Last news in Fakti

6 Март, 2020 12:38 2 360 38

Общественият натиск бил виновен за лошия ремонт на "Графа"

  • граф игнатиев-
  • иво пантелеев

Оправданията на архитекта Иво Пантелеев

Общественият натиск бил виновен за лошия ремонт на "Графа" - 1
Снимка: БГНЕС

"В конкретния случай моето мнение е, че под натиска и на общественото мнение не беше спазена технологията за втвърдяване на лепилото, с което са налепени плочките. Беше нарушена технологията и сега ще бъдат ремонтирани". Това заяви в сутрешния блок на БНТ архитектът на проекта за ремонта Иво Пантелеев по повод въпроса защо се наложи да бъде ремонтиран ремонтът на улица "Граф Игнатиев".

Според него ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" е компрометиран в резултат на нарушената технология на полагането. Архитектът препоръча да се спази технологията - за 14 дни да бъде оправено, но тогава под натиска на общественото мнение и на локалната общност не бил спазен този срок при поставянето на плочките.

"По време на ремонта хората се надяваха, че нещо може да се случи за добро, но то не се случи така. Такива ситуации се случват", стана ясно от думите му, както и че не е възможно проектантът да бъде водещ.

Архитект Пантелеев решил да се отдръпне от медийното пространство за това, че е видял каквото и да каже, то не може да бъде чуто като някакъв конструктивен анонс. "И позитивните, и критичните мои послания за проекта, те всъщност се превърнаха в един катализатор за нажежаване на атмосферата срещу проекта", смята специалистът.

Архитект Пантелеев препоръчва да се дава индикативен минимален срок за изработване на работен проект, защото имало уродливи проявления за срокове. Според него имало друга много голяма тема - участъкът на срещата на столичната улица "Солунска" със Славейков бил положен перфектно.

Той изтъкна, че "Граф Игнатиев" е съсипан от вандализъм само за година и половина, но архитектът се гордее със своя проект и продължава да работи по него.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е как тъй

    58 0 Отговор
    знаеш, че те натискат да свършиш добра работа и пак да си се о.кал ??? Аматьори......
  • 2 Ако

    39 0 Отговор
    не те натискаха щеше ли да е добре свършена работата ???
  • 3 Крис51

    60 0 Отговор
    И този архитект счупи тъпомера. Общественият натиск му бил виновен за мърлявия ремонт. По какъв точно механизъм е повлиял върху изпълнението на заданието? Тези хора съвсем се смахнаха.
  • 4 Йосарян

    52 1 Отговор
    Абе урви герберастки! Колко гепихте от ремонта на ремонта? Файдъкова §ача! ЗАТВОР!
  • 5 хаха

    42 0 Отговор
    НА КРИВ "Х" ВУНАТА МУ ПРЕЧИ)
  • 6 Ужасна

    29 0 Отговор
    Тоя архитект бял ден да не види.
  • 7 Gonzo

    43 0 Отговор
    ХА обществения натиск бил виновен без да го знам тоя съм сигурен че или е от герб или е свързан по някакъв начин. Уж архитект а лъха на некомпетентност много е интересно какво е това лепило което се втърдява 14 дни
  • 8 гжжж

    20 0 Отговор
    ЛЯГАЙ ДА лепиш плочки
  • 9 Случаен

    28 0 Отговор
    Абе остана ли нещо нормално в тази дьржава............................
  • 10 DEE

    31 1 Отговор
    До 10 мин се включва герберски трол да пише колко е як ремонта хихихи
  • 11 руснак

    16 2 Отговор
    На калпавия х.й вълната му пречела
  • 12 да де

    20 0 Отговор
    На това май му казваха тепегьозлък.
  • 13 hmhmhm

    25 0 Отговор
    Иво , Иво , добре , че те знаем колко струваш! Обществен натик ти е виновен - добре ,че нямаше и мъгла ! Трябва ти един натиск отзад ... Професионален хлъзгав и нагъл меринджей!
    Колко хора си "прекарал ти" , колко ....
  • 14 1234

    27 0 Отговор
    На герб все някой им е виновен, ако има натиск защо има ако няма, нямало обществен контрол. За това третия вариант ги устройва, прибират парите от поръчките без да се извърши нищо, така въпроса с качеството и контрола отпада
  • 15 Ужасът

    25 0 Отговор
    Пълен идиот, сега ние сме виновни.
  • 16 Ахахах

    19 0 Отговор
    Виновен за некачествения ремонт е Борисов и наглите крадливи герберски уроди, които не се начекнаха да крадат инда искат огромни номисионни! То не остават пари за реална строителна дейност! Важно е да има за вили в Барселона! Отрепки герберски!
  • 17 кндр

    20 0 Отговор
    Преди около две години в интернет излезе информация, че ръководителят на строежа на летището в Пхенян е разстрелян защото не е спазил изискванията.
    Хващам се на бас на кило кръв, че ако Фандъкова беше кмет на Пхенян, не три мандата, три седмици нямаша да изкара и щяха да са я разстреляли
  • 18 mafiota

    0 20 Отговор
    много им се иска на комунягите да се докопат до кокала пак. то не беше независима манолова червения от спаси софия и другите измисленяци-комуняги архитекта. московчаните всячески се опитват да докопат кокала и да окрадат каквото е постигнал бойко но няма да се получи. българия върви нагоре и всеки които е малко по умен може да погледне статистиката и средната работна заплата
  • 19 Графски

    17 0 Отговор
    Прав е архитекта, защото ако не беше обществения натиск, всичко щеше да се разпадне на втората седмица. И не само обшеството е виноено, най-вече Радев и Путин, които с вредни думи разсейваше бачкаторите. В по-далечно време е онзи шмунго Серго, Слънчевото затъмнение и Пълнолунието. А по време на ремонта, децата от близкото училище, които скачали по плочките още не фиксирани, подтиквани от техните баби и дедовци комуняги. А горката крехка и честна кметичка, която един лев не е откраднала, която бдяла като орлица за ремонта, не успяла да предотврати саботажи. Абе да си кажем истината, Нинова е организирала пенциите, да къртят паветата на Дондуков и в почивките, плочките на Графа. Милата, измъчила се е!!!!
  • 20 Някой си

    7 0 Отговор
    На калпавата и крадлива ракета космоса и е крив!
  • 21 Хубава работа

    8 0 Отговор
    Ама циганска...
  • 22 Гост

    10 0 Отговор
    Къв архитект си ти бе, оплакваш се за некадърността си с обществения натиск. Поредния некадърен архитект, в българската дейстнителност, с купена диплома, нямащ мозък сламата на две магарета да раздели. Пълно е с такива индивиди, мозъците само за равновесие си ползват
  • 23 Ники

    13 0 Отговор
    Графа просто е грозно направен .. страшен проект евала !!!! Ремонтираха го .. вече не си личи даже ... вместо да сложат цветни плочки .. дизайнерски елементи ... красиво осветление .. примерно цветно ... хубаво озеленяване с пейки ... и т.н ... те испляскаха грозните сиви плочки .. и то на криво ... и това всичко за една торба с пари !! Евала г-н Архитект .. направили сте една красива европейска улица ...
  • 24 оцелял от турското робство

    7 0 Отговор
    Е, нали Путин е виновен.
  • 25 ???

    4 0 Отговор
    Хайде сега доброволно, без натиск да си оправдае фамилията и да стане Пантелей Пътник.

    Коментиран от #34

  • 26 Виновен

    6 0 Отговор
    Виновен съм, признавам, виновен съм и за Корона вирус, и за Кресненското Дефиле, виновен съм че Перник е без вода, остава да ме обвините и за визията на Евровизия
  • 27 Брах ви лайката гербаджийска

    4 0 Отговор
    Ако не са бсп то гражданите ще са им виновни на гробаджийте
  • 28 Факт

    3 1 Отговор
    Да зазидат, Фандъкова между плочките и работата ще стане!
  • 29 Ефрейтора

    5 0 Отговор
    Абе, Хачапури китайците за пет дена построиха 3 (три) болници , а ти втвърдяваш лепилото 14 дни и нощи !!!! И чак и се гордееш . Гарантирано от ГЕРБ !!
  • 30 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Обществения натиск определено е виновен но не заради ремонта на "Графа", а че не бе достатъчен за да бъде изхвърлена корумпираната пасмина окопала се в Софииска община!!
  • 31 За Язовир Студена

    2 0 Отговор
    Е виновна Халеевата комета,по тая логика.
  • 32 На крив архитект

    2 0 Отговор
    Общественият натиск,му пречи.
  • 33 BAI OI

    1 0 Отговор
    drugariu arxitekt schto ne te pozdravq po radioto za glupostite koito drynkasch makq vi i aidusi i nekadyrnici
  • 34 Той действително е за радиото

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "???":

    За Ереван.С тези свои вицове,идеално се вписва.
  • 35 Чочо

    3 0 Отговор
    Поредната опашата лъжа, вложени евтини материали а по документи са от най-скъпи, разликата в цената напълни нечии банкови сметки. Интересно чии ли са?
  • 36 Азз

    1 0 Отговор
    Споко, бе хора. Те ГЕРП си го казаха - няма майстори, всички са навън! Кой да го строи?? Ползват цигани и т.н.
  • 37 bbb

    2 0 Отговор
    тоя кавал ни мисли за малоумни... да ходи да духа на лепилото да се втвърдява по бързо
  • 38 кобилата с оня

    0 0 Отговор
    Детска учителка-кмет,пожарникар-министър председател,милиционер главен прокурор,а ти що не си си регистрирал газовата в талона.Не се търпи вече.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове