Last news in Fakti

30 Януари, 2020 11:42 5 022 19

Симеонов: Комисията по хазарта удобно си е затваряла очите

  • хазарт-
  • валери симеонов

Законът не дава право на различно прилагане, а се прилага превратно

Симеонов: Комисията по хазарта удобно си е затваряла очите - 1
Снимка: БГНЕС

Няма пропуск в закона за хазарта. Законът не дава право на различно прилагане, а се прилага превратно. Това е узурпирано право. В това бе категоричен депутатът Валери Симеонов в студиото на Нова телевизия във връзка с втората част от акцията на прокуратурата в Комисията по хазарта. Вчера стана ясно, че над десет души са арестувани, включително и шефа на комисията Александър Георгиев, като днес предстои да стане ясно дали ще им бъдат повдигнати обвинения.

Валери Симеонов посочи, че не е учуден нито от развоя на събитията, нито от сумите от 600 млн. лв. годишно злоупотреба, за които се говори. "Кое е странното - има корумпиран орган", констатира Симеонов, като обаче и допълни, че най-вероятно има служители и в Министерство на финансите, които не са контролирали какво се случва в Комисията по хазарта.

Според него Комисията по хазарта удобно е пасувала, а като цяло Валери Симеонов открива едно "криворазбрано чувство за недосегаемост" и страх да се засягат определени сектори и хора. Съществува, според Валери Симеонов, едно масово схващане за недосегаемост, но той е "далеч от мисълта, че всичко е ставало през главата и тайно от комисията и министерството".

Валери Симеонов обаче отхвърли тезата за политически чадър над хазартния бизнес с аргумент, че безусловно и моментално е бил подкрепен от страна на коалиционните партньори в лицето на премиера Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Напротив, Симеонов подчерта, че най-яростна защита на хазарта е имало от страна на БСП и депутата Румен Гечев. Лидерът на НФСБ намекна и че явно там е имало "хора на хранилка".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валери Симеонов винкела

    11 20 Отговор
    Боклука син на Балевски духачи Валери

    Коментиран от #3

  • 2 Някой си

    19 9 Отговор
    Това вчера ли го разбра?
    Или сега ти казаха да го “разбереш”?
    Тоя ще види НС през крив макарон.
  • 3 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Валери Симеонов винкела":

    черпя почвай ги

    Коментиран от #4

  • 4 Майка ти от гъза в устата ебах

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕":

    🔪🔪🔪🔪🔪🔪🔪🔪🔪🔪🔪
  • 5 Анонимен

    15 3 Отговор
    Над комисията по хазарта е Горанов.И той ли е пасувал и е в схемата след като отчетите са стигали и до него?
  • 6 Баш Бащицата

    17 0 Отговор
    Едната игра я има от 25+години, другата с интернет залаганията откога не знам, билетчетата се трият от 2012г.... Дали само Комисията удобно си е затваряла очите? Или както в един предишен случай цялата държава,? Даже, нарочно държавата угоява свинята-майка, че да има повече месо като я заколят...
  • 7 Джонго Бонго

    6 3 Отговор
    Лотарията била вредна за пенсионерите. Ами намалете им наполовина пенсиите да не мислят за хазарт........................................................
  • 8 Гого

    5 1 Отговор
    И като тръгнат сега по казината пенсионерите.
  • 9 Грую

    6 0 Отговор
    Не бре Вальо, не комисията бре! Хазартът в България се облага по Закона за корпоративно подоходното облагане от чл.219 до чл.247. В Държавен вестник с номер 1 от 2014г. през този диапазон от Закона като да е минало торнадо. Няма ги пич. Членовете ги няма. Тук се е случило обратната хипотеза на тази за разликата между българския закон и панталона, а тя е че в закона винаги може да се намери някой "член" , който да те "оправи" , в този случай в ЗКПО-то няма "член", който да "оправи" Божков и неговия бизнес и да го задължи да си плаща. Кой серсем направи това в края на 2013г? Кой серсемин?

    Коментиран от #13

  • 10 стоян

    10 6 Отговор
    Браво за Валери Симеонов =има куража да се изправи срещу червения милиардер и да му каже в очите
  • 11 Това е истината платени червени подлоги

    12 7 Отговор
    Нормално един пт най богатите Българи , милиярдер да купи и продаде колкото си иска пъти комисията за хазарт, той така беше купил и БСП и ДПС и седеше горе на балкона на народното събрание, смешници! Добре че бат Бойко дойде та да видиме малко справедливост и за Банев крадеца и за Ветко крадеца а сега и за Божков крадеца:-)
  • 12 Българин

    3 3 Отговор
    Абе смахнати кой е виновен,тоз който яде баницата или тоз който му я дава.И вие сте като всички останали,но се криете удобно зад държавата.
  • 13 Анонимен

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Грую":

    Йордан Цонев е внесъл законопроекта и е имало писано за лотария как да се облага но герберите са премахнали думата лотария преди гласуването и така са оставили вратичката отворена.Е КОЙ е виновен че се е възползвал Божков от тази възможност да забогатява.
  • 14 Слав

    3 3 Отговор
    Сега тия държавните служители ще го отнесат пешкира а батко ви Божков ще е на почивка в топлите страни :) И никой няма да му търси отговорност!
  • 15 Анонимен

    3 1 Отговор
    Удобно си затварят очите още много държавни служители.
  • 16 факт

    1 0 Отговор
    ле ле като спре да е депутат...
  • 17 ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    1 1 Отговор
    ПАРК ХОТЕЛА ГО ЗАКЪСА, ЦИГАРИТЕ,ХАЗАРТА, БОКЛУКА, ИЗГОНЕНИ ШПИОНИ,АЛЬОША, ИМА И ОЩЕ, МЪКААААААА
  • 18 ДОКО

    1 2 Отговор
    ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ УМИРА ОТ ЯД ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ХАПНЕ И ОТ ТАЗИ БАНИЦА..И НАЛИ Е ЗАВИСЛИВ БУРГАСКИ ЧЕРВЕЙ ЗАПОЧНА ТАЗИ ИГРА..ДАЛАВЕРИ ПАРАТА СИ Е У БОЖКОВ ТОВА ЧЕ МУ РАЗВАЛИ КЕФА НЕМА ТЕ НАПРАВИ ПО БОГАТ..
  • 19 Справедлив

    0 0 Отговор
    Като ги защитавате тия капиталисти плащйте за лечение за тръби за градини и пр...., Затова хазнатА е празна. Народа гладувА. а те пълнят банките. Халал да е на всички техни гласоподаватели.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове