Last news in Fakti

10 Януари, 2020 17:10 2 474 29

Оставката на Нено Димов няма да потуши кризата

  • нено димов-
  • оставка

БСП не може да събере достатъчно гласове, за да има вот на недоверие, каза политологът

Оставката на Нено Димов няма да потуши кризата - 1
Снимка: БГНЕС

„Всичко се случва бързо и в спешен порядък. Това означава, че правителството не може да намери решение на управленската криза, свързана с управлението на водата. Оставка на Нено Димов няма да потуши напрежението, защото в язовир „Студена“ няма вода“. Това коментира пред БНР Георги Киряков.

В предаването „Хоризонт за вас“ политологът отбеляза, че продължава задълбочаването на влошаването на отношенията между коалиционните партньори, а това задълбочава още повече кризата, защото липсва единството.

Според него в тази кризисна ситуация ще последват нови събития и в коалицията, и в управлението:

„Може да се стигне до прекратяване на мандата на този кабинет, ако самият Бойко Борисов не прецени, че е по-добре да реши проблема с кризата и след това да подаде оставка, отколкото сега и да остави проблема висящ, защото така ще бъде обявен, че бяга от отговорност и на следващи избори може да не получи доверие. Това може да е последният му мандат“.

По думите на Киряков един вот на недоверие няма да реши кризата в Перник:

„БСП не може да събере достатъчно гласове, за да има вот на недоверие. Единственото, което може да спечели, са малко пререкания и сблъсъци. А това ще се върне в тяхното поле. Ще се влезе в едно русло, от което на обществото вече много му е дотегнало“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 безстопанственов

    19 0 Отговор
    Министрите не са "избити електрони". Проблемът е в безстопанственото отношение на стопанина на министрите!
  • 2 Лекар БГ

    27 2 Отговор
    Така е.Правиха,струваха,"работиха"усърдно и вода нЕма.Като гледам каква е суша,скоро нЕма и да има.Лошо.
    Нено е в ареста,подал оставка.В ареста,обаче не е осъден.Не е осъден,ама подал оставка.
    А ББ вече е безапелационно осъден.Той кога с оставката?
    Че обикновеният гражданин,чистач на летището да стане,му искат свидетелство за съдимост.Има ли друга страна-членка на ЕС,с осъден действащ Премиер?
  • 3 Петър

    33 0 Отговор
    Нещата са прости,Нено Димов просто го избраха да стане на курбан,не е сложно да се сетим.
  • 4 Последния софиянец

    28 0 Отговор
    Като се разбуни народа, падишаха им хвърля една везирска глава да се успокоят.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 0 Отговор
    ГЕРБ съсипаха съдбите на много обикновени хора същите са СДС ДСБ на ИВАН КОСТОВ който съсипа икономиката ни за 1 лев същоЦАР Я излъга щял да оправи живота ни а му е било за горите
  • 6 боцмана

    31 1 Отговор
    Изгоря и поредното бушонче ,чакаме да издумка и панцера.
  • 7 Това е стара българска традиция

    22 0 Отговор
    Българина се задейства на пожар, само когато му дойде яйцето на г@за.
  • 8 Умират от страх,

    19 0 Отговор
    защото винкелите си траят. Не знаят, колко ще издържат. И след това жална им майка.

    Коментиран от #19

  • 9 Радо

    24 0 Отговор
    А за италянския и африканския боклук, дето ни го натътрузиха тука, кой министър е виновен - все някой се е подписал, за да се внесат тия отровни боклуци у нас....сикаджийската мафия е направила някакъв бартер с италянската мафия, която управлява отдавна там боклука.

    Коментиран от #11

  • 10 това е ясно

    11 0 Отговор
    Главния на Власт-``шофьор``?!.....
  • 11 Лекар БГ

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Радо":

    Абе,Радо,като каза"африкански"боклук/не друг-АФРИКАНСКИ/,та идело реч за отпадък от болници.....смрад,човек!Ама пък,упорито се лансира тезата,че вътре,били надлежно опаковани мнооого килограми"бело"с мноооого висока чистота.Великолепен канал-даже и кучетата не искали да го душат......
  • 12 мали мали

    11 0 Отговор
    С писане нема да стане
  • 13 Е нали немате пленено знами😂😂😂

    2 3 Отговор
    Тва е много велико нещо😂😂😂😂
  • 14 Мони

    9 0 Отговор
    Мишки!
  • 15 Батко

    20 0 Отговор
    Корумпираните и крадливи ГЕРБерасти е отдавна дошло времето да си ходят . Боко- тиквата сега отново ще си измие ръцете с поредния министър - за пред хората . Цяла България живее в мизерия и ни прави на глупаци . Краде се от всяка общиствена поръчка най - нагло . Пенсионерите мизерстват и изнемогват всеки месец заради милионерите ГЕРБерасти
  • 16 Оставка бе

    12 0 Отговор
    Мафията вън . Оставкаааа
  • 17 Биоробот

    11 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Това може да е последният му мандат“....Това Е последният му мандат. Въпроса е дали ще го изкара докрай. Най-вероятно ще е на власт докато има вода в язовир Студена. Свърши ли водата - свършва и мандата. Озверелите немити винкели ще дойдат и ще изхвърлят всички от кабинетите им.
  • 18 Токо

    8 0 Отговор
    До кога номера ще минава и всеки държавен служител ще се оневинява с една оставка ? Този безделник трябва да го замерят с камъни по улицата . Както трябва да бъдат мятани камъни и по Каракачанов. Този нахален дебел шопар днес каза , че Нено Димов бил голям професионалист. Що за професионалист събира боклуците и отпадъците на Европа и Африка в държавата си ? И по същото време говори по медиите за фини прахови частици ?? Но според Каракачанов е професионалист . . . Пак да го подкрепите на следващите избори . Гласувайте за професионалистите

    Коментиран от #20

  • 19 Винкел

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Умират от страх,":

    Ние сме корави. И без капка вода да сме, ще издържим. Няма да ходим на някакви протести като мекушавите французи. Ще търпим до смърт!
  • 20 Спас безделника

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "Токо":

    Какъв безделник е този Нено? Той е КЛАСЕН печалбар от белите якички. Само от изгарянето на боклуци печалбата е стотици милиони. Ами процентите от концесии, издаването на разрешителни по ОВОЗ, про едни на статут на територии, санкции при нарушения от всякакъв характер... Да знаеш, и в US, и в Италия, и във Франция, управлението на боклуците е монопол на МАФИЯТА!!! ТОВА Е ДЕЙНОСТ ЗА СУПЕР ПЕЧАЛБИ!
  • 21 Невероятно но факт

    7 0 Отговор
    "Оставката на Нено Димов няма да потуши кризата" - Така е, но това беше необходимо още преди да го направят министър. Т.е. когато беше министър във временното правителство и беше сгазил лука, искайки назначение за свой роднина, който нямаше ценз за поста. То и тоя както виждате също не струва. Всички са за затвора, ама - нà: живеят в луксозни жилища и единственият им кахър е този - как да грабят?
  • 22 Институт по дясна политика

    2 0 Отговор
    харизанов и димов са от този институт. Ми те специалисти по водните кризи и золуми - и двамата клиенти на прокуратурата. С дясната политика и помощта на падишаха се стига до там... е може и по-нататък...Тъй, че чуе ли нещо за ИДП човек да си има едно на ум, а не да ги слуша какво дрънкат.
  • 23 Николай Дракополов

    7 0 Отговор
    Край с кабинета Борисов! Всички министри и министър председателя да отиват на съд и да отговарят за отраднатите 20г живот на Българският народ.

    Коментиран от #27

  • 24 Асен Илиев

    2 0 Отговор
    Вода НЯМА и НЯМА и да има. Действайте! :)
    Вместо да ви бомбардирам, като 1944, сега ще бъдете ликвидирани безболезнено :)
  • 25 Az neznam nishto

    2 0 Отговор
    Защо няма реакция какви хора сме,нека направим кампания като българската Коледа за пари за тоя язовир,в София и Перник няма ли богати хора с техника и персонал да поработят в името на хората,не на парите и далаверите,няма ли гражданско общество защо гледаме само сеира.до сега в друга държава целия язовир щяха да преместят.много лош народ сме,тя историята си го казва.

    Коментиран от #28

  • 26 Васил

    4 0 Отговор
    Поредният бушон за да си спаси задника селянина от Банкя!
  • 27 Дон Чико

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Николай Дракополов":

    Да отиват, Коле, ама не отиват. И ся кво прайм? Седим и си траем, защото сме мишлета.
  • 28 Дон Чико

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Az neznam nishto":

    Предлагам всички да отидем да копаем без пари нов язовир. И да си подарим по 2 месечни заплати, даже 3. Човешко е.
  • 29 Въпрос

    4 1 Отговор
    Обединените "патриоти" са мошеници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове