивно.
  • 12 ВЪЗРАСТЕН

    4 3 Отговор
    А БЕ МНОГО ИСКАМ ДА ТИ ПОВЯРВАМ И ДА ТЕ ПОДКРЕПЯ , НО КОЙ МОЖЕ ДА СЕ ДОКОПА ДО ТАКЪВ ЗАВОД, АКО НЕ Е ОТ КОТИЛОТО НА КОМУНИЗМА, КАК СИ ОСИГИРЯВАШ ХОРАТА ЗНАЯ И ЗНАЯ КАКВО ИМ ПЛАЩАШ , В ЕДИНИЯ СЛУЧАЙ ДА ПРЕЦАКАШ ДЪРЖАВАТА, А В ДРУГИЯ ИСКАШ ЗАЩИТА ОТ НЕЯ , А КОЙТО Е СВЪРЗАН С БСП Е СВЪРЗАН И С РУСИЯ И ШПИОНИРАНЕТО ЗА НЕЯ !
  • 13 Жоро

    10 1 Отговор
    Самонатровилият се от плюскане с марули разбойник който дава по 700 лева за работа на хората във вредни условия не заслужава нищо.

    Коментиран от #21

  • 14 гост2

    7 0 Отговор
    Тоя честен човек , срам няма.
  • 15 Умно село

    2 0 Отговор
    Ами вземи се пенсионирай и напиши книга , така ще си по полезен.
    И салатата от рукула сам си я прави)))
  • 16 кой кой е

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Лично мнение":

    КОЙ е тиранина????? Пеевски????
    Трябва да си много наивен, че тоя прост дебелак има акъл да раздели на две магарета сламата, а какво остава да купува медии и военни заводи!?
    Пеевски имаше забрана да влиза в Турция, говореше се, че прави далавери с цигари и най-вероятно е така, НО КОЙ Е ТИРАНИНЪТ?
    Кой стои зад Пеевски, защото очевидно дебелака е пионка!?
    Да ти кажа ли кой?
    Русия и ПУТИН стоят зад Пеевски и още един куп олигарси! Каква е целта?
    Идеята е да държат икономиката на България, паралелно с това си създават партийки, които да лобират за техните фирми и да съботират еврочленството на България!
    Тиранинът е РУСИЯ.

    Коментиран от #24, #25

  • 17 кой кой е

    2 2 Отговор
    Откъде тоя дърт педал Гебрев е имал пари да купи завода? Как го е купил, знаем много добре!?
    Сега рИве, като вдовица за уй.
    Всички сте боклуци Гебрев, това е положението, откъдето дошло, там отишло.
  • 18 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    НЯМАТЕ ВРЕМЕ ...ЩЕ ВЗЕМЕ ДА СИ УМРЕ -БЕЗ ВЪНШНА НАМЕСА !!!!
  • 19 истинко

    1 1 Отговор
    Тук чета много глуповини! Щом човека е преценил че е тероризиран от държавата - то това е така!
  • 20 анонимен

    2 0 Отговор
    Гебрев,Мишо Бирата питаше за тебе!!! Ха ха ха
  • 21 Стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Жоро":

    Като го открадне Пеевски по колко ще плаща?
  • 22 анонимен

    2 0 Отговор
    Тоя като го гледам на снимката направо е дунал у гайда!
  • 23 Калин

    0 0 Отговор
    И чрез Дунарит Цветан Василев изпра милиони, част от милиардите, които присвои от собствената си уж банка КТБ.
  • 24 Generalissimo FRANCO

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "кой кой е":

    Стратезите от КРЕМЪЛ (след като Путин влезе във властта) без съмнение са разработили детайлен план за противодействие срещу ЕС/НАТО. Конкретно за България, те успяха (постепенно, последователно и упорито) да създадат няколко значими центрове на влияние: БСП, БПЦ, Президентството, БНР, АТАКА, ВОЛЯ.....За това състояние на нещата спомогнаха исторически установените духовни връзки между двата народа , които руските специални служби използват за да ни внушават , че България няма друга алтернатива, освен по-ясно икономическо и културно общуване с Русия. Това всъщност е проявление на руската имперска политика към ЕС, която е различна за отделните страни : привидно добронамерена за Молдова, България, Словакия, Унгария, и открито враждебна към Прибалтика, Полша, Румъния!
  • 25 Generalissimo FRANCO

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "кой кой е":

    P.S.: към центровете за влияние (които обикновено наричаме "пета колона", следва да добавим и ДПС, което по значение и влияние следва БСП! Нека припомним, че Лютви Местан бе отстранен (за една нощ) от поста Председател на ДПС, след като в изявление в НС зае антируска позиция по повод сваления от турски изтребител руски бомбандировач СУ-25 (в спорна зона м/у Турция и Сирия).
  • 26 Сашка Божилова

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "днес те са мафия":

    Всеки има право на собсствено мнение, но не и да обижда и да има неприличен тон на поведение, когато прави коментар. Но това е въпрос на възпитание и ниво на култура и държание на обществено място, а още по-отоварно е, когато правиш коментар по въпрос, с който не си запознат и то в медийното пространство.. Всеки един българин, независимо от неговия пост и място в обществото , има право на защита от страна на държавата , за чийто интереси работи , в която се е е родил, израснал и влага всичко за нейното развитие. Факта, че господин Гебрев ръководи един от най- важните заводи, произвеждащ изделия, свързани с военно-промишления комплекс , който има стратегическо значение за отбраната на страната и запазване на нейния суверенитет, го прави един от основните личности , които трябва да бъде подкрепян и защитаван, защото работи за интересите на България и на всеки един от нас. Малко са хората като него, които имат смелостта , мъжеството и издържливостта да се борят упорито за развитието на този отрасъл от особено значение за защита на българската държава . И вместо да се защитаваме като българи и да се подкрепяме, ние ставаме все по-разединени и лоши един към друг. В заключение бих попитала този наш сънародник, дали ще направи подобен коментар за висш държавен служител , независимо, дали това ще е Главния прокурор, Министър председателя , Президентската институция или който и да било от тях. Един, себе си уважаващ човек не би направил
  • 27 Сашка Божилова

    0 0 Отговор
    Всеки има право на собсствено мнение, но не и да обижда и да има неприличен тон на поведение, когато прави коментар. Но това е въпрос на възпитание и ниво на култура и държание на обществено място, а още по-отоварно е, когато правиш коментар по въпрос, с който не си запознат и то в медийното пространство.. Всеки един българин, независимо от неговия пост и място в обществото , има право на защита от страна на държавата , за чийто интереси работи , в която се е е родил, израснал и влага всичко за нейното развитие. Факта, че господин Гебрев ръководи един от най- важните заводи, произвеждащ изделия, свързани с военно-промишления комплекс , който има стратегическо значение за отбраната на страната и запазване на нейния суверенитет, го прави един от основните личности , които трябва да бъде подкрепян и защитаван, защото работи за интересите на България и на всеки един от нас. Малко са хората като него, които имат смелостта , мъжеството и издържливостта да се борят упорито за развитието на този отрасъл от особено значение за защита на българската държава . И вместо да се защитаваме като българи и да се подкрепяме, ние ставаме все по-разединени и лоши един към друг. В заключение бих попитала този наш сънародник, дали ще направи подобен коментар за висш държавен служител , независимо, дали това ще е Главния прокурор, Министър председателя , Президентската институция или който и да било от тях. Един, себе си уважаващ човек не би направил
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове