Last news in Fakti

20 Февруари, 2020 16:35 74 983 61

Нова телевизия освобождава журналистка заради отразяването на Иван Гешев в Брюксел

  • нова телевизия-
  • нов собственик-
  • ново ръководство-
  • освобождаване-
  • антоанета николова-
  • иван гешев-
  • брюксел

Антоанета Николова няма да отразява започващата днес (20 февруари) среща на върха на ЕС за Нова телевизия

Нова телевизия освобождава журналистка заради отразяването на Иван Гешев в Брюксел - 1
Антоанета Николова e в червено на снимката, източник: Facebook

Журналистката Антоанета Николова няма да отразява започващата днес (20 февруари) среща на върха на ЕС за Нова телевизия. Въпреки че не е уведомена официално, тя е научила, че сътрудничеството ѝ с медията на Кирил Домусчиев е прекратено, заради присъствието ѝ сред групата журналисти, отразявали двете посещения на главния прокурор Иван Гешев в Брюксел, съобщава Euractiv.bg.

Гешев беше за първи път в Брюксел на 2 и 3 декември.

И в двата случая постоянно акредитираните български журналисти към европейските институции, сред които е Николова, не бяха уведомени за визитите на Гешев, но въпреки това мнозина от тях успяха да ги отразят. Това очевидно не му се хареса. Сега се оказва, че активността на Николова не се е харесала и на нейния работодател.

Въпреки всичко Николова ще отрази срещата на върха, като кореспондент на EURACTIV България. Предложение за новото сътрудничество ѝ бе отправено днес и тя го прие без колебание.

“Много се радвам на това развитие. Всяко зло за добро”, коментира Николова. Тя е работила като дългогодишен кореспондент на Дойче Веле, Скай Италия, bTV и “Нова телевизия”.

Вчера от Euractiv са поканили “Нова телевизия” да коментира слуховете за уволнението на Николова, но до днес не са получили отговор.

За една година в “Нова телевизия” се случиха много промени, след като медийната група бе купена от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Преди две седмици Ива Стоянова, която бе дългогодишен шеф и дори собственик на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия Канал 3, става управител на “Нова ТВ”. Тя зае позицията на Вяра Анкова.

Ива Стоянова е поредният човек от “Канал 3”, който става част от екипа на “Нова телевизия”. В “Нова” първо дойде Миляна Велева от “Канал 3” и оглави дирекция “Новини и актуални предавания”. По лична покана на Кирил Домусчиев от “Канал 3” в “Нова ТВ” се върна репортерът Васил Иванов, който стана водещ разследващ журналист. Други репортери от свързваната с Пеевски телевизия също се преместиха в Нова ТВ и други издания от медийната група.

При смяната на собствеността телевизията се освободи от разследващите журналисти Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов, както и от водещата Анна Цолова. В края на януари с телевизията се разделиха водещата Лора Крумова и режисьорът и автор на колажи Валдес Радев.

След смяната на собствеността на Нова ТВ, от оперативното ѝ управление бе оттеглена и покойната вече Силва Зурлева. Тя участваше в самото създаване на телевизията от края на миналия век, а след това бе член на борда на директорите и отговаряше за новините на “Нова броудкастинг груп”.

Оставка от “Нова ТВ” подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова. Махната бе и Виктория Бехар, която бе мениджър “Стратегическо развитие”.

Уволнен от спортния сайт “Гонг” бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на “Нет инфо” Христо Христов, който потвърди, че върху журналист от групата се оказва натиск.

За просветените зрители отдавна е ясно, че под ръководството на Домусчиев “Нова телевизия” се старае да хвали Иван Гешев и да критикува негови опоненти, включително президента Румен Радев. Въпреки това Гешев спомена името на Домусчиев сред “разните бизнесменчета”, които призова да не му “дават акъл”.

“Нова” отрази изказването, като отрязва името на собственика си.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 110 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Журналист

    248 5 Отговор
    Що я махат, посещението в Брюксел да не било инкогнито на господина?
  • 2 Истината

    217 12 Отговор
    Койня гледа тая тинеста ТВ изобщо ?

    Коментиран от #38

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГЕРБ

    152 21 Отговор
    ГЕРБ завинаги....... шегувам се бе.

    Коментиран от #48

  • 5 който не е с нас БОЙ

    233 9 Отговор
    Насъпи новата ера на Гьоbels, а свободата на словото се качи с още едно място на горе112то , дерзайте до почитното последно има още много малко !!!!!
  • 6 Миролюба Бенатова

    77 41 Отговор
    Търся си ортачка за таксито.

    Коментиран от #53

  • 7 onq s konq

    22 160 Отговор
    Гешев никой не иска да го гледа затова и я махат от там... Домусчиев браво на теб че я махна тая!
  • 8 Мазен вестник

    62 138 Отговор
    Значи Вуте дето носи цимент по цял ден може да го уволнят по всяко време, а една журналистка не може - било посегателство срещу словото. Журналистите за специални ли се мислят?
  • 9 гларус кръстоносец

    155 14 Отговор
    Сега ще има наплив .Обявяват се вакантните места за "придворни журналисти". И една "свобода" на словото ще е ...... не е истина. За България ще има нова класация - за раболепно мълчание и гъл, гъл, гъл, гълголене на журналистически мисирки. Въпросът е че Киро Гела ще прибира милионите отделени за рекламата на държавното тото , които му харизаха ГЕРБ и НФСБ недоразумението Валери Симеонов- винкела.
  • 10 ПЕНКО

    80 4 Отговор
    БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА Е ЗА "ГОЛЕМИ ПАРИ " С ПРОДАДЕНА ЛИЧНОСТ !!! КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ДА УМИРАТ -ПРОДАЛИТЕ СЕ БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТИ /ХОДЕЩИ НА МАЛДИВИТЕ И ПЛЮС/ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА ДАДАТ АКЪЛ -АМА КЪСНО !!!!!!!!!!!!!???????????
  • 11 МЕСИРКА НОВА ТВ

    151 11 Отговор
    Явно жената си е нормална не е МЕСИРКА.
  • 12 Б.ГРОЗЕВ

    92 6 Отговор
    Явно и Богомил грозев от новините не е месирка щом напусна.
  • 13 KOKO

    53 2 Отговор
    TAKA PRAVI DOMUZA UVOLNIAVA, A NEGOVATA RAZSLEDVACHTA HRATKA GAZOLIZEC VASILEV KADE SE SKRI ILI DUCHI V NIAKOI KENEF.
  • 14 Калоян

    44 61 Отговор
    Щом е работила за дойче веле не ми я хвалете и не я наричайте журналист.
  • 15 Име

    124 10 Отговор
    Айде, народе. Който разбира тука се спира. Калинка ТВ отваря врати за калинки всякакви, важното е добре да служат. Професионалния стаж е без значение, важното е да има подчинение. Домусян търси поведение, иначе уволнение.
  • 16 бял

    105 5 Отговор
    Домус тв не гледам
  • 17 Borislav Popov

    86 13 Отговор
    Ама Гешурата най обича да му се мазнят разни мисирки особено когато си забравя мисълта с едно протяжно Аааъъ. Има афинитет към театралните постановки.
  • 18 КралиМарко

    79 5 Отговор
    каква е разликата между Киро Гела,Пеевски..и Божков?!
    Първите защо не се преследват от прокуратурата...чисти кат сълза, само дето не са национални герои.Слугите слушат и изпълняват..дали са назначени като бизнесмени,или жирналисти,или прокурори,или политици,или министри..те са назначени там за да слушат.После..ги зменят,че директивата го изисква..и толкоз, от великан, ставаш беглец..или завинаги мъртав.
  • 19 Не нося каскет

    91 6 Отговор
    Комична пиеска се разиграва когато на един посредствен човек се даде неограничена власт. Личността ерозира. Заобиколен от лакей и ласкатели той се самозабравя и се взема за неотразим.
  • 20 Сибирски анадолец

    78 7 Отговор
    Всеки който знае чужд език различен от руски, има европеидни черти и антропология на средно интелигентен, образование и възпитание над средното ниво, НЕ СЕ ВПИСВА в системата на държавното управление, и свързаните с него олигархични кръгове. Едва ли нормален човек, ще търпи унижението, да бъде командван от примитиви
  • 21 234567

    30 35 Отговор
    ма незнам защо сте зажалили кого махат, като искате да не махат тези журналисти извадете си парите и купете Нова и ги назначете, засега парите са на братята кой си искат него ше вземат, то журналистика нема все едно сме в работническо дело от едно време вие несменяеми журналисти ми я се огледайте, ако не са сайтовете телевизията е пълна порнография

    Коментиран от #32, #42

  • 22 Balgarin

    24 5 Отговор
    Skoro I. Domuza. Byaga v DUBAI.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 dif ot cc

    17 8 Отговор
    нови-стари,битивита и други манипулационни "медии"не гледам...тия гербоци ги изпуснахме.......айдееееее...
  • 25 tu0305

    36 8 Отговор
    Домусчиев = олигофрен
  • 26 Нова

    49 3 Отговор
    Телевизия вече не се гледа. Всички кадърни журналисти напуснаха или бяха уволнени. Трябва им послушни и техни хора, какво им изнася да информират стадото.
  • 27 qwerty

    4 6 Отговор
    Местииим
  • 28 Челмето

    19 7 Отговор
    Зализана делиорманска мастия
  • 29 Искате демокрация

    37 11 Отговор
    Ето ви я! Дори е отдавна добре оформена, като милиционерска демонизация! Европейска му работа, това е положението! Имате Бойко - яжте бой, и това е! Всекиму заслуженото!
  • 30 Таралясников

    51 1 Отговор
    Дразни ме " Нова"! В сутрешния блок В. Николаев и клакьорката му се надпреварват да се прекъсват, а новините- поръчкови!
  • 31 Патриарха

    10 3 Отговор
    Четете Библия, за да има по-различна обстановка. Библията се чете от журналисти: https://www.bg-patriarshia.bg/m/index.php?file=bible.xml
  • 32 Кръга Мисъл

    38 4 Отговор

    До коментар #21 от "234567":

    Хайде да се замислим с чии пари разните му там "частници" си купуват телевизии, заводи, майбаси, самолети...с парите, които са откраднали от народа. И какво излиза - телевизиите сме ги купили ние народа на България. Само трябва да се напише в едно изречение в конституцията.

    Коментиран от #33

  • 33 Така така

    19 1 Отговор

    До коментар #32 от "Кръга Мисъл":

    Всичко е от народа български и за народа български. Точка.
  • 34 Брах ви лайката гербаджийска

    28 6 Отговор
    Мисирките дремете ли, прост народ прости журналя, мълчите когато ви се каже и после само тихо мънкате че ср борите за свободата на словото страхливци
  • 35 АБРИВИАТУРА

    35 3 Отговор
    Всяко чудо за два дни,ще я забравиме и тази журналистка.Сега като започнат Арменците „Капки боза” и оня кресливия готвач и всеки ден по-няколко статии за участниците там разни паляци.И ще забравиме за „Мисирката”
  • 36 Боко Жабоко

    31 3 Отговор
    Защо всички журналисти които са освободени , принудени да напуснат и не се оприличават като мисирки. Да се вземат в ръце , да се обединят и направят една телевизийка страхотна да гледаме там обективни и истински неща. Пък нека си лаят въздухарите тогава!!!
  • 37 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    27 5 Отговор
    Иде време разделно- скоро ще фърчат Каскети,Еднокнижни Тикви,Домуси,Догачета,,Пеевчета,ТЕЦове,БМФ,НоваТВ,Боклуци,Язовирчета,АПИта,Пасита,И.Минджевчета,В.Симеоновчета,Фандъчета,....Цялата тази пасмина в Белене-2 и - 3...,после без глави...!!.....Казах....!!!
  • 38 Стан

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Истината е, че по статистиките са първи по гледаемост пред БТВ. И аз им се чудя на хората, но това е статистиката.
  • 39 Бубу

    16 4 Отговор
    Маро, не лъжи, нова излъчи цялото изказване на гл.прокурор гешев, вкючително и името на собственика им домусчиев. Спри да ни облъчваш с твоите политически пристрастия , хайде сега „факти„ изтрийте ме но преди това ще сте ме прочели, нали. Вие сте антифакти
  • 40 ЛЕВСКИ

    22 5 Отговор
    Имали нормален човек който да гледа НОВА ТВ ---ОТ КАКТО ДОМУС АГА Я КУПИ С ПОМОЩА НА ГРОБ ТАМ Е ПЪЛНА ПОМИЯ.

    Коментиран от #52

  • 41 Николай

    10 4 Отговор
    Някой да напише държавите в ЕС, които не са приели Еврото.! Някога в детството гледах, през лятото как един овчар се опитва да прекара стадото през една река. Стоят овцете на брега и не искат да ВЛЕЗАТ въ водата, вика овчаря, удря с пръчката, не та не! Накрая хвана една Овца, хвърлия в реката и всички останали Овце скочиха в реката след нея! Ние сме Овцата, която хвърлят в реката, трябва да "поведе ме" стадото, което още НЕЕ приело Еврото. Нали за това сме Отличниците , трябва да дадем пример, на останалите, глупави, бедни европейци!!!!!!
  • 42 Коко

    10 2 Отговор

    До коментар #21 от "234567":

    Тъй де да уволняват щото Нова тв си била тяхна купилисия ама никой не пита с какви пари защото всичко около тях мирише и ако каскета ги подкара по домова книга ще се развуни ами да уволняват накрая ще минем още някое място назад по свобода на словото ама то на кой му пука то вече държава няма щом Киро гела го дава прецедател на КРИБ и Боко премиер какво добро да чакаме иначе поздравявам лайногорец че паднаха само с 2 на 0 и представиха на ниво бг футбол
  • 43 Кьора

    5 3 Отговор
    Чета, чета и... как се разбра, че е заради Гешев!? Кой анализира така обстановката?! Другите там, заради Цацаров ли ги освободиха?
  • 44 Ввв

    8 3 Отговор
    Пийте си още ракията в панелката,няма нужда от изразяване на позиция и променяне на ситуацията в Бълхария!!!
  • 45 знаем знаем

    15 0 Отговор
    Гешата ви го стягат същте за следващия бойко 2.Медиите го четкат със същия пиар като Бойко на младини след сикаджийския му период.
  • 46 Сандокан

    14 0 Отговор
    Жалка история, думи нямам! Избираме си неграмотни политици, крадливи кметове, некомпетентни общински съветници. Не закъсняват и последиците от изборът ни. Това е рецепта за пълен крах на една напреднала икономика, а за нашата.......
  • 47 Евала!

    5 1 Отговор
    Най-добрия журналист е безработния.
  • 48 ГЕРБ

    2 18 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ":

    ГЕРБ завинаги - не се шегувам.

    Коментиран от #49

  • 49 Някой

    5 3 Отговор

    До коментар #48 от "ГЕРБ":

    Шегуваш се🤣
  • 50 цачо

    16 0 Отговор
    Рейтинга на нова сигурно се е сринал от както домуза и стана шеф.
    Такава е българската действителност.Сега прави мили очички на главния прокурор защото евентуално е осран до колене. "Страх лозе пази".След време ще има многа ла..а.
  • 51 дааа

    22 0 Отговор
    Някой път премиерът е прав. Най-вече като нарече журналята придворно гъргорещи мисирки. Всичко свестно в този бранш или си отива, или го уволняват, или директно го заплашват в ефир. Не негово място идват придворните метреси, дупелизци и мисирки. И после - на последно място по свобода на словото. Докъде я докарахме. Бизнесменчета, които трябва да бъдат разследвани, си купуват телевизия, за да хвалят този, дето трябва да ги разследва, та белким не ги разследва ! Какви висоти е достигнала българската журналистика ! Хвала!
  • 52 Били

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "ЛЕВСКИ":

    Аз и преди не я гледах. Сега пък съвсем. Да гледам повторения на филми, турски безкрайни сериали или онова петле В. Иванов, което е решило, че важна е агресията на журналиста. Аман от агресори. Има и интелигентни начини.

    Коментиран от #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Винету

    10 1 Отговор
    Страх го е Гела,Гешев да не разрови и около него💩😠💩!!!
  • 55 Бурди Хорцев

    5 0 Отговор
    Дельо айдутин и тако му Доганя ще ви оправят. Домуса подхожда от далеко- да ви е леко и меко проникването- като в рекламата!
  • 56 ПЕРНИШКИО

    10 0 Отговор
    ИЗГОНИХА КАДЪРНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ С ГОЛЯМ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ , А НАЗНАЧИХА ПЛАТЕНИ КАЛИНКИ , ДА ГИ СЛУШКАТ КВО ДА ГОВОРЯТ И ДА ТРОЛЯТ ЯКО С ИЗМИСЛЕНА ПРОПАГАНДА , , А ТОЯ ДОМУСЧИЕВ , Я ДА ГО ЗАКАРАМ НА КЪРЛЕЖО С ПЪЛНО БОИНО СНАРАЖЕНИЕ , И ДА МУ ДАМ ЕДИН МАРШ НА СКОК ПРЕЗ ОКОПИ ТЕЛЕНИ ЗАГРАЖДЕНИЯ , И ПАТЕШКО ХОДЕНЕ 30 КОЛОМЕТРА , ТАПАНАР ДОЛЕН ИМАШЕ ЕДНО СТРЕЛБИЩЕ В ГОРНА БАНЯ В ТАНКОВАТА БРИГАДА / ДОМУС ДЕРЕ / ТАМ НА ТРЕНАЖОРИТЕ С ТАНКОВЕ , ТАМ ДА ТЕ ТУРИМ ЗА МИШЕНА .
  • 57 геш беж за ШИШИ

    14 1 Отговор
    Този лизач на свински гъзове, КОЙ по-точно иска да го види... Слуга на МАФИЯТА държат го с хиляди компромати , завалията и сега се гърчи като МИСИРКА на ТЕЖКИ НАРКОТИЦИ.. САМО КАТО СИ ПОМИСЛЯ, ЧЕ НА ГЕШЕВ ТРЯБВА ДА КАЖА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И МИ ЕДВА ДА СЕ ГРЪМНА... ГЕШЕВ-ТЪПОТО
  • 58 Тя, вече е стара

    2 4 Отговор
    Време и е да напусне манежа...! (Да даде път на младите...!)
  • 59 Ани Цолова

    4 0 Отговор
    не е в Нова от доста време преди гелосания да я купи
  • 60 Опааа

    2 4 Отговор

    До коментар #52 от "Били":

    Турските сериали са във босфорТВ,нещо бъркаш. Също така босфор ТВ се надпреварат с така наречената Българска Свободна ТВ, да разпространяват лъжи, полулъжи и откровени измишльотини против правителството.
  • 61 Коментатор

    7 0 Отговор
    Абе хора, с тези методи до къде ще стигнем ! Всеки слугува на някого . После се чудим ,защо стигнахме дъното .Защо унищожаваме кадърното, а на тяхно място слагаме некадърното. Пардон- послушковците. По върховете ни управляват хора, назначени без необходимия ценз. Учили за едно, а вършат това за което въобще си нямат хал хабер. И сега поредния геноцид на народа се мъчат управляващите да правят, с Еврозоната. Умни хора им казват ,че ще бъде абсолютна грешка, а последните информации сочат ,че са манипулирани статистически данни. Затова сега отлагат с няколко месеца , влизането в чакалнята ! Трябва допитване до народа, а не няколко души да ни решават съдбата !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове