30 Януари, 2020 08:00 21 047 50

Ето какви са точно обвиненията срещу Васил Божков

  • васил божков-
  • хазарт-
  • нове холдинг

Бизнесменът е сочен задочно за ръководител на организирана престъпна група

Ето какви са точно обвиненията срещу Васил Божков - 1
Снимка: БГНЕС

„Към момента Васил Божков е обвиняем по седем обвинения. Задочно за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство престъпление по служба мисля, че две деяния.

Към момента той е в качеството на обвиняем и отделно е обявен за общодържавно издирване, изготвена е европейска заповед за арест и е обявен за общодържавно издирване, тъй като е установено, че същият е напуснал границите на страната“, заяви главният прокурор Иван Гешев.

„Нямам разрешение да коментирам подробности. Всеки обвиняем може да говори каквото иска и да се защитава по начина, по който реши. Аз няма да влизам в спор с обвиняеми.

Нашата работа е, когато констатираме доказателства, да повдигнем обвинения и да изправим съответните лица пред съда. И смятам, че ще си до свършим качествено. Върши се по хора с огромни финансови възможности, по начин, по който никога не се е правило след 1989 година. И се прави качествено. Това е политика на прокуратурата.“, отбеляза Иван Гешев.

„Ако има необходимият набор от доказателства за изготвяне на обвинителен акт, нашите прокурори ще изправят господин Божков пред българския съд. Ще направим всички усилия той да бъде изправен пред българския съд", посочи Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata BG

    63 35 Отговор
    БСП и ДПС само доказват че са партии на олигарси!

    Коментиран от #7, #30

  • 2 Някой си

    109 14 Отговор
    Нямало да влиза в подробности, хахахахахаааа
    Ами какво правиш от седмица насам бе гугутко?
    Изнесе половината информация по обвинението и сега ни лук ял, ни лук мирисал......
    Ама не става така!
    Обвинен не значи осъден, България все още и въпреки Главния Милици.,.опа Прокурор е правова държава в която всеки е невинен до доказване на противното и това се случва е Българския съд, не в Прокуратурата за щастие!
    Прокуратурата обвинява, но НЕ решава кой е виновен и кой не, това се решава в съда!
    Аз дори и без юридическо образование знам това, а Главния Милиционер не го знае?
    Странно, това ли е нивото на юридическия в Симеоново?

    Коментиран от #34

  • 3 Това сме го гледали

    89 4 Отговор
    Следва драма подобна на тази с шефа на КТБ.

    Коментиран от #4

  • 4 5ко

    47 4 Отговор

    До коментар #3 от "Това сме го гледали":

    По - скоро като на арабаджиеви.

    Коментиран от #13

  • 5 нап

    36 63 Отговор
    Мафията затова организира толкова протести при избора на Гешев.Защото са знаели какво следва.

    Коментиран от #8, #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай Курти

    35 5 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ata BG":

    А в другите партии няма олигарси, така ли?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гостилничаря

    58 3 Отговор
    Сега ли се сетихте за това нещо, Божков бил престъпник!? Български реотани, ако бяхте питали щяхме да ви отворим очите още преди 20-30 години за тая работа!!!!
  • 10 Пламен

    77 7 Отговор
    ПЕЕВСКИ кога?А Борисов?
  • 11 За какво говорим

    52 10 Отговор
    Атаката по точно доноса срещу Президента е тръгнала от Недялко Недялков ПИК(жълто-кафява медия),по поръчка на ББ!Недялко сам си призна по Нова!
  • 12 Като знаели просто можеше

    5 10 Отговор

    До коментар #5 от "нап":

    Да сберат некое евро и да се спомине нежелания обект
  • 13 куку руку ку

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "5ко":

    Публикувано във факти.бг: за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство престъпление по служба мисля, че две деяния."
    Всеки с действащ бизнес отговаря на тези критерии.
  • 14 скаут

    32 3 Отговор
    Добре бе г-н Гешев, защо се разследват избирателно хора с големи финансови възможности? Няма ли и други такива освен г-н Божков подходящи за разследване и съответно за повдигане на някакви обвинения? Знаете отлично кои са. Може да се направи и справка в НАП. Някак си са твърде прозрачно-тенденциозни(поръчкови) действията на прокуратурата. От много години.

    Коментиран от #20

  • 15 Землянина

    46 3 Отговор
    Много странно е, да дебнат бабите - дето продават магданоз, да им правят актове, за това, че ще изкарат 3 лв. и да не знаят какво се случва в лотарията толкова време.
  • 16 007

    12 2 Отговор
    До тук, добре; лотария, картончета и подобни! Управлявящитите и опозицията имат чудесна възможност да помогнат на своите общо 2+ милиона избиратели. Пример как лесно се манипулират масите е случаят с френски крал, който закъсал финансово, за да си помогне, обявявя тютюна за лекарсвото за всички болести и т.н. С една тотална координирана акция ГЕРБ/БСП и др. със своите телевизии, весници и сайтове могат да образоват и предпазят своя народ от "законните" обиржии: лотарии 1-1.5 млр., хранителни добавки със съмнителна или никаква полза 0.5-1 млр., доплащания за "долекуване" със съмнителна или никаква полза (личен опит и мнение) 3-4 млр. Колкото и да се спестят на хората от тези общо 4.5-6.5 милиарда само с агитация, информиране и съвети, вместо да се замервате с политически нечистоплъности, ще е най-големият успех на вашите партии за цялото ви съществуване. За своите два мандата (8 години), клинтъновата администрация успя да отучи Америка да пуши, а след това и останалият свят също. А дано, ама надали!
  • 17 Сливи за смет

    17 2 Отговор
    кауня си отмъщава на бившия си шеф, за дето са го държали по паркингите да играе джобен тенис.
  • 18 Bingo

    42 3 Отговор
    ,,Ако има необходимият набор от доказателства за изготвяне на обвинителен акт, нашите прокурори ще изправят господин Божков пред българския съд". Гешев ти си уникален тъ*анар. Какво значи ,,Ако". Повдигаш 7 обвинения, правиш показни акции и накрая ,,Ако". Не трябва ли първо да "Има" доказателства, че да задържаш и повдигаш обвинения, или дайте да го бутнем в ареста пък после ще събираме доказателства. Сигурно 99% от българите искат Божков да лежи в дранголника, но начина по-който го правите е абсолютно непрофесионален и извън всякакви правни норми, и вместо хората да ликуваме, че видите ли най-накрая погнаха олигарсите вие ни принуждавате да ги защитаваме щото правото в случая не е на ваша страна. Сериозно сте си сбъркали професията, вие не ставате и за селски шериф кво остава за главен прокурор.

    Коментиран от #50

  • 19 Eeee

    14 19 Отговор
    Браво,много човешки живота е съсипал тоя.
    Започвам да харесвам Гешев.
  • 20 Бачо Киро

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "скаут":

    Е знаят де, нали ги карат по списък, не произволно. На другите, дето си плащат както е уговорено, направо им отписват 20 милиарда данъци от НАП, и то само за периода 2016-2018. Я виж ако дължиш нещо от този период дали са ти го отписали. Не мисля де, но я провери, може пък да си късметлия ....
  • 21 Илия

    6 2 Отговор
    Мафията се чисти един друг, големите риби изяждат по-малките.

    Коментиран от #33

  • 22 Стефан

    7 1 Отговор
    Защо няма обвинение за пране на пари? В други случаи много лесно се отправяше такова обвинение.
  • 23 Война

    13 2 Отговор
    Поръчката е на Много ама много Висшо ниво само ще ви кажа че, не е проблемат Божков а градът Варна :) върнете половин година назад и ако сте достатъчно уми ще се сетите за едно пристанище ... Лек ден :)

    Коментиран от #29

  • 24 пловдив8959

    11 1 Отговор
    Много - интересно, първо пушилка, после заека бяга зад граница спокойно и най - накрая го дирим с интерпол. Познат сценарий на МАФИЯТА.

    Коментиран от #32

  • 25 Амет

    7 1 Отговор
    Това всичко е преструкториране вътре в конгломерата . Те от мафията ще се разберат . Мафията притежава държавата .
  • 26 а другите

    15 0 Отговор
    крадци-Пеевски,Доган,Златев,Домусчиев май не смеят да говорят даже за тях,не да ги обвинят
  • 27 Пенчо

    11 2 Отговор
    Уважаеми сънародници,не ви ли стана ясно ,че в тази "Държава"виновен е всеки посочен от ББащицата и то без необходимите доказателства.Главния пр.осъди Божков предварително,така че,всичко е решено-посоченият е виновен-бизнеса му е присвоен-обвиняемият не се връща в страната(да не е луд).
  • 28 клошар

    12 2 Отговор
    Бегай Черепак и не се връщай никога назад !! На твое место и аз така бих направил !!!
  • 29 ясно

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Война":

    - искаш да кажеш че село Дръндар стой зад всичко това ?!
  • 30 Naroda

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ata BG":

    Така коментирате и защитавате управляващата банда, защото вие сте от партия гроб за народа и такива платени като вас не спите и обикаляте нет сайтове само само да защитавате мафията
  • 31 Supata

    10 1 Отговор
    Не съм сигурен че Черепа е невинен, но и ББ, Цветанов и Гешов също н съм сигурен дали не са намесени в използването на властта за лични облаги и за разчистване на сметки с техни съперници
  • 32 asd

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "пловдив8959":

    Е то замисълът не е да го опандизят "заека"... По-скоро да му гепят "бизнеса".
  • 33 Бонка

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "Илия":

    Божков е голяма хапка дори и за тях,има опасност на някой да му преседне...
  • 34 Генерал

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Много високо самочувствие имаш келеш. Когато израстнеш до такава позиция , тогава говори така уверено. Съмнявам се това някога да стане.
  • 35 Фридрих

    3 11 Отговор
    Плювахме, плювахме по Гешев, пък той излезна ербап. Започвам да го харесвам.
  • 36 Как си Лилян

    3 1 Отговор
    Ей Ал Оооо какво разследване е това като разследвания бяга преди да е арестуван, то че има изтичане на информация има ама такъв не професионализъм чак... Вижте Америка убиха генерала където и да е, не трябва Божков да се изплъзне от правосъдието... Иначе какво правите
  • 37 горанов

    6 0 Отговор
    също е за арест и обвинение,ама нали е човек на доган няма да го пипнат изобщо
  • 38 Българин

    3 13 Отговор
    ГЕШЕВ СЕ СТРЕМИ ДА ВЪРНЕ НА ДЪРЖАВАТА МИЛИАРДИ,КОИТО ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ И СЛУГИТЕ ИМ ОТКРАДНАХА ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ!
    ПИШЕЩИТЕ ТУК,ВМЕСТО ДА СЕ РАДВАТЕ,ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ И ПЛЮЕТЕ ПРОСТАШКИ КАТО,ЧЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!МОЖЕ БИ СТЕ РУСОФИЛИ???
  • 39 Петко

    8 1 Отговор
    Нали бяха седем обвиненията! Сега само две са успели да скалъпят ама и те сигурно са некдърно съшити.
  • 40 град Козлодуй5 2

    8 1 Отговор
    докога мутри бандити олигарси чси колектори зърнари ще ни тормозят смърт на мафията
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    а кой създаде мутрите аИВАН КОСТОВ и СДС приватизираха и съсипаха родината ни фабрики заводи разкостиха БЪЛГАРИЯ а мутрите рекетират бият палят режат ухо пръст изнасилват а ако имаш голям и успешен бизнес ще ти го отнемат
  • 42 ВИНПРОМ ПЕЩЕРА И ПЕЩЕРНЯЦИТЕ

    8 2 Отговор
    Всичко е цирк . Нали новия прокурор трябва да демонстрира работа.
    И за пред Европа да не си помислят че още сме корумпирани.
    Ще изгърмят бушоните.
    Но най големите ще останем да Ви управляваме. Българите имат нужда от робство,а ние сме перфектните господари.
    Затова спонсорирахме всички правителства от началото на прехода.
    Затова никой не спомена нищо за нас,защото медиите са наши.
    Сега ще гледаме цирка,както го правим 30 години. Нищо няма да се промени! Разбрахте ли,овце? Ще ни служите доживот. Вашите деца ще служат на нашите когато пораснат. Ще направим монопол на всичко. Водата,въздуха,храната. И всичко което купувате ще го купувате от нас. Това е
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Абра кадабра

    5 1 Отговор
    Че то има ли нещо да е наред в държавата, в Перник няма вода и ги обгазяват да се не мъчат, магистралите боклук, икономика дето се крепи на глоби и данъци е в пълен крах. Нито един стратегически инвеститор, само обещания и празни приказки. Улици булеварди трагични, това е държавата на мизерията, боклука и празните приказки!
  • 45 Галев Маев

    4 3 Отговор
    до землянина ....бабите нямат право на протажба на магданоз ...чу ли бе ..и картофи пред блока и тем подобни форми на “ социализъм и единение и лява политика “....според КОРНЕЛА , ако я питаш бабите нека си продават - това според КОРНЕЛА е “ социално ляво “....ахахахах....ами телефонните измамници - хванати , нито РАДЕВ ,нито КОРНЕЛА са поздравили държавата ! ааре ЯЖ и лягай ..!
  • 46 стефан софия

    2 6 Отговор
    виждам че и тук са налазили червени тролове , както в ПИК .....!

    Коментиран от #47

  • 47 ttt

    6 1 Отговор

    До коментар #46 от "стефан софия":

    Така е... гербавите боклуци сте навсякъде...
  • 48 Цървули

    2 0 Отговор
    1
    30.01.2020 14:54highflyer
    Браво на гърците!

    Оня гаджал им пусна мигрантите щото не му играеха по свирката, но въпреки това НЕ ОТСТЪПВАТ нито на мигрантите, нито на доганя! Ето това Е НАРОД!!!

    А не кат наш`те!
  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    Най -обичам в зимна нощ да ми пеят герберски слуги.На джагал да пампуркат с уста големите мъ*ди.
  • 50 Ясен

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Bingo":

    Ми тъпчо това е за пред вестниците и за пред такива като теб. Няма да се издава я.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове