ФАКТИ.БГ

Горанов: Отказваме се от Еврозоната, ако ни предложат друг курс на лева

В предложението на властта ясно е записано, че няма да приемем друг курс и ако такъв ни бъде предложен, ние ще се откажем от членство в Еврозоната, каза финансовият министър

Публикувана: 30 Януари, 2020 14:15
45 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2846
Горанов: Отказваме се от Еврозоната, ако ни предложат друг курс на лева
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Ще се откажем от Еврозоната, ако не ни приемат с настоящия курс лев-евро. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг след отговор на въпрос на News.bg какво ще направим, ако ЕЦБ и финансовите министри ни предложат друг курс за влизане в Еврозоната.

Ако те настояват за това, ние ще се откажем от присъединяването към клуба на богатите, стана ясно още от думите на министъра.

След консултациите се е стигнало до всеобщо съгласие да се предложи на властта фиксиран мандат в преговорите за присъединяването ни към ERM II и Еврозоната да поддържат искането курсът на лева към еврото, с който страната ще влезе в клуба на богатите, да остане настоящият.

Само БСП били против твърдия мандат, който според министъра на финансите ще даде повече гаранции, че оставаме с настоящия курс.

В предложението на властта ясно е записано, че няма да приемем друг курс и ако такъв ни бъде предложен, ние ще се откажем от членство в Еврозоната. Владислав Горанов обясни, че след вчерашния председателски съвет се е повдигнал въпросът за по-големите гаранции, че ще влезем с настоящия курс на лева спрямо еврото: 1.95583.

Във вчерашния ден разработихме проект на решение, който фиксира твърд мандат на българските власти в процеса на престой във валутно-курсовия механизъм, отчете финансовият министър. Новото предложение вече е входирано в деловодството на парламента. Надявам се, че с това почти единодушно решение на българския парламент отговаряме на темата за допълнителни гаранции, затова, че България ще влезе в еврото само и единствено при този валутен курс, подчерта Владислав Горанов.

"Ако прочетете решението, то казва и нещо повече: ако не се договорим да влезем с точно този курс, няма да влезем и ще се оттеглим от механизма", каза още той.

Решението гарантирало, че който и да е на власт, когато ни приемат в Еврозоната, няма да се отклонява от това решение. За нас е приоритет влизането в Еврозоната, но то ще стане само и единствено при настоящия курс, иначе няма да влезем, обяви Владислав Горанов.

Решението за твърдия мандат веднага влезе в пленарна зала. Йордан Цонев обяви, че ДПС ще го подкрепи. Критиката му към властта е, че решенията е трябвало да се вземат след разговори между всички политици. Създадоха се условия за паника, подчерта Цонев. Ние желаем да влезем в Еврозоната, но не на всяка цена, категоричен бе той.

Никой не можел да промени това решение, без да се наруши Конституцията. Курсът на лева спрямо еврото можел да се промени без промяна на закона.

Припомняме, вчера финансовият министър заяви, че е постигнат консенсус за присъединяването ни към Еврозоната.

Всички в тази зала знаят накъде сме тръгнали - вървим към еврото, заяви Александър Сабанов от групата на Обединените патриоти. Той предложи да се добави като текст днешното решение да може да се променя с 2/3 мнозинството, за да се даде гаранция, че бъдещо управление може да промени решението за настоящия курс на лева към еврото.

Кристиан Вигенин от БСП припомни как са внесени промените - Законът за БНБ се променя през изменения във валутния закон. Обсъжданията пък се състоят на пожар. Партиите били принудени в движение да вземат подобни решения. Компрометирала се идеята за присъединяване към Еврозоната. Червените са за влизането ни тогава, когато сме готови. По-навреме трябвало да се проведат разговорите с политическите партии. Сега се създавали страхове.

Социалистите искат предложението на Менда Стоянова да бъде изтеглено и да се прецизира. Румен Гечев прочете резолюция на Съвета на Европа за влизането в Еврозоната- всички участници в преговорния процес при излизане от ERM II си запазват правото да започнат процедура за преразглеждане на курса. Не било важно как се влиза в чакалнята на клуба на богатите. Важното е как се излиза от чакалнята, заяви социалистът. Никой обаче не може да каже как се влиза в Еврозоната, по думите му. Тук се лъже, крие се информация от българския народ, категоричен бе Гечев.

Йордан Цонев репликира, че резолюцията имала и продължение. То уточнявало, че присъединяването става при консенсус от управителите на централните банки и финансовите министри на страните членки на Еврозоната и тези извън нея. Само санкция на Народното събрание може да промени валутния курс, според настоящото решение на властта.

Банкерите от Европа ни се смеели според Румен Гечев, който иронизира, че ГЕРБ и коалиционните им партньори щели да ги задължат към определения от нас валутен курс.

Предложението на Александър Сабанов настоящото решение да се променя с 2/3 мнозинство не мина - 45 депутати гласуваха "за", 9 бяха "против" и 89 народни представители гласуваха "въздържал се". Самото решение, предложено от Владислав Горанов, бе гласувано с подкрепата на 140 депутати, 2-ма бяха "против", 66 се въздържаха.

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
отзад без любов
2 Отговор
ЛУСТРАЦИЯ+ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И НА ВЪЖЕТО,ЕДИН СТАДИОН ХОРА КАТО МИНАТ ПРОЦЕДУРАТА И ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД

Оценка:
-11 +25

А защо да НЕ направим
3 Отговор
РЕФЕРЕНДУМ!

Коментиран от #4, #15, #35


Оценка:
-8 +40

El boko
4 Отговор

До коментар #3 от "А защо да НЕ направим":


За или ПРОТИВ ЕС! :)

Коментиран от #44


Оценка:
-8 +30

5
Този коментар е премахнат от модератор
кнаус 485
6 Отговор
Не вярвам на Тиквата и Горанов...прехвърлят нещата към парламента както и сега със СЕТА винаги ще има продажни и не мислещи депутати...истината,е че такова решение трябва да се приема след референдум...

Коментиран от #31


Оценка:
-1 +41

40г капитализъм
7 Отговор
референдум за напускане или оставане в ЕС

Коментиран от #12


Оценка:
-6 +29

А де
8 Отговор
Що, бе? 3 евро, за лев? Ха-ха. Те, щот' ще ни питат.

Оценка:
-1 +23

Горо
9 Отговор
Горанов: "Отказваме се от досегашната сигурност на лева, пък после ако оплескаме нещата, ще се откажем!". А защо изобщо ни е да се озовем в някаква си "чакалня". Ако икономиката на страната доближи по критерии влизането в еврозоната, в което аз дълбоко се съмнявам, че това ще се случи някога, тогава нека да ни приемат в нея. А иначе, ако ни приемат, без да заслужаваме това - както стана с присъединяването ни към Европейския съюз, еврото може да се окаже за нас не прогресивно и възраждащо, а смъртоносно с дългова задлъжнялост и още по-голяма бедност!

Оценка:
-1 +24

Русенец
10 Отговор
А ако ни предложет 1 евро = 1 лев пак ли ще се откажем, или просто търсим повод да плашим хората с еврото ? На едрия български капитал не му е нужна еврозоната, защото тогава спират далаверите , а ГРОБ са правителство на най-едрия и алчен капитал !

Коментиран от #16


Оценка:
-9 +17

АНЕНЕРБЕ
11 Отговор
ВИЕ ГОРАНОВ ИЗОБЩО НЯМАТЕ ЖЕЛАНИЕ БЪЛГАРИЯ ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРО ЗОНАТА!!!

Проблема не е в обсъжданият чл.29 от ЗБНБ , а в чл. 44 от същият закон.

Въпросът не е във валутния курс , а в ОТКАЗА ДА БЪДАТ ПРЕХВЪРЛЕНИ ПРАВОМОЩИЯТА ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БНБ НА ЕЦБ. Това е задължително изискване на ЕЦБ което БНБ не желае да изпълни!!

ВИЖТЕ КАКВО ГЛАСИ ЧЛ.44 ОТ ЗБНБ:
Чл. 44. (1) При упражняване на правомощията и изпълнение на задълженията си по този закон Българската народна банка, управителят и членовете на управителния съвет са НЕЗАВИСИМИ и нямат право да искат или да приемат указания от институциите, органите, службите или агенциите на Европейския съюз, от Министерския съвет или от правителствата на други държави - членки на Европейския съюз, както и от други органи и институции. Министерският съвет и другите органи и институции по изречение първо нямат право да оказват влияние на Българската народна банка, на управителя или членовете на управителния съвет.
(2) При установено тясно сътрудничество с ЕЦБ съгласно чл. 7 от Регламент (ЕС) № 1024/2013 ал. 1 не се прилага по отношение на ЕЦБ във връзка с изпълнение на задачите и по същия регламент.

ВЪПРОСНИЯТ чл. 7 от Регламент (ЕС) № 1024/2013 не променя НЕЗАВИСИМОСТТА на БНБ и поставянето на Централната банка под контрола на ЕЦБ. Той касае само СЪТРУДНИЧЕСТВОТО между тези две институции!!

БЕЗ ПРОМЯНА на чл. 44 от ЗБНБ България никога няма да влезе в ERM II

Ще останем винаги една кочина в която ше

Оценка:
-1 +14

ИМПЕРИАЛИСТ
12 Отговор

До коментар #7 от "40г капитализъм":


.........а преди това референдум за МОЧА! Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...

Коментиран от #28


Оценка:
-8 +0

Studio X
13 Отговор
Честни сини очи

https://www.youtube.com/watch?v=JzKDTsadRq0

Оценка:
-0 +2

Гост
14 Отговор
Значи 100% ще ни предложат друг курс и 100% няма да се откажем от еврозоната

Коментиран от #38


Оценка:
-0 +20

АНЕНЕРБЕ
15 Отговор

До коментар #3 от "А защо да НЕ направим":


Защото няма смисъл от референдум.

Промяната на въпросния чл, 29 от ЗБНБ не преодолява изискването на чл. 44 от същият закон.

Съгласно изискванията на този член БНБ е НЕЗАВИСИМА от контрола на ЕЦБ и нейните институция.
Настояването на ЕЦБ да превърне БНБ в част от нейната система минава през изискването ЦЕНТРАЛНАТА НИ БАНКА да се раздели с НЕЗАВИСИМОСТТА си и действието и като орган от последна инстанция вземащ решение за банковата ни система.

АКО ИМА РЕФЕРЕНДУМ , ТОЙ ТРЯМВА ДА НЕ Е ЗА ВАЛУТНИЯ КУРС , А ЗА ОТНЕМАНЕ НЕЗАВИСИМОСТТА НА БНБ И ПРЕХВЪРЛЯНЕТО И НА ЕЦБ!!!

С настоящото гласувано днес правно недоразумение управляващите само ни манипулират осъзнавайки отлично , че без промяната на чл. 44 ал. 1 от ЗБНБ и отнемане на НЕЗАВИСИМОСТТА на БНБ никога няма да влезем в ERM II!!!!

Оценка:
-1 +7

Някой
16 Отговор

До коментар #10 от "Русенец":


Не съм икономист,но що ми сеструва че при курс 1:2 както е в момента ,заплата от 1000 лв ще е равна на 500 евро.Но хляба няма да остане 1 лев,а 1 евро.Те затова и толкова бързо кандисаха да останем с тоя фиксиран курс.поне така си мисля,А,че цените ще се обърнат 1:1в това не трябва да има никакво съмнение.В държава на прекупвачи и търговци ,без производство ,какво да очакваме?Пък и историята в последните 30 години го доказва.И все пак е по добре да сме в еврозоната и еврото да стане официална валута.

Оценка:
-4 +15

Сменяйте левовете
17 Отговор
С евро и долари

Оценка:
-2 +6

а дано
18 Отговор
Отказваме се направо от Европата, ГоранОфф. Ставаме щат на Щатите. Най-бедния щат , където ще пращат всичките имигранти, щатски боклуци и отпадъци !

Оценка:
-0 +9

дедо йоцо гледа
19 Отговор
Вместо само думите-отказваме се от Еврозоната, ако ни предложат друг курс на лева, да бкарат тези думи в закон и тогава ще съм спокоен. Обаче, тъй като си знам стоката, това няма да стане и затова съм против еврозоната. Хората ще си загубят и малкото спестени пари, както през 1997, които сега са недосегаеми поради валутния борд.

Коментиран от #20


Оценка:
-0 +13

Ами да си обърнат спестяванията
20 Отговор

До коментар #19 от "дедо йоцо гледа":


Кои квото има в евро и долар

Коментиран от #23


Оценка:
-1 +5

Ха ха ха Ах недей
21 Отговор
Г-н Горанов, да не си въобразявате, че ГЕРБ ще остане на власт след изборите догодина? Сами си сложихте примката. Народът ще ви ритне столчето! Къде се каните да се отказвате?

Оценка:
-0 +11

SAAB
22 Отговор
Най-бедните с мерак за клуба на богатите ! Истината е ,че така ЕU ще гушнат валутата :) и главанако ще се хили от файтона още един мандат преди да гушне ......букета :)

Коментиран от #24, #43


Оценка:
-0 +8

Това не е спасение
23 Отговор

До коментар #20 от "Ами да си обърнат спестяванията":


Защото в момента на преминаване към еврото, по искане на централните банки в еврозоната, левът ще бъде девалвиран до нивото на конкурентоспособност на българската икономика. Това е закон при плаващите курсове. И никакви решения на Народното събрание не могат да отменят икономическите закони. Тоест левъ ще се девалвира независимо от Народното събрание и от решенията на ЦК на ГЕРБ. А девалвация означава повишение на цените и то обърнати в новата валута - в евро. Следователно, министър Горанов и ГЕРБ днес поставиха началото на едно бъдещо обедняване на българския народ и най-вече на пенсионерите и на наемните работници, чиито пенсии и заплати няма как да бъдат компенсирани до степента на девалвация, защото работодателите не са благотворителни дружества.

Оценка:
-2 +11

За главанако
24 Отговор

До коментар #22 от "SAAB":


Никакъв мандат повече! Долу ГЕРБ!

Оценка:
-0 +8

АНЕНЕРБЕ
25 Отговор
ЗАЩО СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ ДА ОСТАНЕМ ДВЕ ГОДИНИ ПРИ ПЛАВАЩ КУРС НА ЕВРО/ЛЕВ ?!

НАЛИ ФИНАНСОВАТА НИ СИСТЕМА Е СТАБИЛНА, или само декларирате , че е такава , а в същност не е?!

Когато говорим за АКТИВИТЕ на Управление Емисионно на БНБ е редно да зададем въпроса - ПРИСЪСТВАТ ЛИ В ЕКСПОЗИЦИЯТА ИМ ТОКСИЧНИ ОБЛИГАЦИИ И КАК СТАВА ОСЧЕТОВОДЯВАНЕТО ИМ - по ПАЗАРНА или по НОМИНАЛНА СТОЙНОСТ?!

УСЕЩАНЕТО , ЧЕ ТОВА СЕ ПРАВИ ПО НОМИНАЛНА СТОЙНОСТ ПОРАЖДА ДОСТАТЪЧНО ОСНОВОНИЯ ЗА СЪМНЕНИЕ ОТНОСНО СТАБИЛНОСТТА НА БОРДА.

Оценка:
-0 +5

Целта на ГЕРБ ГОРАНИТЕ
26 Отговор
Е ясна ИСКАТ ДА НИ ИЗКАРАТ от ЕС и ВЪРЖАТ към САЩ и СКАПАНИЯТ ПРОБИТ ДОЛАР. БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ГРЪКО-ВИЗАНТИЙО-РУМЪНО-ПОЛСКО-УКРАЙНИ-АМЕРКАНЦИ.

Оценка:
-0 +6

ГРАД КОЗЛОДУЙ
27 Отговор
анархия мутризасия бандитизъм това са герб

Оценка:
-0 +7

Гошо
28 Отговор

До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Е ама на тоя референдум да не стане като на оня в Анлия или на последните избори в щатите

Оценка:
-2 +0

ИСТИНАТА
29 Отговор
Публикувано във факти.бг: Горанов: Отказваме се от Еврозоната, ако ни предложат друг курс на лева.

НИКОЙ НИЩО НЯМА ДА ТИ ПРЕДЛАГА БЕ ГОРАНОВ!!

ВИЕ ПРОСТО СЕ ОТКАЗАХТЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА!

КОНТРОЛА НА БАНКОВАТА НИ СИСТЕМА ОТ ЕЦБ НЕ ВИ УРЕЖДА.
ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ЖИВЕЕМ В КОЧИНАТА В КОЯТО СТЕ НИ ВКАРАЛИ , А ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО ТОГАВА ДОКАТО И ПОСЛЕДНИЯТ ОСТАНАЛ ЖИВ БЪЛГАРИН НЕ НАПУСНЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА!

Оценка:
-1 +6

Tate
30 Отговор
ЛЪЖЕ ЛАЙНЕРА ЛЪЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Оценка:
-0 +7

Гост от Германия
31 Отговор

До коментар #6 от "кнаус 485":


Тя баба Цона как се е размислила ,коментирът с Айше само за референдуми .За България референдумите тябва да бъдат абсолутно забранени. Ние сме опасни за себеси .

Оценка:
-3 +1

Криеш името си страхливец
32 Отговор
Сега се обезценяват спестяванията с ниските лихви по депозитите и инфлация на доходите - цените растат, а доходите по-бавно. От месец април, когато влезем във валутно обменния механизъм на Европа левът ще бъде плаващ! На господин Горанов и Менда Стоянова не вярвайте! Курсът ще е плаващ две години, а те ще ни оспокояват да чакаме окончателното присъединяване тогава ще го заковат на 1,95583! Така, че обедняването ще е двойно! Мила родино, ти си земен рай, ......те нямат край!!!

Коментиран от #39


Оценка:
-1 +6

мали мали
33 Отговор
Отиде си държавата та ще си отиде лева ,а офците блеят коклко щеш на ли си имат чобанин хасан

Оценка:
-1 +5

мда
34 Отговор
Тоя курс му спуснаха от ЕК и сега го представят като свое отстояние.

Оценка:
-0 +6

ФИНЦИ
35 Отговор

До коментар #3 от "А защо да НЕ направим":


И ТРЕПАНЕ БЕЗ МИЛОСТ ДО 9 КОЛЯНО

Оценка:
-0 +1

ФИНЦИ
36 Отговор
ТИ НЕ АМА МНОГО ШМАТКИ ИМ ВЯРВАТ БРАТ

Оценка:
-0 +1

АНЕНЕРБЕ
37 Отговор
Всички са насочили поглед към условията свързани с чл 29 от ЗБНБ, но забравят един друг голям проблем поставен от ЕЦБ за решаване.

Преодолян ли е капиталовия недостиг в ПИБ и Инвестбанк ??

ОКАЗВА СЕ, ЧЕ НЕ!!

ПИБ е внесла проспект в КФН с план да набере 200 млн. лв. от борсата, а акционерите на Инвестбанк ще решават за увеличение на капитала с 22 млн. лв. !!!

Според първоначалното съобщение от 20 декември ПИБ, в която капиталовият недостиг след проверката на ЕЦБ беше 262 млн. евро, възнамерява да увеличи капитала си с 200 млн. лв. За целта се предвижда да бъдат издадени 40 млн. нови акции с номинална стойност 1 лв., които обаче ще бъдат предложени за по 5 лв. емисионна стойност!!!!
КАК ВИ ИЗГЛЕЖДА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ - плащаш 5 лева получаваш 1 лев!!

С ПРОБЛЕМИТЕ СИ ТЕЗИ ДВЕ БАНКИ СА КАТО ВОДЕНИЧНИ КАМЪНИ НА ЦЯЛАТА БАНКОВА СИСТЕМА.

Лицата ЦЕКО МИНЕВ , ИВАЙЛО МУТАФЧИЕВ И ПЕТЯ СЛАВОВА могат само да вгорчат надеждата на много българи да се превърнат в част от една просперираща общност на европейски държави.

НЕ РАЗБИРАМ, КАК ГИ ПРАВЯТ ТЕЗИ ПОПРАВКИ НА ЧЛ. 29 ОТ ЗБНБ БЕЗ ДА СА СИГУРНИ, ЧЕ ТЕЗИ ДВЕ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ ЩЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА НАБАВЯТ ПОСОЧЕНИЯТ ИМ ОТ ЕЦБ КАПИТАЛ, КОЙТО ПРИ ПИБ ПРОСТО Е СТРЯСКАЩ!!

Мисля, че МЕНДА и ГОРАНОВ ВПРЕГНАХА КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ.

Оценка:
-2 +5

АНЕНЕРБЕ
38 Отговор

До коментар #14 от "Гост":


ТОВА КОЕТО КАЗВАШ Е ЖЕСТОКА ИСТИНА , НО ИМА И НЕЩО ДРУГО КОЕТО СЕ ПРОПУСКА ОТ ГОРАНОВ И МЕНДА.

ДВЕ ОТ БАНКИТЕ В КОИТО ЕЦБ ИЗВЪРШИ ОДИТ НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРИВЕДАТ КАПИТАЛОВАТА СИ АДЕКВАТНОСТ С ТАЗИ КОЯТО ЕЦБ ИМ ПОСОЧИ. Иде реч за банките на ЦЕКО МИНЕВ , ИВАЙЛО МУТАФЧИЕВ И ПЕТЯ СЛАВОВА!!

Тези две банки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще ни потопят, а вината ще я пишем на ЕЦБ която не се съгласила с предложеният от БНБ курс.

ЛОШОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ.
Блокирани евро средства за магистрали и воден заем са само началото на АПОКАЛИПСИСА свързан с редуцирането на едни 85 милиарда лева спестявания пъшкащи като ПАСИВ в баланса на банките!!

Оценка:
-0 +5

АНЕНЕРБЕ
39 Отговор

До коментар #32 от "Криеш името си страхливец":


Възможно е да си прав но си мисля, че неизпълнените предписания на ЕЦБ от две банки - ПИБ и Инвестбанк ще усложнят нещата с влизането ни в еврозаната.

Тези две банки продължават да са в това състояние в което ги регистрира лятото на 2019 ЕЦБ!!

Продължаващото мотане на акционерите им показва, че се подготвя друг сценарии за ИЗЛИЗАНЕ ОТ БОРДА.

ЗАБЕЛЕЖИ, ЧЕ ЕЦБ НИ ОТРЯЗА ОТ ПАРИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИ И ВОДОСНАБДЯВАНЕТО.

Новото ръководство на ЕС в лицето на Урсула фон дер Лайен са в много кофти отношения с Тиквата , благодарение на който брата на Урсула отнесе едни ПОЛОВИН МИЛИАРД ЕВРО ЗАГУБИ от инвестицията му в НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ , която Домуза закупи от него без пари!

ПАРИ ОТ ЕВРОПА ЗА ТОЗИ ПРЕСТЪПЕН КАБИНЕТ НЯМА ДА ДОЙДАТ.

ОСТАВА ДА БЪДАТ НАБАВЯНИ ОТ МВФ , КОЙТО Е КАТО ГРОБОКОПАЧ НА ИЗПАДНАЛИ ВЪВ ФИНАНСОВА КРИЗА ДЪРЖАВИ!!
Не случайно шефката на МВФ КРИСТАЛИНА договаря с ГОРАНОВ едни 11 млрд. евро за някаква ВиК мрежа!!

Само, че КРИСТАЛИНА си залага главата и може да бъде последвана от участта на предшественика й ДОМЕНИК СТРОС КАН.

СИГУРНОТО В СИТУАЦИЯТА , Е ЧЕ ИМА ЕДНИ 85 МИЛИАРДА ДЕПОЗИТИ ЗА КРАДЕНЕ.

Оценка:
-0 +4

Присъдата казва
40 Отговор
ВЪЖЕ И ЗА ТОЗИ ИНДИВИД!!!

Оценка:
-0 +3

ХайСиктерчо
41 Отговор
Ние сме територия за суровини и работна ръка и боклучарник от световен мащаб! Като ни управляват боклуци така ще е!

Оценка:
-0 +5

pasi
42 Отговор
https://bultimes.bg/grigor-lilov-valutniyat-bord-ostava-no-kursut-shte-se-smenya/

Оценка:
-0 +1

pasi
43 Отговор

До коментар #22 от "SAAB":


горанов разбира колкото свинче от звънче ето :
https://bultimes.bg/grigor-lilov-valutniyat-bord-ostava-no-kursut-shte-se-smenya/

Оценка:
-0 +1

pasi
44 Отговор

До коментар #4 от "El boko":


Предлагам да се изнесем след Англия и ние стига са ни крали . България с еврогейците е на дъното СТИГА толкоз сме им робували вместо те на нас да ни целуват краката. Ние БЪЛГАРИТЕ сме първите европейци.

Оценка:
-0 +2

соросоидни кърлежи
45 Отговор
бсп винаги са се въздържали,разкрачени, като КуРнЕЛИЯ. Пука им за народа, няколко пъти вече фалираха държавата...Сегашните управляващите също ни докараха до просешка тояга..все крадци ни управлват, некадърни калинки.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Премиерът
Премиерът Бойко Борисов коментира исканията на част от опозицията за предсрочен парламентарен вот:
Действително съм много кротък човек, но и моето търпение си има граници. Те не могат да съберат един вход в блок избиратели, а ми говорят за предсрочни избори."

Още бисери