Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 16:31 21 714 41

Абсурд! Жена разбра от епикриза, че е оперирана

  • оперирана-
  • епикриза

Пациентката си направила само няколко изследвания

Абсурд! Жена разбра от епикриза, че е оперирана - 1

Пациентка разбра, че е оперирана, след като получи епикриза от частна клиника в Бургас. Жената платила всички изследвания, ходила няколко пъти до лечебното заведение, но никога не е постъпвала за лечение. В началото на февруари Мария Тинчева търси консултация със специалист, който да ѝ постави диагноза, тъй като чувства болки в гръдната област. Заплаща всички изследвания, тъй като живее в Гърция и не е здравно осигурена у нас.

„Лекарят ме успокои, че ще направим рентген, скенер и изследвания на кръвта. Направих всички неща в петък. Резултати не получих в събота. Трябваше да отида в понеделник”, разказа пациентката.

В понеделник получава епикризата и отива на консултация при лекар в друг медицински център. Тогава разбира, че има нередност в документа. „Лекарят прочете епикризата и ми каза, че съм оперирана. Аз му обясних, че съм си правила само изследвания”, каза още Мария.

„В епикризата пише, че са ми направени необходимите изследвания и консултации и е проведено оперативно лечение. След операцията, която е преминала гладко, раната ми е почистена, превързана и съм изписана в добро общо състояние”, сподели пациентката. Жената отрича и да е постъпвала в болница.

Екип на Нова телевизия провери частната клиника, която преди седмица е посетила Мария. Срещаме се с хирурга, който е назначил изследванията и чието име фигурира на епикризата. „Няма операция. Грешка е станало. Секретарката пише епикризата на компютър. Аз не съм я разписал. Това не е моя подпис. Не мога да ви кажа кой се е подписал вместо мен”, заяви д-р Любомир Калудов.

Д-р Калудов ни показва личния си печат, който липсва на документа. „Направете справка кой е написал тази епикриза и кой я е подписал. Не съм аз”, категоричен е лекарят.

Правим опит да разберем кой е изготвил документа. Стигаме до единия от собствениците на клиниката. „Пациентите казват едно, но има и други неща. Сега имаме дума срещу дума. Искам да прегледам абсолютно всичко. Обещавам, че ще прегледаме и ще дадем нормален отговор какво се е случило. Нямам нищо против да разгледаме нещата , но в момента нищо не мога да ви кажа”, обясни Георги Налбантов, зам.-управител и съсобственик на частната клиника.

В телефонен разговор няколко часа по-късно собствениците на частната болница обясниха, че е станала техническа грешка. Секретарят, подготвил епикризата използвал шаблон в компютъра и пропуснал да изтрие частта, в която са упоменати действията след операция. Нямало нарушения, защото не било посочена клинична пътека, тъй като пациентката била здравно неосигурена.

Обещаха и да има наказани. „Не търся нищо и няма да съдя никого. Просто не може една клиника с име да работи по тази система. Не може на мен да ми се издава една епикриза, която аз ще сложа при документите си. Утре ще отида за някакво друго заболяване и ще ми напишат, че съм оперирана, а то няма да е така”, каза Мария.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    115 8 Отговор
    бялата мафия не спи
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    60 8 Отговор
    бялата мафия не спи
  • 3 asd

    120 7 Отговор
    "Сега имаме дума срещу дума"
    Само за това изречение и този трябва да е в затвора.

    Коментиран от #5

  • 4 Рошко

    124 7 Отговор
    Тази държава никога няма да се оправи докато не почнат да хвърчат глави
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    50 9 Отговор

    До коментар #3 от "asd":

    БЯЛА МАФИЯ
  • 6 Такива теми

    30 3 Отговор
    Са още по болезнени...!
  • 7 хмм

    15 32 Отговор
    нещо, не ми харесва ... всеки който живее в Гърция, независимо дали има или няма здравно осигуряване, дали е грък или не, нищо не плаща в болниците. които между другото са много добри. плаща или застрахователния фонд, или държавата. така че защо да прави изследвания или операция в България ..?
  • 8 Кюстендилският

    24 5 Отговор
    И моята съпруга така с УНГ.
  • 9 1:1

    51 2 Отговор
    Безобразни лъжци!
  • 10 Турчина

    87 8 Отговор
    Преди няколко дена писах,че някои лекари не са за бой,а за разстрел и тука ме изкараха по-черен от дявола.

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    18 49 Отговор
    Да беше се лекувала в Гърция овцата .

    Коментиран от #27

  • 12 asd

    38 2 Отговор

    До коментар #10 от "Турчина":

    Не са "някои", вероятно около 1/3
  • 13 вярно

    57 6 Отговор
    цялото държавно ръководство е мафия начело с борисов спомнете си думите на американския посланик от преди 12 или 13 години

    Коментиран от #21

  • 14 Спасов

    43 0 Отговор
    Крадци!
  • 15 Коко

    38 2 Отговор
    Тия боклуци няма ли да ходят в затвора
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 5 Отговор
    жена се е запалила жива снощи в ГРД МОНТАНА открита е от двете и деца който са психично болни предаде БУЛ НЮЗБГ ГРАД ВРАЦА
  • 17 Balgarin

    18 2 Отговор
    Zakrivai castnite bolnizi ili.......
  • 18 Виана

    4 13 Отговор
    Хубави и прекрасни момичета, най-хубавото има—> getbadgirl.com
  • 19 Коl4о

    35 3 Отговор
    Парите,парите са се подписали.Страшна държава и страшно управление.Думи нямаме вече!
  • 20 sadas

    30 5 Отговор
    епикризите ги пишат върху стари такива и само преправят, явно това са изпуснали да го изтрият, търсите под вола теле
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    25 4 Отговор

    До коментар #13 от "вярно":

    Ма разбира се, как не се сетих? ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА и предсрочни избори!!!
  • 22 ТОЧКАТА

    18 4 Отговор
    АБСУРД!!????АМИИИИ,.......НОРМАЛНО-здравна система по АМЕРИЧКИ МОДЕЛ!!!!И ТАМ Е ТАКА,даже и по кофти!!!!!!Тук поне помним!кво е било....а там НЕ ЗНАЯТ!!!!!
  • 23 ТОЧКАТА

    8 3 Отговор
    Има си хубав филм...,,,УБИЙСТВО НА УОЛСТРИИТ,,!!!!!/assault on a walllstreet-2013/
  • 24 Терорист

    22 0 Отговор
    наскоро разбрах по трудния начин,че в една пловдивска клиника те таксуват с ;такса избор на лекар ;-50лв без пациента да е направил такъв!
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    днес ке отбеля ва денят за борба с детската левкемия БОЖЕ колко мъка има по света
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Рошко

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Ами ще се лекува, ами ти си си погледни и твоите епикризи,погледни може да си раждал
  • 28 М И

    28 2 Отговор
    В Света Анна Варна още от портала ви подготвят да развързвате кесията.Само паркинга ви е 2лв/час.На табелата пише че за спешния център престоя е безплатен,но ако не прочетете,пак олеквате.Иначе касова бележка не заслужавате.И после вече и при лекарите се започва,дай за това,дай за онова.Болница касичка.Говорим за държавна болница.А какво остава в този случай за частна клиника.
  • 29 Майтапчията

    16 8 Отговор
    Тази жена е от Марс, това е Булгаристан, вместо да се радва че не е влязла в болницата за да и откраднат един бъбрек, тя е тръгнала да се оплаква.
  • 30 Бай ганю

    14 0 Отговор
    То пак като не са е изкарали и че е раждала, няма да с е учудя и на това вече
  • 31 ААА

    14 20 Отговор
    Ей голяма новина голямо чудо. Станала е техническа грешка. Естествено, че се използват шаблони при изготвянето на тези документи. Не е заплащала за операция и медицинските услуги не са били по здравна каса. Някой хора много държат да влязат в новините и журналистите само това чакат за да бълват безсмислени статии.
  • 32 Анонимен

    10 0 Отговор
    В частните болници при операция 50% се плащта от болния а другите 50% болницата си получава от държавата , затова даже и към най проста операция се добавят и др . уж операции .
  • 33 Преминаващ

    14 0 Отговор
    Народе не се удете кво става!!! Жена ми мина през този хал. Отив с оплакване болки в ляв бъбрек. Доктора каза трябва да те настани за 3 дена.... И аз си казах, положението е сериозно..... Да ама не..... Жената казва Абе лежа по цял де една система върви и нищо друго!!!!
    Изписват я и след дни отиваме за епикриза.
    И какво да прочетем!!!!!!!!!! Хирургическа интервенция от ляво бъбрек...... Шок и ужас!!!!
    Развитие по темата нямаше, защото жената се за инати и не предприел ме каквото и да било.
    Внимавайте като ви приемат и изпрщата с здраве!!! Точат здраво държавата!!!
    Резултата е операция фиктивна има, но белези и следи от такава няма след 3 дни престой в Благоевградска клиника.
  • 34 Амии

    18 2 Отговор
    Докато я има тази здравна каса така ще е...Дава ти възможност да крадеш....крадеш.Никой не проверява реално лечебната дейност,а проверяват само документите.Друго не ги интересува ,защото над 90-% от служителите на милата каса са просто едни писарушки икономисти ,юристи, а лекарите в повечето случаи не са имали клинична практика.Клиничните пътеки са така написани ,че ...Абе нямам думи. В повечето случаи клиничните пътеки са толкова безумни,но лекаря трябва да се води от тях,ми то така за кво ти е да учиш 10 год. чети пътеката и "лекувай".
    Да живей България страната на необятната администрация,която е в услуга на лобитата.
    За съжаление здравната каса скоро няма да изчезне защото е в услуга на такива лобита , които грабят на гърба на наистина тежко и неизлечимо болни хора , включително и деца. Добре ,че все пак по- големия процент са наистина само документни злоупотреби,щото просто може.И как винаги медицинския секретар е виновен,ама той не подписва документа нали...Лекарите ни са много добри включително и младите,но касата ги ограничава да лекуват в рамките на а клинична пътека за едно единствено заболяване и определен бюджет.Стига сме ги плюли мафия и т.н всяко стадо си има черна овца,но докато народа спи като стадо овце с глава завряна в зад...Ка на предната така ще.Само знаем да ревем,но когато стане напечено се свиваме и си кротуваме,робско и мързеливо племе сме си били и явно такива ще си останем.
  • 35 Петър

    5 5 Отговор
    Хора, не хулете лекарите, учителите и всички, от които имаме нужда да получаваме помощ. 4325
  • 36 marquise

    6 1 Отговор
    Да се потърси наказателна отговорност от лицето, подписало епикризата, като се изпрати сигнал в прокуратурата. Независимо от това може да се предяви от пострадалата иск по чл.45 и сл. от ГПК за причинени имуществени и неимушествени вреди срещу частното здравно заведение

    Коментиран от #37

  • 37 marquise

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "marquise":

    Да се потърси наказателна отговорност от лицето, подписало епикризата, като се изпрати сигнал в прокуратурата. Независимо от това може да се предяви от пострадалата иск по чл.45 и сл. от ЗЗД за причинени имуществени и неимушествени вреди срещу частното здравно заведение
  • 38 Лошата

    1 0 Отговор
    Защо се издава епикриза при положение, че не е постъпвала в болницата, а е била само за изследвания!?!?
  • 39 банана републик

    1 0 Отговор
    В Бантустанския кенеф такива неща са нормално ежедневие,даже може мъж д а роди,касата,касата,кой обра касата.......
  • 40 без майтап

    0 0 Отговор
    Няма я прокуратурата.Защо не се самосезира?Това не единствен случай в България,със сигурност са десетки.Досега не сме чували да има осъдени за такива действия,а това довежда до мисълта,че се покрива някъде от върховете на властта.
  • 41 ЗАПЛАТА СПОРЕД РАБОТОДАТЕЛЯТ Е КОЯТО ДА

    0 0 Отговор
    ПОЗВОЛИ НА СЪЩИЯ РАБОТОДАТЕЛ ДА МУ СТИГНАТ ПАРИТЕ ЗА ВСИЧКИ ПРИЩЕВКИ НА ЖЕНА МУ И НА НЕГО ! АКО ОСТАНЕ НЕЩО ГО ДАВА НА РАБОТНИКА , АКО НЕ ПОСЛЕДНИЯТ ЩЕ ИМА ДА ВЗИМА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове