12 Март, 2020 08:45 3 799 42

Енергиен експерт: АЕЦ ''Белене'' е необяснима селска хитрост, сегашният търг е незаконен

  • аец ''белене''-
  • търг-
  • иван хиновски-
  • георги касчиев-
  • дело

''Този проект се разглежда в Русия като институционално встъпване на Русия в Европейския съюз'', смята Хиновски

Енергиен експерт: АЕЦ ''Белене'' е необяснима селска хитрост, сегашният търг е незаконен - 1
Снимка: БГНЕС

''Сегашният търг за АЕЦ "Белене" е незаконен, той е един измислен търг. Това са инвеститори, от които нито един от тях не е ядрен оператор. ''Росатом'' например е все едно нашето Министерство на енергетиката да участва в търг за построяване на ТЕЦ в Македония'', това заяви по темата ''Белене'' енергийният експерт Иван Хиновски в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

''Този проект се разглежда в Русия като институционално встъпване на Русия в Европейския съюз. Те преследват геополитическата цел това да бъде първият ядрен проект в Европейския съюз'', смята Хиновски.

"Ние не попитахме къде сме в цялата тази работа. Не знаем нито грам себестойност, обоснован ли е от гледна точка на безопасност", каза още енергийният експерт.

"АЕЦ ''Белене'' е необяснима селска хитрост да не се минеш. Борисов е казвал, че не е важна цената, не е важно дали е печеливш проект. Това е една безумна икономическа логика", заяви още Иван Хиновски.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 електрошок

    16 3 Отговор
    Силиконово създание: Не мисля. Просто си съществувам.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 клепоушко

    47 10 Отговор
    Еххх ,колко е кофти ,че не можахме и ние да топнем човки ,а др. Хиновски ?
  • 4 gggw

    43 10 Отговор
    аман от тия "експерти" ... щом тръгнал да говори за русия, ясно какъв експерт е..
  • 5 Експерт.???

    25 16 Отговор
    Евроком.???люба кулезич.???идва ми в повече

    Коментиран от #29

  • 6 Behemoth

    36 7 Отговор
    Един ден ще жулим на свещи и поповете ще са доволни!На там сме поели ми се струва под мъдрото ръководство на Слънцето небесно ...
  • 7 Корона Белене

    6 0 Отговор
    Не е важно дали короната ти отива или дали ти е необходима - важно е някой да получи индулгенция.
  • 8 Асан

    0 33 Отговор
    Васил Левски е Лайнар скапан!

    Коментиран от #18

  • 9 БОРИСОВ УМЕН ЛИ Е

    5 13 Отговор
    Борисов е казвал, че не е важна цената, не е важно дали е печеливш проект. Това е една безумна икономическа логика", заяви още Иван Хиновски.

    Коментиран от #22

  • 10 СЛЕД БОЙКО ПОТОП

    17 4 Отговор
    СЛЕД БОЙКО СЛЕДВА ПОТОП............

    Коментиран от #20

  • 11 Истината

    12 13 Отговор
    АЕЦ Белене няма да има!
  • 12 Независим

    20 8 Отговор
    Имам чувството,че този го е хванал короната вирус и не знае главата му какво говори и краката му какво правят...
  • 13 Къв експерт си ти бе

    21 8 Отговор
    Само по думите му може да се разбере, че не е никакъв експерт този индивид. Думата "селска" може да се използва на село, но не и в медии от човек на такъв пост.

    Коментиран от #23

  • 14 върми народе изродени

    18 2 Отговор
    Много експертиза и се сбра на тази наща държавица и то се с вид на стресиран борсук , а капацитет никс , найн , нема. Тоя жмикащия по график да ни плаща сметките за ток , с некадърност и продажност смело напред.
  • 15 gggw

    15 3 Отговор
    а икономически най-изгодно за държавата е да ти тегли куршума, хиновски ли си хуиновски ли си.. ни пенсия ше ти дава, ни ше трябва да ти присажда мозък
  • 16 Тодоров

    18 3 Отговор
    Сътрудник на българското научно-техническо разузнаване. Работил е като консултант за световни компании като "Уестнгхаус", "Сименс", "Фраматом", "Газ дьо Франс" и "ЕБВР". За КОИ от тези фирми в момента лобира срещу РУСИЯ ? НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ "тoзи прoeкт да ce рaзглeждa в Руcия кaтo инcтитуциoнaлнo вcтъпвaнe нa Руcия в Eврoпeйcкия cъюз", пък cмятaм АЗ - Тодоров.
  • 17 Пешо

    4 13 Отговор
    Ще внесем ток 2милярда евро и пак ще сме кяр 18мипярда евро,защото не сме построили Белене.
  • 18 Трифонов

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Асан":

    Виж нещо да ти обясня на теб...
    Никого не дразниш с тези коментари. Наистина. За да са в състояние да подразнят някого, коментарите трябва, поне формално, да изглеждат направени от сериозен или поне... нормален човек. В твоя случай, да ти се ядосваме, е като да се ядосваме на един душевно болен човек, че се е изсрал насред хола. Няма как. Просто сме наясно, че той не го прави съзнателно. И просто почистваме. Винаги съм казвал, че да си тъп е като да си умрял... просто нищо не може да се направи. Съзнаваме го това положение и при теб... и нямаме право да ти се ядосваме.
  • 19 пенсионер

    5 1 Отговор
    като нямам далавера ще ви оплювам всякак !
  • 20 Zezo

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "СЛЕД БОЙКО ПОТОП":

    Другари комунисти. Кво да праим сега с тия два реактора, за които платихме милиард и двеста.Кво да праим с платените близо два милиарда народна пара за "гьола". Требе да я праим тая централа, без НАРОДА ПОВЕЧЕ ДА ПЛАЩА. Така че всеки чужд инвеститор е добре дошъл.
  • 21 ФАКТ

    18 1 Отговор
    Ми, то в Унгария строят АЕЦ руснаците.Какво ги плещи тоя пияница,сътрапезник на шкембе-войводата.Двама доносници.Явно го е закъсал с парите ,чифута долен !
  • 22 Zezo

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "БОРИСОВ УМЕН ЛИ Е":

    Попитайте лично Борисов да ви открехне за некои истини.
  • 23 Хахаха

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Къв експерт си ти бе":

    А “келеш” може,но само ако е изречено от Барба Ганьос
  • 24 Госあ

    14 0 Отговор
    Абе, не знам има ли пандемия на коронавирус, но определено има пандемия на калинки. И за съжаление, това не е само в България, но България е най засегната.
  • 25 Гост

    4 4 Отговор
    Боко Бьлгароубиец.
  • 26 До Осман и Хасан

    5 0 Отговор
    асане,асане дта ебе кой та хване .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Tate

    4 8 Отговор
    Гледам експерт до експерта социолог до сексолог ,пишат и пишат !! 90 та година когато бях в Козлодуй говорих с един инженер от централата ,та той ми каза че още Рашките като са правили проучване за Белене са казали че не става че терена е кофти ! Бях и в белене наскоро то там няма инфраструктура която да поеме строители и т.н. !! Влак няма гарата е затворена ! Какви глупости се правят за да се започне строежа на тази централа нямам идея ,он Тиквеника знае само !! Истината е че 3 и 4 блок трябваше да работят още 10тина години и да се направи 7 блок в Козлодуй защото там има инфраструктура !! Както и да се продължи живота на 5и6 блокове ! Сега там се прави сметище за отработено ядрено гориво защото Рашките вече искат пари ! Човека правилно каза нещата ма вие повечето сте като Чуква " Чукча писатель не читатель"" А че народа ще го отнесе "салама" няма две мнения!!!

    Коментиран от #31

  • 29 Све

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Експерт.???":

    Евроком е Ок, но .... Предаването на Л. Кулезич е явно платено от Прокопиев, ДаБългария - разбирай "Америка за България". Както и любимият ѝ анаЛлизатор Илиян Василев !!!!
  • 30 Мунчо

    8 1 Отговор
    Този самозван експерт, или какъвто е, защо не бъде ексхумират, а всички подобни на него на дъното на ЧерноМоре, където да премисля дали гънките на мозъкът му гънки, или слуз.
  • 31 До 28

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "Tate":

    Добре,пишеш за 1990г.,пишеш за площадката Белене,както и за инфраструктурата там.Пилеш за спирането на реакторите и накрая пак Борисов виновен.Той ли е определил мястото и площадката,той ли е купил реакторите,той ли е подписал спирането на 3и 4 блок в Козлодуй,той ли е взел комисионните за всичко това?Не,че го защитавам ама не може той да ви е виновен за всичко,а тия преди него да си харчат парите от всичко това.Аман от експерти като теб,а които си бил наясно 90 г,защо си мълчал като си и експерт?Значи ти си по-виновен от Борисов.Той тогава нито е бил ядрен експерт-нито сега е,нито е бил във власта,управлението,нито е участвал по някакъв начин тогава.

    Коментиран от #33

  • 32 ГОСТ 1

    7 0 Отговор
    АЕЦ Белене ще се построи въпреки такива "селски" тарикати и некадърници като тоя парцал, да не му споменавам шибаното име.
  • 33 Tate

    2 4 Отговор

    До коментар #31 от "До 28":

    Тиквеника 10 години разиграва сценката "Ще правим- Няма да правим",за 3 и 4 блок се изпокарах с роднините ми защото братовчедката беше сол - ташак на Кунева –Пръмова по това време ,и не си говоря с нея вече маса години ! Не съм експерт наблюдателен съм и разсъждавам !! Тиквеника като беше ербап да беше казал НЕ на Белене и да снесат 7 блок в Козлодуй на целата му работа е такава "Шавлива" !! Много пари и интереси са замесени това е проблема а ние сме "доминион" и ще слушкаме и папкаме ,,,както и става в момента !! Ай лек ден

    Коментиран от #35, #36

  • 34 1111111

    8 0 Отговор
    А може би г-н Хиновски има интерес във фотоволтаиците? Малко инвестиции - големи печалби!
  • 35 До 33

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Tate":

    Битовите ви дразги не ме интересуват.Наляти са толкова пари в Белене преди много години и те питам освен дразгите с братовчедка ти,дали си го споделял дори и пак анонимно във форуми?30 години експерти излизат с различни мнения по въпроса,имаше раферендум.Когато се каза,че няма да се строят Белене изкопчиха пак експерти да ни убеждават ,че заради Борисов България губи много.Значи,когато се говори за спиране на Белене -тиквенски работи,когато се търсят инвеститори за построяването-тиквенски работи.И е двата случая един куп експерти с променящи мнения.Едва ли някой би вложил толкова пари и ресурси и най-вече Русия за да ни помогне за построяването и да е като крачка към ЕС.Абсолюни глупости.А за спирането на реакторите в Козлодуй продължавай да се караш с братовчедката си Кунева -Пръмова,но дори и да е друг а не Борисов Мин.Председател няма как да се стартират пак.И все пак нали ти е ясно след като си работил в Козлодуй,че строежа на Белене няма как да е като строеж на хотел на морето.Много ясно,че ще има и нови експертизи за мястото на площадката,а и то само евентуални преговори ще са минимум година.Така че тигана преди рибата!И все пак пред наблюдателен и експерт разликата е голяма и точно от тук идва проблема ,че много разбирачи-наблюдатели с мнения излизат по медиите да дават мнения и объркват народа,а после искат от народа да решава чрез референдум.
  • 36 Zezo

    2 6 Отговор

    До коментар #33 от "Tate":

    Ами върни на народа от твоя джоб, похарчените до тук от комунягите ТРИ МИЛИАРДА лв. и може да спрат централата.

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Tate

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Zezo":

    ЗЕЗО или какъвто си ,няма кой да ги върне но може да се спре още 5-6 милиарда да се налеят !! И не ми обяснявайте кой какъв е требваше да ги бесим по лампите 1990 година а не кой не скача е червен ,требваше да ги зачешаме 1997 а не да си ходите по домовете в 23 часа когато хукнаха да ни бие полицията ! И не да ми седите по седенки и да люпите семки когато има избори а да гласувате ! Сега ревете РЕВЕТВ БЕ като спахте толкова време !! Ай сиктир

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 До 38

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "Tate":

    Не аз ти ревеш и хвърляш обвинение.Сам пишеш какво трябвало и какво не трябвало,какво си знаел,какво си разбрал.На всичкото отгоре хвърляш обвинения и към мен,че съм чоплил семки и какво не съм направил 1997г.Аз точно тогава съм бил на 17 г.,а ти щом си работил 1990г. в Козлодуй и си наблюдавал отстрани нямаш абсолютно никакво право да хвърляш вината на мен-семките си ги чоплил.Когато е трябвало си мълчал,защо си мълчал,а сега по изказваш?Защо пълнолетни тогава с право на глас,прехвърляте вина на други?Само мрънкалници,които търсят сметка от други за нещо което не са направили те-.
  • 41 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    НИЕ НЯМАМЕ ЕКС ПЕРК ТИ - НИЕ ИМАМЕ САМО ОБИКНОВЕННИ "ИЗПЕРК ТИ " !!!!!!!!! АКО ИМАХМЕ СПЕЦИАЛИСТИ -ЩЯХМЕ ДА СМЕ МНОГО ПО- ДОБРЕ !!! А УЧАСТНИЦИТЕ В ДАЛАВЕРИ СА СИ УЧАСТНИЦИ И В СМЪРТТА СИ - ХИНОВСКИ !!!!!!!!
  • 42 МЕНГЕЛЕ

    2 0 Отговор
    До коментар #38 от "Tate" Момче "Тате" дърт и нищо не е направил тогава добре ! Хубаво , а ти какво ще направиш сега ?? Млад си, здрав си !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове