29 Февруари, 2020 21:29 2 625 28

Тол системата стартира в полунощ

  • тол система

Камерите на АПИ в населените места не следят за е-винетки и тол, съобщиха от агенцията

Тол системата стартира в полунощ - 1

В полунощ срещу неделя ще стартира толсистемата за таксуване на камиони и автобуси. 155 километра от пътищата бяха извадени от обхвата на системата. Тя започва работа с отстъпки за превозвачите - безплатни бордови устройства и джипиес тракери.

Глоби за превозвачите няма да има до 27-ми март. А събраните от таксуването средства ще бъдат използвани за поддръжка и развитие на съществуващите и изграждане на нови пътища, както и за пътна безопасност.

Междувременно от АПИ съобщиха, че камерите им в населените места не следят за е-винетки и тол. Те имат допълнителни функции. Данните от тях служат за подпомагане на борбата със сивия сектор в транспортната дейност, както и за мониторинг на трафика.

Камерите наблюдават и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност. 21% от първокласните пътища в България преминават през урбанизирани територии. Стационарните рамки с камери на тол системата, разположени в населени места, са общо 41.

В случай че община, в която има населено място с рамка на тол системата между знаците Д11 и Д12 (за начало и край на населеното място), вземе решение за преместване на табелите, така че камерите да попаднат извън него, информацията от устройствата ще служи за контрол и правоприлагане за е-винетка.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУТИН

    13 4 Отговор
    ГОТОВИ ЛИ СТЕ МОИ ХАКЕРЧЕТА.."ОГОНЬ"..

    Коментиран от #24

  • 2 Аноним

    13 5 Отговор
    Поне пътищата са Ок така че плащайте те ЩЕ ги оправят ама на дали
  • 3 Крокозъб

    17 2 Отговор
    Сън не съм спал от години, доживях да плащам и тол такса. Дано да измислят още такси.....Иначе съм пресметнал ако махна дъното на колата и подкарам като Флинстоун ще имам по малко разходи по ремонта
  • 4 Пеевски

    20 2 Отговор
    Най после. Че Бошков спря да ми пълни джоба. Поне от таксите да събера някой лев.
  • 5 Активист на БКП

    16 1 Отговор
    Няма да ви се получи ! Некадърни сте !!!
  • 6 Transporter

    12 2 Отговор
    Какво означава глоби няма да има до 27.03 който има устройство ще плаща който няма ще кара с маршрутна карта ок,а който няма нищо няма да го глобяват ли.

    Коментиран от #17

  • 7 Запознат

    13 7 Отговор
    По новините гърмят за коронавирус и мигранти, но в Понеделник камионите ще са в десетки пъти по-малко. Всички спекулации по въпроса, ще намалят доставките от крайна (и не само) необходимост и какво правиме тогава? Кралят-слънце и придворните му не разбират, че всички изказвания по телевизията от Министерски съвет, ще докарат до хуманитарна криза цялата страна. Само глупак не може да оцени сериозността на ситуацията.
  • 8 Пак се измъкнаха боклуци тираджий

    2 13 Отговор
    пак ще им плащаме масрафа.

    Коментиран от #9

  • 9 Петров

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пак се измъкнаха боклуци тираджий":

    Ти си с много задръстено мислене. Как мислиш, че всички стоки стигат до кварталния ти магазин?

    Коментиран от #10

  • 10 Сигурно стигат по разбити пътища

    5 8 Отговор

    До коментар #9 от "Петров":

    и колони задръствания боклуци тираджий които нищо не плащат, а само рушат.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гошо

    3 1 Отговор
    Споко утре нема да бачка.
  • 13 Fuck the toll

    14 0 Отговор
    А от кога стартира увеличението на заплатите
  • 14 заката

    20 2 Отговор
    “България е богата държава, буквално плячкосвана от малък и безкрайно алчен елит.”
    Така президентът Владимир Путин отговори на въпрос българи от малката общност живееща в Русия, по време на предизборна среща в градчето им в Бесарбийсския регион.
    “Ако аз управлявах България, дори не България, дайте ми само златото, пътищата и плажовете, само с това мога да удвоя пенсиите веднатга!” каза Путин. 
    "Нека погледнем цифрите - в пенсионния фонд годишно постъпват около 2,5 милиарда евро. С тях се плащат настоящите пенсии. В същото време, само от една от златните концесии, които са общо 4, държавата губи 1 милиард евро. Това не са измислени цифри, това са официални данни. Въпросният концесионер е внесъл в хазната за 2017 г. 20 милиона евро. В концесионния договор пише, че това е 2% от печалбата. Значи извън България са изтекли 980 милиона евро. Близо 1 милиард. А концесиите, както казах, са 4. Дори другите да са по-малки, поне 2 милиарда евро общо губи българският народ само от това..." - обясни президентът.
    После мина на пътищата.
    "Европа строи на България безплатни магистрали. А България не си събира таксите за тях. За цяла година, България събира 150 милиона евро от винетки. Сърбия, която сама си строи магистралите, и която има по-къса отсечка от България, та Сърбия събира само от транзита си 1 милиард евро. От същите камиони, които минават и през България".- обясни Путин.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 вили

    7 1 Отговор
    тировете рушат третокласните пътища и минават през селата на 2-3 метра от къщите на хората
  • 17 Tочно така

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Transporter":

    ама трябва да си махнеш номерата
  • 18 Митко

    5 0 Отговор
    Ще измислят някви "антирадари" или нещо подобно и пак ще лъжат ТОЛ системата, въпрос на време е!!!
  • 19 qwerty

    3 0 Отговор
    вчера по подбалканския път гледал сложили новите табели за винетка и толтакса, до тук добре, но защо трябва старите алуминиеви знаци да са оставени в храстите, а събрани и предадени на вторични суровини хахахаха
  • 20 Мето

    4 0 Отговор
    БКП-мутрата Боко Еднокнижника пак се насра.
  • 21 9852

    2 0 Отговор
    "A cъбрaнитe oт тaкcувaнeтo cрeдcтвa щe бъдaт изпoлзвaни зa рaзвитиe нa cъщecтвувaщитe и изгрaждaнe нa нoви ТОЛ КАСИЧКИ за ББ и Прасето..
  • 22 Моресоколпие

    3 0 Отговор
    Щяла да стартира. Дреме ми на чепундера!
  • 23 Батман

    5 0 Отговор
    Тия камери за тол таксите и винетките, когато не отчитат за редовността ще засичат скоростта. Никой да не си прави илюзията, че това ще ни го спестят, просто още не са се усетили шофьорите и не са започнали да им пристигат глобите. В турция щом го прилагат не вярвам тук нашенски Бойко Бек да се мине и да изпусне далаверата. Тотално следене на всьо и вся.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Onq s konq

    3 1 Отговор
    Никой не споменава че цепите на хр. продукти вече скочиха спекулативно! Очаквам когато започне да действа Тол системата да скочат още един път!
  • 26 Onq s konq

    2 1 Отговор
    Защо нашата държава не купи технологията и камерите. А сега ще плаща 7% от приходите от тол такси и винетки на Австрийската КАПШ. Нали растем! Май всичко е пунта мара
  • 27 Ще гласувам за Възраждане

    3 1 Отговор
    Никакви патрЕоти никакви магарешки никакви чалгари.Само те мислят за България и за българският интерес.Нещо което за първи път чувам от политик.
  • 28 емигрирам при първа възможност

    2 1 Отговор
    Бог да ни е на помощ с поредната герберска изродия за рекет и обиране.Заплатите по-малки от африканските а таксите и глобите по скъпи от европейските.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове