ФАКТИ.БГ

Нарушава ли държавата правата ни с извънредното положение!?

Всяка държава има право да отнеме гражданското право на придвижване или събиране с други в случай на извънредно положение, за да предпази хората, дерогирайки разпоредбите си

Публикувана: 21 Март, 2020 15:23
92 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5788
Нарушава ли държавата правата ни с извънредното положение!?
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

По смисъла на чл. 15 от Конвенцията за защита правата на човека всяка държава има право да дерогира временно някои нейни разпоредби в случай на извънредно положение, каквото е в сила за България, считано от 13 март 2020 г. Това означава, че някои права ще бъдат ограничавани повече от обичайното, като например право на придвижване (не можем да ходим, където си поискаме), право на сдружаване (организациите не могат да правят събрания) и др. Тези ограничения трябва да са свързани с целта на извънредното положение, в случая - да предпази хората, и то най-уязвимите сред тях, от бързо разпространяващата се и лесно преносима вирусна инфекция. Това припомнят от Министерството на правосъдието.

Вчера Народното събрание прие Закон за извънредното положение, тоест държавата дерогира фактически от някои разпоредби на Конвенцията. Сега държавата трябва да изпълни международното си задължение по Конвенцията (чл. 15, ал. 3) и да информира Генералния секретар на Съвета на Европа за това ограничаване на правата. В тези случаи задължението на държавата е да нотифицира Генералния секретар на Съвета на Европа, като изпрати текста на закона и обясни какво налага неговото приемане, както и да посочи срока на действие на тези извънредни мерки. Тази нотификация се публикува на сайта на Съвета на Европа и всички други държави членки могат да се запознаят с това какво се случва в България. Нотификацията е гаранция, че правата нямат да бъдат ограничени извън най-необходимото за постигането на целта - овладяване на епидемията и гарантиране здравето на хората. Освен това тази нотификация не отнема на никого правото на жалба до ЕСПЧ. Самият Съд има практика по конкретно дело да изследва причините за по-голямото ограничение. Една предварителна декларация до Генералния Секретар гарантира прозрачност и взаимен междудържавен контрол.

Министърът на правосъдието е изпратил писмо до МВнР в подобен смисъл, като се очаква вземане на политическо решение в тази връзка. До момента няколко държави са направили такава нотификация, от ЕС - Румъния, Литва и Естония, вероятно ще последват и други. Съветът на Европа също разпространи меморандум сред държавите-членки с разяснения във връзка с условията за дерогация и конкретната процедура.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Мислещ
1 Отговор
Разбира се, че нарушава. Нито напускането на града може да повлияе на разпространението (Дали ще заразя някого в моя град или в съседен, ако съм болен, има ли значение?), нито забраната за посещение на паркове (Всъщност второто може да повлияе, но негативно. Всъщност и двете забрани могат да спомогнат за разпространението на вируса. Вместо да отидеш далеч от всички в планината или в парка на широко, ще се буташ между блоковете, дето са тълпи на път за магазините (Не, че и така има особена опасност някой да се зарази, освен ако не ти кихнат докато се разминавате).

Но ние си знаем, че не им е и цел да ни пазят, а да ни мачкат и да грабят.

Коментиран от #60, #68


Оценка:
-19 +152

Гост
2 Отговор
ДА !

Оценка:
-7 +63

Факт
3 Отговор
Не може да ни вкарате в криза с дългосрочни последици за нас ! Заради вирус с 3% смъртност ! При това единствено стари инвалиди с неизбежно бъдеще

Коментиран от #14, #22


Оценка:
-17 +84

Знам
4 Отговор
Стига с тия паника и истерия.

Оценка:
-5 +105

Колев
5 Отговор
Това е прекалено.

Оценка:
-8 +87

Еблю
6 Отговор
То без да има извънредно положение държавата ни нарушава правата още щом се родим какво остава когато се въведе такова, тогава напред излизат тиквите и каскетите с милиоцинерските им приоми

Оценка:
-7 +80

ГРОБ ще ни погребат
7 Отговор
Ми при диктатура е така ;)

Коментиран от #92


Оценка:
-5 +72

Еблю
8 Отговор
То без да има извънредно положение държавата ни нарушава правата още щом се родим какво остава когато се въведе такова, тогава напред излизат тиквите и каскетите с милиоцинерските им приоми

Оценка:
-3 +35

Мярка
9 Отговор
Това и друго знаят, това и друго правят. Имаше виц - пускаш чешмата, радиото, телевизора ..., а сега медик, вирус, умрели, заразени". А е казано - на който му е писано!

Оценка:
-2 +38

ГРОБ ще ни погребат
10 Отговор
Всеки човек има равни права. Ама хората от герб са по-равни ;)

Коментиран от #13


Оценка:
-3 +50

Някой си
11 Отговор
Естествено се нарушават конституционни права, някои оправдано с оглед на ситуацията, но повечето са неоправдани и пресилени, опита за налагането на цензура и прочее.....както и измененията в други закони през преходните и заключителни разпоредби на тоя, любим трик на МенТа, Данчо менТата и въобще управляващите и лобистките дупетати!

Оценка:
-4 +47

Главата не е за украса
12 Отговор
Да, вече е прекалено!

Оценка:
-4 +50

Мислещ
13 Отговор

До коментар #10 от "ГРОБ ще ни погребат":


Тук всеки поравно няма никакви права.

Оценка:
-4 +22

скат
14 Отговор

До коментар #3 от "Факт":


Ходи виж в Италия колко е смъртността! Те ти казват 3% за да не те плашат! Но реално ако сметнеш, ще видиш че смъртността е далеч над 3% вероятно над 30 дори... така че това дето прави правителството ни е най-малкото, което трябва да се направи! Опасността не трябва да се подценява!

Коментиран от #25, #26, #32, #34, #35, #36


Оценка:
-63 +16

кредити
15 Отговор
Само трябва да отменят вноските по кредитите, докато трае извънредното положение! А не лихвите, какво значи лихвите?
Да си плащам само главницата по кредита ли ? Нещо не ги разбирам!
Или лихвите за забава само?!? Което е все тая - дали ще дам накуп парите като мине извънредното положение или сега ще си плащам както преди кредита! Трябва да се намеси държавата и в това, да се спре плащането на кредитите докато е извънредното положение!!!!!

Коментиран от #18


Оценка:
-6 +31

Алфа Вълкът
16 Отговор
БГ ПЕНСИОНЕРИТЕ НА БОЙКО ТРЯБВА КРАКАТА МУ ДА МИЯТ, ЧОРБАТА ДА МУ ПИЯТ! България е от малкото държави с адекватни мерки, спазвайте карантината и вирусът ще мъртъв след месец. Ако не, ще мрете като мухи, като в Италия.

Коментиран от #19, #20


Оценка:
-53 +8

пуснете си
17 Отговор
Пуснете си филма "Заразяване" от 2011 и ще видите реално как стоят нещата и нагледно как се предава заразата! После пак питайте, не е ли много крайно поведението на държавата! Еми според мен дори е мека тази политика, която водят в момента!

Оценка:
-41 +11

Хитар Петар
18 Отговор

До коментар #15 от "кредити":


Да вадим армията с Пропускателни пунктове в циганските гета

Оценка:
-2 +27

прав си
19 Отговор

До коментар #16 от "Алфа Вълкът":


Точно така е, но на простака няма как да му го обясниш това!

Оценка:
-25 +4

Мислещ
20 Отговор

До коментар #16 от "Алфа Вълкът":


Вирусът няма как да е "мъртъв", няма досега умрял вирус, и испанския още си го има, и свинския, и всички други - питай който и да било лекар и ще ти каже, че карантината няма за цел да "убие" вируса, а само да забави разпространението. За което са достатъчни по-умерени и разумни действия. А не забрана за движение между градовете или за посещение на парковете. Това е чиста проба нарушаване на правата, защото не е насочено към забавяне разпространението на вируса, както затварянето на дискотеки и училища, и ограничаването на тълпите в магазините.

Коментиран от #48


Оценка:
-4 +39

DonaldDuck
21 Отговор
Приятели, аз работя 30 години във фармацевтичния бизнес. В САЩ. Уверявам ви, хората, като маса, навсякъде са идиоти. Но в САЩ например, държавата е подготвена и оборудвана. Обучени, знаещи и компетентни хора ръководят процесите. Случайковци, особено на ключови позиции, няма. Но и идиотите слушат, когато им се каже какво да правят. И така цялата държава функционира като един. Е, ще има някъде издънки и масови халюцинации, разбира се. Сега съм в БГ и не мога да повярвам какви некадърници и откровенни глупаци са избрани да ръководят цяла една държава!? Как ги избирате тези? Тук вирус не ви трябва...

Коментиран от #24


Оценка:
-10 +50

Някой
22 Отговор

До коментар #3 от "Факт":


Реста казва, че 50% от приетите в интензивните отделения пациенти с Covid-19 умират, в сравнение с обичайна смъртност от 12 – 16% за интензивните отделения в цялата страна.

Ето копирано от съседната статия!!!! Така че престанете да пишете глупости!!!!

Оценка:
-24 +3

Мутрите с корона
23 Отговор
Мутрите с корона! Ако има Господ, нека сега го докаже! Унищожи мутрата и неговите тиквомутри на мига боже!

Коментиран от #89


Оценка:
-2 +24

24
Този коментар е премахнат от модератор
Зомбайо
25 Отговор

До коментар #14 от "скат":


Сведната възраст на починалите в Италия от короната е 79 години. Неграмотник. Вземи чети малко. Не гледай само телевионна пропаганда. Тия хора може и от старост да са починали.

Оценка:
-4 +36

DonaldDuck
26 Отговор

До коментар #14 от "скат":


Знаеш ли, истината е, че никой не подценява реална заплаха. Повечето хора не искат некомпетентни, неграмотни и неуки да определят живота им и този на децата им. Като цялата гербериска сган. Ти кое предпочиташ - удоволствието да гласуваш за простак и глупак или да имаш добър живот и детето ти да е здраво ищастливо? Герберски пуяк!

Коментиран от #54


Оценка:
-3 +38

Анабел, кравата на Милка
27 Отговор
Какви права, народе? Занчи може да сте хитри и да мислите как да се направите на по- отворени, ама като трябва да си стоят вкъщи скучно им било, нямало какво да правят. Ми нали сте много оригинални, бе.

Коментиран от #30


Оценка:
-27 +10

Аз71
28 Отговор
Кво правим с винетките?

Оценка:
-2 +24

az#Оставка!
29 Отговор
Е, Барба Ганьос може да е сигурен, че българите няма забравят това! 2021 наближава...

Оценка:
-4 +31

Еби се ма шфестерки долна умри
30 Отговор

До коментар #27 от "Анабел, кравата на Милка":


Еби се ма шфестерко долна умри! За тебе само корона! Пукни ма!

Оценка:
-5 +11

До Барба Ганьос
31 Отговор
Боко, тикво долна, не ми се казва какво и колко ти пожелавам, но Господ ще те смаже! И копвлето ти в барса също! Както и изродите ти в америка! За теб бесилката е спасение!

Оценка:
-3 +25

Бачо Киро
32 Отговор

До коментар #14 от "скат":


Ало идиота, италианците ти казаха,че 99.99% от умрелите са имали ПОНЕ ЕДНО съпътстващо заболяване. ПОНЕ ЕДНО, разбираш ли го това? Никъде няма здрави хора умрели от корона вирус. Хората си имат проблеми със застаряването и много възрастни със здравни проблеми. Де факто страните с много хора, които живеят на заем, с медицинска помощ, имат голям проблем с този вирус.

Коментиран от #41, #45


Оценка:
-4 +22

БСП
33 Отговор
Всички симпатизанти да се яват в централата.

Оценка:
-5 +5

34
Този коментар е премахнат от модератор
35
Този коментар е премахнат от модератор
36
Този коментар е премахнат от модератор
така така
37 Отговор
Естественно, че го нарушава!!!

Оценка:
-2 +12

ген Майорски
38 Отговор
И да нарушава правата ни, има защо. Необходимо е. Какво като походим малко рошави и не си покажем новия смокинг в ресторанта? Ако се спазват мерките скоро ще приключим с пандемията и ще се впуснем пак в денонощни празнества, гуляи и приключения в чужбина. Стегнете се бе хора!

Оценка:
-24 +8

Всичко Е от Фашистки САЩ (ФСАЩ) - ЮДЕЯ
39 Отговор
САЩ ни ЗАРАЗИХА!!! Заразиха Китай, Иран, Турция, Индустриалните провинции в Италия(Северна) и Германия(Южна) и ЕС. Това е целта на САЩ, сриване на Китай, Иран, Турция и ЕС, тези които не искат да играят по свирката им. Преносители в Европа са Турските общности в Европейските страни. Пътят на вируса е от епруветка в САЩ към Китай, Иран, Турция и ЕС. Реалността е това. Нашият верен НАТО покровител САЩ ни зарази. Интереса на САЩ за заразяване на България е да се спре пробуждащият се и надигащ се народ на БЪЛГАРИЯ срещу ВАСАЛА на САЩ в БГ партия ГЕРБ и съюзниците им. САЩ, ГЕРБ & СЪЮЗНИЦИ срещу БЪЛГАРИТЕ. НЕ ЗАСПИВАЙТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ!!! САЩ отново искат да ни приспиват, както 1989г. сега с Корона вирус. С лъжливите обещания от 1989г., че България ще се развие по ЗАПАДНАТА политика, вече не става. НЕ ЗАСПИВАЙТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!

Коментиран от #49


Оценка:
-7 +25

Супер е
40 Отговор
Напомня ми комунизма. Само ми е чудно защо ли повечето реват, а уж бленуваха за диктатура, бленуваха за комунизма? Същото е. Празни магазини, ако докарат някоя дефицитна стока, дълги опашки. Нямаш право да работиш в друг град, трябва ти жителство. Чужбина гледаш през крив макарон. На църква неможе да ходиш. И пак комунистите си имат всичко и могат да си ходят навсякъде. Е, това е комунизма, нали ревахте за него

Коментиран от #57


Оценка:
-13 +19

ген Майорски
41 Отговор

До коментар #32 от "Бачо Киро":


Ами щом казваш бачо да мрат, щото са стари - да мрат тогава! Много тикви в Булгаристан имало!

Оценка:
-8 +1

Вейдър
42 Отговор
Да не сте гъкнали,че ви извадих гръцмуля! Елате при мен,тъмната страна има страшна сила! Заедно ,ще владеем Галактиката.

Оценка:
-2 +5

България
43 Отговор
То и до миналия месец не беше държава, ама вече наистина прилича на концлагер

Оценка:
-2 +30

Townboy
44 Отговор
Българите нямаме угодия. Ако бездейства обвиняваме държавата че нищо не прави. Ако взима мерки и се грижи за нас е диктатура.

Коментиран от #50


Оценка:
-21 +6

Ха ха ха
45 Отговор

До коментар #32 от "Бачо Киро":


Като градински охлюв си......., прост 🤣

Оценка:
-2 +3

Гост
46 Отговор
С малко повече АКЪЛ, до чак такива ограничения можеше да не стигнем! Не затвориха първо границите, не правеха тестове на всички влизащи с декларация за спазване на карантина и глоба за нарушаването и. Снети лични данни на пристигащите и строги проверки за движението им до адреса на карантината.. Но, умниците тръгнаха по трудния път - вече смесили се с останалите, търсят игла в купа сено. Тикви!

Оценка:
-0 +17

Хайл
47 Отговор
Тихомире подмина и мара по глупости

Оценка:
-1 +1

Алфа Вълкът
48 Отговор

До коментар #20 от "Мислещ":


Ако няма приемник вирусът умира, въпросът е, че винаги ще има някой да го предава на някого.

Коментиран от #70


Оценка:
-2 +3

Фоок оф
49 Отговор

До коментар #39 от "Всичко Е от Фашистки САЩ (ФСАЩ) - ЮДЕЯ":


Кремълски дезинформатор, истеричен параноик, дано се заразиш със "сащ" вируса. Като пукнеш, гнидо античовешка, ще видим има ли значение. Допускам ,че всичко е възможно, може да е САЩ, може да е Китай, Русия и тн. но е ФАКТ от къде тръгна, кой кри информация, кой зарази света и кой продължава да не поема отговорност и не се разкайва. Всичко е наред, казва Китай, няма нищо скито покрито в държавата с концлагери, тоталитаризъм, цензура и липса на спазване на основни човешки права. На Китай НЕ може да се има доверие.

Оценка:
-14 +5

Ами
50 Отговор

До коментар #44 от "Townboy":


Ако ще действа, колкото да се каже, че прави нещо, по - Добре да не прави нищо. Като не можеш да помогнеш, не пречи.

Оценка:
-0 +5

Възмутен
51 Отговор
Започва осъществяването на отколешната мечта на комунистите!
Военно положение, произвол и гавра с несъгласните свободомислещи хора!
Тези мерки са началото на мутренският произвол.

Коментиран от #59


Оценка:
-1 +13

да пжпитам
52 Отговор
Метрото защо работи,да се извозват с автомобили?

Оценка:
-0 +9

ЗАЩО
53 Отговор
В медиите се подвизават само приятелите на мутрата- Шишко,Домуз и Кобрата!

Коментиран от #55


Оценка:
-2 +9

USA емигранте
54 Отговор

До коментар #26 от "DonaldDuck":


И кое гарантира добрия живот и здравето на теб и децата ти?
Сигурно БСП и Корнелия Нинова?
Не се излагай моля те, стой си в САЩ при капиталистите бъди щастлив, здрав и си гледай фармацефтичния бизнес, моля не давай наклон на хората от които си избягал през океана! Ела тук и направи нещо за България, като си толкова загрижен!

Оценка:
-5 +4

комар
55 Отговор

До коментар #53 от "ЗАЩО":


Да де, но тези хора направиха дарение за лечението на корона вируса и то напълно безвъзмездно! Ти какво дари? Твоите лидери, от противниковия лагер, дали дариха нещо? Всичко е на добра воля, а както се оказа тези хора мислят и за народа...

Оценка:
-3 +1

пешо
56 Отговор
няма логика бре хора
-значи да разходиш кучето може,а сам да се разходиш не може
-милиционерите може да са по улиците,работещите накуп по работни те места може,а иначе за всички останали стойте си по къщите и минимум на 3 м един от друг
-не може в село Горно нанадолнище да няма нито един заразен и хората да не ходят по мегдана,от къде ще са пръкне този вирус то там има само две-три бабички
-не може в това Банско да има 3 вирусоносители и да го блокират,а София с близо 100 не,същото се отнася и за всички населени места с регистрирани или не болни
-и защо блокират маалите,те братчедите не ги лови короната

Коментиран от #66


Оценка:
-0 +6

Напомнящо му на Комунизма.
57 Отговор

До коментар #40 от "Супер е":


Комунизъм в БГ никога е е имало, беше СОЦИАЛИЗЪМ. Дори да приемем, че е било КОМУНИЗЪМ, сега не е същото, което се опитваш да насадиш на хората. През този Комунизъм, който визираш, беше СОЦИАЛИЗЪМ и имаше всичко, НРБ беше 3,4,5 държава износител на стоки в света с развита ИКОНОМИКА, всички имаха работа и доходи равни по-покупателната способност същата, може и по-висока от ЕС, ама тогава не го знаехме, 300лв. от НРБ = 4000ЕВРО в ЕС. Безплатно Образование и Здравеопазване за 100% от НАРОДА на БГ. Етническо равенство и социална поносимост на живота. Периода, който цитираш ПРАЗНИ МАГАЗИНИ и т. н. е първите години след 1989г., които НЕ СА СОЦИАЛИЗЪМ, а са период на КАПИТАЛИЗЪМ, период на ПЪРВОНАЧАЛНО НАТРУПВАНЕ НА КАПИТАЛИ. ЮДЕИ, ПИШЕТЕ РЕАЛНОСТИ И НЕ ИЗОПАЧАВАЙТЕ ИСТИНАТА.

Коментиран от #67


Оценка:
-5 +8

Гарантирано от ГЕРБ
58 Отговор
ГЕРБ иска отмяна на европейските човешките права на българите заради коронавируса!

Коментиран от #91


Оценка:
-0 +9

Комунисти ГЕРБ визираш. ПРАВИЛНО
59 Отговор

До коментар #51 от "Възмутен":


......

Оценка:
-0 +3

60
Този коментар е премахнат от модератор
Препатил
61 Отговор
Май, българинът не обича самодисциплината.
Преди минути пред един магазин гледам три кифли си лафят на 50 см. с продавачка пушат фасове без маски пред магазина,влизам, едната ми вика: - Чакаме на опашка.
- Дами, къде ви е дистанцията от метър и половина, два?
Не влязох изобщо в магазина, помислих, същата ще им е и хигиената вътре.
Влизам в друг магазин, една жена плаща - тутка се на касата - без маска, пазарувам 2 хляба, чакам на 2 метра дистанция, един кифльо влиза в магазина и ме прережда на касата, казвам му:
-Господине, 2 метра дистанция, пререждате ме.
Прай се на ампер, казвам му на английски: - аа, да.
Извън магазина на български си лафи по телефона - хитреци, ако мине номера, едните на седянка, другия хитрец по рождение.

Коментиран от #62


Оценка:
-7 +2

Препатил
62 Отговор

До коментар #61 от "Препатил":


Времето хубаво, ке получат инсулт ако не отидат по хасиендите, лъжат като... то си личи.
За тяхно добро, за възрастните хора до тях.
Състезават се да излъжат Господ, те и италианците така мислеха, сега плачат с кървави сълзи.
Още няма маски по аптеките в центъра на Шопето.

Оценка:
-1 +3

една шайка да ми наричате държавата
63 Отговор
Впечатляващо е неразбирането какво е държавата и употребата на термина на мястото на държавното чиновничество , което в конкретния случай не и носител на особена престижност.

Оценка:
-0 +2

Някой
64 Отговор

До коментар #60 от "Стадо":


Казва се София , неграмотен провинциялист ! Не "ръси"акъл ,и без това не е много ! Стой си на село и ще си добре !

Оценка:
-2 +1

Нищо няма да е както преди.
65 Отговор

До коментар #60 от "Стадо":


САЩ няма да се откажат да завладеят света и да властват, като СИТИТЕ от МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ, всъщност СИТИТЕ са същите СЕТИ от ЕГИПЕТ - Сет убива брат си ОЗИРИС, СИТИ Адам и Ева заместители на Авел след като Каин го убива от ЗАВИСТ СИТ трето дете на Адам и Ева заместител, това са Авраамовите ФАРАОНИ ЮДЕИ завладели ЕГИПЕТ за 500г.

Коментиран от #76


Оценка:
-2 +2

Съвет
66 Отговор

До коментар #56 от "пешо":


Кучето има физиологични нужди, които върши навън, освен ако ползваш храстите и зелените пролетни листа за дезинфекция.

Нищо няма да ви стане бре хора, ми ако си подводница, космически кораб, я колко филми неизгледани, колко книги непрочетени, колко работа не свършена у дома.

Оценка:
-2 +2

67
Този коментар е премахнат от модератор
простото гостото
68 Отговор

До коментар #1 от "Мислещ":


Поредният дипломиран и уважаван вирусолог сред нас. При положение, че в Китай затвориха 40млн. провинция, пусто като на апокалиптичните филми и със суровите си действия успяха да спрат заразата да се разпространява и да убива, на този фон кризисния щаб не ти е ограничил сериозно правата. Не ограничава спедитори, не ограничава тирове със стоки или държавни служители. Ограничава те да не се хванеш и да отидеш на почивка в съседен град, защото се мислиш за важен и не смяташ зачитането на ограниченията в името на общото здраве за нещо смислено или значимо. Точно заради това пламна в Търново и Бургас. И не е вярно, че умират само стари хора, предимно стари и болни, да, но има доста от 20 до 50г.

Коментиран от #83


Оценка:
-4 +4

Николай
69 Отговор
Тези неадекватни мерки ще им се върне като бумеранг на управляващите . Стой та гледай. Питам парите от ЕС 2.6 милярда как ще се разпределят? Защото бизнеса затваря и после след месец глад 80 % или коронавирус 3%

Оценка:
-1 +3

Мислещ
70 Отговор

До коментар #48 от "Алфа Вълкът":


Е именно, винаги ще има, така че "пълната карантина" е мит и освен да забави разпространението, повече не може да постигне.

Оценка:
-0 +1

ПРИНЦИПЕН
71 Отговор
НЯМА НИЩО ПО СТРАШНО ОТ БЪЛГАРИН МИСЛЕЩ ДЕМОКРАЦИЯТА ЗА СВОБОДИЯ , А ТЯ Е ЗА ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА!

Коментиран от #73


Оценка:
-2 +3

Пернишки пияница
72 Отговор
Вируса който убива и задушава идва от лабораторията наречена " ГЕРБ " там е инкубатора

Оценка:
-1 +3

Мислещ
73 Отговор

До коментар #71 от "ПРИНЦИПЕН":


Демокрацията я мислят за свободия точно тираните, които искат да я потъпкат. За тях "демокрацията" се изчерпва с това "демократично" да си пуснеш бюлетинката за тях, за да могат да продължават да те тъпчат и крадат.

Оценка:
-2 +0

Аве Адолф Хайлллл
74 Отговор
Така трябва да бъде , плюс вечерен час за всички , и най-после армията да излезе по улиците ,за да въдвори ред . За тежки нарушения със застрашаване на повече от един житвот - до стената и острел . Хайлллл

Оценка:
-3 +5

Госта
75 Отговор
Стига ревахте като малки пу*ки,ще изтраете малко,не виждате ли,че целият свят прибягва до тези мерки,защото са най-ефективни!Да ГРОБ са банда крадци и боклуци,но може би това е единственият случай,в който действат адекватно!!!

Оценка:
-5 +5

Истината СЕТ Египет, мъртво бял и рижав.
76 Отговор

До коментар #65 от "Нищо няма да е както преди.":


Американците са му наследници, МЪРТВЕШКО БЕЛИТЕ ЧЕРВЕНОГЛАВИ са произлезли от МУТАЦИЯ ПЪРВИТЕ КЮРДИ, ПОСЛЕ ЮДЕИ, СЕГА АМЕРИКАНЦИ. ИМЕНАТА ИМ СА СЕТИ, СИТИ, КАРДЮ, АМУРИ, ХИКСОСИ, ЮДЕИ, ГЕРМАНИ, АНГЛИ, АМЕРИКАНЦИ.

Оценка:
-1 +1

Васил Левски
77 Отговор
България полицейскаята держава Борисова и его банды крадцев.

Оценка:
-2 +4

Behemoth
78 Отговор
Така се почва!

Оценка:
-1 +3

глоги
79 Отговор
Нарушава ли държавата правата ни с извънредното положение?! Определено да!

Оценка:
-0 +3

Николай
80 Отговор
Цирка е пълен. До две седмици ще има масови протести и бунт срещу правителството.

Оценка:
-0 +5

Циганин
81 Отговор
Много по строги правила трябват

Оценка:
-3 +1

Русенец
82 Отговор
Кел файда от конституционни права, щом с едно щракване, за една нощ ти ги отменят с някакво ново законче? Де го БХК, да помогне на хората, сега?

Оценка:
-0 +1

Усмивката
83 Отговор

До коментар #68 от "простото гостото":


Брачед .Ти нещо си в грешка. Не са ни заразили отиващи , а връщащи се .Досега вече месец мина в безмислена кампания да ограничаваме отиващи , но не ограничаваме и изследваме връщащи се. И ей го резултатът.В Бургас и Търново вирус нямаше . Дойде отвън. В България вирус нямаше. Дойде отвън.Тия другари се управляват от пожарникар . И ето го резултатът

Коментиран от #86


Оценка:
-2 +4

Дикатаура та си еве
84 Отговор
Да ама пропускаме най важното къде са маските за хората ракавиците и дезинфектантите безплатните или е най лесно да кажем не излизайте от домовете си до второ нареждане.Ама сметките си текът хората трябва да работят за да ги плащат как иначе.Няма алтернатива.

Оценка:
-0 +1

Отговори са нужни
85 Отговор
Имало нещо в държавния резерв за 2 години... какво е това нещо каква храна не разбрах и парите които европа отпусна за какво се харчат

Оценка:
-1 +1

Всъщност не
86 Отговор

До коментар #83 от "Усмивката":


хора играха хоро направо в лухан направиха пътека от БГто до китай и най тъпото е че се знаеше отдавна за короната

Оценка:
-0 +2

СЕПТЕМВРИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ
87 Отговор
АКО СИ УМРЯЛ ЩЕ ИМАШ ЛИ ПРАВА ЗА НАРУШАВАНЕ ,ПО СКОРО НЯМА ОТЧЕТ НА ХАРЧОВЕТЕ ,5МИЛИАРДА УЖ ГИ НЯМА ОТЧЕТ НЯМА

Оценка:
-0 +2

И то ГОЛЯМО
88 Отговор
И то голямо нарушение.
Вместо да се погрижат да има,маски,ръкавици,защитни облекла,спирт и др,медикаменти.те ни заключат.
Е са вече прекалиха.
Е са вече си пролича ,че човека нищо не представлява за тях.
Чисто по краварски тепай и граби.

Оценка:
-0 +2

Българин
89 Отговор

До коментар #23 от "Мутрите с корона":


А дано. И аз за това се моля ден и нощ.

Оценка:
-0 +0

Иван
90 Отговор
Нарушава ги безцеремонно!

Оценка:
-0 +0

DAAAA
91 Отговор

До коментар #58 от "Гарантирано от ГЕРБ":


DA, Izpolzva koronavirusa kato PREDTEKST I OSNOVANIE.

Оценка:
-0 +0

Emi da
92 Отговор

До коментар #7 от "ГРОБ ще ни погребат":


Da, NO PREDI DA NI POGREBAT, TE SHTE NI PRODADAT. Ili VECHE sa ni prodali. Prodadoha balgarskiia narod i bednite hora za jalti stotinki. A oftsete da si stoiat v kashti, da si spiat i da si chetat knijki.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Доналд Тръмп
Президентът на САЩ критикува мексиканските власти, че не правят нищо, за да спрат мигрантите по границата
Те само ни взимат парите и просто си говорят"

Още бисери